Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juli 2012

Av Mikaela - 16 juli 2012 19:10

Japp, idag har jag hoppat in på jobbet då det var lite kort om folk. Men jobbade bara 6 timmar. Än är ju Loka så liten, men hon har ju också en pappa. Världens bästa pappa och sen har hon ju sinunderbara storasyster, så henne har det nog inte gått någon nöd på. Men jag saknade dom!!
Men jag hade det jätte kul på jobbet och ser fram emot att jobba sex timmar på torsdag och sex timmar på fredag.
När jag kom hem hade min fiina man köpt en   till mig! Tack älskling! Älskar dig!!

Imorgon ska Loppan på 6 månaders läkar-kontroll och även få vacc, urch gillar inte alls när man ska ge dom sprutor. Nu är jag bättre än när Nora var liten, för då stor grät jag så fort hon skulle få vacc. Skönt att Eddan har semester och kan följa med.
Sen får vi hoppas på lite bättre väder så man kanske kan hitta på nått, men den risken är ju minimal så det behöver vi ju inte oroa oss för.

Nu ska jag äta choklad med Eddan    och Nora   !

Av Mikaela - 15 juli 2012 19:52

Vilken dag!! Regn, regn, regn och CERT!!!
Ja, där jävlar satt den och inte mindre än på någon annan än Baloo!
Även om jag inte äger honom så har jag fött upp honom!!! Och han fick CERT!!
Vilken känsla! Det var blött, blött, blött å ren lycka!
Men vi tar det ifrån början!

Jag väckte Nora strax innan kl 7 och då var allt redan redo för avfärd mot Högbro bruk.
Grannen Mickis kom vid 7 så strax där efter åkte vi. Enligt SMHI igår skulle det spricka upp och bli sol och ganska så varmt faktiskt så jag hade absolut inga tankar på att tamed regnkläder. Någe tält hade vi inte heller med, det förra har åkt i sopporna och nått nytt har jag inte hunnit köpa än. Men vadå, det skulle ju vara uppehåll å sol =).
Men på vägen dit började det regna, och så kom det lite mer regn och yttligare lite till. Då förstod jag att det kommer å regna även framme på plats.. och vända för att hämta några kläder fanns det inte tid för.
Nora hade med sig lite extra kläder, men inga regnkläder...
Jaha, ja väl framme regnade det inte, men det var i luften. Innan oss var det amrisar och kl 9 skulle det starta, men vi fick ganska så snart veta att starten var uppskjuten pga av att kritiklapparna inte var på plats.. Så inte först vid 10 kom dom igång. Då hade även Baloo kommit på plats. Och även Madde, tjejen som jag jobbar med hade kommit! Vi hade liksom en egen hejjarklack! Super kul att ni kom, trots regnet..

Ja när det i alla fall var dags för springrarna var Flora först in av våra hundar. Hon skötte sig jätte fint trots att det regna och att hon ALDRIG tidigare gått i utställningskoppel. Min fiiiina fiiina Flora!
Hon blev bästa tikvalp och slutade som BIM, med en jätte fin kritik.
 
  
 BIR Barecho Jackpot In Motion BIM Big Brazzel Butterfly Flip "Flora", Domare  Sara Nordin.  

Sen var det dags för Baloo. Ägare Marie Larsson, Uppfödare Kennel Lord Danny´s.
Exellent, Bästa Juniorhane, CK, 4:e bästa hane med CERT!! Hejja Baloo!
Han rörde sig jätte fint och stod mycket bra när ja ställde upp honom, även om han då och då vädrade efter matte Marie. =) Baloo fick även han en jätte fin kritik.
   
   Är lite halvrörd här, där av uttrycket i mitt ansikte. Kennelns första cert, ja det ska väl kännas =) !

Sen var det dags för Alice, har inga bilder ifrån det, men ni kan ju gissa att hon trodde jag skämtade när hon kände hur lerigt det var. Jag dööör, skrek hennes blick när hon var tvungen å springa i leran.
Trots detta gjorde hon som alltid super bra ifrån sig. Hon fick en super kritik med enda nedslaget om att hon för tillfället var urfälld. Vadå, bikini? Men det är ju sommar.. eller det ska föreställa det i alla fall.
Alice fick exellent och blev 3:a bland öppentikarna. Dom var 6 st i hennes klass.

Tack till alla inblandade denna dag, och grattis till alla super fina resultat! Tack till Marie och Jessika som både fotade och såg till att både jag och Nora hade regn-jackor på oss. Jag lovar Marie, jag har verklige lärt mig nått, åker aldrig mer på en utomhus utställning utan regnkappor, regnhattar, paraplyer, ja och varför inte ett tält =)
 Vilken underbar dag!
Nu blir det sängen, för i morgon ska jag sen i okt jobba extra 6 timmar =) Ser faktiskt fram emot det!

Av Mikaela - 14 juli 2012 06:47

God morgon! Äntligen så lyser solen in i sovrummet när jag vaknade. Mycket trevligare än att vakna av att regnet smatrar.Men det ser inte ut som solen blir långvarig idag heller.
Imorgon försvann verkligen dagen. Vi åkte till Ikea direkt efter frukosten för att inhandla ett skrivbord till tjejernas rum. Sagt och gjort och medans vi var där och plockade på oss det vi behövde lekte Nora i lekhörnan. Sen hem å fortsätta renoveringen.

Vid 16 tiden kom Baloo och jag fixade till honom lite inför utställningen i morgon. Sen fortsatte vi att fixa i tjejernas rum när mamma och co kom. Även dom fick hjälpa till. Så nu harvi på 1,5 dag kommit långt. Väggarna är nymålade med en härlig lila färg. Skrivbordet är så gott som på plats. Vi har ju byggt ett eget, hörnbord. Ovanför det på ena sidan sitter en hylla med en massa lådor till förvaring av pysselsaker. Så som tuchpennor, kritor, lera och sånt. Och ovanför på andra väggen sitter en tavel list där jag tänkte ställa lite gulliga tavlor. Allt går i vtt vilket blir jätte fint mot det lila eftersom tjejerna har en vit stenmur som går i deras rum. Så nu saknas bara två sängar och en stor lila ryamatta! Någon som har nått sånt över? =)

Idag blir det att färdigställa det vi kan och städa i ordning där inne. Ska passa på och städa hela övervåningen faktiskt. Sen blir det att bada och föna hundarna i kväll. För i morgon är det dags för utställning igen! Längtar super mycket.
Men nu blir det en kaffe å lite skit snack med Loka i väntan på att dom andra ska vakna!

Av Mikaela - 12 juli 2012 20:45

Nu har Emma med familj åkthem till vilda väsby igen. Med sig hade dom även vårt akvarium. Inte fiskarna, dom är kvar här och för tillfället i en hink i väntan på det nya mycket större akvariet. Dessvärre gav Nora dom alldes för mycket mat igår så imorse hittade jag en av mina älskade fiskar på botten. Jag vet inte alls vad som for i henne, hon har alltid varit super försiktig då hon vet vad som kan hända. Men, ingen ide att älta om det till henne. Hon är trots  allt bara 3,5 år. Nu måste jag bara klura ut om det var hanen eller honom som dog så jag kan köpa en ny partner till firren som lever.

Vi har i alla fall haft super mysiga dagar med Bergkvist familjen och Nora tycker det har varit jätte kul att leka med Elvin.

Efter att dom åkt hem fick jag ett renoveringsryck! Nu j*vlar ska tjejerna få ett super mysigt lek och sovrum! Så nu har alla väggarna fått ny färg. Och inom kort ska dom få ett nytt långt pyssel och skrivbord.
Sen ska där in två nya sängar och en stor rund lila rya matta!
Men pyssel och skrivbordet blir nästa projekt, ska bygga ett själva. Bilder kommer så fort allt är klart! Lovar!

Men nu ska jag bara sjunka långt ner i vår super sköna soffa och glo på tv!

Av Mikaela - 11 juli 2012 19:59

Eller är det kanske bara att jag är helt slut.. Men vilken rolig dag och kväll vi hade både igår och idag.
Igår gjorde vi inget speciellt, barnen fick bekanat sig med varandra och dom röjde som små djur.
Vi åt tacos och hade mys. När barnen gått till sängs kom vinet fram.
Gott var det och mycket trevligt hade vi. Sent i säng blev det också, eller ja. Eddan han försvann när han skulle mata Loka en sväng. Vi dricker verkligen mycket sällan, vilket gör ju också att man behöver inte speciellt mycket för att bli flummig. Men det kan också vara väldigt trevligt att ibland bara få slappna avhelt och bli lite flummig.
Nog om det.

Idag åkte i allesammans till framtidsmuseum på förmiddagen. Det var jätte mysigt men jag vet inte varför det hete Framtidsmuseum för så mycket om framtiden tycker jag väl inte det var, mer om dåtiden.
Som ett pyttelitet Tomtits där barnen fick prova på massa saker. Sen åt vi lunch på max innan vi for hem igen. Till middag grillade vi och proppade i oss en massa vitlök, alla utom Eddan som inte är så förtjust i det.
Imorgon åker Emma och co vidare hem och jag ska ta tag i lite städning. På fredag kommer Baloo hit, ska trimma lite på honom inför utställningen i helgen. Mamma och Micke kommer även på fredag för att hämta hem Wilma. Om jag förstod det hela rätt kommer dom också att sova kvar här en natt.
Men nu ska jag vara lite social med våra goa vänner!

Av Mikaela - 10 juli 2012 13:08

Älskar när det är nystädat hemma, oavsett om vi väntar besök eller inte. Men just idag väntar vi besök!
Emma, Erik,Elvin å Edith är på ingång och här när som helst.
Här ska vi käka tacos, dricka vin, äta ost å kex, gå på upptåg, grilla, fläska =) Ja ni vet!
Dricka en massa latté ska vi också göra! Om bara vädret kunde bryta upp och släppa fram lite sol..
Men det kan vi glömma, även om vi så klär av oss nakna och dansar soldansen ute på gräsmattan kommer solen inte komma fram..

Emma å co stannar i alla fall tills på torsdag, måste komma ihår å ta lite roliga bilder!
Nu ska jag torka håret för nu är dom här om några få minter!!

Av Mikaela - 8 juli 2012 11:10

Här har ni nu lite bilder ifrån Alfta utställningen igår. Alla bilder tagna av Kennel Big Brazzel.
 
Här blir Alice uppställd av Andrea som just snyggat till henne lite inför debuten.

     
När jag såg dom här bilderna så var det första jag tänkte på att, jag är ju smal!
Varför ser inte jag i spegeln hemma att jag faktiskt är smal?!

 
Alice tar verkligen ut stegen!

   
Japp, där har vi henne! Fin fiina Alice =)

Tack för alla bilderna Big Brazzel!

Av Mikaela - 7 juli 2012 20:08

Idag var det äntligen dags för Alice att komma ut i ringarna igen efter två år vila. Hon var verkligen super taggad och man kunde känna på hela hunden hur hon saknat att vara ute på utställning.
Hon kötte sig fantastiskt, som hon alltid gör och showade loss som aldrig förr.
Detta resulterade i att hon vann Öppen klassen med CK och slutade som 3:a i Bästa tik med reserv-CERT.
Jag var verkligen super nöjd med dagen.
Vi ställde även upp med Alice uppfödare i uppfödarklass och där slutade vi som Best In Show 2:a!!

En super kul dag på alla sett och vis. Regnet höll sig borta men det var väldigt kvaft i luften. Men jag slapp frysa i alla fall.
Nu ska jag gosa i soffan med Nora. Väntar in bilder ifrån dagen så jag återkommer med det!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards