Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under november 2013

Av Mikaela - 15 november 2013 13:35

Halva fredagen har passerat i ett bra tempo. Nora har haft Ida här och lekt och vi gick alla ut en sväng.
Det är mitten av november och fortfarande är det plusgrader. Några dagar här och där som har minusgrader, men inte allt för många.
Nu är det bara en tidsfråga innan kylan och snön kommer.. Burr..

Har inte skrivit så mycket om Alice och hennes dräktighet. Finns inte så mycket att säga än. Men tycker hon visar små tecken på att vara dräktig, typ som att hennes mage är bukig och även om hon verkar super hungrig så äter hon väldigt långsamt.
Hon är på dygn 32 eller nått sånt. Jag har inte sett några direkta flytningar, men det kan ju komma. Har inte på dom andra två kullarna heller sett några flytningar.

Ikväll ska vi vara riktiga Svensson och äta tacos, nått vi gör väldigt väldigt sällan :)


Bästisar <3

Av Mikaela - 13 november 2013 17:47

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen skrev att vi väntade zebraföl då våra zebraciklider la ägg? Dom äggen blev uppätna men nu har dom gjort det igen och äggen har kläcks! Så nu simmar det omkring typ 100 pyttsmå zebror i akvariet! Inte så lätt att se på bilden men dom är där!

Annars så har dagen rullat på i sin vanliga takt. Loka är rätt soft att vara hemma med ensam, hon plockar mest med sitt :)

Barnen bestämde vi skulle äta våfflor till middag så sagt och gjort. Absolut ingen favorätt om ni frågar mig.. Men det fick gå an!

Jag tror vi behöver en till barnfåtölj...

Stackars Loppan, hon sätter sig snällt på en stol bredvid. Någon som har en att sälja?

Av Mikaela - 12 november 2013 15:19

Loka är så prickig i ansiktet att hon ser ut som ett litet träsktrollet.
Stackarn, hon har det inte lätt just nu. Nätterna är värst.. Lilla träsktrollet..

Annars då.. Det gråa trista vädret tillbaka å dagarna sniglar sig fram.
Det kan väl iaf bli 1 december så man kan ta fram julpysslet.

Men tills dess får jag väl fortsätta att dammsuga upp all sand och skit hundarna drar in...

Av Mikaela - 11 november 2013 09:24

Nu är jag tillbaka efter en nästan fullbokad helg. I fredags åkte jag till Brolles matte Christina då jag och några mer springerfan var bjudna på middag där. Det var hur trevligt som helst! Å maten var såå god! Jag var ju den då som kom lite långväga ifrån så någon alkohol kunde det inte bli för mig , men jag hade det hur trevligt som helst iaf.

Vaknade upp på lördagen å kände mig så glad. Vi skulle åka och hälsa på Pysen ju!! Men vid frukosten började det dyka upp några väldigt välkända prickar på Loka.. Plopp, plopp, plopp! Vattkoppor på unge nr 2! Lite varm var hon nog allt också så Eddan och Loka fick snällt stanna hemma medans jag, Nora och den här goa kakan satte oss i bilen och åkte ut till Norberg.

Nora reda och jag gosade med vår älskade Pysen Blev väldigt ont om bilder då jag frös som tusan om fingrarna :/

Sen så var det ju farsdag igår. Eddan fick sina naglar målade av Loka. Rosa :) sen blev det mest att plocka och fixa här hemma. Eva och Esther var förbi en sväng innan jag åkte till Vika och hjälpte Marie (Baloos matte) och hålla valpkurs.

Nu sitter vi här i soffan jag å Loka och jag misstänker att det är här vi kommer befinna oss den här veckan :) mysigt är det, framförallt en kall dag som denna, vad hände liksom? Iskallt bara sådär?
Morr...

Jo men juste. Måste ju bara berätta en till sak. Ni som vet hur stort vi bor vet ju också att vi har ju barnens sängar inne i vårt sovrum, utan att det blir det minsta trångt. Men igår bestämde sig Nora för att flytta in i sitt rum. På aaandra sidan övervåningen.. Ja, å där sov hon hela natten.. Jag vaknade om vart annat, kanske tyckte jag att jag hörde henne ropa? Nej det var bara inbillning..
Så vi sa att Loka får också flytta in till henne när hon är frisk. Men vad ska vi då fylla ut vårt jätterum med? Hjääälp!

Av Mikaela - 8 november 2013 11:09

Loka har sovit som en kråka länge nu. Men inatt var det katastrof.. Som grädde på moset vaknade Nora 05.15, precis när Loka somnat..
Då var jag less kan jag lova..

Men om vi bortser ifrån den katastrofala natten så hade jag en väldigt trevlig em igår hos Tarja. Barnen hade det så kul att dom inte ens ville med mig hem sen :) hoppas det blir någon mera sån trevlig dag snart, för jag är verkligen i behov av det.

Ikväll är jag ju bjuden på middag, hoppas jag inte skrämmer resten av gästerna bara med mitt trötta utseende :/

Nej nu får det bli tidig lunch så jag kan få Loka och sova sen...

Av Mikaela - 7 november 2013 09:51

Ja det finns inte mycket annat att göra sånna här gråa dagar än att baka.
November är verkligen en onödig månad precis som februari och mars. En evigt väntande är precis vad dom månaderna är..
Nu väntar vi bara på första advent så man får börja ta fram julsakerna och grannarna får börja tävla om vem som har mest julbelysning utomhus..

Feb och mars.. Ja det är nog dom värsta månaderna för mig.. Kallt som tusan och våren känns långt borta..

Tills dess fortsätter jag och baka :)
Jag å barnen!

Av Mikaela - 5 november 2013 13:19

Det gråa vädret fortsätter och trots att dagarna är ganska så trista så rullar dom på i ett fasansfullt tempo.
På fredag är jag bjuden på middag i Borlänge och jag ser verkligen fram emot det. På lördag åker vi till Pysen och på söndag är det fars dag :)
Jag kommer dessutom hjälpa till Marie på valpkursen på söndagar här i november. Det ska också bli väldigt kul.

Imorgon har jag utvecklingssamtal för Nora på dagis. Alltid spännande och höra vad dom gör och hur dom beter sig på dagis.

Loka leker för fullt här hemma med Noras alla gamla dockor, hon är så gullig lilla Loka <3

Hatar att bilderna hamnar på sniskan :(
Nu har Loka somnat i knät på mig så jag ska försöka lägga ner henne i soffan så jag kan dricka en kopp kaffe ;)

Av Mikaela - 3 november 2013 12:40

..att tillbringa med familjen. Men också en fruktansvärt grå och tung söndag när man har hemlängtan.. Kanske är det den gråa hösten som gör att jag känner sån hemlängtan eller så är det saknaden efter det sociala.. Det är säkert minst två veckor sen jag tog en kaffe men någon boende här i långshyttan.. Det är för lång tid för mig.. Min räddning har varit utställningarna. Att få åka iväg och träffa folk som dessutom delar mitt intresse.. Men nu har jag ingen mer utställning att åka på i år.

Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna.. Poff så var vi tillbaka i Väsby.. Tillbaka till vårt fina radhus vi hade, vännerna som gärna tar en spontanfika.. Eller varför inte gå ut med Joi och ta ett glas.. Drömmer mig tillbaka och känner mig lycklig.
Men rycks fort tillbaka till verkligheten.. Den gråa verkligheten..

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards