Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under augusti 2011

Av Mikaela - 7 augusti 2011 09:08

Igår efter en lite turbulent förmiddag så åkte vi i alla fall och badade  på Metropoolen i Avesta. Nora var så sjukt galen!! Jag har aldrig sett henne så. Hon hoppade ifrån kanten till Eddan som stod 1,5 meter bort. Hon både gjorde snurrar och försökte dyka.. haha fy satan vad jag skrattade.
Sen ville hon hoppa så hon landade en snabbis under vattnet, sagt och gjort. Hon höll för näsan och hoppade!! Hon var verkligen helt vild och helt underbar!!

Sen hemma lagade jag chili con cane som vi åt ute på baksidan som vi nu gjort i ordning med nya dynor och en vaxduk. Så nu är där super mysigt.
Efter det tog jag tag och dammsög övervåningen en snabbis. Sen åkte Nora och Eddan till sjön och skulle fiska. Jag passade då på att åka ner till Pys och köra honom. Så fort som han gick igår har han aldrig gått med mig, det var super kul! Sen var klockan så mycket att det var dags att åka hem och lägga Nora. Som för övrigt hade med Eddans hjälp fått tre fiskar. =)

Idag vet jag inte riktigt än vad vi ska göra, vi ska Nora tillsammans åka ner till Pysen och köra honom innan han sen ska få sig ett bad så vi förhoppningsvis blir av med lite kåda. Sen får vi se vad som händer =)

Av Mikaela - 5 augusti 2011 17:49

Familjen är samlad, vi har ätit grillat kött, majskolvar, champinjoner och en grönsallad. Jag har gjort klart inne hos fåglarna och allt blev jätte fint, har även hunnit klippa Alice, klippa hennes klor och rengjort hennes öron!

Nu ska jag njuta av min familj och helgen!

Av Mikaela - 5 augusti 2011 11:54

Jag ville ju bara att det skulle bli en super mysig dag mellan mig och Nora. Men jag förstörde den och hon hjälpte till med lite trots...

Jag har väldigt många måsten i huvudet. Exempel så vill jag inte att vårat hem ska se ut som en svinstia. När jag jobbar hinner jag omöjligt mer än vad jag redan gör. Det kunde ni ju läsa om här om dagen. Vilket betyder att när jag väl är ledig finns det massor med måsten.. När jag är ledig på helgen tillsammans med Eddan då vill jag göra så lite måste som möjligt eftersom då vill jag utnyttja varenda minut med min familj. Då vill jag med andra ord inte att det ska läggas en massa tid på gräsklippning, städning osv. Men för att det ska fungera så måste det göras på någon annan tid.. men när!?

Men som idag är jag ledig och Eddan jobbar då hade jag tänkt snabbstäda inne hos fåglarna, jätte tråkigt för Nora, men det hade kunnat blivit gjort på 1 timme om hon inte lagt till lite trots typ som att hon vill klätra in i marsvinsburen, leka med vatten hinken jag just konkat ut (som var tänkt att det skulle ges till djuren), slänga ut en massa hö etc.. Tanken var ju att vi skulle ha gjort det lite fort för att sen åka och luncha med Eddan och handla lite skoj på vägen.. Så blev inte fallet.. jag hann städa nästan hela fåglarnas bur innan jag gav upp och bar in Nora på soffan. Där sitter vi än.. Nora har fått lunch och jag väntar nu på att hon ska slockna så jag i lugn och ro kan städa klart så vi sen kan hitta på något skoj. Ikväll när EDDAN lägger Nora ska jag klippa Alice.

Tänk om man kunde trolla bort alla måsten och i samband med det få dom gjorda... Låter jag något negativ?! Absolut inte.. Dagen blev bara inte som man tänkt sig!

Av Mikaela - 4 augusti 2011 10:18

..dag när jag verkligen inte ville lämna ifrån mig Nora på dagis.. Hon var inte ledsen eller så, men hon höll extra hårt och extra länge i mig. Då får jag direkt en klup i magen...

Igår var hon överlycklig när hon såg att dom tagit fram poolen på dagis och skulle bada, alla som läser här har väl förstått vilket vattendjur Nora är!
Så hon sprang in överlycklig och jag kunde gå där ifrån med ett leende på läpparna. Sen fick jag höra på kvällen att någon stänkt på Nora och att hon då blivit ledsen och saknat mig. Sånt händer. Men sen fick jag reda på av Nora att vattnet varit iskallt... Mindre roligt kan jag tycka..

Idag när vi kom til dagis klamrade hon sig fast vid mig och ville absolut inte bada trots att alla hennes kompisar hoppade runt och hade jätte skoj. Hon gick istället till andra sidan och gungade med en dagisfröken.
Att hon inte ville bada förstår jag, för vattnet var verkligen iskallt...
Hon var i alla fall glad när jag gick och satt och gungade, en annan favorit.
Ändå fick jag kämpa mot tårarna på vägen hem.. Tur att vi är lediga nu imorgon och hela helgen!! Saknar min plutt!
 

Av Mikaela - 3 augusti 2011 20:59

Kom hem ifrån jobbet för en stund sen och Eddan höll då på att lägga Nora redan så jag vill ju inte direkt störa dom =) Så jag pysslade ute i djurhuset med alla djuren och fixa i ordning med lite saker som ska med ner till Pysen.

Tänkte nu försöka ladda upp lite badbilder ifrån iförrigår som jag lovat!
Eftersom mitt och Eddans liv består av Nora, Nora, Nora så kommer här en massa bilder på just Nora!
            
Sen har vi han som bländar hela stranden, min andra hälft!
Eddan-Peddan! Här var han inte nertjatad av Nora än att bada men strax där på åkte brallorna av och han fick bada i bara kallingarna =).
  
Under tiden badade, å badade å badade Nora!
     
Sen kom äntligen pappa i, först skulle jag ju givetvis ta en bild av dom, och om ni undrar varför Eddan ser så glad ut så har Nora just upplyst honom om att hon kissar! hahaha...
Sen orkade hon inte vänta längre utan började stänka ner honom!
      
Äntligen gav pappsen upp!
     
Här tyckte dock Nora att nu fick jag ge mig med allt fotande och började stänka ner mig så jag avslutar med den bilden =)
 

Av Mikaela - 3 augusti 2011 09:03

Jag arbetar ju inte heltid, inte på pappret i alla fall. När jag väl jobbar vilket jag gör tis,ons,tors ena veckan och fre,lör,sön andra veckan. När jag jobbar, jobbar jag minst 8 timmar, utom helgerna när det är 12 timmars pass. Hur ska jag hinna med allt utan låta hemmet förfalla?!

Som nu på morgonen har jag hunnit, fixa frukost till Nora och hunden. Duschat, slängt in en tvätt, fixat disken i köket. Kommer även innan jobbet att fixa hos fåglarna (plus marsvin och kaninerna). Det vill säga vattna, mata, ge grönsaker och plocka lite äppelgrenar. Sen är det nog dags att hänga tvätten. Någonstans är det nog bra om jag stoppar i mig nått så jag kan ta alla mina tabletter som ska tas i samband med mat..
Jag damsög igår, så det räcker om jag gör det imorgon.. dock vore det bra om jag även hann handla... dock måste jag åka 11.15 mot jobbet..

Alltså, jag vet att det inte är omöjligt, men hur gör ni småbarnsförälder som jobbar, har hus och hem plus djur?

Visst jag slutar 20 och är hemma vid 20.45, men då är det dags att fixa fåglarna och djuren igen. Alltså kolla vatten, plocka ägg och fylla på mat... Sen eftersom Nora inte kommit in i sina sovrutiner efter sommaren än måste jag lägga henne, för det vill hon inte att Eddan gör om jag är hemma.. Jo juste, sen har vi ju ponnyn också. Som tur är åker vi oftast dit med jobbet mitt på dagen så då slipper jag det på kvällarna..

Jag klagar inte, mina dagar går super fort, önskar kanske bara att jag hann med lite till.. eller kunde klona mig så vi kunde dela upp dagens sysslor. Då kanske ni undrar vad Eddan gör.. ja klipper gräsmattan, jobbar också heltid.. ja gör sånt som jag inte kan.. dock inte på samma rutin som jag gör varje dag!
Opps nu måste Nora till dagis!

Ge gärna tips på hur jag ska hinna med lite till, eller kanske ta hand om mig själv också...

Av Mikaela - 2 augusti 2011 10:40

..ikväll efter jobbet hinner inte nu!
Nu jobb!

Av Mikaela - 1 augusti 2011 20:42

Dagen har verkligen varit underbar! Jag och Nora tillbringade förmiddagen på stranden med lite picnick. Sen köpte vi kebab på vägen hem innan vi sen båda två dog i soffan ett par timmar.

När vi vaknade var det dags att förbereda middagen som idag fick bli kyckling och pastasallad som vi åt ute på baksidan när pappsen hade kommit hem. Sen tog vi vårt pick å pack och åkte ner till stranden igen.
Eddan badade med Nora medans jag tog en massa fina bilder som jag ska ladda upp i morgon och dela med mig.

Nu har jag rensat Noras garderob som hon har här nere och plockat bort alla kläder som är för små vilket var hur mycket som helst. Hittade en hel del kläder som hon fortfarande kan ha (som tur var) för prislappen satt fortfarande kvar..hehe! Blir perfekt med lite nya kläder inför dagisstarten imorgon. Men nu ska lillnosen i säng!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards