Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

Vill inte minnas den här dagen som..

Av Mikaela - 18 oktober 2012 19:33

Vill inte minnas den här dagen som dagen när vi upptäckte en ny knöl. Då vill jag hellre inte minnas den här dagen alls.
Ska ta det från början.
Sommaren för 3 år sen upptäckte vi en knöl på Noras hals. Första läkaren som vi besökte hjälpte oss inte alls. Hon berättade bara för oss allt som det inte var. Ingenting om att om det inte försvann skulle vi komma tillbaka eller nått. Så bara någon dag senare söke vi oss till en annan läkare som då i alla fall skickade en remiss till Astrid Lindgrens barn sjukhus. Remissen skickades i väg men inget hände. Det gick tre veckor och knölen växte och började så småning om se sprickfärdig ut. Då åkte vi in till akuten som skickade oss vidare. Där bestämde man för att ta ett prov på knölen och konstaterade att den i alla fall behöver tömmas genom en operation. Läkaren skulle skicka en remiss, men då sa jag stop. Vi hade redan fått en remiss iväg skickad och inget hade hänt på 3 veckor. Då visade det sig att den blivit runt skickad till olika sjukhus fram och tillbaka. Men läkaren sa att det var vänte tid på operation. Då blev jag otroligt ledsen eftersom jag visste att det bara var en tidsfråga innan den skulle spricka. Knölen var ungefär lika stor som ett plommon och jag ville absolut inte att den skulle spricka hemma.


Här på bilden ser ni Nora på hennes 1 års dag. Tittar ni noga ser ni knölen på hennes vänstra sida av halsen. Här hade den än så länge inte inte gått sönder.



Men bara någon dag senare gick den sönder. Just när vi var i skogen och gick ett blod spår med Alice.
Vi åkte direkt till akuten som la om såret. Mer vågade dom inte göra eftersom hon bara 2 dagar senare skulle opereras.
Här nedan ser ni omslaget som dom la under tiden i väntan på operation.
 

När hon kom in för operation var det många läkare som ville kolla henne. Dom misstänkte att hon fått knölen av en mycrobakterie som är en sorts turbakolos (stavas?!) men på barn sätter det sig i halsen istället för i lugnorna. Det är en bakterie som fastnar i halsen och som sen äter sig ut i och med att den mognar.
Detta är nått som är otroligt ovanligt i sverige och läkarna sa till oss att vi mest troligen aldrig kommer träffa på någon annan som varit med om det. Att den sen hunnit spricka, var då det första fallet i sverige så det var många läkare som var där och ville fotografera det hela.
Operationen gick bra och dom öppnade upp en liten bit på halsen och "grävde" ur hela knölen. Meneftersom den hunnit spricka kunde dom inte vara helt säkra på att dom fått med sig allt. Dom tog prover som dom skulle odla för att fastställa vad det var för bakterie. Tyvärr kunde odlingen inte visa vad det var men dom trodde fortfarande att det var det dom trott från början.
När dom grävt ur hela knölen lämnades sårethelt öppet med bara en stor klisterlapp iför som skulle vattnas en gång i timmen och bytas varje dag. Nora vande sig som barn gör vädigt fort och var jätte duktig när vi behandlade henne. Det läkte snabbt och blev jätte fint. Inga kontroller efteråt gjordes och vi har ju gått vidare. Tills igår.

När vi kom till bvc i dag berättade jag för vår bvc sköterska som gick för att prata med en läkare. När han kom så det första han sa var att under hela hans liv som läkare (han skulle strax gå i pension) aldrig träffat på denna åkomma men han visste vad jag pratade om eftersom hans bror som också är läkare i ett u-land sett detta ganska så ofta då tbc är mer vanligt där. Han sa då också att den typ av knöl är mycket mer hård än en vanlig svullnad. Då sa jag till han innan han äns tittat på Nora att den här knölen är hård. Och han höll med mig när han väl kollat. Utan tvivel skickades direkt en remiss till falun och han sa att med tanke på hennes bakgrund skulle denna remiss inte skickas runt. Det kändes tryggt men ändå är jag livrädd. Om den är så ovanlig, varför har den då ev kommit tillbaka?!!?
Om det inte är en sån knöl, vad är det då?!
Jag tänker inte gräva i det för då kommer jag bli galen. Väntar istället in nästa vecka, då vi förhoppningsvis redan får komma dit.

Nora är precis som vanligt och hon har inte ont på nått sett, vilket är jätte skönt. Min lilla lilla älskling!
Vad vi älskar dig Nora   
 
  

 
 
Ingen bild

mormor

18 oktober 2012 20:18

Mormors hjärta, tänker hela tiden på dig...puss min bästis.Mormor

Mikaela

19 oktober 2012 18:17

Nora å Loka saknar dig massor!!

 
Sandra Gisslar

Sandra Gisslar

19 oktober 2012 07:41

Men åh så tråkigt att läsa :( Jag förstår verkligen att du är orolig över vad det är och hur du kommer att bli hjälpt denna gång. Jag hoppas att eftersom det var så rörigt sist så kommer alla vara extra måna om er denna gång. Stor kram på er!

http://www.cypriotiskherdehund.se

Mikaela

19 oktober 2012 18:18

Tack för din omtanke Sandra! Hoppas också att dom tar reda på vad det är snabbt denna gång.
Stor kram tillbaka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikaela - 30 augusti 2014 06:35


Tiden är alldes för knapp just nu. Bloggen hinns inte med. Där emot finns jag på instagram under namnet lorddannys Kommer nog att ta upp bloggandet igen om någon vecka. Svårt att släppa den efter nästan 5 år. ...

Av Mikaela - 3 augusti 2014 21:19

Nora är ju med mormor och Co i Småland och jag ska strax gå i säng. Det känns helt klart tomt här hemma utan Nora. Men åt andra sidan har Loka fått kommit fram ordentligt och verkligen fått egentid med mamma och pappa. Vilket uppskattats av Loka. ...

Av Mikaela - 30 juli 2014 10:25


Men jag jobbar nonstop just nu! Är ledig på söndag för att sen jobba 9 dagar till :-) Så just nu åker jag bara hem och sover känns det som. Vi har lånat in farmor denna vecka för att barnen ska slippa vara på dagis så långa dagar. På fredag e...

Av Mikaela - 20 juli 2014 21:05

Nu är jag och barnen i Väsby. Vi kom redan vid 12 snåret för lite lunch hos mamma/mormor innan vi vid 15 tiden åkte på kalas till Sigge som fyller 6 år på tisdag! OMG!! Våra barn fyller 6 år Joi!! 6 år!! Vart tog åren vägen? :) Det var iaf stojig...

Av Mikaela - 18 juli 2014 20:35

Jag har nu börjat jobba igen efter min semester och jobbade idag bara fm. Så då passade vi på att överraska barnen med att hyra en roddbåt och åka ut på sjön och fiska. Barnen blev jätteglada och vi hade det supermysigt. Vädret höll sig perfekt...

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards