Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under september 2011

Av Mikaela - 21 september 2011 11:12

Kom nyss hem ifrån falu lasarett, var där på flödeskontrollen. Allt såg bra ut och jag fick en 1:a av 4.a, man ska ha så lågt som möjligt. Så risken att vi får havandeskapsförgiftning denna gång är väldigt liten. Nu ska jag tillbaka dit om 1 månad och då för tillväxt ultraljud av bebisen. Det kommer sen att avgöra om jag ska dit varannan vecka för tillväxt ul eller om det räcker att jag går 1 gång i månaden. Jag hoppas givetvis på det sistnämnda för det betyder också att bebisen inte ser ut att vara för lite.

Eftersom Nora är förkyld fick Eddan vara hemma med henne under tiden jag var där så åkte han till jobbet nu. Hoppas Nora snorar ut allt snor lite fort så hon är redo för dagis på fredag igen annars finns det risk att det blir jag som får vabba.

Idag så behöver vi inte städa ett smack för jag hann med allt jag skulle igår, plus lite där till så idag ska vi bara pyssla, spela spel och bada Alice. Ev ska vi ner så Nora kan rida en stund på Pysen, ut i friska luften gör henne bara bra! Men nu ska vi bygga med duplo!

Av Mikaela - 20 september 2011 13:16

Japp, tiden går fort när man har det roligt. Valparna är väl inte så där super roliga just nu, dom ligger ju mest där. =) Men dom är sjukt söta och gooa! Kan sitta och bara gosa med dom dag in och dag ut.

Jag är inte ensam om att älska dom, lillmatte Nora är också kär upp över öronen i dom. Första dagarna vart till och med jobbiga då hon hela tiden ville vara med dom och vi ville ju ge både Alice och valparna tid. Nu har hon lugnat ner sig men är inte mindre kär för det. Dock är hon mest kär i den valpen vi kallar "Liten", hon kallades tidigare "Bumba" men eftersom hon är minst har Nora bestämt att hon ska heta "Liten". Så, så får det bli, tills vidare =).

Nästan alla valparna har fördubblat sin vikt denna vecka. Biggan som vägde 403 g vid födseln väger nu 778 g. Brumma vägde 438 g men väger nu 935 g och är där med just nu tygnst av valparna. Bruno vägde 417 g och väger nu 856 g. Liten vägde ju 334 g vid födseln men har nu kommit upp i 626 g. Hon följer sin kurva precis som dom andra. Sist men inte minst har vi Björne som vägde 430 g och nu väger han 875 g.

Hur goa som helst, nu väntar vi bara på att dom i dagarna ska börja öppna ögonen och öronen. Ska bli så underbart att få se deras små ögon!

Nora med sin favorit Liten!  

Bättre lill-kennelmatte kan man inte hitta!

Biggan 1 vecka.
 

Brumma 1 vecka.
 

Bruno 1 vecka.
 

Liten 1 vecka.

 
Björne 1 vecka.
 

Sötisar!
      

Av Mikaela - 20 september 2011 09:22

När planerna ändå alltid spricker! Nora har blivit förkyld.. typiskt.. hon som skulle till dagis imorgon när jag skulle på flödesultraljudet.. Det går knappast att lämna en snor-Nora på dagis och inte heller kan jag ta med henne på ultraljudet.. Så Eddan får kompa några timmar så jag kan åka dit sen får han åka till jobbet när jag kommer hem. Tur som det är är det på morgonen i alla fall..

Idag blir det att plocka, dammsuga, uppe och nere.. tvätta 4 maskiner tvätt.. byta ut fällar och filten hos valparna. Även fota dom och lägga upp på hemsidan, för dom är ju faktiskt 1 vecka idag dom små tjockisarna!

Nej, vem har tid att sitta här, lika bra att sätta fart!
Uppdaterar senare med bilder på pupparna!

Av Mikaela - 19 september 2011 21:11

Mvc besöket gick utmärkt. Järnvärdet låg fortfarande bra så inga järntabletter här inte. I like! Behövde aldrig äta extra järn med Nora heller, inte heller behövdes det efter min GBP operation. Mycket nöjd med det, vill absolut inte stoppa i mig mer tabletter..

Sen mätte hon magen och den låg lite över medel så det kändes toppen. Hjärtljud låg på 145, bebisen gillade dock inte att hon tjuvlyssnade så det sparkades hej vilt mot dopplern. Sen for jag hem igen och släppte ut Alice och kollade valparna innan jag åkte mot jobbet. Sen jobbade jag hemifrån idag så Alice och valparna fick sällskap hela dagen. Nu är jag ledig tis, ons och torsdag. Men nu ska jag gosa ner mig i soffan med Eddan-Peddan!


Av Mikaela - 19 september 2011 08:21

Ny vecka, måndag nu igen!
Vädret suger riktigt ordentligt just nu, det öser ner regn och blåser isbjörnar och vi är fortfarande bara i mitten av september...

Helgen var i alla fall underbar, men jag kunde ju inte låta bli och njuta lite av lugnet i gårkväll.. haha.. inte van eller vadå?! Vi har ju haft fullt hus sedan i fredagsförmiddag och sällskapet har bara bytt ut varandra, men så trevligt det har varit!! Nora behöver nog ta ikapp sig lite och i lugn och ro få hinna gå igenom alla sina jätte fina pressenter hon fått.
Men jag är ledig tis,ons och torsdag så vi har tre dagar att bara pyssla, spela och leka, hon och jag!

När mamma och Micke körde Evi och Freddan till tåget igår började Nora gråta, lilla plutten. Men det gick över, sen när Joi, Sigge, Stefan och Elias skulle åka hem började hon gråta igen. Hon saknar Sigge massor redan och pratar redan nu om när dom ska komma hit nästa gång.
Faktum är att jag längtar lika mycket jag.. det var så himla skönt att få sitta ner med Joi igår och bara prata som hon och jag alltid gör.
Hon är som sagt den anledningen till att jag skulle kunna ta mitt pick och pack och flytta tillbaka.. men hoppas istället på att dom flyttar lite närmare hitåt. Nu  när jag fått ett par timmar med henne så får jag alltid ny energi och går lite på lyckokick i ett par dagar, sen blir jag lite nere när den energin går ur kroppen och jag ser vad jag missar. Men som sagt, hoppas dom kommer snart igen så jag slipper bli deppig !
Nej så här blir inga barn gjorda..haha.. jag ska snart köra lillnosen till dagis och sen ska jag stressa in till Hedemora och gå och lyssna på hjärtljudet på bebisen för första gången hos mvc. Mysipys!

Av Mikaela - 18 september 2011 11:59

Idag kommer Joi med familj! Längtar massor!!!
Skynda er hit!!!

Av Mikaela - 17 september 2011 16:40

Vi här hemma friade ju Nora igår, eftersom det var då hon fyllde år. Så hade vi bjudit in idag till fika för övriga. Förutom Joi med familj som kommer i morgon. Vi tog dom med flit i morgon då vi vill umgås med dom hela dagen, kunna äta god mat, fika och gå på skattjakt.

Så jag stressade igång i morse som en idiot, har städat, plockat och fixat 2 tårtor. Givetvis har jag fått jätte fin hjälp av min familj. Dessvärre kom bara Noras farmor och faster så imorgon Joi har vi en satans massa tårta och fika bröd..hehe..  Nora är ju glad i alla fall, frågar dock lite om inte hennes kompisar kommer. Hon saknar sina kusiner =).
Jag tyckte att hon var i minsta lagret för att ha kalas för dagiskompisarna, det får bli nästa år.

Nu väntar vi på en god middag lagad av lillasyster Evi och Freddan, tok längtar och är tokhungrig!!!
Eddan, Micke och Simon drog snabbt som attans till borlänge för att köpa nya slangar och däck till Pysens vagn. =)
Sen är vi redo för busturer i skogen igen!
Men nu måste jag stoppa i mig nått!

Av Mikaela - 16 september 2011 10:35

Grattis på födelsedagen Nora!
  En glad grisunge kl 7 imorse, med tårta i högsta hugg, såklart!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards