Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under augusti 2011

Av Mikaela - 21 augusti 2011 19:04

Vi fortsätter mysa här hemma. Började dagen med en mysig frukost innan vi sen åkte ner till Pysen och körde en tur med honom i skogen.
Sen gjorde vi inte sådär jätte mycket, åkte hem och lagade fisk till lunch innan vi sen tog ett parti yatzy.
Sen var det tyvärr dags för Eddan att börja bege sig till sthlm och vara där för 3 dagars utbildning.
Vi har aldrig varit ifrån varandra så många nätter så det känns väldigt vemodigt.. och lite töntigt att jag känner så. Men är man trygg i sin familj så är man. Tur som jag har så dök mamma och Micke upp en halvtimme efter att han åkte och ska ju vara här med mig och Nora tills onsdag.

Efter vi ätit middag så gick mamma, jag och Nora ut i skogen för att plocka lite kantarellisar. Vi hade inte några som helst förhoppningar om att hitta några men på den timmen vi var ute så hittade vi nog en liter i alla fall.

Imorgon ska jag jobba och Nora ska vara hemma med mamma och Micke.
Sen är jag ledig tis,ons och tors, innan jag kliver på mitt "helg-pass" igen. Men nu ska jag joina mammsen när hon rensar svamp, sen blir det nog sängen för Nora för hon har inte sovit nått på dagen idag.

Av Mikaela - 20 augusti 2011 15:15

En väldigt regnig, men ack så mysig lördag!
Vi började ju mysa redan igår med kräftor, räkor och västerbottenpaj.
Jag gjorde i ordning två pajer o runda foliéformar, frös nämligen in den ena. Perfekt att bara plocka fram vid oväntat besök. Kvällen blev inte allt för sen då Eddan inte mådde så bra pga av förkylningen. Men super gott var det!
     
Ni kanske ser att jag har handskar på mig när jag skalar, det är för att jag värmt räkor i en hel pressad vitlök och vill inte lukta det i flera veckor.. väldigt praktiskt, men kanske inte så sexigt...hehe..

Om man har ätit en massa gott så..
  

..måste man ju gosa också =)

Imorse åt vi frukost tillsammans som vi alltid gör på helgerna, en mysfrulle i stora drag kan jag lova. Med en massa tända ljus och regnet som föll utanför. Sen for vi till borlänge en snabbis för ett leta efter några fler fleecfiltar i samma lila som vi redan har, men dom hade bara gröna kvar där. Hem igen och jag har nu gjort två äppelpajer.
 
En smuläppelpaj och en vanlig äppel och kanelpaj =)
Smuläppelpajen ska vi äta efter middagen, den andra ska jag frysa in. Också bra och ha vid oväntat besök =)

Eddan ligger och vilar lite nu men vi ska snart äta middag och sen ska han få hjälpa mig och rensa under trappen.
Avslutar med en bild på mitt liv!
 

Av Mikaela - 19 augusti 2011 08:13

Nu har jag och Nora tagit helg, japp för jag är nämligen ledig i helgen. Och nu smärtfri igen! I like.
Mamma och jag sitter på en varsin divan i soffan med daton i knät. Nora sitter i mellan oss och gosar med Mango samtidigt som hon kollar in bolibompa.


Igår kväll när vi gick och la oss så var det full rulle i magen, värre än någonsin. Fast jag låg och skrattade högt åt det så fortsatte bebisen där inne å poppa popcorn =)
Vilken otrolig känsla det är


Ute kan man knappt se nått för dimman ligger tjock, men det känns ändå som det blir en jätte bra dag, som jag, Nora å Eddan i kväll ska avsluta med kräftor, räkor och västerbottenpaj. Mums!
Trevlig helg på er!

Av Mikaela - 18 augusti 2011 07:48

Eddan har varit hemma med snor-Nora i två dagar, på dom två dagarna har hon dessutom hunnit smitta oss. Men en förkylning rör mig inte i ryggen, men det gör mitt problem med magsyror.

Jag har ju sen jag blev gravid haft lite problem med magsyror och har nu hunnit besöka akuten tre gånger. Sista besöket fick bli igår, hoppas jag. I alla fall fick jag tillbaka smärtan i magen i förrigår. Visste direkt vad det var.
Åkte och jobbade men när vi ätit lunch då svettasdes jag så svetten rann längs ryggen samtidigt som jag frös. Jag sa till tjejen jag jobbade med som vet om allt redan att antingen får vi avsluta för dagen eller så får vi vara hemma hos oss så jag kan ta det lite lugnt. Hon blev ju nästan glad ifs, för hon gillar att vara hemma hos oss och bara ta det lugnt och surfa lite.
Sagt och gjort. Men smärtan ville inte ge med sig så efter ha varit och lämnat av henne hemma på kvällen åkte jag till akuten. Hade då varit i kontakt med läkare på telefon som inte ville ge mig godkännande att öka min dos omeprazol. Men på akuten fick jag till svar att det är okej att öka dosen omeprazol under en kortare tid. Så nu under 1-2 veckor kommer jag göra det för att sen förhoppningsvis fått kontroll på magsyrorna igen.... Suck, stön och 350 kr fattigare för ett ok!

Känner mig bättre idag och ska jobba, sen tar jag helg. Mamma och Micke kommer idag så det blir dom som hämtar Nora på dagis. Sen åker dom vidare imorgon men lämnar valpen här tills dom kommer tillbaka på söndag. För övrigt går jag in i vecka 19+0 idag, vecka 20 med andra ord! Tiden springer fram!
Får se om jag hinner uppdatera ikväll!

Av Mikaela - 16 augusti 2011 09:55

Eller ja grundmålningen i alla fall =)
Jag, Eddan å Nora tog en varsin pensel igår kväll och målade på.
Eftersom Nora fortfarande är förkyld får Eddan vabba med henne idag. Så jag gissar nog på att när Nora sover lunch passar Eddan på att måla lite till.

Eller hur hjärtat? Blink blink!

Nu ska jag göra mig klar innan jobbet!

Av Mikaela - 15 augusti 2011 12:43

Allt var bara bra med bebisen och den for runt som aldrig förr!
Nu ska jag och Nora sova en stund =)

Av Mikaela - 15 augusti 2011 08:11

För i natt blev det inte så mycket sömn. Nora verkar dragit på sig en förkylning.. Men men, sova vem behöver det?!

Idag ska ju jag tillbaka till falun och kolla om bebisen bytt ställning så dom kan titta allt dom behöver för att den ska få en ok i rumpan! Dessvärre får jag åka själv eftersom Eddan inte kunde ta ledigt ifrån jobbet.
För mig blir det att se bebisen för 3:e gången =) Dessutom blir det ett par gånger till innan januari pga av min operation.

Nu måste jag stoppa i mig nått innan jag åker, min mage skriker!!

Av Mikaela - 14 augusti 2011 19:45

... helgen är över! Jag älskar helgen, missförstå mig inte. Jag älskar mitt jobb också, men på helgerna vill jag vara ledig när Eddan är ledig.
Ledig tillsammans med min familj! Men jag klagar inte, för snart kommer jag ju igen gå på mamma ledighet och har då all tid i världen för min familj!

Men nu är min jobbhelg över, imorgon är jag ledig. Nästa helg är jag ledig så på fredag ska jag, Nora å Eddan äta kräftor, räkor i vitlök och västerbottenpaj. Något större party blir det inte tyvärr.
Hade gärna bjudit in en massa vänner och firat med, men tror ändå kräftorna kommer smaka lika gott!

Nu ska jag få smaka av Nora´s och Eddan´s chokladbollar dom gjort idag, sen blir det sängen för Nora!
Skepp å hoj!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards