Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under januari 2012

Av Mikaela - 12 januari 2012 15:10

Lillhickan sov så himla bra inatt. Somnade vid 23.30 och sov till 4 tiden, åt lite mat och somnade sen om till 6 tiden, åt lite till sen sov vi till 9.30 imorse..hehe... Eftersom Nora redan var på dagis då så satt vi uppe i sängen till 11.30 Vilka slappisar va? Såå skönt att få vara en slappis ibland kan jag lova!

Sen har vi fortsatt så hela dagen, dock ska jag dansa lite med snabeldraken en sväng för första gången sen Loka kom till världen. Ja ingen fara på taket, mamma tog en sväng med den när hon var här.

Faktum är att när det bara är vi 4 hemma och en hund behövs det inte dammsugas varje dag! Lyx!

Men nu vill Hickan ha mat igen så fram med uttarna!

Av Mikaela - 11 januari 2012 10:40

Ja att tiden går fort finns inga tvivel om. Lillhickan är redan 1 vecka och jag har varit 2 barns mor i 1 vecka! Hur känns det då? Helt underbart. Nora är helt fantastisk som stora syster. Hon verkligen älskar lillasyster och är så himla fin med henne. Vi har alla i familjen börjat lära känna Loka mer och mer och vi alla njuter.

Jag satt igår och bläddrade tillbaka lite på min blogg och gick tillbaka ett helt år. Shit vad jag var deprimerad för 1 år sen. Vet att jag hade en period där jag var väldigt nere men såå nere minns jag det inte. Eller så stänger man av det. Mitt liv då och nu är i alla fall skillda världar och givetvis föredrar jag ju denna värld, full av lycka!

Idag ska vi troligen gå på vår första promenad tillsammans, jag, Eddan, Nora och Loka. Solen skiner och det är 0 grader ute. Alice får givetvis också följa med =).
Men nu ska jag göra mig i ordning för snart ska Nora hämtas!

 

Av Mikaela - 10 januari 2012 13:19

Åå så vi längtar till våren! Tills vi kan vara ute och bara njuta, leka i lekparken, gå i skogen och framför allt börja bygget av altangolvet som ska byggas! *Längtar massor*

Nora har nu i två dagar varit på dagis så nu är hon på gång igen. Hon tycker nog det är rätt skönt med lite rutiner igen. Lillhickan som har egna rutiner på nätterna börjar nu bli lite mer medgörlig och börjar förstå innebörden med att sova på nätterna. Vaknar ett par gånger och somnar oftast om sen igen. Ibland brevid mig och ibland uppepå mig =) Alla sett är bra utom dom dåliga, så länga man får sömn!!
Just nu sover hon gott i vagnen som hon börjar uppskatta mer och mer. Eftersom hon hade lite höga siffror på sitt gulsot test så håller vi henne ljust och då är det perfekt när hon kan sova i vagnen vid fönstret. Kan bli lite drygt att stå där med henne... hehe..

Igårkväll åkte Simon hem till sig och idag har mamma och Micke åkt hem till sig, med sig hade dom sitt släp fullt med saker som dom haft här när dom bott här, men dom ringde nyss och sa att dom bara kommit bort till arkhyttan, sen hade släpet gått av !?! Eddan är på väg dit nu för att se vad som hänt..
Uppdaterar mer om det senare.. ska ladda upp lite nya bilder också, så fort jag får tid.

Jo, måste ju bara berätta att jag på facebook hade fått så himla många fina hälsningar till Scott, han hade verkligen satt fina spår  mångas hjärtan   !

Av Mikaela - 9 januari 2012 14:21

Tyvärr blev Scott dålig igen och idag fick han somna in.
Älskade, älskade katt, aldrig har jag haft en katt som dig.
Tack för dom fina åren vi fick med dig, alla fina minnen du gett oss.
Du kommer vara otroligt saknad och alltid älskad!
Sov gott lille vännen!
 

Av Mikaela - 8 januari 2012 14:44

Lillhickan hade det jobbigt inatt, kom inte till ro först vid 02.30 tiden. Ursch vad man lider med dom när man inte riktigt vet vad det är som är fel. Sen sov vi iaf gott till kl 7 imorse. Sen var det bara att hoppa ur pyamasen för kl 11.30 skulle vi vara på yttligare en återkontroll i Falun. Loka har i alla fall nu vänt och ökar nu i vikt. Hörsel har hon på båda öronen också. Där emot var bilichek testet lite högt. Alltså testet för gulsot, så ny kontroll på tisdag... Imorgon ska Nora få gå tillbaka till dagis igen, första gången sen innan jul. Hon har nog en hel del att berätta. Tyvärr blir det ju nya tider för henne där eftersom barn till mammalediga och arbetslösa bara får gå 3 timmar om dagen, 8.30-11.30 fem dagar i veckan ist för tre dagar i veckan 9-14. Vilket också betyder att hon nu inte längre får äta med dom andra barnen, vilket hon vant in sig med att göra. Superdumma regler, nått dom verkligen borde ändra.... Idag trillar mamma, Micke och Simon in igen tills på tisdag då det är dags för Simon att åka hem till sig. Jag och mamma ska imorgon göra nått fruktansvärt och supertråkigt, men ett måste. Mer om det imorgon.Nu ska jag lämna över Lilla Loka till pappsen så jag får riva ner julgardinerna.Btw, ställde mig på vågen här om dagen och såg att jag redan gått ner det jag gick upp undertiden Loka låg i magen plus två kg... Hur ska detta sluta, nu väger jag mindre än jag någonsin gjort...

Av Mikaela - 7 januari 2012 18:03

Tänkte försöka skriva ner lite om när Lillhickan kom till världen!


I tisdags så var ju jag och Lillnosen Nora till Eddans jobb. Vi lunchade tillsammans och jag kände inget speciellt. Sammandragningar hit och dit hade jag ju haft den senaste tiden. På kvällen så kände jag av lite mensvärk men knappt nämnvärt. Mamma och gänget var ju nu i mora så jag informerade henne i alla fall. Sen gick vi och la oss som vanlig.
Vid 1 tiden vaknade jag, Eddan låg då och kollade på hockey. Kände att jag nu hade förvärkar men med ungefär 8 minuter i mellan. Jag kunde lätt andas igenom dom så jag skickade ett sms till mamma och informerade dom om läget. Hon frågade om dom skulle åka ner men jag tänkte att det här kan ta tid så vi kunde höras imorgon. Men efter lite påtryckningar ifram mamma så började dom i alla fall rulla mot oss och tur var väl det.


Vid 4 tiden kom mamma, Micke och Simon. Så medans Eddan å Nora sov vidare gick jag ner och tog en nattmacka med Simon. Sen gick vi alla till sängs. Jag låg där och andades genom värkarna som jag tyckte kom lite tättare, sen knäppte det till och jag förstod att det var vattnet som gick.
Reste mig rätt fort eftersom vi har en ny säng och kände då att det var inga tvivel om att det var vattnet som gick. Sprang ner på toa och väckte mamma på vägen.


Klockan var nu 4.40, jag fick ganska så fort kraftigare värkar och kände mig nödig, så samtidigt som jag satt på toa och vattnet rann ringde jag förlossningen som välkommnade oss in. Så med mycket tätta och kraftiga värkar, ca 3-4 minuter i mellan åkte vi in till falun i snöstormen jag och Eddan.


05.50 rullade vi  in på förlossningen och jag fick ligga med en CTG kurva. Dom kollade mig och jag var öppen 3 cm. Eftersom jag sist när Nora föddes kände att jag blev så väldigt full när jag rog lustgas sa jag till redan nu att det ville jag inte ha. Erbjöds ist ett varmt bad som hon gick för att tappa upp.


Men efter bara knappa 20 minuter har jag så ont att jag övertalades att prova lustgasen trots att jag sa att jag inte ville. Den hjälpte lite grann men tyckte mest jag blev full och snurrig. Dom gjorde mig i ordning för att få EDA. Fick dropp som jag skulle ligga med i 30 minuter först.

06.30 Nu hade jag ordentligt ont och låg i stort sett och skrek och bad om att få EDAn. Lustgasen ökades yttligare då jag inte tyckte den hjälpte längre. Smärtan ökade otroligt kraftig så fort jag hade en värk. Jag hade nu ångrat mig och bad om kejsarsnitt, kände panik och var inte alls redo att föda. Hahah..


07.30 Nu kände jag att nu vill hon ut, på en gång!! Barnmorskorna som just höll på byta av varandra trodde inte riktigt på mig eftersom dom 30 minuter tidigare kännt på mig och jag var då öppen 4 cm. Men jag var fast besluten och kände ju att hon vill ut NU! Jag skrek att jag måste krysta!
Dom kände på mig då och sa till mig att jag kan absolut börja krysta för jag hade nu öppnat mig till 10 cm. Dom kopplade på en skalp på bebisens huvud för att hålla koll så hon hela tiden mådde bra.
Jag blev då sur och skrek att jag har ju inte hunnit fått någon EDA och att jag ville inte föda utan den för det klarar jag inte av..haha.. Sen skrek jag istort sett bara rakt ut, fy i helvete vilken smärta.
Skrek och krystade, skrek och krystade. Men behövde inte hålla på så länge för..


07.40 Nu var hon ute! På 30 minuter hade jag hunnit öppna mig ifrån 4 cm till 10, och efter ha haft krystvärkar i 10 minuter var hon ute. Den bedövning jag hann få var lustgas och jag kan fortfarande inte förstå att jag fött barn utan EDA. Haha.. ut kom ialla fall världens sötaste lilla troll med en massa hår. Ja och jag som sprungit på tillväxtultraljud hit och dit varje vecka och fått höra att hon skulle vara liten, jo tjena. 3700 gram och 50 cm lång, det är stort mot Nora´s 2760 gram och 46 cm, haha!


Det var en super häftig upplevelse och jag mådde super bra efteråt, det är den stora skillnaden om man blir snittad. Då var jag inte uppe och duschade någon timme efter inte..hehe.. Och jag åkte inte hem dagen efter heller som vi gjorde den här gången. 2 ynka stygn fick jag och den enda bedövningen jag fick då var någon spray som inte alls hade någon effekt men fick lite lustgas och det gick så fort.


Lillhickan Loka i sina första kläder!
 
 

Av Mikaela - 7 januari 2012 10:04

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Alice födelsedag, Hurra, Hurra HURRA!


Alice är den absolut snällaste, lättaste hund jag någonsin ägt. Älskad av alla i familjen och hela byn faktiskt =) Här slåss grannarna om att få gå ut med henne, och då menar jag inte barnen utan dom vuxna =)
Alice är dessutom helt förälskad i Loka, det märks att hon vet att det är en bebis, hon säger GE MIG så fort hon ser henne. Man kan verkligen se kärleken i hennes ögon!!
Stor grattis Alice på din 3 års dag!
Vi älskar dig!  

Av Mikaela - 6 januari 2012 18:12

Natten gick ungefär som den innan, Lillhickan var vaken till typ 3 tiden, ville gärna ligga och snutta på mig men jag fick så satans ont i brösten så det gick liksom inte. Sen var jag liksom tröttast i hela Långshyttan..hehe.  mig var inte den enda hon höll vaken, både Nora och pappa Eddan fick snällt också vakna. Nora var ifs överlycklig och fortfarande otroligt stolt så så fort hon hörde minsta pip ifrån Loka ville hon veta varför hon lät si eller så.

Det första Nora dessutom sa i morse var; Mamma, jag är kär i Loka, och i Scott (vår katt som låg vid hennes fötter just då). Hehe.. då var klockan sju och Loka hade sovit en stund i alla fall. Jag ställde mig i duschen och försökte få några som helst duschstrålar på bröten vilket var lättare sagt än gjort. Ajajaj..
Efter lite stress satt vi snart i bilen på väg till falun lasarett för återkontroll av Loka och pku test.
Pku testet gick galant, hon sa inte ett ljud. Hörseltestet får vi där emot komma tillbaka och kolla igen då dom inte kunde få fram nått bra test på höger sida. Troligen pga av allt foster fett hon föddes med.
Vikten stod idag på 3380 så hon hade gått ner en del men fortfarande inom marginalen av vad dom får gå ner. Och allt som hon bajsat så är det väl inte allt för konstigt kanjag tycka. Dessutom har idag mjölken runnit till så hon har ju inte hunnit fått i sig allt för mycket än. Innan vi åkte hem gick jag in på apoteket och köpte små kupor som man sätter på brösten vid ammning för att inte få mer sår på dom, och det lindrade vääldigt mycket kan jag lova.

Väl hemma idag har vi inte gjort mycket, sovit om varandra i soffan och bara myst med en tänd brasa. Helgen kommer att fortsätta i lugnets tecken vilket känns jätte skönt. Imorgon har vi ett födelsedagsbarn(hund) som ska firas givetvis, med vad får vi se imorgon. Förlossningsberättelsen är nästan klar men kommer nog inte in först imorgon, tills dess. Ta hand om varandra!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards