Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under mars 2013

Av Mikaela - 12 mars 2013 17:43

Eddan lever i den filosofin att det är mycket mer krävande att ha det heltidsjobbet han har än det jag har, det vill säga vara mammaledig och hemma med två barn. Jag har länge försökt få honom att ändra sin åsikt då den sårar mig jätte mycket.
Men det går inte se du.. Och så fick jag se en text som cirkulerar runt på fecebook som Alex Schulman har skrivit.

Jag har bara en sak och säga, tack Alex Schulman, kanske även min man nu någongång även kan få upp ögonen för allt jag gör hemma på dagarna!

Av Mikaela - 11 mars 2013 18:52

Mupp bloggplatsen!! Trodde jag hade bloggat idag, eller jag hade det men inlägget har tydligen hamnat ute i cyberrymden! Tack mamma för att du ringde å berättade det ;)

Nu måste jag ju försöka klura ut vad jag hade skrivit... Hmm.. Jo juste! Igår försvann dagen i ett nafs! Höll handlerkurs på förmiddagen. Det var som alltid superkul och mycket givande! Nu längtar jag massor till utställningen i helgen.

Efter kursen hann jag bara hem och vända för det var dags för Nora att åka till simskolan. Jag mailade simskolan i veckan som var eftersom det inte sköts ordentligt och det hade dom verkligen tagit tag i! Vilken skillnad! Sånt gillas!

Idag var jag väldigt hurtig på morgonen för innan ens klockan slagit 10.00 hade jag duschat, dammsugit, strykt och hängt upp dom nya köksgardinerna som jag fått av Tarja.
Dessutom hade jag och Nora byggt ihop en hamsterlabyrint av lego :)

Resten av dagen har jag mest konkat runt på en kinkig Loka. Vad det var med henne har jag ingen aning om. Nu sover hon iaf!


Vi har ju någon som fyller år här hemma idag, nämligen vår lilla lakrisbit Flora! 1 år redan!

Av Mikaela - 9 mars 2013 13:16

Sitter i bilen nu och är på väg till leklandet så barnen får rejsa av sig lite. Det är väldigt vackert väder ute med strålande sol men kallt så det får bli inomhus rejs!

Igår så var vi ju hem till Tarja på eftermiddagen då jag behövde få lite tips och inspiration till nya köksgardiner. Vi kollade runt på olika sidor och tidningar men fann inget. Och när vi väl hittade några passande kostade dom skjortan ist. Så det slutade med att Tarja rotade fram ett par ifrån sin egen samling som jag fick! Tusen tack ! Ska fixa dom å hänga upp dom när vi kommer hem. Sen måste jag ställa mig och klippa lill Florisen inför högbo.

Imorgon ska jag hålla handlerkurs i Falun så lite planering inför det ska fixas också :) sen blir det såklart mello finalen ikväll ;) Nora hoppas på Sean Banan men tycker Ulrik är snyggast :) haha!

Vilka Goa ungar vi har!!

Av Mikaela - 8 mars 2013 09:46

Hinner knappt med dagarna längre där av att bloggen blir lidande. Gårdagen tillbringade vi en stund hemma hos Tarja. Jag bara kände att behövde lite vuxentid medans barnen roade sig själva. Vi bjöds på massa gofika och bus. Sen var det bara å skynda sig hem och slänga i sig lite mat innan Snygga Baloo kom på trimning inför högbo utställningen. Han bild bara finare och finare den killen. Nu har han börjat bli vuxen till sitt utseende men fortfarande en jätte baby i sitt sett, Busen Baloo!

Just nu håller jag på att fredags städa och allt vad det innebär. Om en stund kommer Ida och leker med Nora och sen på eftermiddagen ska vi kanske träffa Tarja å barnen.
Men nu måste jag fortsätta och städa!

Av Mikaela - 6 mars 2013 08:17

Två hela nätter sov Loka gott, men nu inatt var det katastrof. Mer än vanligt. Tre gånger vaknade hon och var jätte ledsen innan hon sen somnade uppepå Eddans mage. Men lika pigg är hon för det! En annan är kanske inte lika pigg... Men efter en sväng med snabeldraken så är man på topp sen igen!

Igår så var Nora hemma ifrån dagis så då tog vi en promenad till Ica och handlade lite, för här skulle det bakas tårta. Ja, varför inte? Sagt och gjort å gott blev det också!

Nått annat som går mig lite lätt på nerverna just nu är Lokas klättrande!!
Hon klättrar överallt! Upp på hallmöbeln, upp i Noras säng för att sen klättra vidare upp på byrån intill sängen!! Hon drar ut lådorna till byrån under tv och klättrar i dom för att klättra vidare.. Hennes motto, överallt och ingenstans!!!

Ikväll är det dags för COPE kursen igen, som alltid kommer det med all säkerhet bli väldigt trevligt! Men nu blir det lite soffhäng innan jag ska jaga hundhåren med draken....

Av Mikaela - 4 mars 2013 21:51

För första gången sov Loka hela natten! Och jag med!! Jippi, wihooo, segerdans!
Jag var lite lätt förvirrad imorse när hon vaknade och jag var helt säker på att det var mitt i natten men undrade varför hundarna ropade att dom ville gå ut. Kilade ner till dom och släppte ut dom och blev väldigt förvånad när jag satt där lite yr i kolan på toaletten å morgonkissade! Jag som trodde jag pinkade mitt i natten!
Det var dagens första seger. En bra start på veckan, vilket jag behövde eftersom jag varit nervös resten av dagen.

Lämnade av min brukare vid tåget då hon skulle resa hem till skåneland igen efter ha tillbringat ett par dagar hos oss.
Sen hem, fixa lite middag innan jag och Nora stoppade in Alice i bilen, för nu äntligen var det dags. Så vi längtat och väntat på att Alice skulle börja löpa och komma in i höglöp!
Nu äntligen var dagen här och vi styrde Pingubilen mot sandviken och hem till kennel Barecho som lånat in hanen Peasblossom Jetser "Rafferty" från england. Och det var verkligen i sista sekund Alice börjat löpa för på onsdag är det dags för honom att åka tillbaka hem till england. Alice var nu på dygn 12 in i sitt löp vilket brukar vara ett bra dygn att para på, efter lite hej på dig så satt dom ihop. Så om vi har tur nu så får vi äntligen lite valpar här hemma igen första veckan i maj. Håll tummarna nu!

Här på bilderna ser ni snygge Rafferty å fina Alice :)

Av Mikaela - 3 mars 2013 09:33

Det är ju underbart att få vakna till solens strålar! Helgen har flugit förbi och varit en bra jobb helg. Men än är inte jobbperioden över. Vi har hela dagen idag och halva dagen imorgon innan min brukare åker hem till sitt igen. Igår var vi ner till Sthlm en sväng och medans vi var upptagna på vårat håll var Nora hos mormor och morfar. Dom var på Naturhistoriska och Nora hade massor att berätta när vi plockade upp henne på vägen hem.


Vi har även hunnit gå in i mars månad och våren börjar äntligen vakna till liv. Äntligen! Snart kommer påsken och dess vackra vårfärger!

Det här året har massor att bjuda på och förutom valpkullen vi kommer att ha så småningom som vi ser fram emot massor så kommer även det här året bjuda på en liten människobebis! Inte här alltså, men jag ska bli moster! Äntligen! Min lillasyster Evi och hennes man väntar en liten knodd i aug! Så glad för deras skull!

Nu skulle det smaka gott med lite kaffe...

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards