Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juni 2013

Av Mikaela - 17 juni 2013 19:29

Shit så slut jag var igår kväll. Orkade inte bara blogga! Även gårdagens utställningsresultat på Baloo var super. 3:e bästa hane igen men denna gång med ett reserv-CERT. Han hade lite väl mycket energi igår då det var svårt att motionera honom på morgonen pga av vädret.
Flora hade jag ju inga jätteförhoppningar på även om jag tycker hon är fin så behöver hon fortfarande tid. Men hon fick excellent och en jättefin kritik. Skötte sig utmärkt trots att hon inte varit ute i ringen på väldigt länge.

Idag behövde vi fylla på med hundmat igen, så det blev en sväng till Falun, hittade även lite annat smått å gott, så som ett par gummistövlar med rosor på ;)

Idag gottade vi till det lite och åt bakpotatis med skagenröra som Eddan gör så sjukt god!!

Valparna har varit ute hela dagen idag och busat. Men dom är så himla tysta, märker ju inte av dom! Nu finns bara lilla Bubbel kvar till salu. Och så söker vi fortfarande efter en halvfodervärd till Bums.

Nu ska vi släppa ut valparna ur hagen på kvällssläppet innan det är dags för dom och sova.

Imorgon åker jag, Nora och mamma ner till Väsby.
Bjuder på en bild på fina fina Flora!

Av Mikaela - 15 juni 2013 21:56

Att klockan ringde tidigt imorse spelade ingen större roll för jag tycker jag varit vaken typ hela natten. Har säkert kollat på klockan en gång i timmen natten igenom. Så värdelöst så ni anar inte. Men jag brukar ha lite svårt att sova natten innan utställning. Lite nerver som spelar in.

Idag vann Baloo unghundsklassen igen med CK och bästa hane kom han 3:a efter två championhanar vilket gjorde att han nu fick sitt 4:e CERT! 3 av hans CERT har han nu fått på tre utställningar efter varann. Siken kille han är. Skötte sig gjorde han i dag med och rörde sig bra trots att ringarna var små.

Jag har nu dammat av Flora för hon ska få följa med ut i ringarna imorgon. Jag har dock inga jätteförhoppningar men ett exellent hoppas vi på iaf!

Någon bild från dagens utställning? Nej inte en enda tyvärr. Men trevligt var det iaf! Hörs imorgon igen.
Jo juste, nu är huset fullt igen. För nu är mamma, Micke,lillebror Simon och deras hundar här! Underbart! Mamma ska dessutom stanna tills på tisdag då Nora och jag följer med henne ner ist och får lite egen ovärderlig egentid!

Av Mikaela - 14 juni 2013 22:55

Klockan är mycket och jag borde sova för imorgon ringer kl redan 05.30
Man kan ju tänka att eftersom vi bor så nära morgondagens utställning så behöver vi inte gå upp så tidigt! Åååjo.. Tänkte nämligen hinna städa hos valparna och dessutom hinna åka över till Tarja så hon får fixa mitt hår innan vi åker :)

Väldigt snällt av henne att ställa klockan en lördagsmorgon för att fixa mitt hår! Evigt tacksam är jag iaf :)

Ikväll hyrde jag och Eddan filmen Berättelsen om Pi. Den var väldigt bra :) så nu ska jag krypa ner under täcket och jag gissar på att jag kommer drömma om tigrar... Eller hundutställning ;) kanske tigerutställning :)

Av Mikaela - 12 juni 2013 21:25

Helt plötsligt händer det, även om det inte är ofta, men för ett par dagar sen hände det. I söndags morse för att vara exakt. Vaknade ju med en fruktansvärd huvudvärk som sen utvecklade sig till nått virus med feber(?!), frossa, öm i skinnet m.m Så efter lunch i måndags fick Eddan åka hem ifrån jobbet och vabba.
Jag var alldes för däckad för att ta hand om 2 barn och alla hundarna.

Igår mådde jag betydligt bättre och hade besök av en vänn och hennes barn. Vädret var på topp så vi var ute hela dagen och barnen lekte antingen med vatten eller i sandlådan. Valparna var ute hela dagen men hade givetvis skugga hela tiden. Dom tycker det är så mysigt att vara ute i friska luften. Ute har vi en större hage men på kvällen/eftermiddagen innan dom ska gå in så får dom springa fritt på gräsmattan och stärcka ut på sina små knubbiga ben. Det uppskattas mycket även om dom här valparna inte håller igång så länge innan dom däckar och sover gott.

Idag har jag och barnen träffat Tarja (äntligen!!) och hennes barn. Det var inte igår kan jag lova! Men det var lika trevligt som vanligt och barnen hade det kul.  Vi var inne i lekparken i Hedemora, vi köpte med och donken lunch och slog oss ner i gräset. Båbe Nora och Loka slocknade i bilen på vägen hem =)

Idag är valparna 5 veckor! Herregud, vart tar tiden vägen! Mina små pluttar flyttar redan om 3 veckor!
Dom har nu fått avmaskning 2 av 3 och även fått klorna klippta igen. Vi gör det 1 gång i veckan.
Nya bilder har vi även tagit. Denna gång fick jag hjälp av granndottern Michaela. Fördelen med att få hjälp av någon som tycker det är kul är att man kan ta bilder tills man själv är nöjd. Och nöjd blev jag denna gång. Vad tycker ni?


Boomer 5 veckor.


Brolle 5 veckor.
  

Busbus 5 veckor.
  

Brownie 5 veckor.
  

Bim 5 veckor.
  

Bobby 5 veckor.
  

Bubbel 5 veckor.
  
Bums 5 veckor.
    

Av Mikaela - 9 juni 2013 08:30

Ligger fortfarande i sängen och har fruktansvärt ont i nacken så det skriker i huvudet..

Igår var en riktig hemmadag! Barnen lekte massor i den nya stora sandlådan och jag bor ju mer eller mindre i valplådan :) valparna är sjukt söta just nu. Idag kommer en till familj och ska träffa valparna. Sen har vi öppet hus mellan kl 18-19 för dom som bor i närheten och som redan bokat en valp.

Nu ska jag dra mig dit ner och äta lite frukost :) men lite bilder har jag såklart!

Av Mikaela - 6 juni 2013 18:59

Idag har valparna fått varit ute nästa hela dagen. Vi har en stor valphage ute som är under ett partytält utan väggar. Mycket praktiskt, det skyddar både mot solen och rovfåglar. I sin hage har dom flera sovplatser, en katt tunnel, massor av leksaker och små tuggben. Bilderna blir så mycket bättre utomhus så givetvis har jag tagit ett gäng. Se och njut!

Av Mikaela - 5 juni 2013 22:29

Idag har valparna fyllt 4 veckor och dom fick fira det med att få sitt första bad. Det var inte allt för mycket protester och dom var även lättare att ställa upp den här veckan, även om vissa av valparna fortfarande tycker det är lite (läs väldigt!) onödigt =)

Här kommer iallafall bilder på dom små fantastiska hjärtegrynen!

Boomer 4 veckor.
 

Brolle 4 veckor.
    

Busbus 4 veckor.
    

Brownie 4 veckor.
  
   
Bim 4 veckor.
 
Bobby 4 veckor.
    
Bubbel 4 veckor.
   
Bums 4 veckor.
     

Imorgon ska valparna få komma ut i gräset för första gången så då kommer nog en hel del bilder! Men nu dör datorn i batteritorsk! Så go´kväll mina vänner!

Av Mikaela - 4 juni 2013 16:42

Herregud så mycket jag skrattade igår! Åt vadå liksom? Ja min syrra kom iaf och vi har väldigt roligt ihop. Jag skrattade så tårarna sprutade! Sån härlig känsla att få känna sig som ett barn igen ! Tack snälla storasyster för att du kom och livade upp gårdagen!

Idag så har Malin och hennes son Isak varit här. Tyvärr är det jättekallt ute så vi har varit inne hela tiden. Det märks även på Nora direkt när hon inte kan få gå ut och göra av med lite energi. Loka slog på två ordentliga vurpor, varav den ena ifrån köksbordet :( det gick bra, en blå/röd bula i pannan och lite chockad blev hon allt. Lärde hon sig nått? Såklart inte.. Det är hon för liten för.

Imorgon jobbar Eddan halvdag och sen tar han helg. Så imorgon ska vi snygga till valparna och ta nya bilder på dom sen ska vi handla mat. Massor av mat. Blir ju ruinerad av att små handla här på Ica.

Resten av veckan kommer gå till att trimma hundar :) kanske ska börja redan nu....

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards