Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under december 2011

Av Mikaela - 21 december 2011 17:46

Lillebror Simon kom några timmar tidigare än vad han skulle så vid 10 tiden hämtade jag upp honom i Hedemora, sen fick Nora lite lunch vid 12 innan mamma, Micke, jag, Simon och Nora begav oss till leklandet i Falun. Jag hade ju nämligen tid på specialistmödravården vid 14 tiden och det ligger ju i grannhuset så medans jag och Simon åkte över dit så lekte dom andra på leklandet.

Jag fick komma in och då fick jag ligga med en CTG kurva i 20 minuter och bebisen stutsade hit och dit och upp och ner!! Busunge där! CTG kurvan var i alla fall fin så jag fick träffa en läkare och prata om mina sömnproblem och även den klådan som uppkommit. Läkarna vill inte ge mig några riktiga sömnpiller om jag inte sover på sjukhuset så hon skrev ut nått lugnande och som stillar klådan, om det fungerade sa hon, det kunde hon inte lova. Jag ska även imorgon på fastande lämna blodprover, så dom kan utesluta leverproblem och gallsyra. Tur som jag hade fick jag i alla fall lämna dom blodproverna i Långshyttan, så imorgonbitti ska jag dit och lämna några rör blod.


Har i alla fall laddat upp lite bilder från dom senaste dagarna.
Här är bilderna jag tog på Pysen igår morse. Det var så lugnt och fridfullt nere i stallet, allt som hördes när jag traskade ut i hagen var hästarna som mumsade på sitt morgonhö. Det ger själen så mycket ro!
     

Här är mina två favoritmuppar:
   

Och här har vi vår älskade vovve Alice som verkligen saknar att inte ha någon som vill springa runt med henne i snön, så bor du i långshyttan och har en hund som Alice kan få busa med, hojta!!
Här ser ni också all snö vi fått..
  



Av Mikaela - 21 december 2011 08:26

Tänk om jag i alla fall varannan natt kunde få sova så här gott som jag faktiskt sovit i natt. Drömma kan man ju alltid. Grejjen är att i natt har jag inte bara sovit gott, jag har inte äns vaknat, och när det inträffade senast, det vet jag inte!! Men åå så underbart det var. Vaknade sammtidigt som Nora kl 7 i morse och känner mig så utvilad.

Men jag ska i allefall till läkaren idag för att se om dom har nått mirakelpiller som gör att jag kan få sova så här ett tag till, tills Lillhickan kommer ut! Ååå vad jag längtar!!!
Och jag är inte ensam, Nora frågar magen varje dag om bebisen tänker komma ut idag =).

Nu ska jag njuta vidare av min varma choklad och lugnet som just nu innfinner sig i min kropp.

Av Mikaela - 20 december 2011 14:30

Nu har sista droppen runnit över bägaren.. min natt har varit hemsk så nu bad jag barnmorskan om hjälp. Det måste finnas någon tablett som gravida får äta som kan hjälpa mig att sova för det här går inte..
Var vaken mellan 2-6.30 inatt/morse, somnade 1 timme sen vaknade Nora.. Problemet är inte smärta, även om höfterna och ruggen dödar mig, problemet är mina hjärnspöken. Och jag är rädd att om jag ska må såhär fram till förlossning att det kommer övergå i förlossningsdepression, det vill jag absolut inte.

Hela natten har jag i stort sett gått omkring och gråtit och bättre blev det inte när jag vid 05.11 imorse såg vår katt Scott som jag inte sett på över 2 veckor sitta inne hos grannen i deras kök, då bröt jag ihop totalt.. Jag vill ha tillbaka vår katt!! Så idag är allt piss kan jag lova..
Har i alla fall fått tid till en läkare imorgon.

Var nere i stallet tidigt i morse då hovis-Ovis skulle komma och sko Pys, så då tog jag lite goa bilder på Pys i hagen som jag tänkt ladda upp lite senare. Nu ska jag bara sitta i soffan en stund och ta igen mig..

Av Mikaela - 19 december 2011 15:23

Åå vad jag önskar att jag hade ork till att leka i snön med lillnosen... Hon älskar verkligen snön men så fort jag gör nått annsträngade såfår jag sammandragningar.. och jag vill inte att lillbebis ska komma före nyår. Dessutom trycker hon på bra mycket nu kan jag lova.. känns som jag hela tiden har nått mellan bena och varje gång jag ska kissa tror jag hon ska ramla ut i toaletten. Hahah..

Imorgon går Nora sista dagen på dagis, sen är hon långledig tills den 9 januari. Tur att Eddan har en del semester att ta ut så han och lillnosen kan leka i snön. Jag ska försöka ta mig ut någon dag jag med tillsammans med dom.
Själv har jag just blivit förkyld och har hals ont, men jag tar hellre det 3 gånger om än den magsjukan som härjar i väsby just nu.. Fy.. hoppas vi alla klarar oss ifrån den, i alla fall under jul och nyår.

Imorgon är det kontroll hos bm igen, kolla blodtryck och mäta magen. Mammsen och Micke kör in mig så jag slipper köra nu när det är så väldans halt. Så då får mamma vara med och lyssna på hjärtljuden. Micke också om han vill =)

Ett liv utan dig, då kan jag inte andas!
 

Av Mikaela - 19 december 2011 08:02

Det var inte lite snö det kommit i natt! Herre min skapare! Nora är överlycklig och jag muttrar lite smått för mig själv =) Haha..
Natten var som den senaste men denna natt berodde det mer på halsbränna/halsont (?!). Och klistermärket Nora som ska ligga så tätt inpå mig att hon nästan ligger innanför mitt skinn. Jätte mycigt en stund på mornarna, men inte hela nätterna..

Igår åkte jag och mamma till maxi och handlade lite, sen lagade jag lax i ugn till middag som blev super super god. Nora och Eddan lekte massor i snön innan Nora sen klädde grannen. Vi vågar inte ha riktig gran i år i fall bebis kommer tidigare och kanske reagerar på den, så i år fick det bli en vit gran med lila kulor och klitter!

Medans Nora är på dagis idag så ska jag packa bb väskan och sen ska jag bädda bebissängen. Myys!
Sen ska jag verkligen bara ligga å lata mig på soffan, längtar redan!!

Av Mikaela - 18 december 2011 10:08

Shit, känner mig som en flamsig 10 åring, inte för att det är julafton om 6 dagar utan för att jag sovit sämre än en kratta i natt... fy tusan.. Vaknade 3.30 och sprang ner för att kissa, sen vid 4 var jag fortfarande vaken, och då vaknade även Nora. Hon kom över till oss och hade väldigt svårt att somna om, vred och vände sig. Precis som jag själv gör när jag inte kan sova.. sen vid 5 tiden så somnade hon om i alla fall, liggandes så nära mig som hon kunde. Sen fick jag ett sånt fruktansvärt sug efter delokatobollar och en latte.. då var klockan strax efter 5 och jag kunde verkligen inte somna om.. surfade lite på mobilen i hop om att bli lite trött.. men icke... började istället planera veckans middag så nu har jag den klar.. haha.. Ska bara införskaffa den också..
Vid 06.30 somnade jag om och vaknade 8.30 igen, Nora sov fortfarande men vaknade strax där efter..
Gissar att jag kommer se ut som ett lik hela dagen och kvällen ska vi inte prata om...

Idag är det den 4:e advent och snön den bara vräker ner. Nora och Eddan ska ut och leka i snön. Jag ska handla men sen blir det soffan resten av dagen. Nu ska jag njuta vidare av min latte innan jag ska hoppa in i duschen! Hoppas ni alla får en fin 4:e advent!

Av Mikaela - 17 december 2011 20:04

Lördag kväll och jag är helt slut. Det dröjer inte länge nu innan jag går till sängs.. Dagen har gått i ett och det känns, men ååå så nöjd jag känner mig av vardagsrummets renovering. Mamma har gjort ett jätte jobb med all målning. Både av väggarna och av hyllorna som sen Micke satte upp. Nora är super lycklig över att pappa har kommit hem och vill nu ha hans uppmärksamhet hela tiden. Vi har nyss ätit vörtbröd med julskina allesammans och sitter/ligger nu mer eller mindre döda på soffan..hehe.. Jag har under dagen haft lite förvärkar så det blir intressant och se om denna lilla bebis kommer stanna tiden ut. För övrigt har jag för andra natten i rad fått svoit riktigt skönt. :) Men nu soffan en stund innan sängen kallar...

Av Mikaela - 16 december 2011 09:06

Igår innan jag skulle somna tiggde jag till mig lite ryggmassage av min kära mann och det gjorde susen kan jag lova! Trots att Nora förvandlats till en SnorNora inatt så har jag sovit gott och känner mig faktiskt utvilad! Hur underbart är inte det? När kännde jag det senast?

Att jag dessutom igår fick min efterlängtatde onepice som jag typ nu bor i gör ju inte saken bättre! Nora blir ju med andra ord hemma idag så ni kan ju själva räkna ut att även hon springer runt här i sin onepice.
Hon måste trots allt också sovit ganska så bra för än så länge är hon på gott humör och imorse gjorde hon iordning sin egen frukost. Äggröra, allt ja behövde göra var att stå där brevid, hon knäckte själv äggen, hällde på mjölk, peppar och salt sen svich ner i stekpannan! Så himla skönt när hon blivit så stor, i alla fall med tanke på att snart har vi bebis här som behöver mycket av min tid.

Eddan har nu för andra gången denna vecka begett sig ner till sthlm, eller vid lunch, först ska han jobba lite. Han kommer hem imorgon igen. Sen har han förbud att åka någonstans mer än till jobbet fram tills bebis kommit =).

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards