Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2011

Av Mikaela - 21 april 2011 13:53

GLAD PÅSK 
ÖNSKAR NORA MED FAMILJ!
 

Av Mikaela - 21 april 2011 08:39

Jag var helt slut redan när jag vaknade i morse. Nora vaknar fortfarande på nätterna och vill komma över till oss. Vilket absolut inte gör nått när hon vaknar och har mardrömmar, men just nu utnyttjar hon det bara..
Hon är ju inte dum.. Bara att jag sover som en kratta...

Dessutom så har jag sjukt mycket att hinna med idag för imorgon kommer alla och jag ska ju då åka och hämta vaktlarna och lillebror så jag har ingen som helst möjlighet till att göra nått då, utan allt måste bli klart idag.
Men jag tänker absolut inte stressa upp mig. Utan snart tar jag och Nora Pingu och åker till falun och handlar. Sen blir det hem så får Nora röja på tomten medans jag tar tag i städningen. Nora ska dessutom klä ut sig till påskkärring i dag, nått hon pratat om varje dag denna vecka =)
Så Linda, du vet vad du har att vänta dig =)

Just nu står Nora och sjunger Santa Lucia och slänger ner alla hennes leksaker på golvet samtidigt som hon sneglar åt mitt håll..

Av Mikaela - 20 april 2011 09:42

Fortfarande när jag hör den låten har jag svårt att hålla tillbaka tårarna.
Senast härom dagen i bilen när jag, Eddan och Nora åkte till falun fick jag torka tårarna när den låten spelades på radion..
Låten spelades på Jens begravning, och jag har nog fortfarande inte tagit in att han är borta. Idag skulle Jens ha fyllt år och vi brukade alltid sitta ute på hans framsida den dagen och grilla. Det brukade vara årets första gilldag..


Vi har redan hunnit grilla två gånger i år, på lördag blir det den tredje gången. Och då har jag tänkte at vi ska duka upp på altanen och sitta där att äta. Kommer bli super mysigt.
*Längtar*

Av Mikaela - 19 april 2011 18:36

På förmiddagen var jag på möte på af. Nora fick då idag äta lunch och sova på dagis, nått som hon älskar. Dessutom fick dom fisk där idag till Noras stora lycka! Hon hade ätit jätte bra och sovit över en timme.
Sen direkt efter dagis åkte vi ner till lekparken där vi mötte tarja och barnen, plus Malin och lilla Amanda. Barnen lekte på bra även om både Nora och Towa visade sina sämre sidor idag, men så skönt att se att man inte är ensam när det gäller trots =).
Tarja hade med sig en massa gott fika och frukt. Tack för det =).

Vad det gäller Noras mardrömmar har jag läst på och det är väldigt vanligt i en växtperiod att mardrömmar dyker upp. Detta är alltså inget jag kan förhindra då det inte kommer ifrån nått speciellt, ex ifrån barnprogram.
Detta är ju väldigt tydligt också i första natten hon hade mardrömmar var det om myrorna dom lekt med i lekparken. Jag kan inte skydda henne mot hela världen, utan det tillhör. Men jag kan hjälpa henne på traven genom att berätta om att monster och spöken inte finns mm.
Och självklart trösta henne när mardrömmarna dyker upp.
Fick ett inlägg ifrån någon som kallar sig "en mamma", förra gången kallade hon sig "Ann" att jag borde inte låta Nora titta på någon som helst tv eller film. Men som jag skrev ovanför kan jag inte skydda henne ifrån allt men givetvis får hon endast titta på sånt som vi anser är lämpligt för henne. Alla barn reagerar olika vid mardrömmar, alla barn har mardrömmar men vissa märks det inte äns på. Medans andra precis som Nora skriker rakt ut.

Natten tills i dag var ju mycket lugnare och jag hoppas att nästa blir lugnare än så. Imorgon har vi inga planer kanske blir det änu en dag i lekparken!
Jo juste, jag saknar er Joi! Kom snart och hälsa på, vi storknar!!

Av Mikaela - 19 april 2011 12:42

..fortfarande inte bra. Hon har inte vaknat och skrikit rakt ut nått mer som tur är. Men hon sover oroligt, mardrömmarna ligger där under och lurar... Så i natt ville hon komma över och sova bredvid mig, vilket hon självklart får göra, men vi har för liten säng för det... Vi har bara en 160 cm säng.. vilket räcker gott och väl till mig och Eddan men med elvispen mellan oss blir den för lite.. Så kanske att jag och Nora lägger oss i gästrummet i natt, det blir ju en dubbel säng när man bäddar ut den.
Risken är annars att jag imorgon vaknar upp med migränn...

Jag ska strax hämta Nora på dagis så ska vi åka ner till lekparken en stund och träffa tarja med barn.
Men nu ska jag försöka gå in på försäkringskassan igen.. har inte fungerat tidigare...

Av Mikaela - 18 april 2011 19:30

Då kanske ni undrar var Nora är någonstans. Jag åkte med Malin (grannen) in till Hedemora, hon skulle skjusa in dottern som skulle på träning.
Och nu när jag kom hem hade redan Nora gått och lagt sig efter ha somnat på soffan. Jag vill bara gå upp och pussa på henne, men vill självklart inte väcka henne. Man är så van att vara med och lägga henne (vi gör det tillsammans varje kväll) så det känns jätte konstigt att sitta här nu och hon redan sover.. Dessutom hade hon frågat och varit ledsen efter mig.
Åka till mamma, hade hon sagt! Pluttis!
Men hon har varit jätte trött hela dagen eftersom hon fick så avbrutten sömn i natt, hoppas för allt i världen att hon får sova och slippa mardrömmarna.. Ursch, vill inte se henne så rädd igen.

Kanske det blir en eftermiddag i lekparken imorgon, vad säger du Tarja?
Nu MIN tvkväll!

Av Mikaela - 18 april 2011 09:00

Vid halv 2 inatt vaknade vi av ett skrik som var nått vi aldrig hört tidigare. Skriker skar direkt in i hjärtat på migg och jag kastade mig upp mot Nora.
Hon hade mardrömmar och skrek rakt ut i sin säng samtidigt som hon kastade sig bakåt för att försöka komma ifrån det hemska.
Jag greppade henne och bar över henne till oss och tände lampan så hon skulle se att det fanns inget att vara rädd för.
Men hon var fortfarande rädd, hon grät inte, skrek inte men var i chock.
Satt med stora ögon och tittade ut genom fönstrena och tittade runt sig.
Jag blev illamående när jag såg hur rädd hon var. Det var så hemskt!

Vad det var som var så läskigt tog det ett bra tag innan hon ville berätta. Men vi kom fram till att det var monster. Min älskade lilla tjej..
Hon ville absolut inte ligga ner, lampan skulle vara tänd och jag skulle hålla min arm runt henne. Jag sa åt Eddan att han kunde sova, han skulle ju upp till jobbet. Så jag och Nora läste saga och tittade på kort i mobilen. En timme senare kund e jag få henne att ligga ner med hennes huvud på mitt bröst. Men lampan skulle vara tänd. Efter yttligare ett tag så somnade hon så jag kunde lägga henne brevid mig, men hela tiden ville hon känna att jag var där. Efter några timmar släckte jag lampan och vi sov vidare. Hon rök till en del i kroppen och jag låg oroligt och var jätte rädd för att ännu ett skrik skulle komma. Men hon sov lugnt.

Imorse pratade hon mycket om monster och vi har kommit fram till att dom finns inte på riktigt. Hon gick iväg till dagis som vanligt. Jag ska ställa mig och klippa Alice som just varit ute på promenad med Danne.

Jag gick in på adlibris och beställde boken Vem spökar Alfons Åhberg. Allt som kan hjälpa Nora llite på traven nu under mardrömmarperioden vill vi hjälpa henne med.
Men nu fram med saxen!

Av Mikaela - 17 april 2011 18:13

Ooo vad jag njuter av dagarna just nu. Vi tar verkligen vara på dom kan jag lova. Idag åkte vi redan vid halv 10 mot falun. Latten var slut hemma...
Eller det fanns en kvar i morse som vi delade på.. hehe..
Sen behövde Eddan gummistövlar och Nora ville ha en kratta så hon kunde hjälpa till på tomten. Mer än så handlade vi inte.
Sen hem och sätta fart, Nora somnade på vägen hem och fick sitta kvar i bilen och sova någon timme medans jag tömte Tarzans bur. Han fick nu flytta in i hönsgården. Lite ensamt blir det för han tills på fredag när kycklingarna flyttar in, men vi är ju där inne varje dag så ska han få en radio. han tyckte det nog var mysigt att få en jätte bur =)
Sen röjde jag hela tvättstugen och slängde ut mattor. Här skulle det dammsugas och tvättas golv. Tvätten hängde Eddan ut i det fina vädret.

Medans jag tog tag i insidan så tog han tag i äppelträdet. Så nu blir det inga äpplen här i år, men så fint det blev!! Ojoj! Massa ljus släpptes dessutom in! Underbart! han har verkligen slitit som ett djur där hela dagen.
Grannen Malin fyller år idag (grattis till dig! ) så Tarja med familj var där. Så Towa och Mathilda kom in på tomten och lekte med Nora, sen följde Nora med Towa in till grannarna (själv!) och lekte där inne. Så helt plötsligt stod jag och Eddan själv i köket, då slog det oss hur stor Nora blivit, när hon själv springer i väg och leker med sina kompisar! Vart tog min baby vägen?!!?
Jag gjorde i ordning spagetti och köttfärssås som blev super god och Eddan hämtade hem Nora efter en liten stund.
Så nu har vi ätit, röjt lite till och som om inte det vore nog så har Eddan och Nora varit ute med Alice i skogen på en promenad.

Jag sitter och skriver ner matlistan till påsken.. vi är ju 10 stycken så listan blir låååång! 
Men nu är jag lika slut som igår så jag ska ta in tvätten och sen krypa ner i soffan med min lilla familj.
Liten med naggande god!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards