Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under oktober 2012

Av Mikaela - 7 oktober 2012 19:15

Redan tidigt i veckan hade jag bestämt attt idag söndag då skulle vi minsan gå ut i skogen och kolla om det fanns några gömda kantareller kvar. Sagt och gjort. Men innan vi gav oss ut ringde vi och kollade om Towa ville följa med så hon och Nora kunde passa på och leka. Hann även med att damsuga och tvätta två maskiner med tvätt. Imorgon ska jag fortsätta i tvätt stugan, har en del fällar som ska tvättas upp.

När Towa hade kommit var det dags å knalla ut. Vädret var ganska så perfekt för en redig skogspromenad.
Vi gick å gick å klättrade och gick. Barnen var super duktiga och när vi gått ca 40 minuter och endast hittat lite kantareller. Så då var det dags att fylla på med lite ny energi i form av mackor, saft och lite salta pinnar. Jag har aldrig sett Nora äta så mycket mackor, herre guu! Haha.
 
Haha kolla Noras min, hahahahah!! Man skulle kunna tro att det är så kallt att dom är alldes blåa men så är det inte utan dom har stoppat i sig blåbär efter vägen =)

Loppan fick sitta i en bärsele och där satt hon jätte bra. Hon var hur nöjd som helst.
 

Efter fikat var det dags å gå vidare. Och då började vi (läs Eddan) å hitta kantareller. Ganska så mycket hittade vi. och barnen var saliga varje gång vi (Eddan) hittade svamp.
Towa som är helt super livrädd för hundar var jätte duktig när vi gick i skogen, för givetvis hade vi med oss hundarna som sprang lösa. Dom hade ju redan fullt upp med alla andra dofter i skogen så dom var inte så intresserad av någon av barnen. Alice gick mest med Eddan och Flora sprang med mig. Barnen gick ju lite vart dom ville.
   

Så att be Towa posera tillsammans med hundarna var nått jag valde att avstå =) Men Nora ställde gärna upp.
 

Sen var det dags å gå hemmåt igen. Väl hemma fortsatte barnen och leka en stund innan det var dags för Towa att åka hem. Jag ställde mig och rensade kantarellerna, för här skulle det göras kantarell paj med västerbotten ost!
 

Här är resultatet, sjukt gott!
 

Så om inte det var nog så måste man ju avsluta denna fantastiska dagen med lite varm och go äppelpaj.
 
 

Av Mikaela - 6 oktober 2012 20:33

Nu har jag lite å ta igen efter två dagars fattighet i blogglandet!
Börjar med gårdagen. Jag var ju bjuden hem till Tarja på tjejkväll med bastubad. Fanns ju ingen anledning att inte åka dit så när Eddan kom hem så åkte jag dit. Var riktigt peppad när jag begav mig dit i nya dojjor, skinbrallor å ny hårfärg =) Japp, Joi du läste rätt. Skinbrallor! Mohaha!
När vi kom dit (åkte med grannen Malin) så korkades det upp på en gång innan vi började beställa mat ifrån Abbes. Käkade å drack oss väldigt mätta (iaf jag =) ) innan vi hoppade i bikinisarna och hoppade vidare in i bastun. Jag är ju inte så jätte förtjust i att basta men Tarja hade sagt innan att det är skillnad på en vanlig bastu och denna vedeldade "tunna". Och det var det, det var ju jätte skönt!
Sen hoppade vi en å en in i en varsin snabb dusch innan vi slog oss ner i deras otroligt fina, men för årstiden något kalla ute rum. Men med mycket trevligt sällskap och gott att dricka fungerade även det.
Vi packtade ihop oss i två lag och spelade Junior, Med Andra Ord. Vi utklassade det andra laget i båda vändorna innan dom till slut gav upp. Klockan tickade på och vid 24 slaget var jag hemma å hoppade raka vägen i säng efter en mycket trevlig kväll. Tack Tarja för att du bjöd mig!! =)
   

Å till idag då da. Var ganska så trött imorse men fick lite sovmorgon av Eddan så strax innan 8 vaknade jag å Nora. Sen var det bara å starta dagen för vi skulle ju åka på marknaden i Rättvik.
Lika bra å komma iväg i tid med tanke på köerna in  Rättvik. Det gick ganska så smidigt hela vägen och väl på plats så mötte vi upp Mamma, Micke, Evi, Sabina å Patrik! Det var så kul å träffa storasyster Sabina igen, det var verkligen länge sen nu.
Nora fick lite presenter av Sabina och Patrik i efterskott i form av 2 filmer, Pippi på rymmen och Lotta på bråkmakargatan. Hårspännen och en "toffsklubba".
 
Sen fick tjejerna dom här tröjorna ifrån mormor och Sabina.
 
Sen fick även jag presenter, fast i förskott istället för efterskott. Jag fyller den 16 okt. Av mamma och Micke fick jag en pippi tröja, super fin!! Och av Sabina fick jag ett zebra kit!! En liten näsisär och i den fanns nagelfil, pincet (stavas?!), lite sminksaker, hårspännen och ett par trosor. Allt i zebra ränder! Love it! Tusen tack =).
  

Jag handlade lite också. Ett läderkoppel var till hundarna. 16 par strumpor och en varsin namnmössa till tjejerna. OCH så köpte vi Havrebollar, eller ja vad vi trodde men kärringen (!!!!) hade lagt ner vanliga äckel cocosbollar! Vilket vi inte upptäckte först vi kommit hem.. vilken besvikelse..

Efter vi hade gått igenom halva marknaden så kom vi till tivolidelen och Nora lurade in först mormor i snurr snurr karusellen och sen även hennes pappa. Både mormor och pappa mådde dåligt efter. Eddan mådde faktiskt dåligt ett par timmar senare..hihi.. Måste vara åldern!
 
För att vara en mobil bild tyckte jag själv att den var väldigt bra =)
Loppan var ju självklart också med och hon satt nöjt i vagnen och bara gled på. Somnade en stund och var glad som hon alltid är. Hon tog yttligre ett steg själv här hemma nu i kväll. Go Loppan!

Av Mikaela - 5 oktober 2012 18:19

Blir inge inlägg idag, fullt upptagen med tjejkväll. Kanske ett fylle inlägg, mohaha...

Av Mikaela - 4 oktober 2012 21:20

 
Idag fyller Loppan 9 månader å vad passar det inte bättre å fira med denna dag än Kanelbullar!
Grattis Loppan!

Aldrig någonsin har det varit så skönt och slå sig ner i sin egen soffa som denna dag! Å gosa med min fin fina man!
Men nu blir det snart sängen, imorgon blir det tjejkväll hemma hos Tarja med bastubad, såå jag längtar!! Wiii! 

Av Mikaela - 3 oktober 2012 21:01


Idag har jag lagt allt gällande dödsbo och begravning åt sidan. Idag har vi ist varit en sväng i Rotebro och kollat lite i affärer.


Efter lunch gick jag å barnen till min kompis Emma med familj som just fått en ny lägenhet. Inte vilken som helst heller utan en exakt likadan som vi hade när vi bodde i Väsby. Såå avis!! Dessutom har dom en lekpark precis utanför grinden. Lyx! Det var super kul och träffas å barnen hade det skoj som vanligt. När vi sen skulle gå hem hade det börjat dugga och vi hade knappast några regnkläder på oss. Men lite duggregn har väl ingen dött av, men efter typ 3 meter började det ösregna. Haha. Nora tyckte det var väldigt kul att vi var ute å gick i det ruskiga vädret. Efter vi hade gått i typ 5-6 minuter var vi som dränkta katter så då kunde jag inte låta bli, utan jag sa till Nora; ser du vattenpölen där framme. Ja, svarade hon. Spring dit å hoppa allt du kan! Va? ropade hon, innan hon sen sken upp som en sol innan hon genast sprang dit å hoppade :-D
     


När vi kom hem till mormor fanns det typ bara en sak å göra, bada mera! Båda tjejerna hoppade ner i badkaret å busade vidare. Lika bra å passa på och bada, för imorgon styr vi kosan hem mot landet!



Av Mikaela - 2 oktober 2012 08:31

Igår när vi gick till fonus jag å lillesyrran fick jag jätte ont i bröstet. Värken fortsatte och blev till och med lite värre på vägen ut till pappas lägenhet. Hade värken hela tiden där ute men när vi satte oss i bilen för att åka hem så bara poff släppte det. Mamma sa hela tiden att det var stress och inte först det bara poff släppte förstod även jag att det verkligen var det. Nästintill en panikångestattack.
Idag känner jag ingenting utav det. Sov gott gjorde jag i natt också. Men jag saknar min andra hälft väldigt mycket.

Idag blir det lite ärenden på banken. Jag och systeryster. Passar nog på att kolla in en sväng i centrum också när man ändå är där. Sen har jag inga mer planer för dagen, eller jo det finns massor av papper och saker som vi ska gå igenom och skicka in hit och dit. Men jag tänker inte stressa upp mig över det. Evi kommer ju stanna här i väsby ett tag fram över så hon får fortsätta med alla papper, för jag måste snart hem igen.

Vid den här tiden brukar vi sen två år tillbaka vara helt färdig med julklapparna då vi alltid tagit en sväng ner till ullared. Tveksamt om det blir någon sväng ner i år. Vi får se.
Nu blire duschen innan det är dags å ta tag i dagen!

Av Mikaela - 1 oktober 2012 19:43

Ja det gäller å ligga i när man har mycket å göra och väldigt liten tid.
Pappas lägenhet är nu tömd och vi har lämnat in nycklarna. Det känns väldigt skönt att det är gjort. Vi har även varit på fonus och gjort det vi behövde inför begravning. Så imorgon blir den lite mer pappersarbete och medans jag fixar det kommer Nora åka över till Sigge så hon får leka av sig.
Mer bloggande än så blir det just inte idag.
Återkommer imorgon.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards