Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2012

Av Mikaela - 15 maj 2012 21:34

Kan ju börja med att säga att jag skiriver på ipaden, direkt ifrån sängen.Dagen idag har varit bra Loppan har varit lite små trött men inget jätte märktbart. Men två dagar i rad när jag lämnat över henne till Eddan för att göra nått, (Igår var det för att duscha och idag för att åka ner och handla en massa godis.. ) så har hon blivit ledsen så när hon får komma tillbaka till mig tar det lång tid att få henne lugn. Kanske är hon inne i någon mammig period, eller så vet jag inte vad. Det är i alla fall jätte jobbigt när hon blir helt otröstlig lilla Loppan. Nu ligger hon här bredvid mig fast i sin säng och sover lugnt. Ja ni läste rätt där uppe, jag var till Ica och handlade godis. Massor dessutom, fick sånt himla sug så jag köpte både kakor, små godis å choklad. Äter ifs bara lite av varje men var sugen på mycket. Struntade fullkomligt i att det inte var lördag eller äns Lill lördag. Jag var sugen på godis helt enkelt.. Kanske har röda veckan på g eller nått. Tycker jag märker av lite PMS.. Fick städnojja förut så jag och Nora städade till kaninen och jag började att damsuga, men eftersom Eddan lovat att göra det när jag gått upp med barnen sparade jag lite till honom. Typ ganska så mycket..hehe.. Nu återstår det å se om han gör det också eller om jag ändå får göra det i morgon.Väntar på att Loka ska äta sitt kvällsmål innan jag kryper ner under täcket å kollar in bb, hemskt vad beroende man är av det...

Av Mikaela - 14 maj 2012 08:52

Men aaaa.. jag kan inte släppa radhuset jag hittat.. Kanske borde vi prova å lägga ut den här själva på annons. Huset jag vill ha hinner nog bli sålt innan vi fått den här såld.. Fortfarande ingen som känner sig manad att låna ut sådär 950 000? =)

Måndag idag igen då! Men sånna här veckor gillar jag, Eddan jobbar måndag, tisdag och halva onsdag. Så på onsdag när han kommer hem vid strax innan 14 ska jag förbereda för Baloo som kommer för lite trimning. Baloo är en av springervalparna. Sen ska jag även passa på att klippa Alice efter det.
På torsdag har vi inga planer men på fredag kommer Eddan åka till mora å hämta möblerna vi köpt av mamma. Först så ångrade dom sig eftersom dom själv fick lägenhet men hon ringde nyss å sa att ää ni får ta möblerna =). Ingen blir gladare än jag!

Men nu sover Loppan så jag hoppas hinna softa lite nu.. Återkommer kanske senare med ett till inlägg.

Av Mikaela - 13 maj 2012 19:24

Jaha, söndag kväll redan! Som vanligt helgerna går super duper fort!
Igår regnade det på förmiddagen medans eftermiddagen var ganska så fin. Eddan passade på att klippa gräsmattan för första gången i år. Nora åkte med honom på gräsklippren, medans jag och Loppan passade på att damsuga och skura golvena inne. Sen åkte jag ner till stallet och filmade när Pysens medryttare red honom. Får se om jag lyckas ladda upp den här.

När jag vaknade imorse så låg Loppan på mage i sin säng och tittade på mig. Super glad över att slippa vara vaken själv. Jag kände mig för första gången på länga ganska så utvilad, så för mig gjorde det ingenting att vakna strax innan 7 när dessutom solen lös rakt in i sovrummet.

Tanken var att jag och Nora skulle åka ner till stallet direkt efter frukosten men vi ändrade oss och tog det nu på kvällen istället. Vi väntade ju nämligen besök. Tjejernas farmor och älsta fastern skulle ju komma. Med sig hade dom en super duper stort och läckert dockhus ifrån kusinerna. Tusen och åter tusen tack för det. Det här dockhuset kommer du bli avis på Joi, 3 våningar och terass, garage och grejjer =)
Sen fick även jag ett massa kläder ifrån Eddans syrra Lena. Alltså inte hon som var med i dag. Utan kusinernas mamma. Tusen å åter tusen tack för även dom! Alla byxorna satt som ett smäck. Nu behöver jag inte köpa några jeans!! Wii. Även Nora har fått kläderna ifrån kusinerna men dom har jag inte hunnit gå igenom än. För efter besöket åkte Eddan, Loppan, Noraoch jag ner till stallet och tog Pysen på en körtur i det fina vädret. Idag var det Eddan och Nora som började att köra, sen på vägen hem bytta vi av så då var det jag och Nora. Medans Eddan gick med Lopppan. Och tur var väl det att vi bytte precis då, för strax där efter mötte vi en cross i full fart och den gillade inte Pysen. Eddan hade säkert klarat av situationen men han har inte hunnit kört så mycket och Pysen gjorde allt utom att stå still. Men nu gick det bra i alla fall.

Ja det var helgen i sin korthet. Nu står Nora här och tjatar på mig och jag kan inte göra två saker samtidigt så det är lika bra jag stänger ner =).
BTW, ingen som har 950 000 kr att låna mig? Har hittat värsta drömboendet i avesta, nära Eddans jobb!! Vill haaaa!! Tänk att få bo i ett område igen där det finns elljusspår, trottoarer, lekparker och slippa ta bilen överallt. Framför allt skulle Eddan kunna cyckla till jobbet och vi skulle bara behöva en bil.
Ja ni kan ju säga till om ni kan ge oss ett lån =)

Av Mikaela - 12 maj 2012 18:10

För 5 år sen träffade jag Eddan, mannen som jag hoppas jag ska dela resten av mitt liv med.
På 5 år har vi hunnit gå igenom och gjort så mycket.


Här är en liten års resume för dom 5 åren.

2007
Vi träffas den 12 maj och får en super trevlig sommar tillsammans!
I slutet av juli, början av augusti åker vi på en charter resa tillsammans till turkiet.
Jag är så kär!
Den 20 oktober tar vi över mitt gamla föräldrarhem, radhuslägenheten på Sadelgatan.


2008
Den 25 januari får vi ett plus på stickan! Vi väntar barn!
Vår dalmatiner kull födes den 4 aug.
Den 16 september, 3 veckor före beräknad förlossning kom Nora till världen med ett akut kejsarsnitt.
Vi är lyckligast i världen!! Vi är nu en egen liten familj!
16 november somnar Eddans pappa in efter en tids sjukdom.


2009
September, Nora fyller 1 år!
Vårt radhuslägenhet omvandlas ifrån hyres till bostadsrätt! Vi äger nu vår bostad!


2010
Alla Hjärtans Dag den 14 februari förlovar vi oss!
17 mars, jag gör en Gastrik Bypass operation. Ett nytt liv startar! Jag rasar i vikt och för första gången på länge så hänger jag på stranden varje dag den sommaren!
Vi bestämmer oss för att sälja radhuslägenheten och flytta till dalarna. Hur tänkte vi nu? =)
1 augusti får vi nycklarna till Kråkslottet. Vi är numera hus ägare!
Mamma och Micke gifter sig hemma hos oss i Kråkslottet den 10.10.10!
Eddans farmor somnar in.
Dessutom tar jag körkort den 11 november, vilken lycka!


2011
Året börjar inte alls bra, vintern har varit lång och det har kommit massor av snö, men som grädde på moset dör min "storebror" Jens och hela min värld rasar samman.. Begravningen var i mars.
Våren kommer äntligen i april efter en mycket tuff vinter och vi får reda på att vi väntar en liten människobebis! Jag börjar jobba i maj och trivs super bra med mitt jobb.
Vi lyckas köpa loss vår ponny Pysen och han kommer hem till oss i början av juni, kärlek!!
Vår första springer spaniel kull föds den 13 september.
Jag läggs in på förlossningen den 28 okt efter ha fått sammandragningar som visar sig komma ifrån blindtarmsinflamation. Blir sjukskriven resten av tiden.
Vi gifte oss som planerat 11.11.11, jag heter numera Edvinsson!


2012
Detta år startar betydligt bättre. Loka "Loppan" föds den 4 januari och Nora är numera storasyster!
Våren har absolut inte bråttom men är nu här, på dagens datum den 12 maj! 5 år senare.

Vilka 5 år vi gått igenom tillsammans! Hoppas mitt liv med dig Eddan fortsätter tills våra dagar är räknade, för JAG ÄLSKAR DIG!


3 Begravningar, 2 giftemål, 2 barn, hus, valpar, körkort, jobb och nya vänner. Man hinner mycket på 5 år, men glöm inte att leva dagen som om den var den sista.
För vi vet aldrig när den dagen kommer..


     




Av Mikaela - 11 maj 2012 13:20

Va fasiken, när kommer våren egentligen?
Någon dag är det bra väder sen kommer det en massa regn eller i värsta fall snö!
Skit i det nu, inte mycket att göra åt, mer än att jag inte kan låta bli att längta lite extra tills vi åker utomlands.

Idag då, fredag. Började dagen med utvecklingssamtal på dagis. Fanns inget att klaga på Nora inte. Sen när jag hämtade henne bestämde jag att vi skulle köpa en pizza på vägen hem, den avnjöd vi i soffan framför en film. Det är tjej mys det! Loppan satt nedanför och käkade på sin mask =)

Dagen kommer fortsätta i mys tema, för det är ju fredag och allt vad det innebär. HELG med andra ord!
Underbart! Och nästa vecka är en kort vecka, eller ja inte för mig, mina dagar ser ju precis ut som alla andra men för Eddan. Och om en vecka så får han hyra ett släp och åka upp till Mora och hämta en del nya möbler till oss som jag köpt för en billig peng av mamma =). Dom sålde ju ut hela sitt hem då dom tänkte köpa en jätte hus vagn, men nu är planerna ändrade för dom fick precis en lägenhet i väsby igen så dom flyttar tillbaka dit. Vilket innebär för mig att jag kommer kunna hänga en del på vår gamla hemmaplan i sommar!! Wii så skoj! Kan ju hoppas bara att jag inte kommer stanna där för alltid... hihi..

Igår fick Loka smaka på mosad potatis med smör för första gången. Inga speciella miner direkt, hon gillade det nog även om det mesta ramlade ut igen. Inte lätt när man vet hur man gör liksom =)
Nehe.. nu ska jag softa lite, Loppan sover nämligen. Hörs imorgon, trevlig helg på er!

Av Mikaela - 9 maj 2012 10:32

Loppan har sovit dåligt i natt. Dessutom nyser hon en del så jag gissar på att det kanske är en förkylning på g. Annars då, grått och regn och dagis har stängt idag. Så vad gör vi då?
Jo, jag å barnen köper med oss lunch och åker över till Eddan på jobbet och lunchar med honom.
Så får vi i alla fall några timmar att gå. Sen blir det hem och fortsätta rensa, som jag påbörjade igår.
BTW så såg inte äns Eddan att jag flyttat om i matsalen, alltså jag hade med andra ord flyttat bordet som är 2*1 meter, och det såg han inte äns?!?! Kanske dags för brillor hjärtat?

Ikväll hade ju jag och Nora åkte ner och kört Pysen, men eftersom det ska regna hela dagen så blir det en ridstund för Nora i ridhuset istället. Kanske kan få henne att trava helt själv, inte helt enkelt på en ponny som är ganska så seg och försiktig när Nora sitter på honom.

Har lite bilder på Nora och Pys ifrån sist när hon red på honom.
           
Hur goa är inte dom tillsammans liksom? Nora sitter och bara asgarvar hela tiden.
Nej nu hörde Loppan, trots att hon sov att jag var inne på bloggen, för det slår aldrig fel. Hon vaknar alltid när jag bloggar!

Av Mikaela - 8 maj 2012 17:55

.. kyrkan. Fast det hade inte alls med nått kyrkligt att göra. Vi började dagen med barn cafét som var mellan 9-11.30 Då hade jag bara med mig Loppan, Nora var nämligen på dagis. Sen hann jag inte mer än att hämta henne så åkte vi hem och gjorde lunch och jag tog tag i alla måsten som jag skjutit framför mig ett par dagar. Passade även på att möblera om lite.
När klockan nästan var 15 så var det dags för ett till besök i kyrkan och denna gång var det föräldragrupp som vi var inbjudna ifrån genom bvc.
Varför detta hålls i kyrkan är för att kyrkan lånar ut sitt, vad heter det, typ fika rummet gratis för just sånna här saker.

Det var mycket trevligt på föräldragruppen och nu var även Nora med. Även hon tyckte att det var ganska så trevligt. Lekte med någon pojke där som var i samma ålder som henne. Gissa min förvåning när det kom in ett par med 3 bilbarnstolar, alltså trillingar !!!!!!! Inte ofta man träffar på det inte. Tre goa grabbar hade dom i alla fall, lika som bär i mina ögon. Men en annan jag även tycker dom var lik det var Sigge när han var i den åldern. Ska bli kul och följa dom och se dom utvecklas.
Ja, sen hem och göra kycklingsoppa som Nora bestämt vi skulle äta idag.
Här är receptet på den.
4 port
2 kycklingfiléer, ca 250 g
1 äpple
1 gul lök
Svenskt Smör® från Arla
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja

Gör så här.
Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

Super enkelt och super gott! Dessutom blir det alltid väldigt mycket så det räcker till dagen efter.

Loppan då, hon var på bvc i går för vägning och mätning. Väger nu 6800 g och är 63,5 cm lång, 4 månader gammal. Lika mycket som Nora när hon var mellan 5-6 månader.
Rullar från rygg till mage gör hon också vår lilla Loppa!
Ja det var nog allt från nu! Morgondagen har inga planer då dagis är stäng så vi hoppas på bra väder så vi kanske kan åka ner till lekparken en stund.

Av Mikaela - 6 maj 2012 19:31

Och bloggen blir kvar! Drar helt enkelt ett streck över fredagens inlägg och går vidare.


Ny vecka, nya tag. Måndag alltså.
Loppan ska till BVC för vägning och mätning. Sen har vi inga mer planer. Nora är tillbaka på dagis efter två veckors ledighet. Nu ska hon få gå så mycket som möjligt fram till midsommar för sen blir det långledigt för henne. Hoppas på bra väder hela veckan för då blir det nog en och en annan sväng ner till lekparken.


Har lagt ut en del saker på försäljning på fejjan, bland annat dom här tre sakerna.
Antik stor mjöltunna. 400 kr. Hatthylla med tillhörande krokar 100 kr. Helt ny brevlåda med lås, svart, 100 kr.
     


Nu jäklar ska här rensas! Juste Loppan har nu sen två nätter tillbaka sovit i sin egen säng utan några som helst problem. Hon är så himla snäll den där babyn.
Noras mardrömmar fortsätter och jag ska fråga BVC tanten om hur vi nu ska gå till väga. Tänk om det fanns nått försvinn-mardrömmar-piller..vad lätt det då skulle ha varit...Nej nu ska jag svamla viare.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards