Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juli 2013

Av Mikaela - 15 juli 2013 22:08

Ja, kl 3 vaknade jag i natt, och då inte av vad som helst utan av att jag i stort sett låg på golvet! Vi sover på en stor luftmadrass där luften pyst ut medans vi sov! Haha! Som tur var, var det bara att vrida på en knapp så fylldes den igen ;) nu har vi fått en annan luftmadrass och hoppas på att slippa vakna på golvet .

Idag har vi varit hela dagen på ALV så nu är man lagom mör i kroppen. Men barnen älskar det, framför allt Nora och jag ;) älskar all föreställning som dom har. Alla skådespelarna är så fantastiskt duktiga!! Imorgon blir det en dag på stan å bara mysa och sen på onsdag blir det ALV igen!
Muffin var super enkel att ha med sig in där idag. Satt mestadels under vagnen och tittade ut eller soc. Sen sprang hon på gräsmattan ett par vändor innan hon somnade om.

Men nu blir det sängen!

Av Mikaela - 14 juli 2013 11:12

Just nu åker vi förbi Västerås på väg till Vimmerby. Hundarna är lämnade hos grannen ( utom Muffin som är med oss) och resten av djuren och huset sköter Linda om! Tänk vilken tur vi har som har sånna fantastiska vänner och grannar runt oss som hjälper till med både det ena och det andra. Och så himla trevligt vi har när vi ses! Jag trivs väldigt bra där vi bor just nu och det är tack vare grannar och vännerna! Så ta åt er!!

Nu ska vi ha ett par sköna dagar i Vimmerby och gå på Astrid Lindgrens värld 2 dagar. Det ska bli super härligt, hoppas vädret fortsätter att vara så bra som det varit den senaste veckan.

Hörs senare!

Av Mikaela - 12 juli 2013 22:24

Varmt, varmt, varmt! Idag har det varit varmt! Inte kommer jag klaga en endaste gång heller!
Vi började förmiddagen med att fylla den "större" poolen då vi redan imorse kände att den här dagen blir het. Så tillsammans med granndottern Linda fyllde vi poolen samtidigt som jag lagade lunch, var på Ica och gjorde en äppelpaj ;)

Vid 14 tiden kom Tarja å barnen och gjorde mig, barnen å grannarna sällskap. Barnen badade och stojade på gräsmattan, dom hade nog alla väldigt roligt. Fikade gjorde vi såklart också och det var inte lite fika vi hade.. Haha.. Sen fortsatte barnen å bada, hoppa studsmatta, gunga, gräva i sandlådan, spela boll, skjutsa varandra i dockvagen.. Ja det är tur man har en stor tomt så allt får plats! Kul hade alla iaf.

Grannarna var bortbjudna på middag så jag å Tarja bestämde att gubbarna fick ta deras Porsche till stan å hämta middag på chinan. Tror Eddan gillade den åkturen! Vid 18 tiden var alla trötta så då var det dags å bryta upp medans nästan alla barnen fortfarande höll god min!

Men vilken fantastisk dag!
Eddan som går på sin andra del av sin semester nu firar just in den på pizzan med Tommy å en stor stark. Detta är faktiskt första gången Eddan är ute och tar en öl med någon härifrån, och då har vi snart bott här i tre år. Vilka alkisar vi är va ;)
Haha !

Själv delar jag kudde med Muffin och ska just sova för imorgon väntar en ny fantastisk dag!

Av Mikaela - 12 juli 2013 07:17

Blir mycket morgonbloggande, men det känns som det är enda gången jag är still! Vädret är fantastiskt och det utnyttjas till max. Igår var det stranden som gällde tillsammans med grannarna. Svinkallt i vattnet dock, men trevligt iaf. Nora doppade sig medans jag och Loka nöjde oss med att doppa tassarna.

På kvällen blev det att åka och käka pizza/kebab tillsammans med grannarna. Trevligt, trevligt!
Poff så var dagen slut å man somnade ovagggat ;)

Idag då... Ja, vi får väl se. Vädret ser ut att bli underbart.

Ang. vår katt, så har han inte kommit tillbaka :( det är så tomt utan honom! Hans matskål står här full med mat och bara väntar på honom.. Kom hem Kiwi!!

Av Mikaela - 11 juli 2013 09:26

3:e gången jag skriver detta inlägg!! Kanske dags å byta bloggatälle!

Gårdagen var super trevlig, vi blev överbjuden till Tarja på lunch, fika å massa bus! Dock på egen risk då en av hennes barn hade feber. Den risken tog jag å jag ångrade mig inte en sekund. Jag fick så mycket ny energi att när jag väl kom hem igen började jag med evighetsgörat plocka! Hann en hel del innan Eddan kom hem och vi åt middag.

Sen gick jag och Nora på Kiwi jakt.. Men ingenstans fann vi ett endaste spår efter honom.. Vart har han tagit vägen? Lever han? Eller har nått rovdjur tagit honom? Stackars Kiwi och stackars Nora som kanske förlorat ännu ett djur och vän på mycket kort tid :(

Idag blir det iaf stranden, får se om jag doppar tassarna :)

Av Mikaela - 10 juli 2013 09:06

Vår kisse Kiwi har varit borta i några dagar och vi är nu oroliga!
Tänk om han smitit in i någons garage eller förråd och råkat blivit instängd! Å tänk om dom som äger garaget/ förrådet åkt på semester!
Kiwi, kom hem nu!
Vi längtar efter dig!!

Av Mikaela - 9 juli 2013 07:34

Igår morse när vi vaknade var det superkallt, det blåste och ingen av oss ville ens vara ute. Burr!
Men det klarnade upp och blev skönt efter lunch igen.
Sabina(min syrra) och Patrik kom över på middag. Med sig hade dom sin kyl/frys. Vi skulle nämligen byta eftersom dom ville ha ett vitt och hade nu ett rostfritt färgat. Visst sa vi, dom var annars exakt lika så ville dom det så var det okej. Dom är båda lika nya.
Jag gjorde lasange som Patrik älskade ;) han älskar alltid min mat! Haha, Sabina måste laga förjävla tråkig mat.. Haha :)

Muffin är super duktig, sover hela nätterna, kissar å bajsar ute. Äter som en mus, eller ja hon ska ju typ det. Men om man jämför med en springer så är det inte mycket.. ;) billig i drift !

Idag ska vi hälsa på Esther. Det blir kul och se hur hon reagerar, om hon känner igen oss. Nora pratar ofta om Busbus, flera gånger om dagen. Tårarna är nära på henne när hon pratar om henne men lilla Muffin är där Nora är så trösten är nära.

Snart, snart åker vi ner till Vimmerby. Dessvärre ligger ju lillasyster inne på förlossningen, men förhoppningsvis föds deras bebis snart så vi hinner få åka till sjukhuset och träffa dom alla när vi ändå är där. Vi ska iaf gå på Astrid Lindgrens värld två dagar. Ska bli skönt och få komma iväg lite!

Sen hinner vi typ bara hem så ska jag börja jobba i typ 3 veckor. Det ska bli kul! Muffin kommer nog få hänga med oss mycket på jobb!

Nu, kaffe!!

Av Mikaela - 7 juli 2013 22:22

Men kan det bli för mycket av det? Nej inte om ni frågar mig. Det finns ju skugga att dra sig undan i. Värre har hundarna. Även dom har givetvis skugga och dom kan även gå in och svalka sig. Ändå ska dom ligga i solen och flåsa. Idag svalkade vi av dom på halsen och dom tyckte nog det var skönt efteråt även om dom aldrig skulle erkänna det :).

Jag och Nora har varit på roadtrip idag igen. Vi var till samma ställe som sist, nämligen hem till min vän Sofie som har kenneln Solid Hearts. Hon föder upp pommeranian och vi har nu fått turen, äntligen, att få förvalta en av hennes hundar hemma hos oss. Nått vi planerat länge. Den här lilla valpen skulle inte bara bli vår vän utan även Busbus. Nu blev det ju inte så men vi är ju otroligt glada över att iaf ha en valp hos oss, för nu är det bra tomt hemma. Nora sörjer fortfarande Busbus men ser nu iaf framåt igen!
Vi kallar henne Muffin och hon är precis 8 veckor fyllda. Söt som socker och hon älskar redan Nora. Dom sover nu tillsammans på en madrass på golvet.

Imorgon jobbar Eddan igen så vad vi ska roa oss med visar sig! Men nu, sängen!!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards