Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2013

Av Mikaela - 15 april 2013 21:04

Vart ska jag börja.. Nora började redan igår kväll och klaga på smärtor i magen men somnade ändå på soffan som vanligt. Sen när vi kom upp i sängen vred hos sig fram och tillbaka som aldrig förr. Till slut tog jag ner henne till toan, tänkte att hon kanske behövde gå, men icke. Vi la oss istället på soffan så vi hade nära till toan i fall hon behövde gå lite akut.
Hon fortsatte att vrida sig i 170 hela natten igenom och vid midnatt fick hon alvedon men den hjälpte inget.

Tidigt imorse när jag släppte ut hundarna så såg jag en kritvit hare studsa fram här utanför. Det var coolt! Den var så sjukt vit! Som tur var hade jag redan tagit in hundarna då.

Hela dagen har vi då tillbringat på soffan. Nora har mestadels sovit men när hon varit vaken så har hon klagat på magsmärtor. Lite feber har hon nog också. Men hon har fått alvedon och sovit, ätit en å en annan isglass, men någon mat vill hon inte ha. Hon vill att jag ska ringa till en doktor, lilla pluttisen. Hoppas hon får sova i natt och att hon snart blir sig själv igen. Så jobbigt när dom är sjuka och även om hon är stor nog att säga vart hon har ont så är det ändå lite defust..
Hon är inte förstoppad inte lös i magen, kräks inte. Men annars beter hon sig som en magsjuk typ, hängig, kritvit, låg, orkeslös och vill inte äta... :( mammas lilla fina Nora!

Av Mikaela - 14 april 2013 19:32

Söndag kväll då! Någon simning blev det inte idag. Glömde ju att det var simtävling inne på simskolan idag. Men efter en glass på donken så var Nora ändå på gott humör. Sen lekte hon hemma hos kompisen Nellie en stund så hon var nöjd iaf ;)

Ikväll upptäckte vi när vi matade våra fiskar med oxhjärta att zebracikliderna har lagt ägg! Nu kommer mest troligen dom andra fiskarna äta upp dom men nästa gång dom då lägger ägg kommer dom passa dom bättre. Så kanske vi får små zebraföl här i framtiden ;)

Av Mikaela - 14 april 2013 09:15

Idag har vi två att fira i vårt släkte. Min lillasyster fyller år men även Eddans syrra fyller år! Så passande att dom fyller år på samma dag ;) tyvärr kan vi inte åka och fira någon av dom eftersom den ena bor i vimmerby och den andra i USA. Men stort grattis till er båda i alla fall! Hoppas ni får en underbar dag!

Söndagar här hemma innebär simskola för Nora på eftermiddan och nu på förmiddan ska vi nog gå ut en stund. Nora och Eddan är redan ute. Jag och Loka softar lite i soffan, än står tempen bara på nollan, trots att dom lovat ryssvärme... Dom kanske inte menade dalarna ifs ;) sen tänkte jag skulle prova på att laga en korvsoppa. Hur det går kan jag ju berätta senare.

När det gäller Alice så är hon ganska så seg och mått lite illa till och från, men någon jättemage har hon inte. Men det hade hon inte senast heller så det blir inte så många valpar denna gång. Sist var dom ju fem så det var ju inte heller någon jätte kull.

I veckan som kommer så är det föräldramöte på dagis imorgon, måndag och sen ska jag trimma Baloo någon kväll. Tänkte även köra igenom våra tjejer så är det gjort. Till helgen som kommer ska vi åka och hälsa på Pysen, guu så vi längtar! Nora tjatar efter honom varje dag och hade inte hon gjort det så hade nog jag tjatat istället :) lille fine Pysen!

Nej nu ska jag masa mig in i duschen å ta tag i dagen! Hej hopp på er!

Av Mikaela - 12 april 2013 21:58

Ännu en mycket bra dag till ända. Helt slut är jag även idag och kanske lite extra idag då Joi och jag gått lite djupare ner i våra känslor idag och berättat sånt som man bara pratar med sin bästis om.
Lät ju nästan lite snuskigt ;) haha!

Ja, även barnen är helt slut och sover gott sen länge vilket jag också hoppas på att jag strax gör. Imorgon är det hemgång, så vi ses i långshyttan hörrni!

Av Mikaela - 11 april 2013 20:40

Här är våren, om alla ni där hemma undrar! Sopade gator, ingen snö och is! Vår, vår, vår!

Hållt igång har vi gjort hela dagen också. Vid 9.30 åkte vi ner till öppna förskolan i morse. Tänk att trots att vi inte bor kvar här så tas vi emot med öppna utsträckta armar och kramar av personalen! Fantastiskt!
Framåt lunch åkte vi hem till Joi och åt. Loka sov ganska så länge och har varit på jättebra humör sen vi kom ner. Jag å Joi hängde i soffan en sväng medans barnen var ute och lekte/sov.

Så småningom var det dags att bege sig hem men jag och Joi var i väg en sväng nu på kvällen till Stinsen, ett shoppingcenter, utan barn!! Kan ha varit första gången!! Nice var det i alla fall, mycket skratt som övergick i tårar. Ja på grund av skrattet alltså ;)

Imorgon blir det lunch hos Joi men sen ska vi hålla oss lite här hemma för då kommer lillebror hit :) och på lördag är det dags att bege sig hem igen! Men nu, gos i soffan med Nora!!

Av Mikaela - 10 april 2013 08:29

Alltså, hur kan man inte längta om man kollar in den här bilden :)

Aldrig har man väl varit så glad över flytningar :) ja alltså Alice har flytningar, precis som förväntat efter dygn 35.
Wii!! Guu så jag längtar tills dom ska födas, det är det mest spännande! Hur många är dom? Färg? Teckning? Fördelning?
Längtar, längtar, längtar!!

Idag blev det att gå upp med tuppen då Nora skulle vara på dagis redan kl 8, det är vi inte vana med :) dom skulle nämligen in till stan och gå på teater och Nora var så spänd! Hon tyckte att det skulle bli så roligt! Medans hon är på dagis så ska jag packa, japp för idag åker vi ner till väsby på en trip.
Kommer hem till helgen igen! Det ska bli superkul! Nu är jag trött på att sitta här i min ensamhet, nu måste jag komma ut och träffa kompisar, framför allt Joi!

Nej, nu ska jag ta tag i packningen ;)

Av Mikaela - 9 april 2013 14:26

Sov uruselt natten till igår av olika anledningar. Så hela dagen igår gick jag i dimma. Trots det så stoppade jag in åksjuka Flora i bilen och åkte och träffade några som går kurs hos MedMarie hundkurser, matte till Baloo. Dom träffas på måndagar och tränar själva så jag och Flora har hoppat på där! Så igår tränade jag lite fot gående med henne, framför allt att hon ska komma och sätta sig fot bredvid mig. Hon var jätte duktig, så nu ska vi träna på det här hemma så hoppas jag det sitter snart. Det var väldigt kul iaf!

Idag var jag och Loka till Avesta på ett ärende och efteråt lunchade vi tillsammans på donken, och hör och häpna. Hon satt väldigt still och bara åt sin lunch, Loka liksom!! Inte allt för vanligt, men hon hade så många och flörta med så hon glömde väl att hon satt still ;)

Nu ska jag fixa middagen, lasange. Innan jag ska hämta Nora som är hos Ida och leker!

Av Mikaela - 7 april 2013 07:22

Shit vad jag sov dåligt i natt.. Värdelöst och ändå ligger jag här nu vaken redan och kan inte somna om.. Ännu mer värdelöst..

Väntar på att känna den fantastiskt goda doften av kaffe, men än har Eddan inte satt på nått..

Idag skiner solen igen. Eddan ska få fortsätta att plocka lite ute och jag ska plocka och städa lite här inne. Sen ska jag och Nora åka till simskolan i eftermiddag. Tror inte det är så många gånger kvar där nu.

Veckan som kommer så åker jag ner till Väsby en sväng, länge sen nu som jag och ungarna åkte ner och sov hos mamma. Den här gången åker vi utan hundar. Längtar faktiskt!!

Fick även en rapport via email av barnens kusiners familj som nu bott sin första vecka i USA, allt verkar ha gått bra och vi ser fram emot att kanske åka dit och hälsa på dom under nästa år.

Hmm.. Undra om jag börjar känna lukten av kaffe nu...

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards