Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under oktober 2011

Av Mikaela - 13 oktober 2011 10:35

Japp, det är precis det jag gjort sen igår kväll. Jag skickade ju ner Eddan till tidningsinsamlingen för att raffa åt sig lite tidningar till valparna. Men icke, där hade dom varit och tömt samma dag... så typiskt..

Så jag slängde ut en flik på facebook och har fått napp där. Dessutom frågade jag på dagis idag när jag lämnade Nora, fick även med mig ett gäng hem och förskoleläraren Ewa som åker förbi vårat hus varje dag skulle slänga in en kasse på vägen till jobbet i morgon.

Sen på vägen hem ringde jag och frågade om Ingegerd och Danne hade några tidningar över, och BINGO, fick med mig en hel kasse. Så sen var det bara hem och städa till minimonstrena. Sen satt jag lääänge där inne och gosade med dom. Underbara undervalpar !!

Nu blir det snart att åka mot jobbet, sista dagen denna vecka och nästa vecka jobbar jag endast måndag, lördag och söndag. Nästa vecka ska även jag och Nora till mvc och tillsammans lyssna på hjärtljudet. Sen är det dags för Noras 3 års kontroll hos tandis och på fredag nästa vecka ska jag och Eddan på tillväxtul. Men nu ska jag pussa på bebisarna innan jag och Pingu åker mot Falun!

Av Mikaela - 12 oktober 2011 21:09

Jag har ju inte varit ute och kört Pysen dom senaste dagarna eftersom jag varit och är super förkyld. Och idag när jag tog mig ork till att åka dit och ta in honom så hade han tappat en sko i bak.. typiskt.. Jaja, får ringa hovis i morgon och se när han har tid.

Nora har varit på teater idag med dagis, hon verkade verkligen helnöjd, för dom hade ju dessutom åkt buss dit.

Kanske att min förkylning är på rätt håll, men nu verkar hostan vara på ingång istället.. jätte kul...
Har dessutom känt mig små irriterad dom senaste dagarna, varför vet jag inte. Men den känslan kom nu så nu går jag till sängs!

Av Mikaela - 11 oktober 2011 21:51

Ja som sagt, det är lite tight med tid när man jobbar, har en valpkull, en massa andra djur, en lillnos som för tillfället är en snornos. Ja ni vet.
Dessutom flyger tiden förbi, tyckte nyss vi tog nya bilder på valparna och nu var det dags igen,men nu har vi i alla fall tagit 4 veckors bilder på valparna nu ikväll och här har ni resultatet.
VARNING, DOM ÄR SJUKT SÖTA!!

Brumma 4 veckor:
   

Liten 4 veckor:
   

Biggan 4 veckor:
   

Björne 4 veckor:
   

Bruno 4 veckor:
   

 Sådär ja, nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng. Min nästäppa var bättre i natt men tror ni jag fick sova då?! Onej, det var ju fullmåne, vilket innebär att Nora hade mardrömmar och var vaken flera timmar och var jätte rädd, lillskruttan. Varje gång det är fullmåne har hon mardrömmar, vad gör man åt sånt liksom?! Men hon somnade på typ 20 sekunder nu ikväll när jag la henne. Hon var hemma ifrån dagis idag med Eddan som vabbade då hon är lite små snorig och trots en kass natt sov hon inget på dagen idag. Så kanske, kanske, kanske att jag får en god natts sömn i natt =)

Av Mikaela - 10 oktober 2011 19:09

Eddan hann bara komma hem så åt vi middag innan mamma ringde å sa att dom var i närheten och att jag skulle sätta på kaffe. Sa till Nora att snart kommer det en överraskning. Och gissa hur glad hon blev när hon såg deras bil rulla in på gården!!
Mormor, jag har saknat er, ropade hon!

Trots min förkylning tog jag tillfället i akt och tog fram trimmbordet och maskinen. Perfekt tänkte jag ju att dom skulle komma, då kan mamma hjälpa mig och klippa valparna så slipper Eddan. Sagt och gjort och på knappa halvtimmen var alla valparna klippta om nos, hals och öron. Ingen sa ett ljud utan alla satt ställt. Tidigare på dagen hjälpte ju dessutom Nora mig att avmaska dom.
Så nu är dom redo inför morgondagens 4 veckors foto.
Liten och Bruno som båda är tan färgade fick fram sina fläckar på kinderna riktigt ordentligt. Super fina är dom, eller ja det är dom allihopa. Men jag är lite små kär i dom tan färgade. Bruno har en mega päls och han ser ut som en liten amris valp. =)

Här är i alla fall några bilder jag tog på dom på dagen idag.
        
Lite små suddiga, men vad gör det när dom är socker söta!

Av Mikaela - 10 oktober 2011 12:24

Och jag börjar denna vecka precis så som jag avslutade förra med att vara förkyld/febrig/toktäppt, underbart va =) Dessutom har jag nog smittat Nora. INTE LIKA ROLIGT... detta innebär att Eddan troligen blir hemma för vabb i morgon, jag tror ju nämligen (inbillar) att jag är så pass bra i morgon att jag kan jobba.

Just nu så varken regnar det eller blåser så snart ska vi gå till skogen, jag och Nora och plocka kottar, höstlöv osv och göra en fin höst tavla. Mys pys. Sen fortsätter jag där jag legat hela dagen, nämligen däckad på soffan.

Men LOVAR er ett senare inlägg med bild både på Höst tavlan och några på valparna som för övrig i morgon fyller 4 veckor, redan!! Bara halva tiden kvar, sen flyttar mina små grisar!! Ursch och fy!

Nej nu pass på ut i skogen medans jag orkar.. tur att vi har skogen så nära som 10 meter utanför ytterdörren =)

Av Mikaela - 9 oktober 2011 09:23

Nu är jag ledig i två dagar, så det blev liksom en sen helg för mig. Men ack så slut jag är... Vi var på Rättviks marknad igår i 4 timmar! Det känns om man är gravid i v 27... även om jag bara ökat 3 små kg så känns det. Kände inte så mycket igår, men idag.. shit.. heeelt slut.. och jag som har så mycket jag vill få gort idag när både jag och Eddan är ledig.. Får se hur länge kroppen orkar.

För övrigt var det minusgrader när Eddan gick upp vid 7.30 tiden i morse... fy.. nu kommer den hemska vintern med stormsteg... HATAR VINTERN!!!

Nej nu ska jag sätta fart innan kroppen checkar in för gott idag..

Av Mikaela - 7 oktober 2011 10:04

Är allt redan gjort? Valplådan städad. Valparna städade och gosade.
Nora är på dagis. Fåglarna, masvinen och kaninen har fått sallad, vitkål och äpplen. Mat, vatten och hö. Japp.
Aaa jag är klar! Och klockan är 10! Nu hinner jag sitta ner i divanen och äta en rostad macka och bara ta det lugnt!
Underbart!

Om en timme ska jag och Pingu dock åka på jobb. Men tills dess, softa!

Av Mikaela - 6 oktober 2011 11:05

Men jag trivs när det är rent och snyggt runt mig. Så jag har idag redan städat hos valparna, matat dom. Slängt in dagens första tvättmaskin av två. Damsugit och skurat hela nedervåningen. Jo, sen har jag även kört igång en disk som snart ska tömmas. Kvar är alltså, hänga två tvättar. Tömma diskmaskinen. Mata, vattna och pyssla hos fåglarna/djuren och sist men inte minst lär jag behöva en dusch =). Sen ska jag och Nora slänga ihop en sockerkaka eftersom ikväll kommer Amanda, Linda och Malin in och firar Nora i efterskott.


Jag borde nog ta det lite lugnare med tanke på att jag faktiskt idag är i vecka 27 (!!) och har en förkylning som sakta men säkert smyger sig på. Ingnornerar den dock ett par dagar till, ska ju jobba fredag och lördag.


Jag har ju en massa planer för vårt Kråkslott, men kan inte genomföra alla på engång eftersom det inte finns pengar till det. Men det som står närmst på listan kostar inte heller sådär super mycket vilket känns skönt. Med andra ord är det genomförbart.
Alltså:
-Köpa färg och måla om Noras rum. Lila väggar och måla hennes möbler vita.


-Måla klart panelen (vit) i hallen, en sväng kvar. Sen ska det upp lite tavel lister och tavlor på väggen.


-Måla vårat sovrum i någon latte/brun färg. Listerna ska målas vita.


-Matsalen ska få nya tapeter, lika så vardagsrummet. Samma, osäker än på vad men några latte färgade med mönster.


Så småning om är planerna även att riva ut köket, bygga ut badrummet på nedervåningen. Och sätta in en wc på övervåningen.


Men förutom dom renoveringarna behövs det fyllas ut med lite möbler som:


-Skänk till matsalen, ek. finns på Jysk. 3499:-
Kan mycket väl köpa en bättre begagnad, men då gäller det att ha bil och släp närsom helst eftersom man aldrig vet när det dyker upp..
 


-Skänk till köket, en vit. Finns också på Jysk. 2299:-
Som sagt skulle jag även här kunna köpa en begagnad.
 


- MALM byrå med 6 lådor. Den ska vara i mörkbrun, precis som resterande möbler i vardagsrummet ska vara. Mycket bra förvaring för dvd filmer och sånt. Finns på IKEA 1295:-
 


Ja som ni förstår finns det saker att lägga pengarna på.. bara pengarna som saknas =) Hihi.. så det blir att ta lite pö om pö. Vi börjar med färg till Noras rum, färg till hallen finns. Det ska bara göras också =) Någon som känner sig villig?


Nej nu ska jag vika lite tvätt innan jag ska busa, leka och pyssla med den bästa!
 

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards