Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under december 2012

Av Mikaela - 14 december 2012 03:48

Trött så in i bomben men för mycket i huvudet för att kunna sova..
Hatar nätter som denna, barnen sover gott medans jag ligger klarvaken. Blir tungt att kliva upp tidigt imorgon..

Lucian på dagis var super mysig, själva lucia tåget hade dom ute men fika gjorde vi inne. Och tur var väl det eftersom det var -19 ute!
Loka rejsade runt som en galning på dagis som om hon var redo att börja när som helst.
Nora var jätte gullig i sin klänning och sjöng så högt hon kunde ;-)

Nee om man ska försöka sova iaf...

Av Mikaela - 12 december 2012 19:43

Svissch så var den här dagen förbi.
Vi hade det hur mysigt som helst hemma hos Tarja. Barnen lekte urfint. Ja Loka busade på som vanligt. Hon drar och sliter i allt hon kan, även i kompisen Novalie, men bara av ren kärlek. ;-)
Tarja var så himla snäll och lånade ut en overall till Loka, ett par vinterstövlar och en snygg tunika som jag kan ha på mig på lördag. Och som grädde på moset fick jag en jättefin och stor röd matta som jag kan ha i köket. Tusen och åter tusen tack Tarja!

När vi kom hem tvärslocknade Loka och vi fick besök av grannen Linda. Loka var lite blyg när hon väl vaknade, men ville ändå busa. Nora av lika lycklig som alltid när Linda kommer in!

Den där lilla busungen Loka kommer göra mig gråhårig i förväg, haha. Hon har fått för sig att hon vägrar att äta om hon inte får äta själv... Ja ni kan ju själva se hur det går...
Puh.. Nu ska jag ta tag i städningen...

Av Mikaela - 12 december 2012 09:38

.. Men städenergin innfinner sig inte just nu... Så det blir lite chilinötter framför tv.
Igår.. Hmm, vad gjorde jag igår.. Ingenting tror jag. Nora lekte med Towa här hemma igår en stund, dom hade nog saknat att leka med varandra för dom lekte jätte fint hela tiden, jag såg knappt röken av dom ;) Jag tjuvlyssnade på dom när dom satt vid ipaden och spelade och hörde att Nora visade Towa hur leonberger ser ut.. Dom satt och tittade på bilder på olika hundar ;)

Idag när jag hämtat upp Nora ifrån dagis ska vi åka över till Tarja å barnen, lilla Nowalie har ju fyllt 1 år men tyvärr hade dom magsjuka när det var tänkt att fira henne så vi får fira henne idag istället ;). Blir med all säkerhet mycket trevligt!

Sen händer det ju nått jätte stort i dag, för idag är det nämligen den 12.12.12 och kl 12 gifter sig min lillasyster Evelina med sin Fredrik! Stort grattis till er!
Om vädret inte strular till det så ska vi åka ner dit i helgen på bröllopsfest! Hoppas vädret skärper sig!

Imorgon är det lucia och vi ska till dagis på eftermiddagen och se när barnen lussar. Men några utav dom sångstarka barnen skulle gå ner till äldreboendet Grannen på morgonen och lussa för dom, lbland annat Nora. När jag berättade det för henne så frågade hon:
- Ska vi sjunga för dom döda? Haha... Knasunge!!


Nu måste jag fylla på nötskålen innan Loppan vaknar.


Bilden tagen i turkiet i september..längtar tillbaka...

Av Mikaela - 10 december 2012 22:44

Kom nyss hem ifrån världens mysigaste jul mingel. Jag har fått sett så vackra julsaker och tomtar som jag aldrig sett.

Nu kommer jag att sova gott!

Av Mikaela - 10 december 2012 16:57

Innan mamma och Micke skulle fara hem idag så gjorde vi sällskap till avesta, hade några få julklappar kvar att handla.
Fick nästan tag i allt jag skulle ha, dom sista sakerna ska mamma hjälpa mig med nere i väsby, finns ju lite mer valmöjligheter där.

Ikväll ska jag ut till Svedens gård i falun på mingel, ska bli hur kul som helst. Mer uppdatering och bilder från det får ni imorgon.

Måste ju bara berätta att ni vet väl att jag har världens finaste, bästaste, goaste man. Förra året fick han förutom julbonusen även en ipad 4 ifrån jobbet, en mycket uppskattad älskade sak av oss alla här hemma. I år fick han förutom julbonusen en iphone 5, och vad gör han. Han gav den till mig! Finaste underbaraste Eddan!
Jag behövde verkligen en ny telefon men var inte så sugen att ta en ny på mitt abonnemang då det redan är så dyrt.
Tusen tack älskling! Du vet väl att jag älskar dig!

Av Mikaela - 9 december 2012 12:29

Igår blev det hundpromenad med några vänner och deras hundar. Mina hundar hade sedan tidigare bara träffat en av dom, nämligen Baloo. Men det var inga som helst problem. Vi gick en bit innan vi sen släppte våra jyckar lösa i den djupa snön. Flora och Alice tog täten med Malins labbe tik Mimmi. Alice och Mimmi verkar vara väldigt lika, lika menlösa båda två.
Sen gick vi i en timme, pulsade i den djupa snön. Det var ca minus 10 men tempot höll oss både varma och till slut svettiga.
En jätte trevlig promenad och jag kan lova att både jag och hundar var helt slut efteråt.

Eftersom Nora åkte med Joi ner och sen vidare till mormor så blev det en lugn kväll i soffan framför en film.

Idag väntar vi in,Nora, mamma å Micke! Mys!

Av Mikaela - 8 december 2012 10:17

Nora började dagen med att ifrån sin säng ropa att hon älskar mig och att hon älskar pappa. Sen hoppade hon över till oss och då sa hon:
-När jag blir mamma (stor) då ska jag köpa mig en leonberger, en tjej som jag ska ta valpar på och så ska jag spara en valp, för jag ska bli uppfödar.
Hon sa det med en viss sorgsen blick då hon samtidigt insåg att det är väldigt länge tills hon får sin älskade, efterlängtade leonberger.
Söt Nora kommer nog gå i mammas fotapår. ;)

Igår mötte vi upp Joi och barnen inne på donken i hedemora då jag ändå var tvungen att åka in och köpa hundfoder. När vi sen kom hem blev Loka jätte leden, och jätte trött. Alldes för trött och upprörd för att komma till söms, hon grät helt hysteriskt i flera timmar. Jag gav henne till slut lite välling för jag tänkte att det skulle hjälpa henne att komma till ro då hon inte heller hade velat äta. Men icke.. Hon drog i sig hela flaskan och bara någon minut senare kom allt upp.. Shit tänkte jag, hon är magsjuk!
På en gång blev både jag och Joi lite magsjuka, hyprokondiker (stavas?) som man är. Jag satte Loka i ett bad en stund så hon kunde få slappna av, direkt när jag tog upp henne slocknade hon på min mage heeeelt utmattad.. Hon sov inte längre än en 30 minuter och var fortfarande inte kry när hon vaknade så hon fick en alvedon sup. Hon satt i mitt knä i typ en 30 minuter sen äntligen piggade hon på sig och knappt en timme senare var hon sitt vanliga fantastiska jag. Vilken lättnad!
Jag och Joi blev genast friska även vi ;)
Loka åt middag och drack sen välling på kvällen och sov gott. Ingen magsjuka här inte, inte än i alla fall...

Just nu är Sigge, Nora å Eddan ute i pulkabacken medans Loka och Nelly sover gott och vi sitter på sappar runt på nätet.
Joi har beställt kycklingsoppa till lunch innan dom beger sig hemåt.

Jag och hundarna ska ut på hundpromenad tillsammans med en massa andra hundar vid 15 tiden i falun, vilket ska bli jätte skoj.
Sen blir det å städa upp hemmet efter huliganungarna, imorgon kommer mamma och Micke.

Av Mikaela - 7 december 2012 08:41

Känner mig som ett barn på julafton som bara väntar och väntar. För idag kommer Joi å barnen och ska med lite hjälp av allergimedicin sova här i natt.
Wii så mysigt det ska bli !!
Vi ska äta god mat och kanske, kanske när barnen somnat ta ett glas vin :-).

Igår var jag helt säker på att jag hade bloggat, men icke sa Nicke! Jag och barnen tog oss iaf ut i snön och Loka fick för första gången åka pulka. Vilket hon älskade såklart eftersom hon älskar att bli runt skjusad i saker.

Idag ska jag faktiskt ta mig utarmat långshyttan, nått jag inte gjort på ett tag. Måste in och fylla på med hundmat och handla lite fredagsmys, såklart.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards