Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2013

Av Mikaela - 24 april 2013 07:28

Igår när jag hämtade Nora på dagis så sa fröknarna att idag märktes det att hon mådde mycket bättre. Hon hade orkat leka mycket mer, fått tillbaka färgen i ansiktet och ätit lite bättre. Det var så skönt att höra. Hon har inte heller sovit på dagen nu på två dagar, bara det är ett framsteg. Men så kom ännu ett bakslag igårkväll, ett ordentligt sådant också.. Nora fick jätteont i magen och låg och vred sig i smärtor, grät gjorde hon också.. :( hon fick alvedon men den fick hon inte behålla, kräktes upp den inom någon minut.. Så nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa mig för nu ska hon undersökas och jag ger mig inte först jag fått svart på vitt vad som är fel!!

För att återgå till nått mycket trevligare så var jag och Loka på bus och lunch hemma hos Malin och hennes son Isak igår. Så kul och se barnen faktiskt leka lite med varandra trots att dom båda bara är runt året :) det var i alla fall väldigt trevligt!

Alice går idag in på dygn 51! Nu går det fort och snart har vi om allt går som det ska en massa goa valpar!! Vet inte vem som längtar mest, jag eller Nora :)
Vi har en till gissning också så jag uppdatere listan:

Nora 6 valpar, 4 hanar & 2 tikar.
My 5 valpar, 4 hanar + 1 tik.
Madde 4 valpar, 3 hanar + 1 tik.
Cilla 5 valpar, 2 hanar + 3 tikar.
Jag 5 valpar, 3 hanar + 2 tikar.

Alice 50 dygn:

Av Mikaela - 22 april 2013 15:23

Nu vill jag försöka skriva ett vanligt inlägg. Alltså självklart skulle jag kunna skriva ett helt inlägg till om Nora, men just nu känner jag för att uppdatera er om nått annat som också är väldigt viktigt här hemma just nu.

Nämligen Alice! Det är idag bara 13 dagar kvar tills hon går in på dygn 63 och hon har nu börjat få en riktigt rund och go mage! Jag tror inte på sådär jättemycket valpar och om man kollade på senaste kullen som dom var fem st i så påminner tjockleken om den gången. Vi har fått in en till gissning, nämligen av My så just nu ser det ut såhär:
Nora 6 st, 4 tikar & 2 hanar.
My 5 st, 4 hanar & 1 tik.
Jag 5 st, 2 tikar & 3 hanar.

Försökte ta en magbild på henne här om dagen, men svårt att få en bra bild där man ser hur stor hon är. Men laddar iaf upp den så ni får se.

Kan iaf uppdatera er om att jag tror Noras tillfrisknande äntligen går åt rätt håll, om än lite långsamt. Hon har nu äntligen själv börjat be om nått att äta och idag var hon med på dagis en stund. Hon var väldigt trött när jag hämtade henne så nu softar vi på soffan och tar igen oss lite när Loka ändå sover.

Ikväll ska jag åka och träna lite hund och denna gång tar jag med mig Pink då Flora löper!
Nu kommer iaf bilderna på Alice!

Av Mikaela - 20 april 2013 20:07

Börjar med gårdagen. Morgon började inte så bra men framåt lunch så bad Nora själv om en pannkaka, hon var nog hungrig så hon bad om två pannkakor men åt bara en halv. Men jag var jättenöjd och hon fick inte ont i magen efter heller. Men några timmar senare small det till och Nora låg dubbelvikt. Hon fick Alvedon och somnade på två röda. Det är som att när hon får ont i magen vill hennes kropp bara sova för då känner hon inte av smärtan just då. Så sen sov hon ett par timmar. Vaknade till och satt med i tvättstugan medans jag trimmade (läs brottades) med Baloo inför kommande utställning. Efter trimmet var Nora så pigg att hon ville åka över till Towa en stund. Vi skulle ju ha träffat Tarja och barnen på dan precis när Nora fick ont så vi få fick ställa in allt...
Väl hemma hos dom vid 20.15 tiden :) så lekte Nora massor med Towa. Hon berättade på vägen hem att det var sååå roligt! Tack T för att vi fick dyka upp sådär en stund på kvällskvisten !

Dagen idag startade med att Nora var pigg men ville inte äta. Så vi gick alla ut en stund och Nora lekte på medans Loka somnade i vagnen. Sen åt ( hör och häpna) Nora lunch plus en bit munk efteråt utan problem!
Vilken lättnad!!
Sen var det äntligen dags för oss att ja ut och hälsa på Pysen. Tänkte att var det nått som skulle få Nora på bättre tankar så skulle det vara Pysen! Väl där gick det väl bra, men så kom smärtan i magen tillbaka... Nora försökte vila på deras soffa men grät bara att hon ville åka hem.. Men Fia och Fredrik höll i full gång på med maten så vi ville iaf äta innan vi åkte hem, så Nora provade att sitta i bilen. Men då började hon må illa och sen började hon kräkas! Fy så uppgiven jag kände mig..

Efter en liten stund lugnade det ner sig och Nora somnade i deras gungstol. Vi hann äta väldigt snabbt innan vi sen begav oss hem... Så nu ligger Nora på soffan igen, vaken och hungrig men vågar inte äta ifall hon får ont.. Mitt hjärta gråter..

När ska allt ta slut, när ska hon få bli frisk? Och framför allt, vad är det för fel ?!?!

Lite kort har jag iaf ifrån dagen..!
Hörs imorgon igen och då hoppas jag på att smärtan i Noras mage är puts väck!!!

Av Mikaela - 18 april 2013 21:58

Tillbaka hemma, guu så skönt att få gosa ner sig i sin egen soffa. Och att vi blev hemsläppta betyder ju också att Nora blivit bättre.
Imorse när vi vaknat och jag lyckats få i Nora två matskedar yoggi och ett glas äppeljuice så gick vi till pysselrummet som barnavdelningen har. Där fanns allt Nora kunde önska sig! Hon kunde måla, klistra, rita, sy, leka och busa! Och äntligen kunde jag börja se en ändring i hennes välbefinnande. Efter någon timme kom läkaren och Nora var då så pigg att han skrev ut oss, äta ville hon dock fortfarande inte göra men läkaren lovade att det kommer att komma igång så fort hon piggar på sig.

Hon slocknade nästan direkt i bilen på väg hem och direkt kom min klump i magen tillbaka.. Väl hemma ville hon gå direkt och lägga sig på soffan. Jag ställde mig och gjorde pannkakor till henne och Loka som dom kunde äta till lunch. Nora sa direkt att nej hon vill inte äta, hon hade ont i magen och ville vila.. Nu var jag så fustrerad att jag inte visste alls hur jag skulle bete mig. Kände mig så uppgiven, hon var ju så pigg på sjukhuset?
Jag gav henne inget val, det var bara att äta två ynka tuggor eller åka tillbaka. Till slut efter någon halvtimme äter hon dom tuggorna självmant men det går bara knappa minuten så kommer allt upp igen.. Det här är inte sant känner jag... Så hemsk jag kände mig, dum rent ut sagt...

Hon somnade om men sen när hon vaknade så tog jag henne dit upp så läste vi en bok innan jag fick henne att leka inne i hennes rum, då kom glädjen tillbaka. Vi lekte alla fyra där uppe. Äntligen fick jag gensvar på leenden och hon började kramas och säga att hon älskade mig. Nora började komma tillbaka, äntligen! Då gick vi ner och bakade negerbollar, nått hon velat göra sen samma dag hon blev sjuk. Hon åt till och med en boll här och lite socker där plus att hon drack en del saft, nu var hon väldigt pigg och blev mer och mer sog själv. Vilken lättnad, klumpen i min mage börjar sakta men säkert lösa upp sig. Men jag ropar inte hej ännu..

Men jag vill verkligen försöka förklara frustrationen man känner som förälder när man ser ens barn bara ligga där som bara mer och mer försvinner ur ens händer utan att man kan göra nått. Hur fustrerad man blir när ens barn inte vill äta och man vet att det enda som kommer göra henne frisk är om hon börjar äta... Jag kan verkligen förstå hur hjälplös föräldrarna till apatiska barn känner sig och det är en sån hemsk känsla att det finns inte..

Nu hoppas jag att när Nora vaknar imorgonbitti är hon hungrig och vill äta nått, självmant!
Det är iaf väldigt skönt att få kommit hem och samla ihop familjen.
Min fina lilla familj!

Tack till alla vänner och familj som skickat sms direkt till mobilen och på fb till oss och visat sin omtanke <3
Tusen tusen tack!

Av Mikaela - 17 april 2013 20:35

Någon hemgång blev det inte för oss idag, Nora blev istället inlagd på barnavdelningen. Någe piggare är hon inte heller, och inte vill hon äta. Det är så fruktansvärt fustrerande. Jag vill bara tvinga i henne, som om att hon skulle bli frisk av att börja äta..
Nora vill själv bara ligga i sängen och sova.. Nått hon gjort hela dagen, hur kan hon äns vara trött?

Ursch jag känner mig så ledsen, hjälplös, fustrerad och till början av irriterad och allt grundar sig i massor av oro...
Lilla älskade Nora, du måste bli frisk nu! Vi älskar dig vår fina lilla älskade nos!

Av Mikaela - 17 april 2013 13:33

Jo tjena, trodde ju lillnosen höll på bli bra när jag skrev det senaste inlägget.. Nej nej, till slut tog jag med henne upp till akuten då hon bara blev slöare och slöare..
Väl på akuten tog det tid.. Lång tid.. Si sådär närmare 7 timmar innan vi vid 1 tiden inatt fick åka hem med att blir hon sämre får ni komma in igen..

Man ser rätt intressanta djur ute sådär på natten, bland annat en katt och en räv som gick sida vid sida. Några rådjur och två grisar, ja alltså två poliser. Hastighets och alkohol kontroll på en 60 väg klockan 01.30 :) haha, min 4:e gång jag får blåsa och jag har inte äns haft körkort i 3 år ;)

Ja väl hemma slocknade jag direkt men även Nora trots att hon sovit nästan konstant sen i söndags kväll. Imorse drack hon ett glas saft och åt två matskedar yoghurt, sen var hon väldigt sugen sen tidigare på risifrutti vilket jag åkte och handlade till henne. Av den åt hon två teskedar innan hon började kräkas, stackarn...

Trots det fick jag i henne två tuggor av en munk ca 30 minuter senare som hon fick behålla, så någon magsjuka tror jag inte på. Sen fortsatte hon med att sova, sova och sova tills jag sa stop! Nu vill jag veta vad som är fel, nu vill jag få tillbaka vår vanliga vilda Nora!

Så Eddan fick åka hem ifrån jobbet och ta Loka så nu sitter vi här igen, på akuten i Falun.. Hoppas för allt att vi inte behöver vänta 7 timmar även idag...

Återkommer så fort vi vet nått!

Bilderna är ifrån i natt...

Av Mikaela - 17 april 2013 13:31

Jo tjena, trodde ju lillnosen höll på bli bra när jag skrev det senaste inlägget.. Nej nej, till slut tog jag med henne upp till akuten då hon bara blev slöare och slöare..
Väl på akuten tog det tid.. Lång tid.. Si sådär närmare 7 timmar innan vi vid 1 tiden inatt fick åka hem med att blir hon sämre får ni komma in igen..

Man ser rätt intressanta djur ute sådär på natten, bland annat en katt och en räv som gick sida vid sida. Några rådjur och två grisar, ja alltså två poliser. Hastighets och alkohol kontroll på en 60 väg klockan 01.30 :) haha, min 4:e gång jag får blåsa och jag har inte äns haft körkort i 3 år ;)

Ja väl hemma slocknade jag direkt men även Nora trots att hon sovit nästan konstant sen i söndags kväll. Imorse drack hon ett glas saft och åt två matskedar yoghurt, sen var hon väldigt sugen sen tidigare på risifrutti vilket jag åkte och handlade till henne. Av den åt hon två teskedar innan hon började kräkas, stackarn...

Trots det fick jag i henne två tuggor av en munk ca 30 minuter senare som hon fick behålla, så någon magsjuka tror jag inte på. Sen fortsatte hon med att sova, sova och sova tills jag sa stop! Nu vill jag veta vad som är fel, nu vill jag få tillbaka vår vanliga vilda Nora!

Så Eddan fick åka hem ifrån jobbet och ta Loka så nu sitter vi här igen, på akuten i Falun.. Hoppas för allt att vi inte behöver vänta 7 timmar även idag...

Återkommer så fort vi vet nått!

Bilderna är ifrån i natt...

Av Mikaela - 16 april 2013 09:46

Nora fick sova i natt och verkar nu återställd från vad hon nu hade?!

Ute är det grått och trist. Varmare än för någon vecka sen, men grått, grått, grått med lite regnstänk här och där..

Inte allt för länge nu innan Alice pluttisar anländer. Vill ni vara med och gissa?
Än så länge har
Nora gissat på 6 st 4 tikar och 2 hanar.
Jag gissar på 5 st, 2 tikar & 3 hanar.

Till helgen hoppas jag på att kunna börja känna dom röra sig, hur mysigt är inte det?!

Hmm.. Vilket tråkigt inlägg, återkommer senare och kan då bjuda på en bild på Alice.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards