Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under september 2013

Av Mikaela - 9 september 2013 18:12

Loka var hysterisk idag när jag lämnade henne på dagis.. Klamrade sig fast stenhårt runt min hals och grät hysteriskt samtidigt som personalen bände loss henne.. Samtidigt går mitt hjärta i tur..

Jag åkte hem och så kom Marie med Baloo. Vi trimmade och klippte honom inför helgens utställning. Den där hunden, han bara blommar mer om mer för varje gång jag träffar honom.

Sen fick Marie och jag lite tid att fika innan det var dags för mig att hämta Loka. Inte hade hon lugnat ner sig inte.. Hon hade gråtit hela dagen utom när dom var ute och hon träffade Nora. Då var hon glad.. Men sen ledsen igen.. :(
Hur ska man göra? Jag bryts ner, bit för bit varje gång hon gråter hysteriskt vid lämningarna..

Lite senare åkte jag och tjejerna över till Tarja och barnen. Med oss tog vi Elton så tänkte vi han kunde leka med deras valp Zimba.. Men Elton tyckte han var för bufflig och ville inte alls leka. Jag och barnen hade det trevligt iaf!
Elton doppade tassarna vid deras strand iaf ;)

Nu är vi på väg å handla lite mat...

Av Mikaela - 8 september 2013 21:10

Hur trött jag än är nu så måste jag slänga in ett inlägg ;)
För det är inte varje dag man har valpträff!
Men det hade vi idag. Så vid 11.30 tiden rullade den ena bilen in efter den andra. Mycket punktliga var allesammans. Alla valparna busade som tokar, å det var så fantastiskt att få se alla tillsammans igen. Vilket gäng! Å jämna och fina var dom alla i kroppen.

Vi åt, fikade, pratade och tränade hund under Marie, Baloos matte. Den fotograferade vi valparna medans barnen gick på skattjakt.
En mycket trevlig dag på alla sett och vis!
På hemsidan finns bilder ifrån dagen www.lorddannys.com

Imorgon är det måndag igen och Loka och Nora ska till dagis. Under tiden passar jag på att klippa Baloo inför helgens utställning. Sen i veckan blir det en del läkarbesök med provtagning, vaccinering av Elton å förberedelser inför helgen då släkt och vänner kommer och ska fira Nora som fyller år den 16:e.
Men nu kan jag lova att nu blir det sängen !

Av Mikaela - 7 september 2013 20:40

Phu.. Klockan är bara halv nio å jag är helt slut !
8 imorse startade jag och Nora färden ner till Väsby. Vi skulle hinna fika med mormor, överraska farmor som fyller 75 år och gå på mitt gudbarn Nellys kalas eftersom hon fyllt 1 år i veckan!
Kolla in Joi's bakverk till kalaset!


Allt hann vi med, trots att det inte blev så många timmar i Väsby! Sen hem igen och äta grillat innan det var dags att förbereda inför morgondagens valpträff! Nu är hälften gjort för imorgon. Återstår gör bara matlagning, dukning å lite småfix! Sen är vi redo!
Guu så kul det ska bli och få träffa alla söta goa valpar igen!!

Bilder utlovas imorgon! Men nu ska jag fixa i ordning bord och stolar i mörkret :)

Av Mikaela - 5 september 2013 22:01

Loka och jag har nu varit på dagis i 3 dagar och skolat in henne. Dock inte på det settet som det brukar gå till på.. Vi fick hem papper om att hon ska skolas in från kl 9-14 tis-torsdag. Dom dagarna skulle även Nora få var på sin avdelning dom tiderna.
Men så tyckte inte fröknarna när vi började skola in Loka.. Eftersom jag ändå är arbetslös och går hemma kan Loka lika väl gå hem efter lunch kl 12 tyckte dom.. Sen om jag får ett jobb i morgon vilket då kan innebära att hon måste sova middag på dagis då är hon inte inskolad för det?! Det löser sig menar dom på.. Men varför kan hon inte bara få skolas in ordentligt ifrån början?
Det här har ju dessutom gjort att Nora som egentligen ska gå 8.30-12.15 har under dom här tre dagarna missat 2,5 timme. Men att hon skulle få vara där med Loka imorgon när Loka för första gången ska lämnas ensam, nej nej. Nora har ju bara dagis mån-torsdag så hon får följa med hem imorgon..
Så tråkigt tycker jag.. Överkörd som vanligt av dagis.. Undra vad deras chef tycker om det här.. Ett mail kommer att skickas dit iaf..

Från det ena till det andra.. Ikväll var jag, Nora, Elton och Muffin på utställningsträning i Falun. Elton rör sig så bra och står också fint.
Muffin.. Ja henne jobbar vi på med. Varje dag :) men hon stod fint 5 av 10 gånger idag iaf :) så det går framåt.
Ett utmärkt tillfälle att socialträna sin valp iaf. Flera hundkunniga människor som kan kolla tänder, nya lukter och nys snälla hundar. Ja jag hade det trevligt och Nora skötte sig lika bra som Elton! Det firade vi med en glass på donken efteråt!

Två nya bilder har vi här på vår Elton-Trubbel 12 veckor!

Av Mikaela - 3 september 2013 21:36

Första dagen avklarad ungefär så som jag tänkt. Loka sprang omkring och kollade in leksakerna, ute så var det gungorna som gällde eller så satt hon bakom Nora på en trehjuling med släp.
Det enda jag kände mig nervös över var maten. Alla ni som känner Loka vet att hon inte sitter längre än max 2 minuter.. Mycket riktigt.. Efter 2 minuter stod hon upp på stolen.. Gaahh.. Det gjorde inte saken lättare att det inte fanns ordentliga matstolar till dom småttingarna som behöver det.. Får se hur det går imorgon. Men förutom det verkar hon gilla dagis precis som storasyster Nora!

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Annars så har vi varit hemma och njutit av värmen som kom tillbaka och som förhoppningsvis stannar minst veckan ut.
Men nu blir det att rulla ner i loppkorgen och gosa med Muffin innan det är dags å sova!

Av Mikaela - 2 september 2013 19:19

Ny månad och ny vecka! September redan. Imorgon är det alltså dags för Lokas inskolning :)
Men det är imorgon det!

Idag var Tarja, barnen och deras hundvalp över en snabbis. En jättesöt boerboel kille som är precis jämngammal med våran Elton. Kan gissa att dom kommer leka på rätt bra i höst dom där två.

Efter deras besök slängde jag ihop en deg till tacopiroger. Gjorde dom lite större än i receptet så dom blir lite mer matiga. Om dom blev goda eller ej vet jag inte, det drog ut på tiden så jag har inte hunnit prova dom än :)

Men nu ska jag packa i ordning en väska till den här lilla strumpan inför dagis imorgon!

[Bild]

Av Mikaela - 1 september 2013 15:04

Vi började ju redan igår jag och Nora med att äta kräftor, räkor i vitlök å lite sånt! Sååå mysigt och gott!

Idag fortsatte vi att gotta! Vi gjorde nämligen en pannkakstårta till lunch ;) den var smaskig, men man behövde liksom inte så mycket för att bli proppmätt, iaf för stunden :)

När Loka väl slocknat och sov sin middagslur passade jag på att borsta igenom Muffin och med hjälp av Nora fotade vi henne, lite suddigt blev det men hyfsat så bra.

Lilla Muffin 16 veckor och med en vikt på 1,4 kg :)

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards