Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under oktober 2011

Av Mikaela - 24 oktober 2011 16:29

Att jag vill hem förstår nog alla, men det här är stört.. Jag har varit inlagd sen igår och jag kommer bli kvar minst en natt till. Det enda som görs är att dom tar nya prover varje gång jag ber om nått smärtstillande, och varje gång kan dom också se att mina värden blir sämre. Men inget görs åt det först nu när jag tjatade mig till en remiss till en kirurg. Nått är fel, hitta felet! Vad annars gör jag här? Jag mår fruktansvärt psykiskt dåligt av att ligga här.. Jag vill hem till min familj.. Eddan och Nora var på besök förut idag och jag bröt ihop totalt när dom kom.Det var väldigt mysigt att ha dom här och jag önskar jag fick vara hemma med dom, och valparna. Saknar till och med dom små stinkande valparna! Nora behöver sin mamma och jag henne... Låt mig bli frisk så jag får åka hem..

Av Mikaela - 24 oktober 2011 03:06

Jag är inlagd på avdelningen BB, fast på den sidan för dom som ännu inte fått barn. Och tur är väl det. Men i lördags när jag jobbade fick jag smärtor i höger sida av magen och sen fick jag sammandragningar. Jag jobbade på för fullt i hopp om att det skulle ge med sig, men icke. I går morse hade jag haft så mycket sammandragningar att jag ringde förlossningen. Det var bara att komma in sa dom. Sagt och gjort.. Mamma, Micke och Sabina åkte ifrån mora och mötte oss i Falun där dom tog Nora och gick på leklandet undertiden. Väl inne på förlossningen kunde även dom se mina sammandragningar så jag fick brikanyl tablett. Sammandragningarna lugnade ner sig lite men fanns kvar, lika så smärtan. Så här ligger jag nu, inlagd men utan svar än vart smärtan kommer ifrån.. Vill ha svar nu, åka hem till min familj som jag längtar så mycket efter att jag storknar snart.. Älskar er så mycket!!Uppdatering följer när jag vet mer...

Av Mikaela - 21 oktober 2011 20:38

Lite kluven när jag kom ifrån specialistmödravåren efter vårt tillväxtultraljud av bebisen. Flödet till navelsträngen var som den skulle, normal med andra ord. Men bebis är inte så stor som den borde vid den här tiden. Tillväxthämad 15 % ungefär. Så nu blir det täta kontroller även där.
Nästa tillväxt ultraljud är redan den 14 november, känns skönt att dom håller koll. Tycker där emot att det var otroligt tråkigt att när vi var där i dag var dom super stressade, så man hoppas ju att bebisen inte är änu mer tillväxdhämad äv vad hon tog sig tid och kollade pga av att dom låg efter i sitt schema..
Jag frågade även om mina smärtor jag haft i magen dom två senaste nätterna och hon skulle ringa och fråga en kirurg och sen ringa till mig under eftermiddagen. Jag ökade redan min dos av omeprazol igår då jag hade så väldans ont i magen.
När hon väl ringde på eftermiddagen sa hon att jag skulle gå på den ökade dosen ett tag framöver, fick även en annan medicin som..ja vad hette den nu igen.. Ja i alla fall ska jag ta den ett tag efter måltid, alt på kvällen innan jag lägger mig. Det är en flytande medicin som när jag svalt den bildar ett skum som lägger sig som ett lock som i sin tur ska göra att det inte kan läcka ut någon magsyra..

Ååå det måste fungera.. vill inte gå och ha ont i magen... så håll tummarna!

Nu till nått trevligare.. vid 17 tiden kom familjen som har Blaze på foder och hälsade på valparna. Vi bjöd på kycklingsoppa som alla åt med god aptit av. Den är populär den där kycklingsoppan =) Har inte träffat någon som inte gillar den faktiskt.
Nu sitter vi och tittar på Idol, Nora ligger här brevid och sover. Jag blir inte heller sen i säng, ska jobba imorgon 10-22.
Hörs troligen inte då, men på söndag är jag tillbaka!

Av Mikaela - 20 oktober 2011 13:04

Idag var det dags att åka till brnmorskan och kolla in sf måttet på bebisen och lyssna på hjärtljud. Eftersom jag är ledig idag så fick Nora åka med mig. Det hade varit ordentligt kallt inatt vilket syntes på bilarna imorse, massor av is och frost. Eddan som var lite sen till jobbet var fortfarande hemma när vi gick upp. Det sista jag sa till han var att jag får nog köra försiktigt idag för det ser halt ut... och det var det minst sagt..
När jag körde över dalälven kände jag hur hela bilen bara gled.. fy.. det bara sög ta i magen på mig.. Jag hade ju dessutom Pingubilen som knappt väger nått så ni kan ju gissa att vi såg ut som Bambi på hal is.
Jag körde bara några km till sen gav jag upp och ringde Eddan och sa till han att han fick komma till Hedemora och möta oss så vi kunde byta bil. Jag vill känna mig säker när jag kör och dessutom har Nora med mig i bilen, jag kände mig allt annat än säker kan jag lova..

Tur som var så hade vi åkt i god tid så rullandes i 50-60 km i timmen tog vi oss in till mvc och var ändå där i tid. Mina värden såg bra ut med sf måtten som tidigare har legat över medel hade plötsligt halkat ner till medel. Vad det beror på visar sig imorgon på tillväxtultraljudet, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är orolig. Känns väldigt skönt att Eddan är med imorgon, ifall att nått skulle vara knas..

Efter bm så åkte jag och nora till donken och åt frukost. Mysigt värre även om vi inte blev där så länge, sen hem, städa hos valparna och mata alla djuren. Nu väntar vi in Mia ifrån stallet och hennes barn Lina och Jonatan. Barnen får busa loss och vi får fika och prata lite häst =).

Håll tummarna för oss imorgon!

Av Mikaela - 19 oktober 2011 09:22

Ja igår blev valparna 5 veckor och nu är dom mer vilda än tama! Men helt underbara!
Varje valps personlighet syns nu så tydligt. Riktiga små krutpaket är vad dom är. I helgen som var fick dom ju vara ute en liten stund, bilderna blev inge vidare. Dom är ju liksom inte still så det är inte så enkelt att ta bra bilder på dom små monstrena, men här ser ni i alla fall 3 nya 5 veckors bilder på varje valp.

Björne 5 veckor. Kullens buse, helt orädd för allt. Han var först med att rymma ut ifrån valphagen, vilket inte förvånar mig ett dugg.
     



Bruno 5 veckor. Betydligt mer lugn än brorsan, sitter hellre och luktar på blommorna än bråkar. En riktig liten charmknutte!
     



Liten 5 veckor. Lugn och harminosk, viftar för fullt på svansen när hon hör Nora i närheten. Gillar inte när dom andra valparna drar henne i svansen, då skriker hon i högan sky!
     



Brumma 5 veckor. En kopia av sin bror Björne i settet. Det är dom två tillsammans som är på upptäcksfärd. Helt orädd och mycket framåt tjej som kommer när man ropar på henne!
     



Biggan 5 veckor. Hon är lite mer som Liten, mer åt det lugna settet. Leker mer på egen hand. Mycket harmonisk och go valp!
     

Om ni är intresserade av en valp är ni välkommen att höra av er!

Av Mikaela - 18 oktober 2011 08:53

Den senaste tiden, kanske senaste veckan har vi men framför allt Nora pratat väldigt mycket om Jens. Här om dagen låg Nora på soffan och små pratade, och rätt var det var så frågade hon om vi aldrig mer kommer få träffa Jens. Jag kände hur tårarna trängde genom tårkanalen men lyckades hålla tillbaka dom. Jag förklarade för henne att vi inte kommer kunna träffa honom nått mer, men eftersom han nu är en stjärna på himlen så kan vi när vi vill prata med honom. Han hör oss men kan inte svara.


Nora som då höll på börja gråta sa att hon saknar Jens. Samtidigt som jag kände några tårar rinna ner för mina kinder. Så vi saknar Jens!!
Sen började hon fråga lite om vad som faktiskt hänt med Jens ben, varför hade han inga ben? Nått för henne hela tiden varit nått naturligt och hon har därför inte frågat tidigare. Så svårt att förklara för en 3 åring.. men jag gjorde så gott jag kunde. 


Imorse när vi vaknat så hoppade Nora över till våran säng så låg hon och jag där och bara pratade. Helt plötsligt dök Jens upp i hennes tankar igen och hon sa att hon saknar honom och att hon önskar att vi fick träffa honom igen. Lilla underbara unge.


Jag känner mig lyckligt lottad över att fått vara en del av Jens liv, och att jag fick vara hans vänn och "lillasyster". Samtidigt känner jag mig så ledsen över att Nora aldrig fick lära känna honom på riktigt, och givetvis tänker jag då på hans egen dotter Tyra som nu får växa upp utan denna underbara person.


  Vi Saknar Dig Jens!  
  



Av Mikaela - 16 oktober 2011 18:04

Jaha, då var man där. Halv vägs till 50. Känner ingen skillnad från igår om jag ska vara ärlig. Ingen 25 års kris/ångest eller någonting =)


Dessutom är jag väldigt nöjd nöjd med vad jag har hunnit med på mina 25 år! Jag har en jätte fin (snart) man, en underbar dotter. En till bebis på gång. En jätte villa, fina , underbara djur så som hundar, katt, kanin, masvin, fåglar och ponny! Jag är snart gift, har snart haft mitt körkort 1 år. Har ett jobb jag trivs med, ja ett underbart liv med världens finaste systrar, bror, mamma och plastis!   


Jag har fått jätte fina presenter dessutom, så som pengar ifrån svärmor som gick till två papegoj ciklider (fiskar) som nu bor i det sex kantiga akvariumet jag fick ifrån mamma. Sen fick jag presentkort på Ikea ifrån min far, så nu kan vi handla den tv bänken vi velat ha länge! Fick även 4 tallrikar av samlings serien Viktoria av pappa. Av mamma, Micke, Sabina, Patrik, Evi och Freddan fick jag en onepice. Fick själv välja vilken så jag beställde denna.
  

Den var lite av dom dyrare märkena och blev ganska så dyr, så då gick Eddan och Nora in och la resterande =) Tack snälla alla ni! Sen av mamma och Micke fick jag en jätte fin vit familjeram som jag älskar!
Av min lillebror fick jag ett trisspaket =) Söt-Simon!


Valparna har fått varit ute en stund idag när solen värmde som mest, det tog ett tag innan dom blev varma i kläderna, men sen var det full rulle som vanligt. Tog lite bilder, men orkar inte ladda upp dom nu..
Sen åkte vi ner till Pysen en stund, Nora ville rida. Men efter sådär 30 minuter så sov hon på hans rygg! Haha.. så vi satte in henne i bilen medans jag tog av Pysen sadeln m.m
Nu ska jag gosa med min lilla fina familj, kanske orkar jag ladda upp bilderna lite senare.


Tack Mamma, Micke, Simon, Eddan å Nora för en jätte fin helg!
Och tack alla andra för alla grattis hälsningar!

Av Mikaela - 15 oktober 2011 07:53

Japp, uppe med tuppen. Eller ska jag säga, Uppe med valparna.
Inte för att det var dom som väckte mig. Dom sover så gott på morgonen. Men Noras förkylning bröt ut ordentligt i natt, stackarn har inte sovit mycket.. inte jag heller för den delen. Men jag är ju van.

Igår så försvann dagen ovanligt fort tyckte jag. Jag och Nora fick först besök på morgonen av en kompis som kom och lämnade lite kisstidningar, =). Sen var det bara att kasta sig in i bilen och åka till Hedemora, plocka upp Simon vid tåget, åka och käka lunch. Eddan kom och lunchade med oss, sen på vägen hem köpa mat till vaktlarna. Hem mata valparna som nu äter mat 3 gånger om dagen. Städa där.. Sen kom mamma och Micke, vart hade tiden tagit vägen?! Jag lagade i ordningen en super god wook till middag sen åkte mamma, Micke, jag, Nora och Simon till Ikea. Vi skulle fika =). Eddan var hemma under tiden och målade klart taket i trappen, eller ja så långt han nådde i alla fall.

Mamma, som är världens bästa mamma hjälpte mig och städade hos grabbarna Grus (marsvinen). Jo juste, vi fick ju även deras 6 kantiga akvarium som hon fixade i ordning. Super fint. Nu behövs bara lite fiskar.
Ja, det var nog gårdagen, gårdagen som försvann!

Idag ska jag, mamma och Nora åka en sväng till falun, handla lite så vi kan göra tårta imorgon, även hämta ut gratis tårtan jag fått ifrån maxi ica. Men nu ska jag ta mig en kopp the och vakna till liv.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards