Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under november 2012

Av Mikaela - 6 november 2012 09:27

Bilden är lånad ifrån google..

Nora har nu sen ett tag tillbaka tjatat om en leonberger. Alltså det är ingen chihuahua hon tjatar om utan en jätte hund! Jag är uppvuxen med leonberger men inget som vi pratat om jätte mycket här hemma. Men jag vet ju hur fantastiska dom här jättarna är och hur fantastiska dom är med barn. Dom vaktar sin familj men har ett mycket vackert intryck. MEN dom hårar.. Jo det gör väl alla, men en jätte hund, med en jätte päls med massor av underull. Fråga min mamma.. Haha.. Vi hade tre leonberger hemma ett tag innan mamma fick spunk. Nu är ju inte jag lika känslig eftersom hundarna vi har nu också hårar.
Nora ger sig dock inte, hon tjatar och tjatar. Räknar sina pengar om och om igen för att se om hon har råd att köpa en leonberger.
Berättar för mig vart dom kommer ifrån, varför dom har namnet leonberger osv..
-Får jag för dig då mamma? Haha.. Mest troligen inte mig hon behöver övertala så mycket i den här familjen ;)

Ja nu är det dags å samla upp pälsen ifrån monstrena så man slipper få ulltofflor, vilket ifs är ju ganska så varmt och skönt nu såhär på sen hösten ;)

Av Mikaela - 4 november 2012 18:29

Måste bara påminna mig själv om hur jag fakiskt sett ut och inte allt för länge sen heller..
Vill varna känsliga/nya läsare för att det kan blien chock!


       

Herre min skapare, så jag såg ut!!

Har nog inga dagsfärska bilder på mig sådär "uppställd" men några normala bilder hittade jag på i alla fall!
       

 Ja, där har ni saningen...

Av Mikaela - 4 november 2012 06:14

Det verkar ju dumt att sova ut såhär på helgen när man kan vara uppe och leka. Det tycker iaf Loppan. Halv 6 var det bara upp å hoppa!

Senare idag ska vi och fira Tarjas älsta dotter som fyllt 10 år precis.
Zappar väl vidare bland kanalerna och kollar vilken repris som ska kollas in...

Av Mikaela - 3 november 2012 09:07

Mycket av dagens inlägg kommer handla om gårdagen eftersom jag inte hann blogga igår.
Vilken fantastisk fredag jag hade!

Dagen startade ganska så tidigt så vid halv 10 hade jag redan städat klart och bakat tigermuffins.
Sen kom Tarja med sina barn och sen var dagen i full gång. Barnen lekte massor, uppe, nere, ute och inne. Det var jätte mysigt, vi fikade och åt lunch tillsammans. Grannen Malin och Amanda kom också in en kortis och lekte lite. Vid typ 13.30 åkte Tarja och barnen vidare och båda mina barn slocknade på två röda.

Eddan som slutade 13.00 kom hem vid 14 tiden och vi hann bara ses en super kortis, för jag och Nora skulle på bio. Vi såg Tingeling, vingarnas hemlighet. Den var väldigt tjejig och super mysig. Jag vräkte i mig popcorn som aldrig förr. Guu så goa dom är bio-popcorn =).

Hem å än en gång säga hej till mannen i dörren i stort sett. Jag och Tarja skulle ju nämligen gå ut.
In i duschen, byta om å dra på sig lite smink. Den lokala pizzerian förvandlades till en pub, det utlovades show och discorökare. Den saken kan vi ju diskutera. Det var många som var besvikna men med lite dricka i kroppen dansar man väl till det mesta =) Men bättre ljud, mer show och lite mer önskemål i låtarna hade satt pricket över i:et!
Men vänta nu, måste ju ta det från början. Tarja tog med mig till en förfest och presenterade mig för några av hennes vänner. Jätte trevliga vänner och dom flesta verkade redan känna igen mig, antingen genom barnen eller sett mig på ica inslinkandes i min rosa/ lila onepice =). Haha..
Efter lite dricka i kroppen var vi redo för "puben".

Mer dricka slank ner i kroppen och discot var i full gång inne i mitt huvud. Jag presenterades för massor av folk hela kvällen och alla var jätte trevliga emot mig. Nu måste jag bara få försöka förklara skillnaden mot vad jag är van med.
Där jag kommer ifrån finns också pizzerior som har underhållning på fredag och lördagar. Men då är det underhållning/ krog där varje vecka. Här ute är det bara någon gång då och då, vilket gjorde att det kändes lite komiskt att festa loss på pizzan. Sen är vi då nu i en by. Alla känner alla, dom är kusiner, och svärmor, svärfar, mammor och pappor till varandra. Om dom inte skulle vara släkt så har den varit tillsammans med den, innan den var tillsammans med den andra. Alla jobbar eller har jobbat nere på bruket.
Trots detta var det en fantastisk god stämning.

Men det jag undrar lite över är ju då om någon av dom blir osams med någon, blir det då ett stort utförskap, rent ut sagt mobbing?! Packter finns ju överallt, men om det blir i en sån liten by som denna måste det vara väldigt svårt att få komma in igen.
För mig som "ny" i byn (vilket jag alltid kommer att ses som) så har det varit väldigt kämpigt att ta mig in. Något jag skrivit om mycket här i bloggen. Men trots att det bara gått 2 år så har jag blivit mottagen jätte bra, kan jag känna nu. Jag tror mycket beror på mig själv, jag är öppen, rak men ödmjuk men framförallt väldigt social. Jag har tvingat mig in i deras cirkel, även om jag aldrig kommer att komma lika långt in som en infödning. Men jag kan nog nöja mig med att finnas med på den nivån som jag kommit till nu. Tar du inte för dig själv kommer det dröja innan dom öppna sina armar till dig.
Och det har inget med långshyttan att göra, det är bruks-samhället som skapat det så.

Nu vill jag också verkligen poängtera att jag hade det roligare/trevligare än jag haft på väldigt länge. Just nu trivs jag väldigt bra här i Långshyttan och jag vill verkligen tacka alla som tagit emot mig så fantastiskt bra. Extra tack till Tarja som presenterat mig för alla dessa fina människor som jag innan inte sett.

Men jag hade en fantastisk ute kväll. Huvudet snurrade lika mycket i morse som det gjorde i natt när jag gick och la mig. Men inte tänker jag ligga på latsida för det, nej nej. Här packade vi väskorna och åkte och badade hela familjen i Avesta. Jätte sköt och super roligt. Nu däremot, nu ska jag dega i soffan hela kvällen och vräka i mig massor av godis tillsammans med familjen. =)

Av Mikaela - 1 november 2012 14:45

Jo jag vet att det är torsdag, den 1 november! Herreguu vad det här året har gått fort.
Lilla Loka fyller snart 1 år, eller ja nästa år, men så tidigt på året. Och på söndag är det faktiskt bara två månader tills dess.
Hon har tagit några staplande steg och idag tog hon två efter varandra helt stadigt.

Simon har vi odag kört till tåget, det var dags för honom att åka hem till Uppsala igen. Det har varit jätte trevligt att ha honom här och veckan har gått rasande fort.

Igår fick jag ganska så mycket gjort, trots att jag var helt slut. Men hann både måla pallen rosa och städa ur akvariet, helt och hållet. Ville byta ut gruset hos firrarna och det blev jätte fint. Fiskarna verkar trivs och idag fick dom oxhjärta vilket dom verkligen älskar!

Imorgon eftermiddag ska jag och Nora gå på bio, en super tjej eftermiddag. Hon, jag å Älvorna! Lilla Loka lämnar vi hemma med pappsen, så dom får roa sig på annat sett. ;)
Men nu ska vi dega vidare i soffan, jag å Nora medans Loppan sover.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards