Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under januari 2013

Av Mikaela - 20 januari 2013 18:49

Eftersom vädret var på topp idag så fanns det liksom inga undanflykter till att inte gå ut och åka pulka!
Så ner med korven i termosen och packa på sig kläder så gick jag, Nora å Pink till backen där vi skulle möta Tarja å familjen, hennes syster Tiina med hennes dotter Moa som är lika gammal som Nora.
Tanken var ju även att Eddan å Loka skulle med men dom sov och sov och sov när vi skulle gå så vi lämnade en lapp till dom vart vi var å skrev att dom skulle komma dit när dom vaknat till liv.

Barnen var ju som galningar i backen och ibland även livsfarliga. Men kul hade dom! Sen var det dags å äta lite korv och värma händerna med varm o´boy! Så gott! Å så kallt det kändes trots att det bara var - 4 grader. Men det blåste lite så då känns det alltid lika kallare.
     
haha.. schysst å ta kort när alla har hela munnen full i korv =) =) =)

Efter dryga 1,5 timme kom äntligen Eddan å Loka men då stod vi bara ut ca 30 minuter till innan det var dags å packa ihop och gå hem och sätta sig framför brasan. Men innan vi gick hem passade vi på att ta lite kort på Pink till hemsidan. Visst är hon fin, Nora´s Pinkeypie =)
     
Lite mer päls och hull/muskler på den här donnan så kommer hon bli väldigt tjusig!

Efter vi värmt oss framför brasan hemma och fått i oss lite middag så blev det lite kvällsfika med donuts, å såklart snodde Loka åt sig en egen =)
 

Nu vill jag nog sno åt mig lite mer varm o´boy! Å du mamma, vi saknar er!!!

Av Mikaela - 19 januari 2013 22:10

Den låter lite snuskig den där rubriken. Undra om det blir mer snuskigt när jag säger att jag kollar på Dirty Dancing ;) inte mycket va? Haha !

Idag så var vi allesammans över till Tarja med familj, vi beställde lite thaimat och hade det mycket trevligt. Barnen höll ut väldigt länge, även dom minsta små trollen.

Imorgon hoppas jag det inte är så kallt så man kan gå till pulkabacken en sväng, kanske till å med grilla en korv? Får se vad dagen erbjuder, nått kul hoppas jag. Får spunk av att bara sitta inne..

Tillbaka till filmen ;)

Av Mikaela - 18 januari 2013 22:16

Ja, så här kul har vi haft det idag. Inte kul alls faktiskt. Men i morgon då jäklar kommer vi ha det skoj!!

Av Mikaela - 17 januari 2013 19:17

Igår när jag kom till dagis för att lämna av Nora var jag helt ovetande om att hela min dag skulle vändas upp och ner. Direkt när jag kom innanför dörrarna kastade Noras fröken över mig och sa att jag hade lite papper där som behövdes gå igenom. Men innan jag ens hunnit se nått papper berättade hon att Noras tider kommer ändas ifrån och med den 4 feb. Nora kommer att gå 11-14.45 istället för 8.30-12.45 som nu. Dom ska ta in samtliga 5 åringar på Noras avdelning eftersom dom efter sommaren aka slussas vidare till skolan så då finns det inte plats för 08:na så dom har slussats till andra avdelningar eller fått den nya tiden.
En tid som inte passar varken Nora, mig eller Loka.

Det tog ett tag innan det sjönk in men när det väl gjort det hemma bestämde jag och Eddan att vi ville ha ett samtal med Noras fröken för att få mer information. Så vi fick en tid till imorse.


Till att börja med kommer Nora bara sitta här hemma och trampa till kl 11 då det inte finns tid till att hinna göra nått, eller åka någonstans. Sen brukar alltid Loka sova fram tills dess för att sen direkt äta lunch, då ska jag någonstans där hinna åka och lämna Nora. Sen sover Loka sin eftermiddagslur vid 14.30 och Nora slutar 14.45
Fröknarnas kontring till det var att Loka kan väl sova i vagnen så kan vi gå till och från förskolan. Observera att vi bor 2 km ifrån vilket betyder att Nora ska gå 4 km om dagen plus att hon ska orka leka på dagis. Är detta optimalt för en 4 åring?!?!

Nora kommer att börja kl 11 och kl 11.30 är det lunch och sen vila(!!!!) ja, sen är det väl bara en knapp timme kvar innan hon ska gå hem?? Vad fan? Ursäkta mig, men vad fan? Ska det gå till såhär??

Fy fan vad vi föräldrar slagits för att våra 15 timmars barn skulle få gå över lunchen på dagis och när dom äntligen får det så går det bara några månader så ändrar dom tiden igen? Men då menade fröknarna på att det är bara tills i maj, sen ska det ändras än en gång!! Hur bra är det här för barnen egentligen?!?

Fröknarna utnyttjade hela tiden i vårt samtal att det är ju fri förskola för barn mellan 3-5 år, med andra ord gratis. Men betyder det att dom barnen ska behandlas annorlunda eller att dom inte har samma rätt till sin plats?

En annan sak som vi fick reda på i morse var att fräknarna vet inte hur många barn som max får vistas i lokalerna ur bandsäkerhets synpunkt ?!? Måste dom inte veta sånt ?

Jag känner mig totalt överkörd och har gråtit som ett barn i två dagar. Vad har jag nu för alternativ? Antingen låta henne gå dom nya tiderna, hur jag nu ska få ihop det eller ta bort henne ifrån dagis och vara nere i Sthlm i veckorna så jag kan roa henne på nått sett.


Här om dagen satt jag hemma hos Tarja och kunde stolt berätta att jag i år inte haft någon vinter depression tills det här slog mig i magen som ett knytnävsslag! Nu är jag totalt nere på botten och vill bara ta mitt pick och pack och flytta tillbaka till sthlm. Men vart skulle vi ta vägen? Jobbet skulle Eddan kunna flytta tillbaka, men det är så mycket mer än bara det...

Vi har till den 4 februari att bestämma oss. Nora själv är otroligt ledsen att hon inte få kommer att gå med sina kompisar. Den enda tjejen som hon brukar leka med förutom 5 åringarna Towa och Alice är Ida och henne flyttade dom till en annan avdelning..

Kanske ska tillägga att allt detta beror på att det är för mycket barn, inte barn som är födda här i långshyttan utan pga att det kommer in massor med flyktingar hit. Jag säger inget om det, men borde inte våra barn också ges en självklar plats precis som dom görs??

Så fruktansvärt besviken...

Av Mikaela - 16 januari 2013 20:50

Jo jag vet att det inte blev något inlägg igår och inte blir det något idag heller, förklarar allt imorgon. Tills dess, ta hand om varandra :)

Av Mikaela - 14 januari 2013 21:55

Lyckorus i all ära, men nu har jag tron! Tron på att det här faktiskt blir det bästa året på länge.
Vad det beror på vågar jag inte gräva djupare i. Men det känns bra.
Jag vågar planera och jag vågar satsa och jag gör det, NU!

Snart har halva januari gått och det har varit en bra start på året. Årets tygnsta månad för mig och för många andra, men det känns bra och snart är månaden över.

Idag så efter dagis åkte jag och barnen över till Tarja. Vi fikade och gosade med deras kattunge som dom köpt i julas. Guu så söta kattungar är! Å så busiga =). Busiga var även barnen, som vanligt. Nora och Towa turas liksom åt att vara på bra och dåligt humör. Dessvärre så har dom båda dom senaste gångerna vi setts varit sur en varsin gång. Vore det inte bättre o dom var sura tillsammans och sen då också glada tillsammans =) Mycket vilja i små kroppar, men allt som oftast kommer dom överräns med lite små gnabb i kanten. Jag tror dom kallar det utveckling.. haha.. i vilket håll kan man ibland undra =).

När vi kom hem låg vi inte på latsidan inte, vi bakade hallongrottor och förberede middagen som idag blev en super god lasange med en grönsallad bredvid. Det var så himla gott att jag redan nu längtar till det jag sparade till morgondagens lunch för den är alltid godare dagen efter dessutom! med andra ord var Loka på bra humör, hon som annars lätt blir lite grinig på eftermiddagen. Men inte idag inte!

Nej nu ska jag lägga någon timme på hemsidan, även den behöver lite ömhet å kärlek då och då =)
Ni kollar väl in där, då och då? Ni vet väl att snart väntas det puppisar!
www.lorddannys.com

Av Mikaela - 13 januari 2013 20:52

Nu är julen officiellt över för denna gång. Jag slet ner den sista julen igår och idag har vi varit på julgransplundring ute i klippan. Även grannarna och Tarja med familj var där. Skönt med lite kända ansikten.

Så mycket mer än det har vi inte hunnit med förutom det dagliga städningen då ;-)

Ny vecka imorgon och inga som helst planer!

Av Mikaela - 12 januari 2013 17:52

Idag åkte vi till Norberg för att hälsa på vår ponny Pysen som står hos några goda vänner till oss. Dom har även vår förra springer som också är pappa till den senaste springerkullen vi hade, nämligen Blaze!

Det var så mysigt att gosa med Pysis, vi saknar honom massor, och gissa hur vi längtar efter att ta hem honom till nästa vår!

Dom hade även utökat sin familj och inte med vad som helst utan en american wolfdog! Jag hade bara sett dom på bild förut så det var kul att få träffa en i verkligheten, hur go som helst var han också. Ska bli spännande och se honom växa upp.

Ikväll blir det lite familjemys och imorgon julgransplundring i grannbyn!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards