Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under oktober 2012

Av Mikaela - 14 oktober 2012 09:48

Ja, alltså inte på väg hem från ullared för därifrån åkte vi hem igår. Nu är vi på väg hem ifrån Väsby. Ullareds shoppingen gick jätte bra och nu är så gott som alla julklappar klara. Hur underbart som helst. Jättenöjd med inköpen är jag också. Hundarna fick förutom massa godis och ben nya halsband och en ny bia bädd. Och reflexvästar. Jag köpte nått linne, en cardigan, jacka å lite små saker till hemmet. Eddan köpte några tröjor och ett par överdrags byxor till vintern.
Nora fick två jackor, och lite andra kläder och Loppan fick en vinteroverall och andra kläder.

Det var jätte trevlig att åka med Joi å co, mycket skratt å skitsnack :-D

Nu längtar jag redan till nästa helg då vi ska börja kakla hemma så kanske köket blir klart så småningom. :-)

Av Mikaela - 13 oktober 2012 08:47

Vi här bak i bilen, å vi vill inte vara med om någon krock!

Klockan 5 imorse började vi rulla mot Ullared. Lagom trötta kan jag lova, men med trevligt sällskap så överlever man allt :-)

Vi hoppas vara framme vid ca 10.30 tiden. Tills dess, hej så länge!

Av Mikaela - 13 oktober 2012 08:45

Vi här bak i bilen, å vi vill inte vara med om någon krock!

Klockan 5 imorse började vi rulla mot Ullared. Lagom trötta kan jag lova, men med trevligt sällskap så överlever man allt :-)

Vi hoppas vara framme vid ca 10.30 tiden. Tills dess, hej så länge!

Av Mikaela - 11 oktober 2012 22:00

Redan när jag vaknade i morse efter en natt med kass sömn kände jag den skarpa smärtan i bröstet igen. Neej tänkte jag och så började jag dagen med två alvedon. Hoppade in i duschen och gjorde mig och Nora ordning för att resa ner till Väsby. Hon skulle nämligen följa med mig på begravning för att sen sova kvar hos mormor tills dagen efter när vi andra också skulle komma ner.

Det var inte allt för lätt å packa med den smärtan och när vi kommit iväg och åkt ca 15 minuter slår det mig att Nora har inte äns ett ombyte med sig. Men jag skulle ju komma tillbaka dagen efter så det var inte hela världen. Mamma och Evi turades om att ringa mig efter vägen för att kolla hur jag mådde. Vi körde non stop och var framme efter 2 timmar. Evi, mamma och jag kastade oss till centrum då jag ville ha ett par likadana byxor som syrran köpt på rean, passade även på att hämta tårtorna till begravningen. Nora ville givetvis hoppa i ett bad vilket hon fick och tur var väl det. För då såg jag ju på tunikan hon hade på sig att den var fläckig. så då blev det en andra sväng på centrum för så ville jag inte att hon skulle gå kläd. Köpte en nu klänning och ett par strumpbyxor. Super söt blev hon. Sen stressade vi iväg mot Botkyrka kyrka.Fastnade i köer men kom fram prick kl 15. Poff så var smärtan borta.

Begravningen skulle börja och Nora fick hjälpa till och köra igång kyrk klockorna och tända ljus. ;) sen satt hon i mitt knä och sa inte ett ord, hon var fantastik. Följde med runt kistan och la sina rosor och sa hej då.
sen fick hon betydligt mer spring i benen på fikan efteråt och busade hej vilt, kan även bero på dom två rosorna hon smälde i sig direkt när vi började servera tårtorna. ;) men dom förtjänade hon massor efter stunden i kyrkan.
Prästen vi hade heter Fenja Svensson, en präst jag varmt rekomenderar om ni bor i sthlm. Vilken fantastik människa!
Begravningen var ljus och fin. Jag tror pappa skulle varit nöjd. På kistan låg två fiskespön tillsammans med kortet på honom.
Runt kistan låg en massa blombuketter. Strömma buss som han jobbade för innan han gick bort deltog även dom flera stycken, och när det var dags för dom att ta farväl ställde dom sig alla runt kistan och höll ett litet tal innan dom sen tillsammans, samtidigt la på sina rosor. Jätte fint gjort och jag blev väldigt rörd över deras varma omtanke till pappa.

Nu är jag hemma igen, men Nora är kvar hos mormor. Hon skulle sova där i natt. Hur ska jag nu kunna sova utan henne?
Imorgon ska jag, Eddan å Loppan köpa kakel innan vi tillsammansker ner till sthlm igen. Granndotterna Mickis ska bo här med hundarna i helgen då vi ska passa på att åka till ullared medans barnen är hos mamma så vi kan köpa julklappar!
Men nu sängen!

Av Mikaela - 10 oktober 2012 19:22

Inte en dag för tidigt så anlände äntligen pepparkaksdegen till Ica =)
Direkt högg jag tag i ett paket. Här skulle det bakas pepparkakor.

Jag och grannen tog sällskap till dagis idag för hämtning av barnen, en skön promenad. Med oss hem följde även kompisen Alice. Hon och Nora ville leka mera.
Efter promenaden hem hade barnen gjort av lagom med energi för att sätta sig ner och baka pepparkakor. Och sen dekorera dom med glasyr å massa silverkulor/sockerhjärtan/stössel =)
 
     

Barnen lekte jätte fint tillsammans i ca 4 timmar. Super gulliga var dom mot varandra. Så nu längtar dom nog redan tills nästa gång dom kan leka!

Till middag gjorde vi pizza, och till botten använde vi pizzatacobröd, väldigt gott blev det! Lagom storlek på pizzorna också. Efter middagen fick jag min födelsedagspresent ifrån Eddan. Jag vet, fyller fortfarande inte år först på tisdag nästa vecka. Men eftersom vi ska ut och åka långt i bilen i helgen och det jag hade önskat mig var boken - Torka aldrig tårar utan handskar - av Jonas Gardell. Den miniserien jag pratade om här om dagen, så då fick jag min present idag. Såhär gulligt var den inslagen =)
   
Tack finaste älsklingen!! Kommer sträckläsa den i helgen =)
Nu ska jag och Nora kolla på djurakuten. Nora tjatar ju om en Leonberger dag in och dag ut så hon hoppas på att få se någon sån på tv programet =)

Av Mikaela - 10 oktober 2012 08:02

Kärleken till Nora och Loka är så stark att inget kan komma i mellan. Jo, det ska väl va Eddan som också betyder hela världen för mig. Men det är ett speciellt band man har till sina barn, precis som även han har. Kärleken mellan Nora och Loka är också väldigt stark redan nu, även om dom en dag kommer skrika till varandra att dom hatar varandra innan dom slår igen dörrarna mellan rummen.
Det är då jag ska tänka tillbaka till nu när det än så länge bara finns kärlek, massor av kärlek mellan dom.

Rotade fram en bild på Nora när hon var 9 månader och bilden under är på Loka när hon var 8 månader. Lika? Vad tycker ni?
Jag ser drag i alla fall ;)

Av Mikaela - 9 oktober 2012 11:52

Å mitt tålamod tryter just nu, så har du lite över skicka det gärna till mig. Betalar dyra pengar för det!
Lokas tänder där uppe började spricka fram lite smått här om dagen och hon har sen dess varit förbytt.
Har för mig att hon var lite gnällig när dom där nere kom fram men det här är nått över det vanliga. Måtte dom komma fram klart snart... För Loka brukar alltid vara en go och glad tjej men nu är hon skrikig och arg. Jätte fustrerande..
I bilen, eller egentligen så fort hon måste sitta still, typ i bilen, matstolen eller vagnen blir hon som ett litet monster och bara skriker..

Andas, räkna till tio, stänga av öronen.. Jag varvar allt just nu. Phu.. Stackars lilla Loka!
Nej nu åker jag nog och hämtar min räddare i nöden, Nora! Som för övrigt tyckte vi skulle slänga Loka i soporna igår...

Av Mikaela - 8 oktober 2012 22:22

Som ni vet är ju jag ett stort fan till både Rikard Wolff och Jonas Gardell. I julklapp fick jag Wolffs självbiograf av Eddan som jag läst om och om igen. Så nu när Gardells nya bok kommit ut har jag önskat mig den i födelsedags present av Eddan <3 . Och ikväll var det premiär av den filmen som dom gjort till en miniserie i tre delar. Jag var redan vid 20 tiden sjukt trött så jag somnade på soffan och tänkte att nu är det kört. Men lyckades vakna till liv lagom tills när den började och redan efter första delen är jag fast. Jag vill se dom andra delarna NU! Men får snällt vänta tills nästa måndag..

Eftersom Loppan inte är sitt vanliga jag just nu utan ist en mycket arg bebis både natt som dag så ska jag nu dö i sängen och hoppas hon ger sin mamma lite mer sömn inatt. Kanske har dom där tänderna som bråkar hoppat upp tillräckligt imorgon så vi får tillbaka vår goa lilla Loppan igen. Annars finns det risk att hon snart hamnar på blocket.. Hahaha!!

(för er som inte fattar så var det ett skämt)

God natt

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards