Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2012

Av Mikaela - 8 april 2012 10:03

Söndag idag då! Shit vad den här veckan har gått fort. Men ändå känns det som en evighet!
Idag ska lillayster Evi-Pevi åka hela vägen hem, känns väldigt trist faktskt. Vi har haft det väldigt skoj denna vecka. Så jag kommer verkligen å sakna henne.

Ska lämna henne i hedemora runt lunch, sen åker vi vidare mot Ikea, valbo för att köpa lite saker till tvättstugan och den nya toaletten där uppe. Den är inte klar än men nu finns där i alla fall ett golv, ingen matta än. Men det är nästa projekt, sen ska toaletten och handfatet in. Sen kan man i alla fall börja använda den.
Gissa om jag längtar!!

Igår var ju mamma och dom här och vi åt påskmiddag tillsammans innan dom åkte hem. Lika besviken varje gång man äter påsk/midsommar eller julbord. Det är ju inte äns gott! Nej jag har lovat mig sjäällv att detta var sista gången vi åt sån mat till påsk, nästa år blir det festmat istället! Nått exotiskt eller nått i den stilen,inge mer ägg, korv å köttbullar!
Köttbullar blir det numera endast till potatismos eller ev makaroner!

Annars då, inte mycket va...får återkomma imorgon!
Hoppas du får en bra resa hem lillayster! Kom snart tillbaka! *Vink, vink*

Av Mikaela - 6 april 2012 19:53

Idag har det verkligen varit en låååång fredag! Vi startade ju dagen tidigt som vanligt.
Klockan 10 satt vi redan i bilen på väg till falun, skulle ju gå både på ÖB, Rusta och maxi. Sagt och gjort, vi hann till och med en lunch i lugn och ro.
Vi var hemma vid 13 tiden igen och då tog jag och Evi tag i städningen och en timme senare luktade det ljuvligt i Kråkslottet.

Då hoppade vi alla in i bilarna och åkte ner till stallet. Jag och Nora körde Pysen, Evi körde Loppan i vagnen och Eddan gick med Alice, som mestadels gick lös. Vilket gick jätte bra trots att hon sprang brevid Pysen och ibland skällde till mot honom. Han brydde sig inte ett skvatt, undrade mest var det var för fjant som sprang där och gläffsade.

När vi körde in på stallplanen igen stod mamma, Micke och Simon där. Dom skulle ju komma först i morgon på Påskmiddag. Vi alla blev ju givetvis jätte glada att dom kom tidigare och bestämde sig för att sov en natt hos oss. Nora blev super duper glad och som vanligt hade dom med en massa presenter. nora fick flera Ben10 saker som hon just nu avgudar. Dessutom fick båda barnen en varsin Pippi kofta av moster Sabina, tusen å åter tusen tack för dom!!
Nu sitter vi här utslagna i soffan och efter ha först ätit tacogryta och sen Frozen cheesecake till efterrätt, så himlans gott!! Nej nu har jag inte tid med er! Hörs imorgon!
Glad Påsk!

Av Mikaela - 5 april 2012 19:31

Japp, då var den här, Påsken alltså.
Nora började klaga på att det gjorde ont när hon kissade igår kväll och även i morse så jag ringde direkt upp till bvc och vi fick komma redan vid 11 och lämna urinprov. Men det visade ingenting och nu när hon kissar gör det inte ont längre, som tur är. Men hon har istället dragit på sig en förkylning och om den hade nått med saken att göra, det vet jag inte. Nyser som en galning gör hon i alla fall, men pigg för övrigt.

Efter lunchen gjorde jag i ordning Nora för att gå påskkärring. Jag, Evi å Loppan gjorde henne sällskap men efter ha varit ute i typ en timme så insåg vi att det var inte så många hemma. Men Nora hon var nöjd för det även om hon inte hade fått ihop så mycket godis.
Eddan jobbade bara halvdag och slutade redan kl 13 så när han kom hem passade jag och Evi på att åka ner till stallet och köra Pysen. Nora ville inte följa med, hon var trött å lite hängig och när vi kom hem hade hon slocknat på soffan. Jag gjorde i ordning en grekisk potatiskaka och Eddan slog i gång grillen vilket resulterade i dagens middag. Gott var det och nu sitter vi alla här i soffan mer eller mindre utslagna och kollar på hockey. Eddans val...

Imorgon ska vi allesammans åka till falun en sväng och gå på rusta, öb och maxi. Sen ska jag även hinna städa och åka ner och gå en promenad med Pysen. Han behöver skrittas av ordentligt eftersom han gått varje dag denna vecka.
Men nu ska jag släppa datorn till tjat-Nora som vill spela en stund.

Av Mikaela - 4 april 2012 20:13

Vart tar tiden vägen liksom? 3 månader är hon redan vår lilla Loppa. Det är sån skillnad på henne och Nora när Nora var 3 månader. Mest troligt pga att det är barn nr 2, hönsmamman i mig är lite lugnare denna gång. Nått annat som också skiljer dom åt väldigt mycket är att Nora hatade under hela sin bebistid att ligga på mage, skrek helt hysteriskt så fort man ta henne på mage medans Loppan gärna ligger en stund på magen och är därför också mycket starkare i nacken, håller upp huvudet jätte bra.
Hon har även nu börjat försöka ta sakerna när hon sitter i babysittern. Ger man henne en leksak i handen studerar hon den mycket noga och smakar gärna på den. Det går fort nu!
Idag när hon fick ligga i babygymmet kämpade hon massor med att försöka vända sig till mage, det dröjer nog inte länge.

Annars då? Jo idag har jag gjort en frozen cheese cake. fick ett recept av Joi och det var så himla enkelt att göra att jag är fortfarande säker på att jag måste ha gjort den fel, har inte smakat än. Efter vi ätit lunch åkte vi en sväng till avesta centrum för att ta en kaffe mocca, och precis när vi satt oss kände vi hur det luktade kräka och såg vart det kom ifrån. När vi sa till om det sa personalen på fiket att dom visste om det och redan hade torkat?! Men hallå, vadå torkat, spyan låg ju kvar på golvet..
Vi tog vår mocca och gick vidare men jag blev så äcklad av det så efter vi köpt strumpor till Loppan på åhlens åkte vi hem igen.

Till middag gjorde jag eget potatismos, nått jag faktiskt aldrig gjort. Jag vet, nu tänker ni vadå har hon aldrig gjort eget potatismos?! Nepp, eller jo nu har jag det och satan i gatan det var det godaste moset jag ätit,förutom det vi åt i helgen hemma hos Joi och Stefan för det var också hemma gjort. Aldrig aldrig mer jag kommer köpa pulvermos. Nora år typ 4 port plus mina rester och sen snodde hon även Evis mat..haha.. Tur var så gjorde jag mycket så vi har även till lunch imorgon.

Nu på kvällen åkte jag och Evi ner till stallet och körde Pysen igen. Vi tog med oss Alice som skulle springa brevid vagnen men det gick väl lite si sådär..haha.. men kul var det och Pysen var pigg och knappt svettig efter.
En mycket trevlig dag. Imorgon ska Nora gå påskkärring och tigga godis av grannarna =)

Av Mikaela - 3 april 2012 18:57

Ja det har verkligen varit en bra start på veckan trots skitvädret som så fint trillade ner ifrån himelen igår.
Loppan blir ju 3 månader imorgon så igår fick hon sitt 3 månaders vaccin, lilla stumpan. Väldigt ledsen blev hon och min lillasyster som också var med höll även hon på börja gråta. Men det gick över på dom båda fort, men sen igår kväll mådde inte Loppan bra alls, hon grät å grät å grät, hon hade nog väldigt ont i sina ben. Natten var dock lugn.
Hon är nu 60,3 cm och väger 6040 gram. Hon har snart vuxit ut stl 62, redan liksom?!


Förutom det igår så åkte jag och lillasyster ner till stallet igår kväll och körde Pysen i snöstormen. Vi såg ut som två snögubbar när vi kom tillbaka till stallet. Kallt men kul var det!


Idag är det ju tisdag så då var det barncafé så vi åkte dit med Loppan. Nora fick gå till dagis vilket hon älskar! Hon är en riktig dagisunge!!
Sen tog jag tag i tisdagsstädningen och efter det kom jag med förslaget att vi skulle baka en dubbel sats bullar, vilket jah nu ångrar lite..fy tusan så ont i ryggen jag nu har.. Som om inte det är nog tog vi barnen i varsin vagn och gick fram och tillbaka till ica... nu är jag heeeelt slut, vill bara gå och sova. Snart får jag det å jag längtar!!
Bjuder på en 3 månaders bild på Loppan!
 

Av Mikaela - 2 april 2012 16:16

Verkligen!!
Jag och Joi satt i helgen och diskuterade botoxläppar som just nu är så "inne".
Det är väl en sak om man fyller dom med botox men att man sen på varje kort man lägger ut i sin blogg måste puta med läpparna så dom nästan ramlar av, vad är det liksom?!
Ni som gör så, tittar ni äns på korten innan ni lägger ut dom?! Tycker ni det är snyggt?
Det är väl en sak om man är 20 år, blond (då fattar man väl ändå inte bättre =) ), har mer smink än en clown och vill leka barbie, men visst puta med läpparna ni. Ni vaknar nog upp en dag ni med och undrar, vad tänkte jag nu?!

Men sen finns det faktiskt några som det passar mindre bra att på varje kort puta med läpparna.. Kanske framför allt bloggar som handlar om ens familj och barn. Jag säger absolut ingenting om att man inte ska snygga till sig bara för att man är morsa. Det tycker jag absolut man ska göra, framför allt för sig själv. Alla har rätt till att få känna sig snygga. Men måste man puta med läpparna som någon porrskådis på samma kort som sitt barn?! Nja.. vette tusan alltså.
Ja ni kan ju givetvis räkna ut att jag och Joi var ju bara tvungna att prova på att fota oss själva med babian-arsel-läppar. Och vad tyckte vi om korten? Fejk fejk fejk!

      
Hahaha..!!

Av Mikaela - 1 april 2012 19:03

Nu hemma i soffan igen, men shit vilken super trevlig helg!
Vi startade bilen redan vid 9 igår morse för vid strax efter 11 skulle vi plocka upp lillasyster Evi vid Klarabergsviadukten (t-centralen). Hon hade ju kommit ifrån vimmseby för att följa med och äta lunch med vår far. Honom möttse vi sen upp i Heron city vid 12 snåret där vi tillsammans åt tha buffe. Mycket smarigt och mycket billigt 79 kr/pers. Tanken var att vi skulle bjuda men det gick inte pappsen med på, så tack för det =).

När vi ätit den smariga lunchen mötte vi upp mamma och co i väsby där vi dumpade av Evi å Alice. Dom skulle sova med mamma å co i husvagnen och sen skulle vi plocka upp dom på vägen hem idag.
Efter ha dumpat dom åkte vi direkt till Joi, Stefan å Sigge. Där blev vi bjudna på världens godaste plankstek och som om det inte var nog fick vi frozen cheesecake med varma blåbär till efterrätt, å satan i gatan. Det var den godaste efterrätten jag ätit, någonsin!! Snodde givetvis receptet på den så jag kan bjuda mammsen och co på det nästa helg. Vi gjorde inte så mycket, vilket man inte behöver göra när vi ses. Barnen leker på sitt håll och vi snackar mer skit än någonstin på vårt håll. Nått som faktiskt kom upp i vårat samtal är alla dessa bimbobrudar som inte kan ta en normal bild på sitt lilla face utan att puta med läpparna så dom ser ut som ett babianarsle. Men mer om det i ett eget inlägg imorgon, då jag givetvis också bjuder på bilder när jag och Joi leker bimbobrudarna ifrån väsby.
Här är lite super suddiga bilder ifrån gårdagen.
Nora åt blåbär med hela kroppen, inklusive sina nya byxor... Å Sigge hatade att jag jagade han med kameran.
     
Här är mannen som talar med bulldoggarna.  Eddan har BTW bestämt att vår bulldog ska heta Berit?! Berit liksom!?
       
Sen har vi Joi, Loppan å Stefan, sorry Stefan, kunde inte låta bli så du får väl hacka min dator nu =).
Mohahaha..
   

Så efter en helt fantastiskttrevlig och god eftermiddag/kväll hos dom åkte vi vidare till hotellet där vi skulle sova. Nora gjorde sig direkt bekväm i en av sängarna så Eddan fick snällt inta extrasängen medans jag och barnen delade på dubbelsängen =)
  
Efter en ganska så god natts sömn mötte vi Joi med familj på morgonen i lobbyn för tillsammans äta hotellfrulle. Joi och dom sov givetvis inte där eftersom dom bor 3 minuter där ifrån men dom kom dit och åt frulle med oss, vilket var mycket trevligt. Sen checkade vi bara ut innan vi åkte hem till dom på lite mer cheesecake och kaffe.
Men vi kunde inte stanna så länge för vid lunch skulle vi vara hemma hos Eddans syrra som skulle bjuda på lasange. En jätte god lasange med en super god sallad till. Det var jätte trevligt att träffa dom och barnen bytte påskägg med varandra.
Eftersom vi hade en bit att åka hem kunde vi inte stanna så länge utan vid 14 tiden åkte vi till väsby för att plocka upp Evi och Alice sen raka vägen hem.
Ja det var vår super trevliga helg, nu blir det en super trevlig vecka tillsammans med mina lillasysteryster! Ses imorgon!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards