Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2012

Av Mikaela - 30 april 2012 09:37

Söndag morgon.. Nej jag menar måndag morgon. Oj vilken konstig vecka det kommer att bli. Första natten i Mora, Loka har sovit som hon brukar och Nora har haft sina mardrömmar precis som hon brukar.. Suck.. Måste snart söka hjälp för dessa mardrömmar. Det går ju inte att vara vaken 1,5-3 timmar varje natt med en livrädd unge som sitter och stirrar rakt ut i intet..


Loka har ju börjat få smaka på ersättning sen i lördags, men bara lite smått. Hon är inte alls sugen på flaskan och förstår inte alls varför hon måste ta den när mammas uttar finns. Appropå mina uttar så har jag sjukt ont i dom och är gråtfärdig när ja ammat henne. Men i morse fick jag i henne 60 ml ersättning och sen ammade jag henne. Så nu vid nästa mål ska jag prova att bara ge henne ersättning.


Från det ena till det andra, fick igår ett väldigt fint erbjudande om en mycket läcker springer valp, oj vad det kliar i fingrarna på mig. Vill vill vill.. Vill ännu mer nu när det inte blev någon bulldogg heller.. Men Eddan är en svår nöt att knäcka... Vad kan jag erbjuda honom ist..hmm..


Visst finns det ju chans till en bulldogg valp vid nästa parning, men då blir det en vinter valp och det vill varken Eddan eller jag, så en leveransklara as läcker springervalparna skulle sitta fint kan jag lova... Eddddddan.... Du Eddan.... Ville inte du gå och tatuera dig igen... Hehe...


Än en gång när jag är här i Mora och ser Nora leka med alla barnen ser jag vad jag berövar henne. Hon är så lycklig här. Jag kan inte ge henne det här där vi bor. Och det skär i mig...

Av Mikaela - 29 april 2012 12:15

Nu är hela familjen i mora och vädret är på topp. Så jag har ju inte sådär super stor lust att sitta här och hänga, vill ut i solen och njuta!

Igår var vi och hälsade på i Norberg hos några vänner och gick på marknad tillsammans med dom. Sen grillade vi hemma hos dom innan vi sen begav oss hem igen. Väl hemma blev det sängen direkt eftersom vi skulle åka irekt på morgonen hit.

Nora sprang direkt ut till lekparken här och så länge vädret är så här bra lär vi inte se henne speciellt mycket =)
Får se om det hinns med något mer inlägg ikväll!

Av Mikaela - 27 april 2012 14:53

Me like fredagar! Och klockan är strax redan 15!
Trots att Loppan valde att starta dagen redan kl 05.00 imorse så har dagen rusat förbi. Om 1,5 timme slutar Eddan och vi tar helg. En helg full med spännande saker, så någon blogg blir det inte först på söndag och då är vi i mora!
Natten gick för övrigt ganska så bra, Nora vaknade till och satte sig upp 3-4 gånger, men då var jag redan vaken och hann lugna henne innan det blev någon panik. Dessutom lät vi en lampa vara tänd.

Strax innan lunch tid idag åkte jag å ungarna ner till ica och handlade hem lite för Äppel muffins bak, och så goda dom blev! Mums, jag och Nora fika just och till dom hade vi vaniljsås.
Till lunch gjorde jag dessutom potatismos och kycklingbitar, sen är det alltid fullt upp med plock och plock och plock av saker här hemma.. Det ska tvättas, hängas tvätt, vikas tvätt. Diskas, fylla och tömma diskmaskinen, och jag vet. Jag brukar inte sköta disken, det är liksom Eddans grej men jag klarar inte av att det står en massa saker framme på bänken så jag fick helt enkelt ta tag i det...
Så nu sitter jag här och små nallar av Noras ostbollar, både hon och Loka sover..

Restsen av dagen då, jo jag ska göra stekt ris, med ägg, räkor och skinka till middag och sen ska jag ner till Pysen en stund.
Imorgon är det ju Norberg som gäller och gå på marknad innan vi sen ska hem till Fia och Fredrik och grilla.
Så innan jag tar helg och återkommer på söndag bjuder jag på två bilder, korten är tagna i måndags när vi trotsade regnet och lekte i lekparken.
   

Av Mikaela - 26 april 2012 16:37

Idag har vi haft en heldag hemma hos oss i Kråkslottet, men innan jag börjar berätta om det vill jag berätta om mardrömsnatten vi hade inatt.
För mardrömmar, det var just det Nora hade. Hon vaknade 01.48 och bara skrek rakt ut det mest skärrade skriket som gick rakt in i hjärtat på mig. Tur som var så sov hon mellan mig och Eddan så jag kastade mig över henne och bara höll om henne medans Eddan letade efter dosan till att tända lamporna.
Nora var helt förstörd, henne blick var helt tom. Det var så hemskt, det skar i mamma-hjärtat på mig.
Denna gång handlade det om ormar, hon hade nämligen hört när Tarja berätta berättade för mig om att dom hittat en orm hemma på deras toalett dagen innan. Vilket hon snappat upp och förvandlat om till en hemsk mardröm. Givetvis vaknade ju även Loka av skriket men hon var glad som vanligt och var vaken en sådär 30 minuter innan hon somnade om. Nora där emot satt och bara stirrade i tre timmar innan hon somnade om av ren utmattning, tätt, tätt in till mig. Lilla älskade vänn. Hatar att se henne så rädd.

Så nu vill jag efterlysa tips på hur jag ska hantera mardrömmarna. Vill ju inte att hon ska vara vaken 3 timmar varje natt i ren skräck. Hjälp mig alla mammor/pappor där ute!

Ja, dagen idag då.
Tarja och barnen kom över vid, kanske strax innan 11. Då hade jag redan hunnit damsugit, städat kattlådan, kaninburen och slängt in en tvätt. Sen var det full rulle och dagen sprang förbi. Vi gjorde smoothie först och sen till lunch slängde jag ihop pasta, kyckling, majs och gurka. Väldans gott och enkelt. Barnen röjde vidare mellan lek och tjafs/skvaller. Men i sin helhet gick allt mycket bra. Innan dom åkte hem tog vi en fika på övervåningen (!!), barnen satt alla samlade inne i prinsesstältet och åt chokladbollar och drack saft.
Ååå juste, nått som faktiskt gjorde mig lite rörd var när Loka och Nowalie (som är en månad äldre än L) fick hälsa på varandra. Eller vi höll båda i famnen framför varandra så började dom skratta! Hur gulligt är inte det liksom?!
Har faktiskt två bilder att visa ifrån gårdagens tur inne i lekparken i stan.
Nora, Maya och Towa.
   

Loppans torsk börjar se bättre ut och mina uttar känns bättre. Men nu var hon lite röd i baken vilket tillhör torsken i munnen, så hon har fått ligga på "vädring" en bra stund och hur gulligt är det inte med tjocka små bebisar och ligger och leker med sina fötter!!
Hur goo som helst!

Nu har jag en tvätt som vill bli hängd, sen vill jag hinna med att bädda rent också..
Gissa om jag längtar tills nästa vecka när det ska kunna bli 20 grader varmt!! I like, allot!


Av Mikaela - 25 april 2012 20:24

Gaaahh! Ge mig fler timmar per dygn!!

Börjar med gårdagen. Igår var vi på barn cafet som vanligt på tisdagar. Det var super mysigt på nästan alla sett och vis. Nora hade ett rabies utbrott men med hjälp ifrån Tarja så lugnade hon ner sig. Hade det inte varit för henne så hade jag åkt hem med Nora.
Sen gjorde vi inget speciellt men dagen flöt på bra i alla fall. Vi var ifs en sväng till BVC och fick ny salva utskriven till Noras eksem och så fick dom kolla på Loppans torsk.
Sen äntligen la Eddan Nora på kvällen, när jag lägger henne somnar jag ju alltid så vi kan ju aldrig tillsammans typ titta på tv när barnen somnat, men igår somnade han och kom ner en timme senare för att borsta tänderna för att sen gå och lägga sig igen.
Så vad skillnaden blev vet jag inte riktigt....

Dagen idag då, SUPERMYSIG!!! Jag och Tarja plus fem barn, Nora, Loka, Towa, Maya och Nowalie åkte in till lekparken i Hedemora. Barnen hade det jätte skoj så efter vi varit där tog vi en lunch på donken tillsammans. Sen fick Nora åka med dom då jag skulle ner till stallet och ta in Pysen till hovslagaren som skulle komma och sko vid 14.30
När jag sen skulle hämta upp Nora hann jag med en kaffe hos Tarja innan barnen tröttnat helt på varandra och det var dags och åka hem och göra middag.

Men vilken super trevlig dag, tusen tack för det Tarja å alla barnen!!

Kom hem igen 16.30, slängde ihop en jätte god kycklingsallad innan jag kastade mig in i bilen och åkte ner till stallet och körde Pysen tillsammans med tjejen jag jobbar med.

En mysig avslutning på en super mysig dag.Hoppas tråktorsdag imorgon bli lika trevlig och att vädret är på topp för då blir det picknick!Btw, skriver på ipaden... Hörs imorgon!

Av Mikaela - 23 april 2012 08:17

Eller ja, inga magsjukor här. Men det går på dagis fick vi höra i fredags så nu håller jag Nora hemma ett tag. Vill inte få hem skiten.
Däremot har Lill Loppan åkt på torsk för några dagar sen i munnen som jag nu fått på uttarna. AJ!!
Kanske det nu är dags å sluta amma?
Håller på att pensla på vichy vatten både på mig själv och Loppan hela dagarna. Hoppas det försvinner fort.

Idag då, inga som helst planer. Får se om jag lyckas sammanstråla ihop med Tarja å barnen nått så Nora kan få ut lite energi. Annars har jag inga som helst planer, luften gick liksom ur mig i helgen när jag fick reda på att det inte alls blir någon bulldog valp för oss i sommar. Hade verkligen hoppat så himla mycket på det. Men dom fick inte till någon bra parning trots att dom kämpade ordentligt. Känns super tråkigt, men inget å göra nått åt.

Nu ska vi äta frukost =)

Av Mikaela - 22 april 2012 18:05

Den här dagen har vi verkligen tagit vara på varenda timme!
Jag och Nora var nere i stalleredan vid 9 tiden imorse. Pysslade en massa med Pys innan vi begav oss ut i skogen på en pigg tur. Pysen var jätte fin och bjöd framåt väldigt mycket. Fick sitta och hålla honom ordentligt. Trotts det kunde Nora köra på vägen hem och hon både skrittade och körde lite lugn trav. Super duktig är hon. Att hon dessutom kan höger och vänster helt säkert nu underlättar när vi kör.

Efter stallet åkte vi hem och käkade lite lunch och skrev en inköpslista inför veckan, sen begav vi oss till maxi för att inhandla det. Gissa min förvåning när jag tittade på klockan på vägen hem och den stod på bara 13.48 Men guu knappt halva dagen hade gått, så skönt. Trodde klockan minsta var 16 eller nått.

Äntligen tog jag tag i tjejernas garderob när vi kom hem. Nora har fått så himla mycket nytt som bara lags in så när jag väl var klar med hennes garderob och plockat bort allt som var för smått så består hennes garderob nu av 90% helt nya kläder som många till och med fortfarande hade prislappen kvar... hehe. Kunde dessutom göra i ordning en hög för sommar kläder och en för kommande höst.
Även Loka plockade jag fram en massa nytt till men det var ju sånt som Nora haft när hon var liten plutt. Kändes lite vemodigt när jag la ner babykläderna för en sista gång i kassarna. Nu kommer dom inte plockas upp först någon av mina syskon får barn, så Sabina och Evi här är ett meddelande till er; Make a baby!!

Ja som om inte det var nog tog jag tag i garderoben under trappen, så nu kan man till och med vandra omkring där inne istället för att gå in och backa ut. Tog fram en massa ramar som jag köpt och fått som nu ska fyllas med kort!

Till middag blev det hemmagjord pizza som vi nyss avnjutit och jag ska passa på och hoppa in i en dusch innan det är dags att göra kväll!
Återkommer imorgon!

Av Mikaela - 21 april 2012 21:19

Ja ibland skulle jag verkligen behöva en extra timme på dygnet. Det hjälper inte att gå upp en timme tidigare på morgonen för att hinna med allt man skulle vilja hinna med för jag är ändå inte människa först runt kl 8..Dessutom vaknade Loka klockan 6 imorse och jag tyckte då att det kändes så himla ljust, och gissa min förvåning när jag tittade ut genom fönstret och såg all snö som kommit under natten och som fortsatte falla ner... Hur depprimernade är inte det liksom?!Idag har vi iaf utnyttjat dagen till max. Vid strax efter 10 hoppade vi in i bilen för att åka till leklandet i Falun. På vägen plockade vi upp Tarjas dotter Towa som vi "lånade" med oss. väl där lekte tjejerna massor och det kom även dit andra kompisar ifrån dagis så det var full rulle där inne. Efter ha varit där i nästan 3timmar var jag helt slut i huvudet ā den höga ljudnivån så då orkade jag inte äns handla på vägen hem utan gjorde det sen hemma på vårat Ica.Jag och Loka slocknade sen en stund hemma på soffan och det var så skönt, hann knappt vakna innan det var dags å laga middag och den hann vi knappt få i oss innan Eddan å Nora gick upp i skogen en sväng med Alice. Sen när dom kom hem åkte jag en stund ber till Pysen tillsammans med Mia. Imorgon åker vi alla ner och tar en tur med honom, sen ska jag pyssla hemma resten av dagen.Men nu ska jag och Loppan krypa ner brevid Nora och sova. Eddan kommer nog även han sen men jag hinner alltid somna innan dess.Skriver på ipaden, så det är därför allt sitter ihop i en klump..Natti natti!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards