Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2011

Av Mikaela - 8 maj 2011 21:14

Det har varit en väldigt väldigt bra dag på många sett idag. I förmiddags åkte vi (Eddan, jag, Nora, Joi, Steffe och Sigge) till avesta badhus. Där var vi i kanske två timmar. Och när vi nästan är påklädda och klara för att sticka så drar Nora ut i dörren och stick. Hon drog snabbt som en vessla ut ifrån badhuset ut på parkeringen. Jag kände inombords hur jag kokade men utan kläder så kunde jag inte springa efter utan jag ringer till Eddan som jag förstod var där ute att han fick möta upp henne vilket han gjorde.
Sen när jag kom ut klargjorde jag för henne att det där är absolut inte okej och glassen vi pratat om där inne, den kunde hon nu glömma.
Sen åkte vi 5 minter bort till en pizzeria där vi alla skulle äta lunch innan Joi och familj skulle åka hemåt igen. När vi parkerat där och jag tar ut Nora sa hon, -Förlåt för att jag rymmde! Ååå sötaste lilla unge.
Jag hoppas hon lärde sig nått och jag tror hon gjorde det eftersom hon suttit och grubblat på det och sen bad om ursäkt.

Efter att vi skillts åt så åkte vi hemmåt och planterade blommor i hästsläden vi har på tomten och Eddan fortsatte att jobba med den blivande gräsmattan på andra sidan staketet. Vi har ju mer tomt än vad den vi använder så Eddan håller på att göra i ordning så vi kan utnyttja hela. Efter lite pill i trädgården och lite grillat i magen så hämtade Mia upp mig så åkte jag med henne ner till stannet för en tur i skogen.
Det var den underbaraste ridturen på jag vet inte hur länge, men vääääldigt vääääldigt länge. Underbar galopp på åkern!! I like!!
Ååå så mysigt det var, och jag satt i en riktigt skön westen sadel.
Vi red i ca 1,5 timme och det känns knappt så jag satt i en mycket bra sadel.
Kom hem 20,58 och big brother börjar ju 21. Perfekt!
Nu är det reklam så jag ska passa på att springa ut och släcka hos fåglarna och plocka lite ägg. Sålde idag för övrigt den första leveransen av ägg. Joi tåg med sig en låda! Och jag har fått en privat bokning inför midsommar! Lovely!
Nej nu fåglarna sen mer big brother!

Av Mikaela - 7 maj 2011 19:34

Att barnen skulle vakna tidigt visste vi, men kanske inte så tidigt med tanke på hur sent det blev för dom igår. Men men, 06.15 är ju bättre än 05.15  =).
Solen sken och värmde redan på morgonen så redan då kände vi att äntligen blir det bra väder igen!
Vi åt en hel del vaktelägg till frulle, sen tog jag och Joi hundarna på en promis i skogen. Sen blev det att åka på Kosläpp! Ooo så mysigt de tyckte det var att få komma up på bete dom små kossorna, super söta!
Dessutom bjöda barnen på yogurt och vi fick köpa kaffe och bulle.

Efter det åkte vi hemmåt och grillade lite korv till lunch, för att sen ta oss ner till lekparken en sväng. Vi avslutade det hela med en glass på kiosken där vi möte Tarja och hennes syrra och barn. Sen var det bara att bege sig hem igen och börja med middagen. Det skulle kokas färskpotatis och göra potatissallad. Till det grillade vi kött, champinjoner och majskolvar. Allt var super gott som vanligt.
Barnen har lekt som galningar, vilket jag tycker även papporna har gjort.
Alla har nog njutit av dagen i stora drag och jag hade också gjort det om jag inte haft en som sanatssmärta i magen. Har haft en massa irreterande luft i magen som har gjort så ont att gårr på smärtsillande hela dagen. Det har varit super tråkigt och det känns som jag klagat mig mig igenom dagen, men jag har verkligen haft ont.
Men men, med nya tabletter i kroppen mår jag genast bättre.

Barnen sover och vi slappar i soffan, ska kolla på en film och bara käka godis.
Passar på att tacka Joi med familj och min egen familj för en super trevlig dag, sorry om jag varit pain in the ass, hoppas morgondagen blir smärtfri =)

Av Mikaela - 6 maj 2011 18:07

Allt man säger till Nora vill hon veta varför. Varför någonting är en viss färg, eller nyss så frågade hon var honung och tomater kommer ifrån.
Man har väl alltid hört ett det är smarta barn som frågar varför, och visst kan det vara jätte gulligt, men när man får en motfråga i precis allt man säger kan man bli lite lagom trött kan jag lova =)

Nyss när jag stod och fixade en varsin latte till mig och Eddan fråga Nora mig från ingenstan vart min pappa bor och vad han heter!
Observera att Nora är 2,5 år. Är det normal för hennes ålder?
Kul och alldes underbar är hon i alla fall!

 

Av Mikaela - 6 maj 2011 09:56

..och klockan är inte äns 10 på förmiddagen än.. Phu.. har slängt in en tvätt, tagit hand om köket. Det vill säga fixat disk och plockat undan saker. Sen har jag noggrant dammsugit heeeela nedervåningen + trappen.
Som om det inte var nog så har jag även surat alla golven här nere.

Joi å gänget kommer ikväll och Joi är lite allergisk mot katt, så där av den noggranna städningen. Sen är det en väldigt skön känsla efteråt när allt är klart!

Nora var lite vrång imorse, men hon gav upp när hon märkte att jag inte tänkte ge mig. Jag trodde hon skulle stråla som en sol efter ha fått en frukost som bestod av jordgubbar med mjölk, en macka och en halv banan. But no no.. Jaja vi kom överräns till slut!

Våra fina vaktlar läger helt galet med ägg, vi är redan nu uppe i över 57 st sen dom kom!! Så hojta gärna till om ni vill köpa!
Nu ska jag ta mig lite jordgubbar med mjölk.

Jo, juste, JAG ÄLSKAR MIN FAMILJ!!

Av Mikaela - 5 maj 2011 17:00

Jag och Nora väntar på att Eddan ska komma hem så vi kan åka till falun och köpa det sista till helgen. Nora har varje dag, typ 20 gånger om dagen frågat om det är idag dom kommer. Hon syftar då på Joi å gänget.
Ska bli skönt när det tjatet är över =)

Nu är jag hungrig också... måste stoppa i mig nått.. hörs i morgon vänner, hinner inte uppdatera nått mer idag, ska städa iordning för morgondagen så jag slipper det imorgon!
Kram å Hej!

Av Mikaela - 5 maj 2011 11:46

Två kvällar på raken har jag missat mitt favvoprogram Big Brother, har varit helt däckad.. men kanske inte allt för konstigt då Nora vaknar typ fem gånger per natt och ber mig lägga på henne täcket. Funderar på en sovsäck till henne istället så hon inte kan sparka av sig täcket =).

Nora sitter här brevid och kollar på något program, hon är på väg och ska sova. Så sa hon just, jag är trött på den där grisen och ankan! (Hon syftade på programet) Sen utbrast hon, Jag hatar det!!
Haha.. vet hon äns vad hon pratar om?! Haha.. dom säger så himla mycket knasiga saker.

Idag när Nora sover på dan så ska jag också passa på att sova så jag orkar hålla mig vaken ikväll, kan ju inte missa yttligare ett program =).

Ska skicka tillbaka min nya mobil då det måste vara någe knas på batteriet. Det ska hålla 7 timmar i samtalstid och min dog 2 gånger samma dygn pga batteribrist efter ha pratat 57 minuter och tagit 3 kort!! Det går jag inte med på..så jag ska skicka tillbaka den och hoppas jag får ett nytt batteri till den.
Men nu viiiiiila på soffan!!! Wiiiii!

Av Mikaela - 4 maj 2011 16:23

Oo lill-lördag, vad ska vi festa med idag? Tror jag drar till ordentligt och bjuder Eddan på makaroner och korv. Då slipper jag ju dessutom skiva korven för det gör ju Nora =).

Jag, Tarja och våra galna barn for in till stan för att köpa hö, jag till fåglarna och kaninen och dom till sin ny inköpta lilla kaninvän.
Fåglarna älskar när jag fyller deras hus med hö som dom kan pyssla i. Eddan har köpt grönsaker med sig hem till dom. Så det får dom senare.

Jag har även nu annoserat ut vakteläggen på två olika ställen. Har även beställt äggkartonger passande för dom små äggen. Så glöm nu inte att hojta om ni vill köpa ägg. Passar väldigt bra till sillen i midsommar!
4 kr/st eller 15 st i kartong för 60 kr.
Nu ska jag sätta Nora på korvskivning!

Av Mikaela - 4 maj 2011 09:36

Eller kanske inte gift, men bästa kompis i alla fall. Jag diggar den extra mycket när den fått en ny påse i magen och suger fett bra! Som idag!
Igår fick jag dammsuga tre gånger, det var då jag märkte att nu är det dags =)
När man dammsuger minst en gång om dagen måste det fungera bra, annars lackar jag ur =)
Igår kom Tarja och barnen hit efter lunchen,det gick ganska så bra.
Men Nora har lite svårt att dela med sig av sina saker, vilket inte är super konstigt. Hon har ju aldrig behövt göra det eftersom hon inte har syskon.
Är vi utanför vårat hem går det mycket bättre. Kanske blir det helt bra den dagen hon får syskon.

Aaa juste, vissa av er vet att jag inte äter fisk, av den enkla anledningen till att jag inte tycker om det. Plus att jag får panik över alla små ben. I alla fall så har jag ju lärt mig att älska spagetti och tonfisksås. Och igår gjorde jag lax och zuchinipanna med ajvar. Herre j*vlar vad gott det var!!!  Nora älskar ju lax så hon var super glad över att få fisk hemma. Så nu, lyssna nu mamma. Nu ska vi äta fisk 1 gång i veckan här hemma. Det du!


Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards