Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Direktlänk till inlägg 19 april 2011

En busdag i lekparken!

Av Mikaela - 19 april 2011 18:36

På förmiddagen var jag på möte på af. Nora fick då idag äta lunch och sova på dagis, nått som hon älskar. Dessutom fick dom fisk där idag till Noras stora lycka! Hon hade ätit jätte bra och sovit över en timme.
Sen direkt efter dagis åkte vi ner till lekparken där vi mötte tarja och barnen, plus Malin och lilla Amanda. Barnen lekte på bra även om både Nora och Towa visade sina sämre sidor idag, men så skönt att se att man inte är ensam när det gäller trots =).
Tarja hade med sig en massa gott fika och frukt. Tack för det =).

Vad det gäller Noras mardrömmar har jag läst på och det är väldigt vanligt i en växtperiod att mardrömmar dyker upp. Detta är alltså inget jag kan förhindra då det inte kommer ifrån nått speciellt, ex ifrån barnprogram.
Detta är ju väldigt tydligt också i första natten hon hade mardrömmar var det om myrorna dom lekt med i lekparken. Jag kan inte skydda henne mot hela världen, utan det tillhör. Men jag kan hjälpa henne på traven genom att berätta om att monster och spöken inte finns mm.
Och självklart trösta henne när mardrömmarna dyker upp.
Fick ett inlägg ifrån någon som kallar sig "en mamma", förra gången kallade hon sig "Ann" att jag borde inte låta Nora titta på någon som helst tv eller film. Men som jag skrev ovanför kan jag inte skydda henne ifrån allt men givetvis får hon endast titta på sånt som vi anser är lämpligt för henne. Alla barn reagerar olika vid mardrömmar, alla barn har mardrömmar men vissa märks det inte äns på. Medans andra precis som Nora skriker rakt ut.

Natten tills i dag var ju mycket lugnare och jag hoppas att nästa blir lugnare än så. Imorgon har vi inga planer kanske blir det änu en dag i lekparken!
Jo juste, jag saknar er Joi! Kom snart och hälsa på, vi storknar!!

 
 
Ingen bild

Lillasyster Evelina

19 april 2011 18:57

Jag håller med dig Syster, Man kan inte skydda barn ifrån allt här i världen, dom måste juh få exprementera och lära sig utav sina misstag.
Jar man inget testat så vet man inte vad som är rätt eller fel.
I Noras fall här så hör det till åldern med mardrömmar jag vet själv som jobbat på förskola när föreldrarna kom fram och berättade att natten inte varit som den ska, dom flesta föreldrarna hade barn i Noras ålder. Det är inget man kan göra åt utan hoppas på att det går över snabbt.
Syns snart syster yster..
Puss pUss

Mikaela

19 april 2011 18:58

Tack syster yster!
Längtar efter er, ska bli super kul att träffas i helgen!!
Puss puss puss!!

 
Ingen bild

Sandra

20 april 2011 13:16

Strunta i den där dumma kommentaren. Att inte låta barnen titta på barnprogram är strunt tycker jag. Alla drömmer och jag har ochså hört att mardrömmar kan dyka upp vid utvecklingsstadier.

Mikaela

20 april 2011 16:20

Tack för den kommentaren =)
Trevlig helg!

 
Ingen bild

Helene Sehlstedt

21 april 2011 10:25

Tycker inte du ska bry dig om den kommentaren, låt Nora titta på tv och film, vi låter tindra se rätt mycket film och just nu är det Dora som gäller så den filmen kan jag utantill vid det här laget. :) Och jag har inte märkt att Tindra mått dåligt över att se tv, hon har haft mardrömmar så hon gråtit i sömnen men inte så att hon vaknat och när man gått in och strukit henne på kinden så har hon lugnat ner sig. Sen kan jag tänka mig att dom har växtvärk som gör att dom sover oroligt så det är nog inte bara mardrömmarna som ligger bakom. / Helene
Glad Påsk på er. :))

Mikaela

21 april 2011 13:53

Skönt att höra att även andra barn får se på tv/film! Stor kram och Glad Påsk på er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikaela - 30 augusti 2014 06:35


Tiden är alldes för knapp just nu. Bloggen hinns inte med. Där emot finns jag på instagram under namnet lorddannys Kommer nog att ta upp bloggandet igen om någon vecka. Svårt att släppa den efter nästan 5 år. ...

Av Mikaela - 3 augusti 2014 21:19

Nora är ju med mormor och Co i Småland och jag ska strax gå i säng. Det känns helt klart tomt här hemma utan Nora. Men åt andra sidan har Loka fått kommit fram ordentligt och verkligen fått egentid med mamma och pappa. Vilket uppskattats av Loka. ...

Av Mikaela - 30 juli 2014 10:25


Men jag jobbar nonstop just nu! Är ledig på söndag för att sen jobba 9 dagar till :-) Så just nu åker jag bara hem och sover känns det som. Vi har lånat in farmor denna vecka för att barnen ska slippa vara på dagis så långa dagar. På fredag e...

Av Mikaela - 20 juli 2014 21:05

Nu är jag och barnen i Väsby. Vi kom redan vid 12 snåret för lite lunch hos mamma/mormor innan vi vid 15 tiden åkte på kalas till Sigge som fyller 6 år på tisdag! OMG!! Våra barn fyller 6 år Joi!! 6 år!! Vart tog åren vägen? :) Det var iaf stojig...

Av Mikaela - 18 juli 2014 20:35

Jag har nu börjat jobba igen efter min semester och jobbade idag bara fm. Så då passade vi på att överraska barnen med att hyra en roddbåt och åka ut på sjön och fiska. Barnen blev jätteglada och vi hade det supermysigt. Vädret höll sig perfekt...

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards