Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Direktlänk till inlägg 26 april 2012

Heldag på Kråkslottet + satans skit mardrömmar!

Av Mikaela - 26 april 2012 16:37

Idag har vi haft en heldag hemma hos oss i Kråkslottet, men innan jag börjar berätta om det vill jag berätta om mardrömsnatten vi hade inatt.
För mardrömmar, det var just det Nora hade. Hon vaknade 01.48 och bara skrek rakt ut det mest skärrade skriket som gick rakt in i hjärtat på mig. Tur som var så sov hon mellan mig och Eddan så jag kastade mig över henne och bara höll om henne medans Eddan letade efter dosan till att tända lamporna.
Nora var helt förstörd, henne blick var helt tom. Det var så hemskt, det skar i mamma-hjärtat på mig.
Denna gång handlade det om ormar, hon hade nämligen hört när Tarja berätta berättade för mig om att dom hittat en orm hemma på deras toalett dagen innan. Vilket hon snappat upp och förvandlat om till en hemsk mardröm. Givetvis vaknade ju även Loka av skriket men hon var glad som vanligt och var vaken en sådär 30 minuter innan hon somnade om. Nora där emot satt och bara stirrade i tre timmar innan hon somnade om av ren utmattning, tätt, tätt in till mig. Lilla älskade vänn. Hatar att se henne så rädd.

Så nu vill jag efterlysa tips på hur jag ska hantera mardrömmarna. Vill ju inte att hon ska vara vaken 3 timmar varje natt i ren skräck. Hjälp mig alla mammor/pappor där ute!

Ja, dagen idag då.
Tarja och barnen kom över vid, kanske strax innan 11. Då hade jag redan hunnit damsugit, städat kattlådan, kaninburen och slängt in en tvätt. Sen var det full rulle och dagen sprang förbi. Vi gjorde smoothie först och sen till lunch slängde jag ihop pasta, kyckling, majs och gurka. Väldans gott och enkelt. Barnen röjde vidare mellan lek och tjafs/skvaller. Men i sin helhet gick allt mycket bra. Innan dom åkte hem tog vi en fika på övervåningen (!!), barnen satt alla samlade inne i prinsesstältet och åt chokladbollar och drack saft.
Ååå juste, nått som faktiskt gjorde mig lite rörd var när Loka och Nowalie (som är en månad äldre än L) fick hälsa på varandra. Eller vi höll båda i famnen framför varandra så började dom skratta! Hur gulligt är inte det liksom?!
Har faktiskt två bilder att visa ifrån gårdagens tur inne i lekparken i stan.
Nora, Maya och Towa.
   

Loppans torsk börjar se bättre ut och mina uttar känns bättre. Men nu var hon lite röd i baken vilket tillhör torsken i munnen, så hon har fått ligga på "vädring" en bra stund och hur gulligt är det inte med tjocka små bebisar och ligger och leker med sina fötter!!
Hur goo som helst!

Nu har jag en tvätt som vill bli hängd, sen vill jag hinna med att bädda rent också..
Gissa om jag längtar tills nästa vecka när det ska kunna bli 20 grader varmt!! I like, allot!


 
 
Petra Zallin

Petra Zallin

26 april 2012 17:24

Ett tips som funka för mig och min son när han hade myrskräck var att hitta snälla gosedjur och bilder i böcker på dem. Prata mycket om varför dom finns och vad dom gör i naturen. Samt att klappa bilderna och säga att dom ser ju inte farliga ut. Hitta något med just det djuret som inte gör att den är läskig längre utan liten och söt. Det funka för oss. han sluta drömma mardrömmar men det tog något år till innan dom blev ok ute i naturen. kramiz

http://zaxkaraoke.nl

Mikaela

26 april 2012 20:48

Tack för ditt tips, här ska vi kolla in ormar och alla olika sorts djur, på behörigt avstånd. Typ i en bok :)
Kram

 
Cin

Cin

26 april 2012 17:53

Huuuhhh! Mardrömmar!
HUR reagerar mamma på ormar? Barn har ju en tendens att ta efter och i viss ålder så är ALLT läskigt. Drömmar förstärker känslan.

Minns du själv hur man kan drömma om ngt, som man egentligen inte brydde sig så mycket om först, men efter drömmen sitter känslan av drömmen kvar och man agerar därefter. Vi vuxna gör det med erfarenheter i bakfickan, barn reagerar.
VAD i drömmen var det som var hemskt med ormar? Är mamma, eller någon annan i närheten rädd för ormar? Lärdom och kunskap är oftast det bästa botemedlet mot fobier... skansen är super. Bra avstånd och man kan be om hjälp.

När jag var liten läste vi "fredsboken" högt i skolan. En bok om fred. Min reaktion blev hysteriskt rädd för krig och med det "rädd för att det ska bli krig". Det slutade med att jag inte kunde vara med på lektionerna om fred, tills jag lärt mig mer om varför och vad det är egentligen. Jag var helt enkelt för liten för att förstå, och plockade ut det som var läskigt.

Mini är livrädd för spindlar (lättare än orm iofs) och det har vi nästan botat (jag är också livrädd för spindlar, men får bita ihop) genom att göra det till en rolig och spännande sak att titta på. Inte peta, inte röra... bara vara i närheten.

Hoppas det löser sig snart så hon slipper vara så rädd...

http://cinso.wordpress.com

Mikaela

26 april 2012 20:47

Hej, ja det stämmer säkert det du säger. Det dumma är att jag är uppvuxen med alla sorts reptiler men är nu i vuxen ålder faktiskt rädd för ormar, och har faktiskt visat den rädslan när vi varit i djuraffärer. Men just igår när vi pratade om ormen dom hittat skämtade vi mer om det.

Jag tror inte att det just beror på ormar. För ett bra tag sen hände detta en natt och den gången handlade det om myror. Så det verkar liksom som hon snappar upp det som sagts på dagen och sen omvandlar det till läskigt, eller som du säger förstorar upp det på natten. Det lustiga var att imorse var bland det första hon sa att hon ville ha en orm? Kanske någon typ av bearbetning av det som hände i natt.

Vill verkligen inte vara med om det igen. Och det är med ångest jag går och lägger mig i kväll.. Tack för ditt svar.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikaela - 30 augusti 2014 06:35


Tiden är alldes för knapp just nu. Bloggen hinns inte med. Där emot finns jag på instagram under namnet lorddannys Kommer nog att ta upp bloggandet igen om någon vecka. Svårt att släppa den efter nästan 5 år. ...

Av Mikaela - 3 augusti 2014 21:19

Nora är ju med mormor och Co i Småland och jag ska strax gå i säng. Det känns helt klart tomt här hemma utan Nora. Men åt andra sidan har Loka fått kommit fram ordentligt och verkligen fått egentid med mamma och pappa. Vilket uppskattats av Loka. ...

Av Mikaela - 30 juli 2014 10:25


Men jag jobbar nonstop just nu! Är ledig på söndag för att sen jobba 9 dagar till :-) Så just nu åker jag bara hem och sover känns det som. Vi har lånat in farmor denna vecka för att barnen ska slippa vara på dagis så långa dagar. På fredag e...

Av Mikaela - 20 juli 2014 21:05

Nu är jag och barnen i Väsby. Vi kom redan vid 12 snåret för lite lunch hos mamma/mormor innan vi vid 15 tiden åkte på kalas till Sigge som fyller 6 år på tisdag! OMG!! Våra barn fyller 6 år Joi!! 6 år!! Vart tog åren vägen? :) Det var iaf stojig...

Av Mikaela - 18 juli 2014 20:35

Jag har nu börjat jobba igen efter min semester och jobbade idag bara fm. Så då passade vi på att överraska barnen med att hyra en roddbåt och åka ut på sjön och fiska. Barnen blev jätteglada och vi hade det supermysigt. Vädret höll sig perfekt...

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards