Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juli 2011

Av Mikaela - 18 juli 2011 18:21

Inte jag, men jag undrar om Nora är det. För idag har jag inte känt igen min egen dotter. Redan i morse så var hon så himla gnällig, över allt. Och så har det varit heeeela låååånga dagen! Över allt och inget har hon gnällt.
Så brukar inte våran Nora vara. Hon brukar vara glad och påhittig, visst kan hon gnälla över små saker, men inte som i dag.

Eddan fortsätter med målningen här hemma så då vill ju självklart även Nora måla, vilket hon fick. På väggen inna i garderoben under trappen, under tiden hon stod och målade grät hon att det bara blir fel och inte fungerar.. vilken unge grinar över att få måla på väggen?! I vanliga fall INTE vår Nora!

Hon kan inte prata utan att gnälla... så jag misstänker att det ligger någon förkylning där under som är på väg upp. Kanske är hon förkyld i morgon när hon vaknar? Hoppas det nästan bryter ut snart så man åt minstonde vet. Vill inte se henne ledsen och gnällig!

Puss på dig skrotunge!
 

Av Mikaela - 18 juli 2011 08:25

Jag brukar hata måndagar, men nu två måndagar på raken är jag ledig. Så då är det förbjudet att hata dom!
Glömde ju berätta att igår flyttade det in två marsvinsherrar till oss.
Eller till oss och oss.. till fåglarna och Tarzan.
En släthårig kille som är född 2007 som heter Råttan, och en virvelblandis vid namn Humlan född 2009. Dom kommer båda två ifrån ett omplaceringshem i Falun.
Så välkommna hem Råttan å Humlan!

Ja idag öser regnet ner så vad vi spenderar dagen på idag vet vi inte än, oavsett väder lite senare skulle Nora rida idag sa hon. Hon ville rida själv i ridhuset, vi skulle sitta på läktaren. Men där går min gräns än. Lyckades övertala henne om att vi åtminstonde skulle få vara där inne.

Men nu är det dags och väcka djuren ute i Djurhuset för lite frukost och vattenbyte!

Av Mikaela - 17 juli 2011 19:07

Minns inte när jag var så här slut senast... herre gud!!
Jobbat fre-lör och söndag... imorgon ledig. Hade väl tänkt åka någonstans med Nora, men inget är inhandlat för det, för ev picknick så jag ska sova, sova och sova imorgon innan det är dags för en ny runda med 3 dagars  jobb... SEN LEDIG I 7 DAGAR!! Wiii vad jag längtar..
Ifs börjar Eddan å jobba då, men men. Man kan inte få allt!

Nora hade velat åka ner till Pysen idag, men det finns det ingen som helst energi för. Knappt finns det nått vettigt hemma att stoppa i sig heller.. jag har ju jobbat så då har jag inte hunnit handla och nu är det stängt...

Men nu ska jag vila/sova på soffan =)

Av Mikaela - 16 juli 2011 07:51

Jag är så stolt! Nora har sedan ett bra tag tillbaka varit torr på dagen, och då menar jag 100 % torr. Nattblöjan har trots detta varit väldigt blöt ibland och vägt säkert 1 kg =). Men nu sen två nätter tillbaka har även natt blöjan varit torr! Snart har jag inget blöjbarn! Min bebis är borta!
Hon är verkligen super duktig, min lilla stora tjej!

Som om inte det var nog så igår kväll efter jobbet åkte vi ner till Pysen då Nora ville rida. Helt själv, utan koppel- som hon säger. Sagt och gjort.
Satte inte på Pysen nått träns utan knöt runt grimskaftet så fick hon hålla i det. Jag och Eddan gick 1 meter ifrån Pysen på varsin sida. Hon var så duktig. Provade att bromsa honom, få han och gå framåt. Svänga höger, vänster. Ja super duktig. Sen ville hon trava också. Även då skulle vi bara springa brevid. Jag smöghöll honom lite i manen och så sprang vi brevid.
Nora bara satt och skrattade och sa aytt vi skulle springa ifrån pappa, med andra ord fortare fortare!
Super duktig är hon! Kan tänka mig att om ett halvår är hon riktigt duktig.

Hon vet också att när man/om man ramlar av så får man tårta =)

Jaha, lördag.. och jobb... lååångt pass..10-22 och imorgon 10-17.
Efter det ska jag hämta upp en överraskning till Nora innan jag ska hem och städa hos fåglarna, för det behövs!

Av Mikaela - 14 juli 2011 21:22

Eftersom jag jobbar när Eddan äntligen har semester men hade en liten ledighet så tog vi den till vara och begav oss till Mora ett par dagar.
En alldes lagom semester!
Vi åkte redan i måndags strax innan lunch. Nora, Eddan, Alice å jag hoppade in i minibilen Pingu. Resten av djuren lämnade vi i granndottern Michaelas händer. Hon gjorde för övrigt ett super bra jobb och lite där till!
Underbart med sånna grannar!

När vi kom fram så gjorde vi inte sådär super mycket. Nora älskar ju att vara hemma hos mormor så henne behöver man knappast roa där =).
Vi mötte morfar efter hans jobb nere på en grill i närheten där vi åt.
Passade att gå in på Jysk och köpte nya dynor till stolarna i köket.
35 kr/st!

Sen den kvällen så badade Nora medans mamma och Micke var borta i färnäs för att vänta in några som skulle kolla på deras buss. Som för övrigt kom mååånga timmar senare än lovat för att sen inte köpa någon buss... surt som tusan. Vi hade ju redan nu missat vår första kväll då vi hade gått och lagt oss när dom väl kom. Alice hade varit med dom hela kvällen och sov gott sen.

Dagen efter, tisdag. Vad gjorde vi då... gnuggar geniknölarna...
Juste! Det regnade så jag, Nora å Eddan åkte för att kolla in leklandet i mora. När vi kom dit så stod Älvdals mamman i från tv programet Familjen Annorlunda där. Väldigt trevligt bemötande fick vi.
Lekhallen var perfekt för någon i Noras ålder. Hon kunde åka ruchelkanorna själv och klättra som hon ville. Att det dessutom typ bara var vi där underlättade det hela.. men det skulle snart visa sig att det bara var för stunden...
   
Efter det åkte vi runt lite innan vi sen.. ja du vad gjorde vi sen?!
Haha.. jag minns faktiskt inte nu.. jo vi åt ute på china resturang!
Haha... vadå snurrig.. Sen åkte vi upp till färnäs och flyttade på bussen som Nora hjälpte morfar att köra. På vägen hem åkte vi förbi en skylt där det stod auktion och jag som aldrig varit på en förstod inte alls vad vi skulle göra där, men det fick jag snart äta upp. Oj så roligt jag hade det! och det slutade med dom här fynden:
 
Sen blev det hem till dom igen och Nora hoppade i badet med mormor, mycket roligt och uppskattat från Nora som lekte att mormor var en bebis! Haha...

Onsdag. Jag hade gjort i ordning en massa kycklingsallad som vi packade ner med mackor och dricka. Sen åkte jag, Eddan, Nora och mormor till Tomteland. Nått vi gått på varje sommar sedan Nora låg i magen. Så himla mysigt och svenskt där inne. Dessutom var vädret underbart.
Tyvärr jobbade morfar så han kunde tyvärr inte förlja med. Men han var snäll och tog våran Pingu bil till jobbet och bytte däcken ifram på den som var så dåliga att dom kunde ha smält när som helst! Men nu har den nya sulor ifram.
   
Nora som skulle lämna sina nappar på Tomteland blev inte alls så imponerad och jag förstår varför. När vi precis kommit in på tomteland var det en show uppe vid ena scenen så vi gick givetvis dit. Den började gulligt med tomtenissar och små troll som hoppade fram ur stubbar men snart kom ett stort mörkt (kolsvart) högljut troll fram i skogen som var rasande. Som dessutom svor (!!!) en väldigt massa.. efter kanske 5 minuter med detta troll på scen var Nora gråtfärdig och villig att åka hem. Vi lämnade den delen och gick vidare och hoppas hon inte skulle få mardrömmar, för han var verkligen inte trevlig och jag kan inte förstå varför dom var tvungen att göra han så väldigt läskig.. Jag tror knappast vi var dom enda som gick där ifrån med ett barn som var rädd..
Nora glömde det hela snart när hon såg häxan och trollfén. Vi kollade runt överallt innan vi sen satte oss och åt vår matsäck. Super gott var det. Men ganska så snart fick Nora syn på dom här:
     
Så sen hade inte hon tid att äta nått mer..hehe.. men kul hade hon!
Sen åkte vi flotte och fiskade lite.. shoppade popcorn och fiskade fiskedamm och avslutade det hela med klätterställning där mormors krafter sen tog slut så då var det dags att bege sig mot bilen!
En underbar dag hade vi i alla fall! Och dagen var långt ifrån slut!

Vi hann väl i stort sett hem och vänta in morfar bara så begav vi oss ut på nya äventyr. Nu mor Orsa yran som är varje onsdag hela sommaren. Även här har vi varit förut och det har varit väldigt trevligt.
Nora började med att prova på att vara brandtjej.
   
Sen åkte hon lite karuseller och tog lite lotter.
     
Hon avslutade det hela med en stor sockervadd innan vi begav oss hem!
Väl hemma hoppade hon i badet igen innan det var dags för sängen.

Torsdag, packade och fixade för hemresan och vi kom iväg strax efter lunch.. Nora somnade som en stock och sov hela vägen hem, jag var inte sämre jag utan som nästan ända hem. Väldigt skönt var det!
Väl hemma så kändes det så skönt att titta in till fåglarna och se att allt blivit skött i tipp topp! Underbart!

Tack snälla mamma och Micke för dom här dagarna, hade gärna stannat minst en vecka till.. men imorgon kallar plikten och jag ska jobba 12-19.. sen jobbar jag heeeela helgen och lite till. Nästa ledighet är först på måndag. Vad vi hittar på för bus då, det får vi se!
Uppdaterar när jag hinner i helgen!

Av Mikaela - 11 juli 2011 08:11

Och jag är faktiskt ledig tills på fredag och tänker njuta av det!
Så därför får bloggen vila tills på torsdag kväll!
Hoppas ni inte saknar oss allt för mycket!
See u!

Av Mikaela - 10 juli 2011 09:04

Eddan å Tommy fick i sig en rätt bra mängd whisky ifår, vi övriga satt/stod bara brevid och kollade på, trots detta är det jag som har den värsta huvudvärken idag.. känns som jag varit på värsta festen och festat hela natten lång...orättvist!


Av Mikaela - 9 juli 2011 20:57

Ibland behöver dygnet fler timmar. Idag är det en sån dag.

Igår gjorde jag och Eddan iordning dom tre smörgåstårtorna som skulle fixas och allt annat som också skulle fixas inför dagens födelsedagsfirande.
Eddan som har gjort det mesta städningen under veckan gjorde idag resten. Jag har med andra ord inte gjort ett skit när det gäller städningen, hur skönt som helst, men åt andra sidan var det ju hans födelsedag så det borde ju ha varit jag som skulle ha gjort allt. Men han har haft semester och jag har jobbat mellan 8 och 11 timmar per dag...
Men allt flöt på bra och hela dagen har varit toppen.
Nora har haft jätte kul, först med sina kusiner och sen med mormor och co. Vi har dessutom varit nere på stranden en snabbis, jag åkte dock hem med hundarna medans mormor, Simon och Micke var kvar med Nora.

Eddan har fått en massa fint, bland annat pengar till en ny tvättmaskin. Så pass mycket pengar att vi nog inte behöver lägga till så mycket eller kanske inget alls, så snart blir vi med ny tvättmaskin, och jag längtar!!

Eddans syrra med familj sover natten borta på Dala-Husby hotell, dit vi säljer vaktelägg =). Men imorgon kommer dom tillbaka hit och vi ska tillsammans åka ner till Pysen så dom får rida lite.
Jag ska nog åka ner lite innan så jag hinner mysa med honom!

Nu har Nora somnat gott och jag ska sätta mig ute en stund med dom andra innan jag också ska hoppa i säng. Gissar dock att Eddan inte kommer hoppa i säng i natt utan mer rulla för han sitter och tar "en" öl med grannen och Micke =).

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards