Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2012

Av Mikaela - 19 april 2012 09:41

Det blev inte så mycket lekande för tjejerna igår, båda vå var på helt fel humör för det. Men i tre timmar stod dom ut i alla fall =).
Nora är ju lte små trött på dagarna nu eftersom hon vaknar på nätterna och har svårt att somna om pga av mörkrädsla. Hon vill ligga tätt tätt intill mig och allra helst ska jag hålla om henne, vilket jag mer än gärna gör, men då och då vill Loppan ha mat och då måste jag ligga med ryggen emot henne vilket skär i mitt mamma hjärta. Inatt för andra natten irad har Eddan sovit på soffan pga av sin hosta så då har tjejerna och jag haft hela sängen för oss själva och även om det är tråkigt att Eddan ligger en trappa ner å har vi haft det så himla mysigt. Älskar verkligen att ligga mellan mina två små trollungar och bara snosa in mig.

Igår efter maten åkte jag ner till stallet, men istället för att longera tog jag en promenad med Pysen tillsammans med Mia och hennes häst som för tillfället är skadad. Sen stod jag och slet av en massa päls på Pysen innan det var dags och åka hem igen. Men hann aldrig ta tag i någe fix här hemma igår så det får bli att göra det idag. För idag ska jag bli klart med det så jag kan ta tag i nästa sak.
Men nu måste jag hinna stoppa i mig nått innan Loppan vaknar.
   

Av Mikaela - 18 april 2012 09:52

Passar på att skiva ett inlägg medans Loppan sover, i vagnen denna gång. Värdelöst när hon somnar i famnen och får för sig att hon bara kan sova där. Blir liksom inte mycket gjort då.
Igår började jag arbeta av min to-do lista. Eddan fick i uppgift att sätta upp en ny hylla på toaletten här nere så vi kunde lägga handukarna/badlakarna där inne då jag behöver garderoberna till tjejernas kläder. Så tyger å gardiner fick flytta upp till gästrummet och sängkläderna kommer troligen också få flytta dit.
Så skönt å få det gjort.

Idag ska vi även ta med oss Towa hem ifrån dagis så hon och Nora kan leka av sig en massa energi, så städningen får vänta tills imorgon, hehe.. ingen idé att göra den idag när dom två vilddjuren ska busa järnet här.

Sen blir det stallet ikväll. Ska longera Pys en stund tänkte jag. Men nu kurrar det i magen så jag ska nog gräva lite i kylen och se om jag hittar nått gott.

Av Mikaela - 17 april 2012 20:36

Har en sovande Loppa i famnen så inlägget blir superkort.
Har haft en bra dag som vi som startade på barn cafét, hade båda barnen med mig men Loppan sov hela tiden så henne märkte jag inte äns av.

Jaha nu är backen vit igen, satans april skit väder...

Av Mikaela - 16 april 2012 08:42

Första måndagen på länge där vardagen är tillbaka och jag är ensam igen. Nora är tillbaka på dagis efter en veckas ledighet, vilket hon uppskattar massor. Min lilla dagisunge!
Även Eddan är tillbaka på jobbet efter ha varit hemma en vecka, men helt hundra är han inte, han blev nämligen portas ifrån sovrummet igår. Han hostar å hostar å hostar, HÖGT! Så ner på soffan med han. Så jag och Loka hade hela sängen för oss själva i natt vilket kan verka vara väldigt skönt, men Loppan njöt inte en sekund av det och inte lät hon mig heller göra det. Nej här skulle det ätas hela natten igenom...Dags å ta till flaskan kanske?!
Dagtid är hon ju ganska så nöjd och äter inte så ofta, men nätterna just nu är inte okej...


Dagen idag då, borde åka å handla lite mat för veckan, men det får bli efter middagen så någe stallet hinns inte med idag tyvärr.Får ta igen det på onsdag, imorgon är det medryttarens dag, tyvärr verkar hon ha tröttnat lite så vi får se om vi ska se oss om efter någonannan eller hur vi ska göra. Snart kommer ifs sommaren så då lär jag väl hänga där nere heeeela tiden. :)


Ja bättre än så blir det inte, håll nu tummarna åt att bulldoggen Bullen släpper till på onsdag och att dom får till en riktig bra parning. För tar det sig då kommer vår valp hem runt den 16-17 aug!!Nej nu ska jag ja ett glas mjölk å en bulle :).

Av Mikaela - 15 april 2012 09:30

Igår var vi iväg och fyllde på med lite tatueringar jag och Eddan.
Eftersom detta görs hemma hos några vänner blir det alltid super trevligt och väldigt god mat bjöds vi på dessutom. Först ut var Eddan som gjorde en likadan tatuering som förra gången, men denna gång satte han in Lokas namn på vänster armen.
 
Sen var det min tur att plågas i två timmar... phu.. inte ett ord sa jag, eller jo jag pratade på som vanligt men ingenting om att det gjorde ont. Men det har jag fått ätit upp idag... ajsingbajsing, känns som jag åkt på stryk så det står härliga till =) Men den som vill vara fin får lida pin!
Först så gjorde jag Nora´s streckgubbe på handleden, brevid hennes namn.
Min första som har lite färg, och det blir den enda..tror jag..hehe!
   

Sen så har jag sedan länge vilja fylla på med zebrastjärnor på min arm så igår tog jag tag i saken, och det är dom som känns idag!! Det var lite små segt när man inatt var tvungen å ligga på den sidan å amma, det kändes... =)
     
Så där försvann gårdagen. Dagen idag då..hm.. göra så lite som möjligt. Vill så himla gärna ta tag i tjejornas garderob, men det är lite av en ond cirkel för då måste det som ligger där inne flyttats någon annanstans osv osv.. Vart börjar jag liksom?!

Idag vaknade Loppan 04.30, fick henne och ligga en timma sen efter jag precis bytt hennes blöja fyllde hon en till så då gav jag upp och gick ner med henne. Nu ligger hon dock och sover gott i vagnen så då passar jag på att hänga här. Men nu tror jag det är dags för att fylla på kroppen med lite kaffe

Av Mikaela - 14 april 2012 20:30

Hej på er! Hela familjen har idag varit hos några vänner i Grängesberg och vi kom hem nu på kvällen.
Så nu måste barnen i säng så jag får återkomma imorgon.
Kram på er!

Av Mikaela - 13 april 2012 13:40

Ja den här dagen lär jag sent glömma. Efter jag kom hem ifrån stallet på förmiddagen tog Nora en hård godis ur påskskålen, jag satte mig och matade Loka som vanligt.
Plötsligt ser jag Nora stå brevid mig med riktig panik i ögonen, hon hade satt godisen i halsen!!
Min panik blev total, jag slog till henne i ryggen med den lediga handen jag hade och det hände inget så jag skrek till mamm och Eddan; -Hon sätter i halsen!!
Hon sprang fram till Eddan som också slår till henne i ryggen och vi alla förväntade oss att den skulle hoppa loss, men även denna gång hände inget. Jag ser hur Eddan lägger henne över knät och slår henne i ryggen och fortfarande händer inget. Jag hör några "kvävande" ljud ifrån Nora och tänker hela tiden att nu lossnade den, nu lossnar den, men det händer inget.
Jag gjorde allt man inte ska göra men jag hade vid det här lagret fått riktig panik.
Nora låg över Eddans knä som sitter på huk och gör allt för att för att få loss godisen medans jag springer runt med Loka i famnen som fått avbryta sin matning och bara skriker till mamma att ring efter en ambulans!! Hon dör!! 
Jag har nog aldrig känt en sån skräk inom mig, jag var så rädd att allt skulle gå käpprätt åt helvete.
Till slut kom godisen upp och jag har aldrig känt mig så lättat. Jag satt på huk och såg hur chockad Nora var i ögonen, men allt hon sa hela tiden till mig att; Jag mår bra mamma! Det är bra nu.
Stackas älskade unge måste själv fått panik över mitt skrik, Ring Ambulans!

Eddan var hela tiden så himla lugn och hanterade situationen så himla bra, han räddade hennes liv medans jag bara stod och skrek. Och jag kan nu i efterhand känna mig så himla besviken på mig själv och på hur jag reagerade, men det var så hemskt. Chocken sitter fortfarande i mig och jag vill bara ställa mig i ett hörn och gråta ur den...

Hemsk start på den här helgen, hoppas för allt i världen att den inte fortsätter såhär..

Av Mikaela - 11 april 2012 09:36

Alltså, ibland går dagarna väldans fort! Såg att jag inte bloggat nu på 2 dagar så jag kan gissa att du morrat åt mig Joi! Sorry!
Nu är jag i alla fall i mora och hälsar på mammsen. Alla i familjen är mer eller mindre förkylda och den som är mest dålig är Eddan som är hemma ifrån jobbet denna vecka, så han lämnde vi hemma. Tänkte han kunde få vila upp sig i lugn och ro, lämnade dock Alice med honom så han inte skulle känna sig så ensam.

Jag har så himla mycket att se fram emot denna vår och sommar att jag knappt kan bärga mig!
Först ut av alla händelser är valpträffen som är nu den 26 maj, fast innan dess kom jag på är ju Kosläppet som vi i år igen ska gå på. Även detta år tillsammans med Joi å familj. Den går av stapeln den 20 maj.
Sen rullar allt bara på och snart är vi i september och om vi har mega tur detta år kommer det hem en bulldoggvalp till oss då. Hoppades ju på en valp förra sommaren men eftersom det då inte blev någon parning blev det inte heller några valpar. Håller tummarna stenhårt att denna parning ska gå bättre!!
I september fyller även Nora 4 år och vi ska åka utomlands, oj så jag längtar!!!
Nej nu måste jag mata Loppan!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards