Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juli 2011

Av Mikaela - 25 juli 2011 09:19

Igår efter frukost och lite fix åkte jag och Eddan till valbo med bil och släp för att äntligen köpa en ny tvättmaskin. Efter ha åkt in och ut i alla affärer där behövde jag lunch för att sen än en gång gå in i samma affärer för att slutligen välja en maskin. Vi hade kanske hoppats på en lite billigare maskin, men då fanns det ingen som kunde hålla måtten för det vi behövde den för så vi fick lägga till en del pengar på födelsedagspengarna Eddan fått så fick vi just den maskinen vi behövde!

Och gissa om den fick jobba igår när den kom hem! 3 maskiner körde vi redan igår. Det behövdes efter ha stått ett par dagar utan.
Vi passade på att frächa upp hela tvättstugan, och den blev sååå fin!

Medans vi var där så var resten av gänget i falun och lekte med Nora på leklandet. När alla väl var hemma sen gjorde mamma stuvade makaroner och korv, det var så gott!!! Har inte ätit det sen jag bodde hemma!!
Mums! Men magen tyckte inte att det var lika kul. Men men det var det värt!

Sen ner och pussade på Pysen en sväng, Nora red litegrann.
Sen var det hem och hoppa i säng. Idag ska ju hela gänget förutom deras hundar åka vidare ner till vimmerby. Men på vägen i borlänge ska dom plocka upp simon, där dom även ska luncha innan dom åker. Så vi gör dom sällskap där. Eddan har ju börjat jobba nu igen...
Ska försöka styra ihop en dejt med Tarja och barnen i veckan, annars inga planer, vädret suger ju.. känns nästan som höst...
Trist..

Men nu måste vi slänga i oss frulle om vi ska hinna!

Av Mikaela - 23 juli 2011 21:36

Men trotts detta så har jag haft en av dom trevligaste dagarna på länge.
Vi åkte ner till gamla väsby vid 9 i morse, var framme vid väsby strax innan 11. Men vi bestämde att göra Barnens Djungel först så vi åkte och möttes där. Barnen röjde som aldrig förr, och luften var sjukt dålig där inne, ingen ac där inte. Så bara efter en timme var dom genomsvettiga. Vettetusan om jag sett Nora så svettig. Vi åt en lättare lunch innan vi vid 1 tiden åkte hem till Joi, Sigge å Stefan. Då var det dags för bajstårta och annat fika.

Vi väntade dock in Sandra, Linus och deras 2 veckors plutt Frank! Ååå så söt han är! Hade glömt bort hur små dom är! Det var väldigt mysigt att få gosa med bebis. Framför allt hade jag så himla trevligt i Joi, Sandra, Stefan och Linus sällskap. Ja givetvis av Eddan och barnen med =) Haha..

Är det nått jag verkligen saknar sen vi flyttat så är det dom!!!
Vi skulle ju ha åkt ifrån dom vid 15 tiden men stannade till 16 sen åkte vi hem mot vårt Kråkslott igen. Här hemma möttes vi upp av mamma, Micke, moster Evi och hennes kille Freddan. Nora blev överlycklig och fick en massa presenter =).
Vi ät middag tillsammans och Nora har spexat runt en massa. Hur hon orkar fattar nog ingen av oss, men orkar gör hon..

Nu undrar ni förstås vart alla bilder från dagen är. Joi hade med sig proffskameran så jag la det ansvaret på Joi och hoppas på få en massa bilder ifrån henne. *Blink, blink Joi*

Tack för idag min finaste vänner, jag saknar er redan!!!   

Av Mikaela - 23 juli 2011 07:42

..kanske inte 07.07 på morgonen, men hellre det och få känns sig helt utvilad!
Jag minns inte när jag vaknade och kände mig så utvilad. Det är lycka det.

Men sen hoppar man in på datorn och läser att minst 80 döda ungdomar och barn i Norge.. Det är så tragiskt att jag finner inga ord..
Man gör inte så mot barn!!
Nej fy.. nu ska jag ge min familj en härligt god morgon kram och känna lyckan över att jag får dela mitt liv med dom!

Sen mot väsby!!

Av Mikaela - 22 juli 2011 20:58

Nej varför? Jag är ju frisk! Då har jag inte tid att ta det lugnt, fram för allt inte efter två dagar på soffan. Fy så trist..

Nej idag startade jag dagen med att gå ut till fåglarna och dom andra djuren. Hade ju inte varit ute där sen i förrigår. Eddan och Nora hade skött dom utomordentligt, så det enda jag behövde göra va att fylla på lite hö och små pyssla. Super mysigt. Dessutom var jag ju super nyfiken på marsvinshuset Eddan å Nora byggt. Även det var super fint! Och gubbarna verkar gilla det!
Efter det åkte vi till Valbo och Ikea där vi åt (iaf jag) en liiiten försiktig lunch. Sen sneglade vi igenom innan vi sen åkte hem igen.

Väl hemma tog vi tag i städningen, jag damsög och skurade hela nedervåningen. Eddan plockade och fixade. Sen lagade han tvättmaskinen som gett upp. Vilket inte gjorde så mycket eftersom den ska ut i helgen för på söndag kommer det in en ny tvättmaskin. Problemet var att vi hade super mycket tvätt och eftersom mamma, Micke, Evi och Freddan kommer i helgen ville jag gärna bli av med det.
Den höll en tvätt.. nu verkar den ha gett upp igen.. jaja.. skit samma...
Sen slog jag och Nora in Sigge´s presenter, eftersom vi ska ner till gamla Väsby imorgon och fira hans 3 års dag! Dessutom ska jag få träffa Sandra, Linus och deras nykläckta bebis Frank! Wii så skoj!

Sen blir det hem ganska så tidigt eftersom mamma och co kommer. Vi ska äta middag tillsammans och Nora ska hinna röja runt med dom innan det är dags för sängen. För på söndag så tar dom Nora och åker till leklandet medans jag och Eddan tar släpet och åker hämtar en ny tvättmaskin =)
Men nu är jag helt slut så nu hoppar jag i säng!

Av Mikaela - 22 juli 2011 07:50

Nu tänker jag inte kalla mig sjuk längre! Jag mår mycket bättre och till och med så bra att jag skulle klassa mig frisk! Dock kommer jag ta det mycket försiktigt med vad jag äter idag.

Idag börjar ju dessutom min ledighet, jobbar nästa gång nästa fredag! Dessvärre är det Eddans sista vecka av hans semester. Men det får vi ta vara  på!
Dock har jag inte allt för mycker energi än så det blir inga längre utflykter, mer bus på hemma plan!

Men nu måste jag vakna till lite =)

Av Mikaela - 21 juli 2011 14:48

Sov på soffan i natt i fall att jag behövde min kära vän toaletten =).
Men hör och häpna jag har fått sovit hela natten, även lite ostört pga av en satans fluga som prompt skulle sitta i mitt ansikte.

Sen har jag inte behövt bo på toa utan har kunnat legat på soffan. Antal besök dit in har minskat drastiskt och jag har väl "bara" behövt honom ca 1 gång i timmen, tills kl 13.. sen dess har det varit änu lugnare och jag har till och med ätit en ½ skorpa utan behövt spring dit.

Nora och Eddan har varit hos Pysen, Nora red. Och nu är dom inne å fikar på donken! Jag vill också!!!

Kanske kanske kanske vänder det nu.. hoppas, hoppas, hoppas!!
Eddan och Nora var helt otroliga igår. Eddan gjorde allt för mig och jag är otroligt glad att han fanns där för mig. Tack mina älsklingar!!

Av Mikaela - 20 juli 2011 19:28

Redan igår kväll kände jag att min mage inte var tipp topp. Men trodde det brode på all skräpmat som jag ätit genom jobbet senaste tiden. Dock igår så åt vi sushi, kanske det som åt andra sidan gjort mig sjuk...
Vaknade i morse av att jag kände att nu är det bråttom till toaletten... vääldigt bråttom.. Då kan jag informera er om att det suger att bara ha ett badrum och det ligger på nedervåningen.
Sprang ialla fall och hann... gick sen upp igen men fick lika fort springa ner.
Efter ett par vändor la jag mig istället här nere på soffan. Kändes mycket tryggare.. Innan allt drog igång ställde jag mig på vågen och vägde då 69 kg. Varför jag informerar er om det får ni snart reda på..

Jag vågade inte stopa i mig ett skit utan mellan vändorna på toa låg jag bara på soffan. Bad Eddan om att åka och köpa skorpor och blåbärssoppa.
I fall att jag höll på bli magsjuk.
Sen höll jag på såhär hela förmiddagen och efter bra många vändor så tänkte jag att jag måste väga mig, måste vara super tom. Hade då gått ner till 67 kg. Inte så konstigt.

Efter Eddan å Nora ätit lunch fick jag honom att åka och köpa resorb, vätskeersättning. Hade då gått ner yttligare 1 kg på knappt en timme.
Sagt och gjort. Men så fort jag stoppar i mig en sked av den kommer det ut kanske, inte vet jag men väääldigt mycket... Så till slut ringde jag 1177  sjukvårdsupplysningen. Vad ska jag göra?! Fortsätt med resorb det kommer fungera.. Jaja.. stick och brinn, nu började jag få magsmärtor, hade ju inte lyckats stoppa i mig min medicin så om det berodde på det eller helt enkelt på upproret vet jag inte än.
Eddan ringde i alla fall en andra gång nu vid 17.30 till 1177 och dom informerade mig om att jag fått i mig alldes för lite vätskeersättning, borde vid det här lagret fått i mig flera liter... Men dom tyckte jag borde åka in.. då kom vi till problemet. Hur ska jag våga sätta mig i en bil med denna d*****!? BIG NO!! Så jag har flytat in på toaletten med datorn, solstolen, en massa handsprit och vätskeersättning. Jag häller inte i mig det, men mer än innan.. Kanske är det på väg att ge sig.. hoppas på det.
Frågan är ju nu, magsjuk eller dålig sushi igår?! Medde som jag jobbar för är inte sjuk vad jag vet. Ska dock ringa henne om en stund. För det blir inget jobb för mig i morgon...
Just nu står vågen på 65,8 kg....

Av Mikaela - 19 juli 2011 21:24

Än i alla fall.. alltså Nora har inte blivit förkyld än.. Kanske hon bara är inne i en nya 3års trotts?! Imorse innan jag skulle jobba åkte vi ner till Pysen så hon fick rida. Lika duktig idag var hon, och jag blir så himla stolt!
Imorgon fyller Pysen år så då ska vi ner också innan jobbet och fira honom!

Efter stallet åkte vi hem och pysslade med djuren ute i "hönshuset" innan jag åkte till jobbet. Idag åkte jag och hon jag jobbar som personlig assistent åt hem till oss, nått vi brukar göra då och då. Nora tycker hon henne massor så det är kul. Men när vi var här hemma hängde Nora på baksidan av en stol som givetvis ramlade över henne. Jag tog upp henne på en gång men hon måste ha blivit så rädd att hon kissade på sig.
Lillnosen! Hela mig och hela henne =) Men det var bara att byta kläder, inte mer med det. Kom hem för en timme sen och då gick jag raka vägen ut och skulle natta fåglarna, passade på att städa hos Hampe, vår honkanin som borde få bebisar när som helst!
Nu ska jag stoppa nått i magen innan det är dags för sängen!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards