Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under augusti 2013

Av Mikaela - 16 augusti 2013 10:10

Känns väldigt lyxigt att det faktiskt är fredag idag när det känns som måndag!

Idag är jag åter hemma och Eddan tillbaka på jobbet. Han har ifs jobbat sen i tisdags men det har inte jag känt av eftersom jag och barnen varit hos mamma i Väsby.
Igår innan vi åkte hem var vi förbi hemma hos svärmor/farmor. Oj så mycket fina kläder hon köpt till oss alla i USA ! Nora fick 2 tunikor, 2 t-shirt, 2 jeans och 1 par zebra Nike shorts. Loka fick 1 par zebrabyxor, 1 super underbar zebra fleece jacka, 2 t-shirt, Eddan fick 2 t-shirt och 1 Calvin Klen piké. Jag fick 5 par trosor ( ett par zebra), ett linne, 1 klänning och ett par supermysiga sockor!

[Bild]

Sen hade hon även köpt två halsband till hundarna och bajspåsar med parfymdoft :)

Några av dom sakerna jag rabblade upp var även ifrån Eddans syster med familj som bor i USA! Tack Lena och svärmor Maj-Lis för alla fina kläder!! Kunde inte komma bättre i tiden! Perfekt med nya kläder till tjejerna nu när dagis börjar igen!

Nu till nått helt annat, nått som gjorde mig så himla ledsen. Igår visades en dokumentär på 1:an om ett projekt som gjordes i USA 1973 och framåt där dom tog en liten apunge ifrån sin mamma och lät honom växa upp som ett människobarn.. Redan där har allt redan gått för långt.. Man fick sen följa den här stackars apan från att ha behandlas som ett barn där dom lärde honom teckenspråk till hur han sen hamnade i en liten bur och dom utförde djurförsök på honom.. Så fruktansvärt.. Efter programmet bröt jag ihop totalt.. Å nu har jag bestämt mig. Från den dagen jag har fått ett nytt jobb och får en lön så kommer vi bara gå över på att äta vilt.
Jag vill veta exakt vart köttet kommer ifrån och att det inte är tillsatt en massa skit i det som allt kött i matbutiker gör.
Jag kommer också bli mycket mer noga med att ta reda på att det sminket jag köper inte är testat på djur osv.

Jag ska göra det jag kan för att dra mitt strå till stacken för att inte unna djurförsök och allt där djur far illa!

Ensam kan man inte gör allt, men alla kan göra något!

Av Mikaela - 15 augusti 2013 20:31

Nu är jag och barnen hemma igen! Men mer om det imorgon!

Nu behöver jag be alla er som har mitt numer att skicka ett sms till mig med ert numer. Glöm inte att skriva vem som skickat! Har ny mobil!

Återkommer imorgon!!

Av Mikaela - 14 augusti 2013 20:45

Idag fick Bullen äntligen sina valpar. Denna kull har varit otroligt efterlängtad av både Joi och mig.
Tre tikar blev det med super läckra färger och teckningar!
Åå shit vad Joi kommer ha det underbart dom närmsta veckorna!! Så avis! Vill också ha valpar!

Så imorgon blir det hemgång, men först ska vi förbi svärmor/farmor på lunch som kommit hem ifrån USA!

Av Mikaela - 14 augusti 2013 11:05

Kl 7 ringde Joi mig i morse och sa att Bullens vatten gått precis. Så jag lämnade över barnen till mamma och åkte hit. Lite mer vatten har gått men hon har inte startat igång än riktigt..

Så nu väntar vi...

Återkommer..

Av Mikaela - 13 augusti 2013 06:58

Jag och barnen kom hit vid 16.30 igår. Å Muffin har vi med oss också!
Vi käkade middag och sen var barnen upptagna med att leka och busa med lillebror Simon och hans tjej Mickis.
Dom badade, klättrade i våningsängen, lekte i lekparken, ja allt möjligt. Så Loka som annars brukar gå och lägga sig tidigt höll igång till klockan nästan var 21. Sov hon längre för det imorse?
Nopp.. 06.30 slog hon upp sina stora blå! Muffin å Nora var inte sena att haka på. Så nu är både barnen å hunden ute hos Simon i vardagsrummet.

Igår skickade min moster Linda och frågade om vi ville träffas idag, så nu hoppas jag att Bullen kniper igen över dagen och inte börjar valpa först vi varit hos Linda och Rikard på middag.

Nu måste jag nog ringa in till mamma, som sover i rummet bredvid.. Jag vill ju ha kaffe, å hon gör godare kaffe än mig.

Btw är sjukt sugen på att hitta någon fin springertik runt 4-6 månader att ha till utställning...

Av Mikaela - 11 augusti 2013 09:04

Från alla ljud och rörelser på utställningen igår till att följa med familjen ut på blåbärsplock i skogen. Till tystnaden, lugnet och kvällssolen som lös in mellan träden..

Vilken fantastisk dag och uppladdning av ny energi!

På kvällen när Eddan skulle lägga Loka tog jag och Nora en sväng över till Tarja och barnen på ett spontanbesök. Barnen busade som galningar och vi bjöds på lördagsgodis!

Min dag kunde liksom inte bli bättre! <3
Nu jobbar jag min näst sista dag på detta uppdrag och imorgon när jag slutat så åker jag och barnen ner till mamma ett par dagar.

Nu ska jag ta ner den här trollungen ifrån bordet å fixa frillan på henne <3

Av Mikaela - 10 augusti 2013 15:07

Upp i ottan, väckte Nora 04.45 tror jag klockan var. Hon kvickna till direkt! Sen plockade Marie och Baloo upp oss vid 05.30, då styrde jag bilen mot Örebro eller närmare bestämt Askersund.

Bedömningen började vid 10 idag men redan vid 9 tiden stod tältet på plats. Så skönt å få sätta sig ner en stund och dricka lite kaffe innan allt drog igång.

Jag hade dagen till ära på mig min nya plommonfärgade kavaj som Marie köpt till mig med matchande nagerlack, tjusigt tjusigt.

På utställningen fanns ett dagis för barn så där lekte Nora heeela dagen :) med andra ord gick det ingen nöd på henne inte :)

Domare var Ola Eriksson och domaraspirant Petra Junehall. Ola tog lång tid på sig och värmen tog hårt på hundarna. Trots det så sköte sig Baloo excellent och vann unghundsklassen med CK. I bästa hane blev han 4:a med CERT efter tre championhanar. Om vi är nöjd med dagen? Ojaaa! Superfin kritik fick han också, med inte ett nedslag.

Marie kör nu hem och jag tänkte passa på och vila lite..

Lite bus med Nora fick avsluta dagen :)

Av Mikaela - 9 augusti 2013 08:24

Från å med nästa vecka blir det lite bättre på blogg fronten för då slutar jag denna jobbperiod för denna gång!
Eller ja tills jag får en ny tjänst. Då ska jag ut i djungeln och börja söka jobb. Hoppas jag har lite tur..

Jag slutar på måndag kl 14.30 och direkt då åket jag ner till Väsby igen för att hinna vara med när Joi's bulldogg ska valpa! Hoppas hon kniper tills jag kommer.

Sen kommer barnen och jag hem lagom till kräftskivan med grannarna plus Tarja med familj. Guu så gott det ska bli!

Nu känner jag kaffelukten så nu ska jag dra mig dit ner... Innan jobbet kallar...

Blivande hästtjej på bilden tror jag allt :)

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards