Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under januari 2012

Av Mikaela - 18 januari 2012 18:12

Vi fick ett mycket trevlig besök av våra grannar Malin, Tommy och Amanda.(Detta är inte dom som vi kallat kattnapparna)  Med sig hade dom ett jätte fint sett med en liten tunika och ett par taights till Loka. Tusen tack för det =) Vad Nora ätit för frukt på dagis idag kan man ju undra för hon var värre än en huggorm mot Amanda idag. Amanda som är 22 månader ville ju inget hellre än att leka med Nora, men det hade Nora inga som helst planer på. Men hallå, det finns gränser och dom klev Nora över om och om igen idag. Varken jag eller Eddan har sett henne så arg och fustrerad som hon var idag, jag kan inte äns sätta ord på det.. phu.. Malin och Tommy, jag ber om ursäkt över min dotters humör idag, men hon var verkligen super trött. Hoppas ni vågar er tillbaka, snart igen =) Nu längtar vi änu mer efter våren så vi kan slå igång grillarna tillsammans!

Ja i alla fall, provade på en ny pasta rätt till middag idag. Spagetti med räkor och vitlökssås. Mycket gott. Det är verkligen super gott att använda vitt matlagningsvin i maten.
Nora har nu åter blivit sitt normala jag så vi fick i henne lite middag och sen badade hon en snabbis och nu sitter hon här mycket nöjd och kollar på Scooby do. Hennes favoriter. Hon sover nog innan kl 19 idag.

Ja idag blev det inte så mycker städning så det ska vi tillsammans fixa imorgon när Nora är på dagis.
Ikväll blir det en lugn kväll framför tv...

Av Mikaela - 18 januari 2012 12:39

Vet inte riktigt vad jag ska skriva i dagens inlägg, tänkte mest att jag skulle passa på medans Lillhickan/Loppan/Loka (kärt barn har många namn) sover.
Nääe jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva så jag lägger upp lite bilder istället =).

Underbara ungar!!
      
     

Det var allt för nu, hinner kanske med ett mer innehållsrikt inlägg senare!

Av Mikaela - 17 januari 2012 18:24

Nu är vi hemma igen. Eddan tyckte det var skönt och komma hem medans jag kände direkt när jag klev upp på trappen utanför alla måsten som kom över mig. Jag har tyckt att det har varit rätt bekvämt hos mamma och bara slippa alla måsten, även om nätterna inte gått sådär super bra med Lillhickan.
Men natten tills idag gick betydligt bättre en natten innan men långt ifrån så bra som det gått här hemma.
Nora trivs som fisken i vattnet hos mormor, eller ska jag säga som fisken i badkaret. För det är typ där hon bott. Ursch vad jag saknar att ha badkar. Nått som jag också är riktigt avis på är även lekparken dom har utanför dörren där. Tänk att bo så, bara ha dörren öppen på sommaren och Nora skulle kunna vara ute i lekparken med kompisar.. avis!!!
Låter jag deppig eller?! Haha.. lite kanske.. vill så gärna att våren ska komma fort fort fort!!

Imorgon blir det dagis för Lillnosen igen och jag ska passa på att städa, Eddan får nog åka och handla under tiden. På fredag kommer nämligen svärmor hit och ska kolla in Lillhickan.
Men nu ska jag nog skriva ner en To - Do Lista på allt som ska göras innan helgen.. phu..

Av Mikaela - 16 januari 2012 10:47

Igår förmiddag lyckades Nora tjata till sig att vi skulle åka upp till Mora ett par dagar. Vi hade ju planerat att åka hit som på tisdag, men varför inte. Sagt och gjort och vi kom fram strax före 16.30 Resan hit gick väldigt bra med båda barnen. Natten var dock inte lika trevlig, Loka har knorrat hela natten. Hon lyckades inte äns komma till ro på små timmarna utan sover nu istället gott i hennes vagn. Vad det berodde på vet jag inte, men gissar på att hon inte riktigt kände sig hemma här, inser också hur bortskämd jag hunnit bli med hennes sömn hemma.Det var iaf väldigt kul och komma hit och se hur mamma och Micke bor, jag gillar verkligen deras lya. Den är super mysig. Dessutom ska Loka få träffa sin ena moster idag för första gången, moster Sabina. Nora och Eddan är just på väg ut till lekparken som ligger precis utanför dörren här. Sen blir det ev en sväng till leklandet här i Mora.Jag har bestämt att Micke ska få laga gryta till middag då han brukar laga en väldigt god gryta och vi äter det allt för sällan eftersom jag själv inte kan laga gryta. Så om det är någon av er läsare som har ett enkelt recept på gryta får ni gärna dela med er. Vill gärna att grytan ska innehålla morötter :) . Nej nu ska jag hoppa ur pyamasen och frächa till mig lite innan stora syster kommer.

Av Mikaela - 15 januari 2012 20:07

För ett år sen lämnade du jordlivet, ett år som gått otroligt fort och du har var dag varit i våra tankar. Hoppas ditt år på andra sidan varit bra, även om vi hellre hade haft dig kvar på den här sidan. Ta hand om dig och Scott, han är din nu.

Vi saknar dig Jens!
Av Mikaela - 14 januari 2012 14:52

Idag sken solen och jag kände mig nästan tvungen att gå ut en stund, så på med en massa kläder så gick vi ut på en liten promis. Nora satt på sparken och Eddan körde henne. Nora hade så himla kul och jag fattar inte hur Eddan orkade åka hit och dit, fram och tillbaka. Loka låg skönt nerbäddad i sin vagn. En kortis räckte sen frös jag massor om tassarna. Så nu sitter jag här nerbäddad i soffan med Lokis i famnen medans Eddan å Nora är och köper nya dörrhandtag till nedervåningen.

Nu ska vi mysa vidare!

Av Mikaela - 13 januari 2012 19:36

Igår fick Lillhickan sitt första bad, vad tyckte hon om det!? Nja.. lite läskigt var det nog men samtidigt lite skönt. Nora var dock väldigt besviken, hon trodde ju liksom lillasyster kunde sitta själv i badet så hon kunde bada henne. Men hon fick hjälpa till så gott det gick och tog ett dl mått så hon kunde hälsa lite vatten på lillasysters mage.
Sen somnade både stora syster och lillasyster gott. Båda sov väldigt bra inatt igen och en snällare bebis får man leta efter. Bara hoppas det håller i sig, för det är nog inte allt för vanligt med att ha en bebis som är 1,5 vecka och vakna på morgonen och känna sig utvilad =).

Idag när Eddan lämnat Nora på dagis kom Tarja över, med sig hade hon sin minsting som är precis 1 månad äldre än Loka. Känns super skönt att känna någon som har fått barn samtidigt när man bor såhär som vi bor. Vi åt frukost tillsammans och satt och tjattrade tills det var dags att hämta barnen på dagis igen. Idag åkte jag och hämtade Nora och gissa om hon blev överraskad. Hon visste inte att vi hade planerat det. Och det kändes verkligen super skönt att få åka och hämta henne!

Vi åkte hem och åt en snabblunch för vid 13 tiden kom bvc-"tanten". Med sig hade hon vågen så vi fick väga Loka och denna gång verkar jag ha grädde i uttarna för växer gör hon vår lilla loppa. I tisdags vägde hon 3535 gram och idag vägde hon 3660 gram, med andra ord bara 40 gram ifrån födelsevikten. Ska leta fram Noras kort och se vad hon vägde vid den här tiden. Men tror det tog betydligt längre tid innan hon var uppe i födelsevikten.

Efter det åkte vi till maxi en sväng och fyllde på med sånt som behövdes fylla upp. Och en massa annat slank ner med..hehe.. Till middag gjorde vi det Tarja tipsade oss om, nämligen kycklingnatchos.
Åå det var verkligen super gott tyckte vi allesammans. Dessutom gjorde vi lite dipp till också så nu har vi sånt kvar till chipsen/morötterna ikväll.

Vad helgen bjuder på vet vi inte än, eller jo på söndag ska Nora och Eddan på julgransplundring. Jag och Loka stannar hemma, vi försöker hålla oss borta ifrån sånna ställen där smittor drar fram. Livrädd för RS virus och magsjukor. Nästa vecka kommer nog att flyga fram. På tisdag åker vi till mora. Sover kvar hos mamma tills på onsdag. Sen någon dag skulle svärmor/farmor komma och hälsa på och förhoppningsvis till nästa helg kommer Joi med familj och hälsar på! *Längtar* Men det betyder också att efter nästa vecka börjar Eddan och jobba igen och vardagen hinner ikapp mig. Det vill jag inte tänka på nu, lev i nuet! Och ha en trevlig helg!

Av Mikaela - 12 januari 2012 21:20

Min kärlek till Nora är så himla stark. Det har liksom varit hon och jag mot världen dom senaste snart 3,5 åren och nu ska vi dela det med en till. Det har gått så himla bra, kanske lite för bra. Jag är så himla rädd för att Nora ska känna sig utanför, det skulle krossa mitt hjärta. Nora får vara fullt delaktig i lillasyster och hålla henne hur mycket hon vill osv, men ibland måste man säga nej eller om man ser att en kram ser ut att bli lite för hård och varje gång det händer, även om det är sällan hugger det i bröstet på mig.Är det normal att känna såhär? Antagligen... Men jag älskar dig så lillnosen! Å er med Loka å Eddan :)

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards