Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under januari 2012

Av Mikaela - 5 januari 2012 20:00

Nu har vi varit hemma nästan en hel dag och det känns så himla skönt. Allt har gått jätte bra och även om vi inte sovit sådär super mycket i natt så är jag inte super trött. Kommer väl när man lägger sig i sin egen säng. Oo längtar!

Stoltast av oss alla är just nu stora syster Nora som hela tiden går och säger att hon är så söt och go. Hon säger hela tiden med den lenaste rösten; Tänk om vi inte hade haft lilla gulliga Loka, så himlar hon med ögonen.
Hon vill ha henne hela tiden i sin famn och Loka låg där förut idag och sov en lång stund. =)

Första bilden på stoltaste storasyster Nora och lillasyster Loka!
(jo jag ser ut som ett lik..hihi)
  
Håller på skriver på en förlossningsberättelse men nu vill Loka ha mat så imorgon förhoppningsvis!

Av Mikaela - 4 januari 2012 14:37

Oj så fel ni alla hade, och vi med för den delen. Loka har anlänt, och det var med raketfart hon kom till världen imorse kl 7.40 Uppdaterar mer när vi kommit hem, men vi mår alla väldigt bra. Kram på er!

Av Mikaela - 3 januari 2012 09:37

Ännu en skön natt. Nora som somnade väldigt tidigt på soffan igårkväll vaknade en sväng mellan 21-22. Men det gick bra, vi somnade om tillsammans. Jag har sovit bra i natt och inte äns kännt av någon mensvärk på nått sett. Blir nästan orolig över Lillhickan när jag vaknar på morgonen efter en sån bra natts sömn. Buffar lite lätt på magen och får genast ett gensvar och kan då känna mig lugn.

Har märkt att jag varit väldigt trött dom senaste dagarna så det är väl kroppens sett att samla på sig kraft innan allt brakar löst!

Idag ska jag och Nora åka till pappa Eddan´s jobb och luncha med honom. Allt för att få dagen att gå liite snabbare. Sen måste vi handla lite också, har inte bestämt mig vart än bara. Kanske vi väntar till Eddan kommer hem och så åker vi till maxi en sväng.
Men nu ska jag gå ut och tända hos fåglarna och Tarzan. Dom vill nog ha lite frukost också. =)

Av Mikaela - 2 januari 2012 20:06

Ja att jag fick den här dagen att gå utan fler olyckor är otroligt. Dessutom trotts bra sömn i natt känner jag mig helt slut. Har somnat till och från flera gånger idag under dagen, mest troligt pga av tristess.
Trots den super trista dagen sov Nora inget idag på dagen utan vid kvart i sju ikväll låg vi alla tre utslaga på soffan. Sen dess sover Nora för natten.

Jag och min finaste Eddan har just tagit oss en varsin varm choklad med vispgrädde på =) mumsigt värre.

Uppdaterade just Lillhickan´s lista igen, såg att nu är det inga gissningar först den 6:e igen. Så vi får väl se hur lugnt det är fram tills dess!
Nu ska vi dega i soffan framför tv!
 

Av Mikaela - 2 januari 2012 13:53

Jag trodde dagen skulle bli någorlunda perfekt eftersom jag faktiskt fått sovit ganska så bra i natt förutom när jag vaknat av hemska mens smärtor. Men jag var ganska så pigg i alla fall i morse när vi gick ner. Mamma och simon var redan vakna så jag satte mig en stund vid datorn för att uppdatera mig på lite bloggar. Sen nös jag två gånger men tänkte väl inte mer på det, men några sekunder senare känner jag hur det rinner ur näsan och ser att jag börjat blöda näsblod. För första gången i mitt liv =)
Små sprang ut i köket och fick hjälp av mamma, ville inte visa Nora eftersom hon blir hysterisk när hon bara hör talas om blod.
Inget mer med det.


Sen tog jag tag i städningen medans mamma och co fortfarande var kvar och kunde underhålla Nora på övervåningen. Damsög igenom nedervåningen och plockade efter Nora. Mamma och dom åkte hem mot mora. Jag och Nora börjar då att, ja typ tråka. Regnet öser ner ute så där finns inte så mycket att göra. Slog på en film till Nora så jag kunde småslumpra på soffan. Ja vi gjorde typ det fram tills lunchen. Skit tråkigt. Nora skulle hämta en docka på övervåningen så jag följde med henne och på vägen ner så hände det som inte får hända.
Nora gick före mig i trappen och snubblar till när vi endast är halvägs ner och faller. Åt alla håll och kanter. Hur jag än springer efter henne hinner jag inte få tag i henne först hon är nere på golvet.
Jag istort sett slet upp henne i min famn när jag kommit fram till henne och började gråta mer än henne. Jag blev så fruktansvärt rädd. Verkligen nackdelen med att bo i hus med två plan, och då kan vi ändå vara glada för att heltäckningsmattan ligger kvar här för den skyddar nog rätt bra mot alla vassa hörn. Men fy så rädd jag blev.
Det sitter nämligen i mig sen Simon var i typ 2-3 års ålder och jag runt 11-12 års ålder, då satt jag hemma i soffan på Sadelgatan i väsby och Simon rasade ner för trappen. Glömmer aldrig ljuden och hur jag ser allt hända. Simon bröt dessutom armen den gången. Med Nora gick det bra som tur var, även om jag var ordentligt chockad och även hon.


Nu slipper vi ha tråkigt hela veckan som jag först var rädd för att vi skulle ha, Eddan jobbar nämligen bara imorgon också, sen har han lite till semester onsdag och torsdag. Fredag är ju en röd dag. Så en riktigt skön start på det här året, både för honom och mig men framför allt Nora som då slipper vara hemma med sin tjocka mamma och tråka.
Nu vill jag ha det lugnt och skönt resten av eftermiddagen, det enda jag varmt välkommnar är värkar som leder någonstans!

Nu till nått mycket roliga, min bästaste vänn Joi fyller *pip* idag, så stort grattis till dig!! Längtar tills vi ses igen!!!
Lillhickan´s lista uppdaterad här nedanför.

Av Mikaela - 2 januari 2012 10:38

Ingen Lillhickan på väg ut här inte, men jag har en ganska så kraftig mensvärk till och från och framförallt på nätterna. Men det lär nog dröja. Själv tror jag inte bebisen tar sats nog att komma ut först den 16:e. =) 

2011
26/12
AnnaPanna-
vikt 3000 gram & 49 cm.


2012
1/1
Kicki med flock-
vikt 3010 gram & 48 cm.


2/1
Mamma-
vikt 2950 gram & 47 cm.
AnnaPanna- 
vikt 3000 gram & 49 cm.


6/1
Lillasyster Evi- vikt 3102 gram & 49 cm.
My- vikt 3400 gram. Klockan 03.30


7/1
Joi-
vikt 3270 & 50 cm.


8/1
Cattis- vikt 3130 & 49 cm.
Kristina N- vikt 3300 gram & 49 cm. Klockan 08.50


9/1
Sandra-
vikt 3365 gram & 49 cm. 
My- vikt 3400 gram. Klockan 03.30


10/1
Storasyster Sabina-
vikt 3110 gram & 48 cm.


11/1
Madde- vikt 3150 gram & 52 cm. Klockan 10.32
Susanne- vikt 3200 gram & 50 cm.

14/1
Pappa Eddan-
vikt 3320 gram & 51 cm.

16/1
JAG-
vikt 3160 gram & 50 cm.

Av Mikaela - 1 januari 2012 10:19

Ingen nyårs bebis blev det igår, och inte verkar det vara någon på gång heller.
Trotts att jag både städade och damsög hela övervåningen, klippte Alice, lagade middag plus efterrätt och tog en promenad med mamma och Nora som slutade i att jag fick bära Nora. Ingen bebis ville ut..
Så jag ger upp, får väl helt enkelt bara vänta ut Lillhickan, men det börjar bli vääldigt drygt just nu.

Sov som en kratta i natt, och Nora som somnade kl 19 igår kväll vaknade 05.30 (!!!!!!!) imorse och låg sen och klängde på mig tills jag skickade ner henne och Eddan till nedervåningen vid 7.30 med orden: Tänd en brasa! Sen sov jag gott vidare till 9. Blev i alla fall av med huvudvärken jag hade när jag vaknade tidigt i morse. Har nu tagit mig en kopp varm choklad och myst vid brasan.

Gårdagen gick i mys-tecknet..hehe.. Nora somnade ju vid 19, Simon vid 21 tiden, jag och Eddan gick till sängs vid 22.30..haha Kvar satt då mamma och Micke som i alla fall höll sig vakna vid 12 slaget. Jag vaknade iof strax innan och då var Eddan fortfarande vaken. Ingen av oss reste oss äns utan jag satt och lugnade Nora som sov lite oroligt. Slocknade väl strax efter 12 slaget kan jag gissa. Vilket nyår =)
Vi öppnade inte än pommacen vi köpt.. vilken familj =)

Idag ska Eddan göra sin sjukt goda västerbottenpaj och till den gör vi en fetaostsallad. Imorgon får ju mamma och dom tillgång till radhuslägenheten så dom åker upp till mora ett par dagar. Nora är ju ledig kommande vecka ifrån dagis så vad vi ska hitta på får vi se.
Men nu ska jag in och springa i regnet så man vaknar till lite =)

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards