Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2011

Av Mikaela - 17 april 2011 08:52

Stackars Nora har drömt om pissmyror i natt och vågade inte sova i sin säng utan ville komma över till oss.. Med lite suck och stön gick jag med på det... jag vet att när hon hoppar över till oss innebär det noll sömn för mig.. Hon rör sig elvisp i sängen och klättrar och klänger på mig.
Så imorse när jag vaknade kände jag mig väääldigt bakis och hade väldigt ont i skallen... nått jag får väldigt lätt om jag inte får min sömn.

Men jag antar att jag får skylla mig själv eftersom jag sa åt barnen igår när vi var i lekparken att ta med sig myrorna hem i sängen =).
Idag ska vi såga ner det stackars äppelträdet.. men först måste jag dricka lite latte så man blir människa igen..

Av Mikaela - 16 april 2011 18:42

Shit vilken dag! Fattar inte vart tiden tog vägen idag! Vi startade ju dagen tidigt och drog in till Hedemora så vi var där till kl 11. Köpte det sista till hönsgården + foder och spån. Så nu är vi redo för våra kycklingars ankomst!
I alla fall så tog Nora en glass på donken och medans jag och Eddan tog en varin latte. När vi satt där ringde Tarja och frågade om vi skulle komma till lekparken och busa. Så vi åkte hem och dumpade av Eddan och virket så han kunde i lugn och ro bygga husen till vaktlarna. Så drog jag och Nora ner till lekparken. Bättre väder kan man knappast be om i mitten av april. Skinande sol, inte ett moln och ingen vind! Ooo så jag njöt! Tog av mig så jag bara hade linné och ändå var det varmt!
Vid lunchtid ringde vi efter Eddan så mötte vi alla tjejer honom vid pizzan för lunch. Efter lunchen gick Tarja, jag och barnen tillbaka till lekparken.
Barnen lekte på och alla var så duktiga och snälla med varandra.


Nora och Towa plockade pissmyror och la dom i en hink. Väldigt förvånad att ingen av dom fick sig ett nyp. Efter 5 timmar (!!) var vi alla ganska så möra av all frisk luft så då packade vi in oss i bilen och for hem.
Väl hemma hade Eddan byggt klart själva huset till hönorna där dom ska lägga sina ägg, så slängde jag och Nora in en halv bal spån. Nu är det bara deras "bad-sand-låda" kvar. Vi åkte ner en sväng på ica för lite lördagsgodis sen hem och äta middag. Nu är vi rätt möra och slut..
Eller jag är.. Nora stutsar runt som vilken durasellkanin som helst... hur orkar hon!?
Towa och Nora som gungar tillsammans i jätte gungan!

Nora som visar pappa hur man byter däck... brås på morfar!
    


Imorgon ska vi såga ner vårat enda äppelträf vi har. Det har aldrig blivit skött som det ska så vi kapar ner det ordentligt så får vi hoppas det tar sig på nytt nästa år. Så i år får vi palla äpplen hos grannen =)
Men nu ska ja sega på soffan och äta några godisbitar!
Tack Tarja och tjejer för idag!


Av Mikaela - 16 april 2011 07:55

Lördag morgon, natten har varit helt smärtfri! Idag ska vi bygga det sista till hönorna sen ska vi börja spåna upp och fixa deras sandlåda.

Bjuder på någon/några bilder som jag inte tror varit uppe förut. Kan ha fel!
      
Den första är ute på våran framsida, Nora tog vara på den sista snön. Den är dock borta nu! Den andra bilder är på Nora invirad i ett badlakan efter ett bad. Och den sista är på mig och Nora =)

Återkommer senare med bilder på hönshuset!

Av Mikaela - 15 april 2011 20:38

Nora och jag hade en ganska så bra dag tills nu ikväll.
Tröttheten gjorde väl sitt också men shit vilken humör denna lilla dam har!
Allt var fel i hennes värld och det spelade ingen roll vad vi gjorde åt det, allt var fel.
Nu sover hon i alla fall och jag också snart. Har fått tillbaka lite känningar i magen så det blir en ipren innan jag hoppar i säng så hoppas jag för allt att jag får sova i natt. Vi har verkligen en fullproppad helg så jag måste vara tipptopp!

Men nu ska jag bädda ner mig och sambon i soffan under duntäcket =)

Av Mikaela - 15 april 2011 10:27

..jag pratat med kirurgen som onekligen sa att jag skulle ha åkt in i natt..
Jaja.. lovade dom att göra det nästa gång det händer. Men det talar mycket för gallan..
Det händer att vissa får problem med gallan efter en gbp operation så i några fall plockas gallan bort direkt i samband med operationen. Men bara då man haft problem med den innan. Vilket jag inte haft.

Så nu har jag tagit lite smärtstillande för att orka med dagen och hoppas att det inte återkommer, och om det återkommer hoppas jag att det är dagtid så jag slipper be om en ambulans. Lite rädd för sånna faktiskt.. =)

Jag som skulle storstäda idag fick rek. att bara ta det lugnt och vila. Så jag får väl lyssna på det och vänta med städningen tills imorgon, tur är väl att vi inte äntar några direkta besök för då hade jag inte släppt in dom!

Nu är det ju fredag idag också! Fett nice. Vi ska i helgen bygga det sista till vaktlarna och fixa deklarationen. Viktiga måsten!
Men nu ska jag vila liten stund till innan jag ska åka och hämta min lillsork!
Kram på er!


Av Mikaela - 15 april 2011 09:03

I natt låg jag i fruktansvärda smärtor i buken. På mitten, precis under bröstbenet. Jag visste inte åt vilket håll jag skulle ligga, jag svettades och frös. Pulsen slog onödigt fort och jag grät som ett barn.
natten var hemsk.. i fyra timmar låg jag innan jag till slut somnade om.
Hela tiden jag var vaken låg jag och funderade på hur långt jag skulle låta det gå innan jag skulle ringa efter hjälp. Att köra själv skulle jag inte klara av pga av smärtan, och inte heller skulle jag kunna be Eddan eftersom Nora sov.

Imorse när jag vaknade hade jag fortfarande ont, men inte samma plågsamma smärta som jag hade i natt. Jag har pratat med sjukvårdsupplysningen som inte kunde säga nått eftersom dom inte kan nått om GBP opererade. Så jag fick ringa till Kirurgen i falun, så nu väntar jag på att dom ska ringa upp.
Nora märkte att jag inte mådde bra i morse och hjälpte till med allt.
Sötnosen, hon är nu på dagis. Hoppas jag får nått svar på vad jag ska göra innan hon ska hem, för annars finns det risk att Eddan får komme hem ifrån jobbet...

Återkommer!

Av Mikaela - 14 april 2011 20:55

Som jag skrev tidigare så skulle vi efter lunchsovstunden ner till lekparken.
Där skulle vi träffa Tarja med hennes tjejer Mathilda, Towa och Maya.
Towa och Nora lekte jätte fint i hela tre timmar. Tänk så tiden gick.
Det var verkligen super mysigt, solen sken på i fulla drag och vi hade både mellis och fika med oss.
Det värmde mitt mamma hjärta otroligt mycket att se Nora så glad med hennes kompisar.
Men efter tre timmar måste man hem och hämta andan lite, dessutom var det nu dags för middag. Slängde ihop en kyckling och pastasallad. Det var sommrigt och gott.

Sen hoppade Nora i badet i närmare en timme innan vi lyckades fiska upp henne. Dagen försvann i ett nafs och imorgon är det redan underbara fredag!

Tack Tarja och tjejer för en super mysig eftermidddag, det här gör vi om snart igen!

Av Mikaela - 14 april 2011 09:52

Att få vakna och bara se hur solen skiner in genom fönstrena är underbart! Då kan väl ändå dagen inte bli fel? Redan när jag fortfarande låg i sängen bestämde jag att idag efter dagis/lunch/sovstunden blir det att gå ner till lekparken. Försöka ta vara på dagen så mycket som möjligt.
Så vi tar med mellisen dit och möter tarja med barn där.

Joi med familj kom igår hem ifrån thailand, såå vi har saknat dom! Så idag hann vi prata på telefon en bra stund och jag fick så himla mycket ny energi av det. Känner mig som en ny människa! Underbart!

Dessutom fyller ju faktiskt min lillasyster 22 år idag! Så super stort grattis till dig, jag kan väl gissa att du blev väldigt glad över din fördelsedagspresent som du fick av Freddan i morse?!
Freddan hade nämligen köpt en resa hit så under påsk kommer vi vara 10 stycken! Ska bli så himla underbart! Längtar redan massor! Då kanske ni tänker jaha, en resa till långshyttan var ju roligt...not.. men den gick faktiskt på 2100 kr ?!! Det är ju helt sjukt, ska det inte vara billigare att ta tåget än bilen!? Det betyder i alla fall väldigt mycket för oss alla att vara samlade under påsken! Ska försöka få ihopp alla på en gruppbild!

Ååå så mycket energi jag har! Underbart! Dessutom hade jag gått ner änu ett kg såg jag i morse. Men nu får det vara nog snart på den fronten. Gått ner 50 kg nu och mina byxor i stl 38 är för stora!! Jag trivs nu väldigt bra med mig själv och min kropp.
Så det firar vi med en latte, eller vad säger ni =)

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards