Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2012

Av Mikaela - 22 maj 2012 21:19

Idag blir det att inte blogga. Dagen har gått i ett och nu är mina krafter slut. Så tack å gonatt, hörs imorgon!Kram!!

Av Mikaela - 21 maj 2012 20:13

Tänk om jag visste i morse när jag vaknade vilken underbar dag detta skulle bli. Då hade jag nog inte surat så mycket över det dåliga vädret som det var då.

Dagen började som vanligt med att jag körde Nora till dagis men efter det körde jag direkt upp till vårdcentralen. Det var dags å kolla upp magsmärtorna jag ibland lider av. Fick inget svar på vad det kunde vara eller om man skulle kolla upp det vidare heller utan till svar fick jag att jag får fortsätta äta omeprazol retsen av mitt liv. Om det i sin tur kunde ge biverkningar på längre sikt kunde man inte heller ge svar på för det finns ingen som ätit det hela sitt liv. Så om dagens besök gav nått vetetusan. Så jag knaprar vidare på mina tabletter tills dom inte fungerar mer då söker jag hjälp akut istället.

Nu till nått mycket trevligare. När jag hämtat Nora ifrån dagis och ätit lunch å sånt så kollade jag med Tarja om hon hade lust att bli våldgästad. Så jag tog barnen och åkte över dit. Hemma hos henne var det strålande sol och varmt så vi satt ute på altanen medans hon sprang ut och in medans hon gräddade bullar.=) När man sitter på deras altan så kan man ju inte göra annat än njuta av den fina utsikten som är deras tomt!! Se själva å njut!!
 

När vi fått i oss nygräddade bullar skulle vi få göra nått Nora aldrig gjort. Vi skulle nämligen få åka båt! Vilken lycka! Nora har länge tjatat om att åka båt. Hon är ju nämligen en vatten tjej på alla sett, hon älskar att bada, fiska, diska, ja bara det har med vatten å göra. =)
Så på med flytvästar på ungarna så hoppade vi i båten.
         
Det är den stora båten ni ser på bilden över deras tomt. Oj vilka vackra tomter och hus man fick se ifrån båten. Kändes som vi var i skärgården och åkte. Vädret var ju dessutom på top så allt som var vackert blev väldigt vackert.
Sen fick Nora frågan om hon ville köra båten, först skakade hon på huvudet men ångrade sig snabbt!
Så upp i Stefans knä bakom spakarna.
Skep å hoj här är kapten Nora!


Självklart
hade vi småtrollen med oss också.
Nowalie i Tarjas bärsele och Loppan i bilbarnstolen.
      

En underbar dag på alla sett och vis!
Tack snälla Tarja för att vi fick komma över på lek, nybakade bullar å båtåk!!
 

Av Mikaela - 20 maj 2012 14:49

Eller ja det ska föreställa vår i alla fall för nu är även kossorna ute på grönbete. För idag var det nämligen dags att besöka Kosläppet för andra året i rad. En mycket mysig sak att åka på tillsammans med familjen.
Nu är det ju dessutom Arla som köpt upp Milko så i år var det betydligt större än förra året. Ifs var vi nu på en mycket mycket större gård också.
När vi kom dit började vi med att gå på tipspromenad, en för oss vuxna och en för Nora. Om vi vann eller inte får vi reda på senare i veckan som kommer. När man lämnade in tipsrundelappen skulle man få bulle å mjölk, men några bullar såg vi inte skymten av, där emot fick vi mjölk i små tetror. Dom hade även laktosfri mjölk så även jag kunde få ett glas. Vi hade ju brett med oss lite mackor eftersom det var lunchdags så vi satte oss och smaskade på dom innan vi ställde oss i den jääätte långa kön in till mölkkarusellerna. Det var faktiskt väldigt spännande och se när kossorna mjölkades när dom åkte runt där i karusellen. Fastnade lite extra för en kossa som var brindel, hur coolt är inte det med en tigrerad kossa?
Läcker va hon i alla fall. Anläggningen var verkligen modern på alla sett å vis så föds jag till kossa i mitt nästa lig kan man ju bara hoppas man hamnar på ett sånt fint ställe.

Nu har mamma och co åkt vidare till sthlm, men som jag skrev förut kommer dom ju tillbaka på fredag. Imorgon ska jag direkt efter jag lämnat Nora på dagis åka upp till vårdcentralen och träffa en läkare för att prata om smärtan jag får i magen om jag inte äter omeprazol. Har ju ätit det i ett år nu och ibland dubbel dos. Då trodde dom ju att det berodde på att jag var gravid men det är jag ju inte längre så nu är det dags å kolla upp varför jag egentligen har den här smärtan.

Loka utvecklas verkligen hela tiden nu å busig är hon, precis som storasyster. Men så himla goo! Kan verkligen inte sluta gosa och pussas med henne ibland.
Nej nu ska jag fortsätta å planera helgen, satan i gatan vad jag längtar!!

Av Mikaela - 19 maj 2012 19:48

Alltså, shit vilken tråkig vecka jag har framför mig, ångest så det heter duga.
Eller grejjen är den att jag längtar så himla mycket till nästa helg att veckan kommer gå tok segt!
På fredag kommer mamma å co, för då ska vi börja bygga altan, japp altanbygget kommer pågå mitt i valpträffen. Vad gör det liksom, nu blir det så. Sen efter valpträffen på lördag är det dags att hejja fram Loreen!! Hejja hejjja!

På söndag där emot kommer jag och Loppan åka på ett hemligt uppdrag och jag längtar massor. Men vad det är berättar jag inte först efteråt..mohahah =).
Nee om man ska tråka vidare...

Av Mikaela - 19 maj 2012 09:00

Så nöjd jag är just nu med hur det blev hemma med dom nya möblerna!! Super nice!
Fasiken vilket stort sovrum vi har, hehe. Å  fasiken vad trött jag är i dag... somnade sent och vaknade kl 5 med Loppan som sen inte ville somna om först nyss, 9.00 den lilla Loppan börjar bli stor och hon förstår inte alls varför jag försöker lägga henne. -Jag är ju inte trött!! Men nu sover hon, hoppas hon sover en ordetlig stund nu så hon kan vakna glad å pigg.

Jag skulle ju ha åkt ut till Norberg och klippt Blaze men sköt på det fram tills på tisdag istället. Tröttmössa nr 1 idag.. vill dessutom passa på å pyssla lite här hemma när Eddan har helg å kan ta barnen.

Nora har tjatat sen hon vaknade om att hon vill åka och fiska, så jag antar att det blir en tur ner till sjön senare i eftermiddag. Ja roligare än så blir det inte idag. Hoppas ni får en fin lördag!! 

Av Mikaela - 18 maj 2012 18:01

Phu..har för just satt mig i soffan för första gången idag. Blev en snabbvisit fram å tillbaka till mora för att hämta möbler. Men det gick väldans smidigt, så nu ska jag pyssla och pyssla.
Men först ska jag slänga i mig en raggarballe med svängdörrar =)

Hörs imorgon, kram på er!

Av Mikaela - 17 maj 2012 20:13

I morse när vi vaknade runt 7 tiden så regnade det och var grått. Ännu en dag... så himla trist med allt grått och regn. vart tog våren vägen? Nu ska det ju snart vara sommar och våren är ju inte äns här?!
Hoppas ju verkligen på bra väder nästa helg när valpträffen är.

Dagen idag då, vi for till IKEA en sväng och åt lunch där. Hittade lite smått å gott men tror faktiskt att vi för första gången handlade under 100 kr! Förutom det vi sen handlade utanför fast inne på ikea.
Väl hemma lagade jag lax med ris till Eddan å Nora, jag var inte alls sugen på det så jag tog lite nudlar =) sen åkte jag och Nora ner till stallet och körde Pysen. Vi fick med oss hans medryttare som sällskap i vagnen. Pysen har verkligen fällt ur så himla bra trots att han aldrig klipptes.

Imorgon då. Egentligen skulle jag och Loppan stanna hemma medans Eddan å Nora hämtar möbler i mora. Men nej vad trist det låter, har inte träffat någon som jag känner här sen i början på förra veckan. Det är det som suger med livet på landet..  Iband går det lång tid i mellan man träffar någon man känner här, inte så som man bodde förr, då träffade man folk hela tiden, varje dag! I alla fall någon som man hejjade på... Jaja nu ska vi inte bli deppiga. Jag har i alla fall min goa familj och imorgon kommer ju även mamma och dom hit tills på söndag!
Nu ska jag slänga mig framför tv för första gången idag, gissar att jag somnar innan jag äns sett klart på ett program också =)

Av Mikaela - 16 maj 2012 16:16

Idag fick vi besök av Baloo som är son till Alice. Han var den snyggaste från början, alltså utställningsmässigt och han har verkligen hållt. Jag tycker han är super snygg.
Visst hade jag önskat lite bättre tassar, dom är väldigt runda och fina men lite lösa i tårna vilket gör dom lite ankiga, precis som hans pappa. Så det är ju inte hans fel direkt =)
Lite mer päls på den här och jag tror faktiskt han är nått för framtiden.
Kolla in själva! Baloo 8 månader.
        

Sen passade jag ju även på att trimma Alice idag. Även hon har tagit sig bra sen valpningen och är snart redo för ringen. Även hon behöver lite mer päls, men hon har aldrig riktigt haft sådär super mycket päls.
       

Ååå vad utställningssugen jag är och jag ångrar så himla mycket att jag tackade nej till den där springer valpen... Tur som jag har så kommer Baloo att visas en del i sommar och då kommer jag åka med me Alice.
Nu ska jag kolla om vi lyckats fånga några möss i musfällorna på loftet, tyckte jag hörde i natt hur en blev mus-kebab! Mohaha...  

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards