Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juni 2012

Av Mikaela - 18 juni 2012 08:59

Sen går min älskade man på semester och såå jag har längtat efter det!
4 veckor, hela familjen. Sen jobbar han en vecka och sen går han på yttliare 4 veckor!
Underbart! Hoppas bara sommaren kan bjuda på lite fint sommar väder också.

Angående inlägget igår så vill jag tacka för allt fint stöd jag fått. Av dom RIKTIGA vännerna!
Inte bara dom fina kommentarerna jag fått här på bloggen utan inne på fejjan och faktiskt dom samtalen jag fått direkt till mobilen.
Tusen och åter tusen tack!

Lillasyster Evi är ju fortfarande kvar här så igår tog hon och jag med oss Nora och åkte till Kupolen. Behövde en ny datorsladd eftersom en viss söt liten valp tyckte att den gamla var i vägen.. Sen behövde Nora nya skor, hennes fötter växer helt otroligt. Hon har nu storlek 29!! Ja behöver jag nämna att hon står stadigt?
Sen "sprang" jag på ett par till jeans och ett till somrigt linne. Att jag skriver ett till var för att i torsdags så var jag iväg med Tarja. Köpte mig då ett par super rosa jeans och några linnen. Å en skjorta, å skärp å... Ja lite smått å gott!Inte ofta jag handlar nått till mig själv så det var jag värd!

Idag efter jag hämtat Nora på dagis blir det nog en sväng till City Gross. Ska försöka hitta nått gott att grilla till kvällen. Men nu ska jag ta mig en sväng om med snabel draken!

Av Mikaela - 17 juni 2012 09:29

Tidigt i april började jag planeringen av vad som skulle vara mammas 50 års överraskningsfest!
I smyg har jag hela våren hållit på att fixa och trixa, bjuda in och beställa.
Det har tagit oerhört mycket av min energi men jag har med glädje sett fram emot att dagen äntligen skulle komma.
I veckan som var inhandlades allt som behövdes i form av mat, dryck, tårta, kläder och tillbehör. Det har kostat mig massor av pengar men fortfarande såg jag fram emot festen! Pratade om den med alla utom mamma. Fixade hit lillebror Simon i smyg medans mamma trodde han var på väg till tallin.
Så äntligen vaknade jag igår av att det festdagen var här!


Ser att jag fått sms redan vid 6 tiden, första avbokningen, ett av sällskapen, tre personer. Tittar min facebook och ser andra avbokningen. Skickar ett sms till hon som skulle komma och hålla karaoke och frågar om hon vet några vi kan bjuda in, får då till svar att hennes bil inte startar ( vilket visar sig vara bullshit). Tredje avbokningen och hela överraskningen med festen skiter sig.


Bestämmer mig för att ringa till mamma och berätta allt. Gråter som en tok men hon är ändå glad över mitt engemange (stavas?!) och säger åt mig att inte vara ledsen. Vi genomför festen, vi i familjen.
Visst hade vi trevligt, absolut. Men någon jätte fest som jag planerat blev det inte. Vi åt en massa god mat, kallskuret, västerbottenpaj och hemmagjord ljummen potatissallad. Tårta och super god kladdkaka som min vänn Tarja gjort till den gästen som är gluten, men som inte kom. Massa kex och ost och en massa god dryck i form av champanj, alkoläsk, vin och öl. Och en massa jordgubbar! 


All eneri och alla pengar jag lagt ner på vänner som sviker, det svider i själen. Men jag kommer göra precis som dom, ge igen. En dag.


Nu sitter vi här, vi i familjen och äter en massa frukost som jag köpt som skulle varit till alla gäster som skulle ha sovit kvar. Alla skulle ha sovit kvar.
Ett tack i alla fall till den gästen som skickade ett välformulerat tal till mamma som jag läste upp vid middagen.


Än en gång,
Grattis älskade mamma på din 50 års dag! Vi sviker dig aldrig!



Av Mikaela - 14 juni 2012 22:15

Stort grattis älskade mamma på 50 års dagen! Din helg tillsammans med Micke på din överraskning kommer du sent att glömma.. Hoppas jag! Älskar dig !

Av Mikaela - 13 juni 2012 19:36

Vår fina underbara Pysen, vad vi älskar dig  
         
Han är så otroligt snäll med Nora och gör allt för henne.
Någon mer barnvänlig ponny kan man inte hitta!
   


Ja som ni förstår så har vi varit nere i stallet och kört Pysen. Men vi har inte bara varit där, på dan strax efter lunch så strålade vi samman med grannen och Amanda nere i lekparken. Dom har även varit och hämtat Towa så hon också skulle få leka av sig lite. Men vi hann inte vara där mer än 10 minuter så började det regna. Då åkte vi istället hem till Malin och Amanda och lekta där. Även Malins syrra Annika och hennes 3 tjejer var med. Så alla tjejer (ja, vi var faktiskt bara tjejer, tills Tommy kom hem) lekte väldigt fint på deras altan. Givetvis var även Loka med. Hon tyckte det var väldigt mysigt och roligat att kolla in alla barnen.
Hostan, ja den har hon tyvärr kvar. Vill inget annat än att den ska försvinna.
Inatt fick hon en sån host attack precis efter hon hade ätit att all mat kom upp, rakt i hennes säng över allt... Ja så det var bara ställa sig å byta lakan å klä av henne.
Finns det inget man kan ge en 5 månaders för att lindra hennes hosta?

Appropå ingenting, är det någon som vill ha rabarber? Våra håller på att växa upp till månen och tillbaka!
Bara komma å hämta!
 
 

Av Mikaela - 12 juni 2012 18:20

Först hände det ingenting och klockan gick väldigt långsamt... Sen plingade det till i mobilen, Tarja å barnen skulle komma över en stund. Sen fick klockan väldigt bråttom och helt plötsligt var hon redan 17.00 Mycket trevligt! Om jag har tur så kommer jag å Tarja åka tillsammans men småttingarna Loka och Nowalie imorgon och shoppa. Jag behöver faktiskt lite nya kläder, har ju liksom i stortsett bara förstora kläder och det kan ju vara kul att hitta nått snyggt till midsommar. Än är det inte bestämt vad vi ska göra då, men vi har några olika förslag att välja bland.Passar på att skriva ett inlägg ifrån ipaden medans Loka sover å Nora och Eddan klipper gräset. Men nu vill disken in i maskinen...

Av Mikaela - 11 juni 2012 20:31

Dagen har gått i ett trots att vi inte gjort nått speciellt. Nora fick äntligen gå tillbaka till dagis. Hon var jätte glad över det och även jag som tänkte att jag skulle passa på att sova lite efter en riktigt kass natt.
Men icke, Loppan hade andra planer. Hon är för övrigt bättre men inte helt bra. Äter fortfarande antibiotika och hostar som aldrig förr. Tänkte jag skulle ringa i morgon till vårdcentralen så dom får kolla henne i öronen om hon ser bättre ut i huvudtaget, för hon får långt ifrån i sig all antibiotika. Spottar å fräser massor.

Jag har nu börjat ge henne en smakportion varje dag. Idag fick hon palsternacka och morot vilket hon uppskattade mycket. Hon har även fått smaka lite fruktpuré. Och om Nora går förbi henne med en glass eller klubba så smackar hon! Geee mig!!! Hihi.. sötisen!
Hon vill nu smaka på allt men några tänder syns ännu inte till. Vilken skillnad det är på hon och Nora. =)
Nora hade tänder både uppe å nere vid 4 månaders ålder, satt gjorde hon också. Den här lilla potatissäcken vill hellre stå och kan ifs stå själv om hon håller i nått, men sätter hon sig ner blir hon som en guleböj =).
Så roligt att dom är så himla olika varandra även om dom till utsendet nu börjar bli mer och mer lika varandra, fast ändå inte.. Ja konstigt det där..

Jag och Mickis (grannen) var nere och körde Pysen nu på kvällen, han var lite seg men travade på fint ändå.
Äää en kvällsmacka på det här?! vad säger ni?

Av Mikaela - 10 juni 2012 19:29

Haft en underbar dag med massor av sol. Hörde ni det, massor av sol och värme. Metrologerna som sagt att vi skulle få regn, både i går och idag. Äntligen haft dom fel åt rätt håll.Det utnyttjade jag till max. Jag, Eddan å Nora drog och köpte det sista virket till soldäcket medans Loppan låg hemma och sov. Passade på att köpa lite nya vaxdukar när vi ändå var i krokarna. Eftersom det var Eddan som körde så kunde jag passa på och äntligen fortsätta läsa min bok. Älskar verkligen att läsa. Har nu kommit in i halva boken och jag längtar efter att få fortsätta läsa resten också. Ska nog fortsätta ikväll om jag inte är så trött.När vi kom hem passade vi på att grilla lite korv med mamma och Micke innan dom skulle lämna oss för den här gången och åka ner hem till sig. Sen direkt när dom åkt hem åkte jag, Nora och Mickis ner till stallet och körde Pysen som planerat. Vi körde hem till Tarja och sa hej. Men Nora hon ville stanna där vilket hon fick. Så jag och Mickis fick köra hem Pysen själv så hämtade vi upp Nora på vägen hem.Sen fick Mickis även hjälpa mig nu här hemma på kvällen med att klippa klorna på Flora, vilket inte är det lättaste. Hon vill inte klippa några klor. Så nu blir det att göra det en gång i veckan tills hon vant sig. Kan gissa att hon kommer vara lika hysterisk med att trimmas så även det kommer jag göra mycket ofta.Nu ska jag och Nora mysa i soffan med exotisk fruktsallad. Hoppas ni haft en trevlig helg!!

Av Mikaela - 10 juni 2012 08:50

Loppan vaknade kl 03 och var vaken till 04.30 innan hon somnade om... Behöver jag säga mer?

Vädret är på topp och jag hoppas det håller sig där, trotts att dom lovat regn..
Så nu går jag ut i solen och dricker mitt morgonkaffe, tack å hej!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards