Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under oktober 2012

Av Mikaela - 24 oktober 2012 13:49

Satt och kollade igenom hemsidan och hittade två utställningsbilder på mig och Alice. En viss skillnad kan ju även jag se ;)
Haha..

Av Mikaela - 23 oktober 2012 17:10

Alltså lite mer tid skulle ibland sitta fint! Men det är inte det lättaste att ordna så då blir bloggen lite lidande.
 


Dagen idag då. Jo det var ju dags för Nora att gå och kolla upp knölen. Jag har ju försökt att inte tänka så mycket på knölen och spekulera i vad det kan vara utan ist låta läkarna avgöra det. Vi hade först tid kl 12.45 för att kolla hörseln på henne. Det gick galant. Nemas problemas, Nora var super duktig.
Sen var det en stund innan vi hade nästa tid så jag och Nora passade på att ta en fika inne på lasarettet.
Loka var med mamma under tiden och kollade runt i affärerna som just öppnat vid Reglementet i Falun.


Sen var det då dags. En mycket trevlig och ärlig läkare som sa rakt ut att han vet inte vad det kan vara. Utan bad en annan läkare kolla. Hon fann då flera knölar på Noras hals, bland annat en som var lite större än den vi hittat. Dom kom fram till att dom ska ringa till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att få ut journalen på Nora ifrån den förra knölen. Dom skickade även en remiss till ultraljud för att se vad knölarna kan tänkas innehålla. Ev skulle hon få en tid redan denna vecka.
Så efter det borde vi få mer svar. Vi måste ju givetvis hålla stenkoll på Nora så hon inte får någon feber eller får ont i knölarna. Just nu gör dom inte ont som tur är.
Ja, det var nog lite om dagen, nu vidare till Köket.


Köket är ju nästan klart, i helgen som var kalkade jag och Eddan så nu siter det närmare 500 nya kakelplattor uppe. Det  var första gången för oss båda och vi är jätte nöjda. Idag ska vi sätta upp fogen så efter det kan jag nog bjuda på lite bilder. Men tills dess kan jag bjuda på lite andra bilder ifrån köket. Har nämligen fått lite förfrågingar (läs tjat ;) ) om att visa bilder på det nya, bättre begagnade köksbordet. Så här ser ni bild på det plus lite nytt pyssel till köket.
   


Imorgon ska världens snällaste mamma (nämligen min) tvätta mina fönster =) =) =) så ska köket få tillbaka sina gardiner. =)
Men nu måste vi foga kaklet i köket =)

Av Mikaela - 21 oktober 2012 06:13

Klockan har precis slagit 6 och vi är alla vakna. Men det gör inget, för det känns som en God morgon!

Halva köket är kaklat och ett nytt köksbord är på plats. Där ska vi om en stund avnjuta en god frukost på denna Goda Morgon!

Av Mikaela - 19 oktober 2012 18:56

Idag har jag och barnen myst inne hela dagen. Vi började dagen med att baka bullar och pepparkakor som Nora sen dekorerade medans jag gjorde klart bullarna.

Min lillebror Simon skulle ju ha kommit över helgen men ångrade sig i sista minut. Så eftersom mamma och Micke skulle upp till mora svängde dom förbi här med Simons kamera så jag kan få ladda upp mer bilder ifrån Turkiet. Vi bjöd dom givetvis på nybakade bullar och senare blev det pizza ifrån Abbes innan dom for vidare. Mamma kommer tilllbaka på söndag för att hjälpa mig med Loppan nästa vecka när jag har en del att åka på nästa vecka med Nora.

Imorgon ska jag börja kakla köket, wii längtar faktiskt! Men nu ska vi ha fredagsmys!

Tack alla för alla fina hälsningar Ang Nora! Det värmer massor i <3 !

Av Mikaela - 18 oktober 2012 19:33

Vill inte minnas den här dagen som dagen när vi upptäckte en ny knöl. Då vill jag hellre inte minnas den här dagen alls.
Ska ta det från början.
Sommaren för 3 år sen upptäckte vi en knöl på Noras hals. Första läkaren som vi besökte hjälpte oss inte alls. Hon berättade bara för oss allt som det inte var. Ingenting om att om det inte försvann skulle vi komma tillbaka eller nått. Så bara någon dag senare söke vi oss till en annan läkare som då i alla fall skickade en remiss till Astrid Lindgrens barn sjukhus. Remissen skickades i väg men inget hände. Det gick tre veckor och knölen växte och började så småning om se sprickfärdig ut. Då åkte vi in till akuten som skickade oss vidare. Där bestämde man för att ta ett prov på knölen och konstaterade att den i alla fall behöver tömmas genom en operation. Läkaren skulle skicka en remiss, men då sa jag stop. Vi hade redan fått en remiss iväg skickad och inget hade hänt på 3 veckor. Då visade det sig att den blivit runt skickad till olika sjukhus fram och tillbaka. Men läkaren sa att det var vänte tid på operation. Då blev jag otroligt ledsen eftersom jag visste att det bara var en tidsfråga innan den skulle spricka. Knölen var ungefär lika stor som ett plommon och jag ville absolut inte att den skulle spricka hemma.


Här på bilden ser ni Nora på hennes 1 års dag. Tittar ni noga ser ni knölen på hennes vänstra sida av halsen. Här hade den än så länge inte inte gått sönder.



Men bara någon dag senare gick den sönder. Just när vi var i skogen och gick ett blod spår med Alice.
Vi åkte direkt till akuten som la om såret. Mer vågade dom inte göra eftersom hon bara 2 dagar senare skulle opereras.
Här nedan ser ni omslaget som dom la under tiden i väntan på operation.
 

När hon kom in för operation var det många läkare som ville kolla henne. Dom misstänkte att hon fått knölen av en mycrobakterie som är en sorts turbakolos (stavas?!) men på barn sätter det sig i halsen istället för i lugnorna. Det är en bakterie som fastnar i halsen och som sen äter sig ut i och med att den mognar.
Detta är nått som är otroligt ovanligt i sverige och läkarna sa till oss att vi mest troligen aldrig kommer träffa på någon annan som varit med om det. Att den sen hunnit spricka, var då det första fallet i sverige så det var många läkare som var där och ville fotografera det hela.
Operationen gick bra och dom öppnade upp en liten bit på halsen och "grävde" ur hela knölen. Meneftersom den hunnit spricka kunde dom inte vara helt säkra på att dom fått med sig allt. Dom tog prover som dom skulle odla för att fastställa vad det var för bakterie. Tyvärr kunde odlingen inte visa vad det var men dom trodde fortfarande att det var det dom trott från början.
När dom grävt ur hela knölen lämnades sårethelt öppet med bara en stor klisterlapp iför som skulle vattnas en gång i timmen och bytas varje dag. Nora vande sig som barn gör vädigt fort och var jätte duktig när vi behandlade henne. Det läkte snabbt och blev jätte fint. Inga kontroller efteråt gjordes och vi har ju gått vidare. Tills igår.

När vi kom till bvc i dag berättade jag för vår bvc sköterska som gick för att prata med en läkare. När han kom så det första han sa var att under hela hans liv som läkare (han skulle strax gå i pension) aldrig träffat på denna åkomma men han visste vad jag pratade om eftersom hans bror som också är läkare i ett u-land sett detta ganska så ofta då tbc är mer vanligt där. Han sa då också att den typ av knöl är mycket mer hård än en vanlig svullnad. Då sa jag till han innan han äns tittat på Nora att den här knölen är hård. Och han höll med mig när han väl kollat. Utan tvivel skickades direkt en remiss till falun och han sa att med tanke på hennes bakgrund skulle denna remiss inte skickas runt. Det kändes tryggt men ändå är jag livrädd. Om den är så ovanlig, varför har den då ev kommit tillbaka?!!?
Om det inte är en sån knöl, vad är det då?!
Jag tänker inte gräva i det för då kommer jag bli galen. Väntar istället in nästa vecka, då vi förhoppningsvis redan får komma dit.

Nora är precis som vanligt och hon har inte ont på nått sett, vilket är jätte skönt. Min lilla lilla älskling!
Vad vi älskar dig Nora   
 
  

Av Mikaela - 17 oktober 2012 19:42

Efter en super kass vår med bara regn tänkte man ju att nu kan det ju bara bli bättre så fort sommaren kom. Men icke, även den regnade bort. När väl regnet slutat falla kom myggen. Nu är det myggfritt men istället är regnet tillbaka. Inte äns en fin höst kan vi troligen få. Just nu har det regnet i hur många dagar som helst. Så himla tråkigt. Så vad har vi att förvänta oss av vintern?

Idag så bjöd jag över en vän som jag lärt känna genom Marie som har Baloo, hon heter Malin och har en söt liten kille som snart är 11 månader. En blyg liten kille. Dom bor här i grannbyn, nära å bra. Loka gjorde ju inte direkt saken lättare för honom när dom kom eftersom hon kastade sig över honom direkt när han kommit in genom dörren och bara pussa, pussa å pussade på han. Han blev jätte ledsen och ville inte alls kasta sig in i nått förhållande bara sådär. Sorry Loka ;)
Det var i alla fall jätte trevligt och ses och nästa gång när vi ses hemma hos dom så känner sig säkert Isak lite mer varm i kläderna på hemmaplan.

Nora har lekt med Alice hela dagen och det har gått jätte bra. Idag var dom här hemma och lekte. Dom trotsade regnet och lekte ute i en timme, ni kan ju gissa hur mycket deras kläder vägde när dom kom in. Haha..

Nu på kvällen så upptäckte Nora att hon hade en knöl vid sidan av nacken. Mycket riktigt fanns där en knöl. Inte någon jätte liten heller. Skräcken sög tag mig i magen. Nora opererades nämligen vid 1 års ålder på halsen pga av en knöl. Den knölen berode då på att en mykrobakterie satt sig i halsen och åt sig ut genom halsen och då bildade en stor knöl som sen sprack innan hon opererades akut.
Jag vill inte genomgå det igen och jag vill givetvis ännu mindre att det ska vara nått annat kanske farligare.
Så imorgon kommer jag ringa om det direkt. Gissar att jag inte kommer kunna sova nått först jag vet vad det är.
Håll tummarna för att det är nått ofarligt!
Men nu ska jag gosa ner mig i soffan med Nora å titta på djurakuten, vårat måste varje dag.

Av Mikaela - 16 oktober 2012 10:02

Ja idag är det ju då den 16 oktober å jag fyller 26 om jag inte minns helt fel. Dagen i sig blir nästan som vilken dag som helst i veckan, förutom att Nora skulle följa med kompisen Alice hem efter dagis och jag ska inte hämta henne först efter jag varit inne på mvc vid 16 tiden. Så jag å Loppan är ensamma typ hela dagen.

Finns inte sådär supermycket att blogga om just nu. Var och storhandlade igårkväll med grannen så nu är både kylen och frysen smockfull. Imorgon ska vi hämta kaklet till köket och i helgen ska det upp. Så snart kan jag äntligen bjuda på bilder av köket.

Nästa vecka har jag massor av måsten så förhoppningsvis kommer mammsen hit å hjälper mig med skrikhalsen Loppan. Som för övrigt lärde sig å klappa händerna igår, sötnöten!

Av Mikaela - 15 oktober 2012 22:17

Så jag återkommer helt enkelt imorgon, för nu ska jag sova :-D

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards