Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juni 2011

Av Mikaela - 10 juni 2011 09:34

Världens goaste mule!


Pysen är den minsta killen i hagen och han hänger numera ihop med Gulling som är den största! Hur gulligt är inte det?

        

Här är tacken för att man borstar honom så fin =)
         
      

Av Mikaela - 10 juni 2011 07:41

Klartblå himel och solen värmer redan på bra! I like!
Dessutom är det skolavslutning här i Långshyttan (och säkert på många ställen runt om i sverige) idag.
Jag är ledig så vad jag och Nora ska hitta på får vi se. Vi måste dock åka och besikta bilen misstänker jag..

Jag och Nora var ute igårkväll och körde Pysen en stund. Nora tyckte det var super härligt och satt bara och skrek fortare, fortare! Haha.. dock var det varmt och vi tog det lugnt. Dessutom var det sjukt mycket mygg, så vi måste prepparera oss med myggmedel innan vi beger oss ut nästa gång.
Nora hade bättre kläder än mig och fick inte ett enda myggbett medans jag fick säkert ett 20 tal... äckliga djur!!!

Nej nu ska vi äta frulle!

Av Mikaela - 9 juni 2011 15:48

Eller ja vi gick inte upp tidigare än vad vi annars gör heller, förutom att kl 7.30 imorse satt Nora redan i badet och strax där efter kom moffa med hundarna. Han hade vid 7 tiden släppt av mamma/mormor vid falu lasarett där hon skulle tillbringa dagen.
Så jag, Nora och moffa åt lite frulle och jag surfade runt på nätet. Ville ju så gärna ha en egen vagn till Pysen. Visst är dom super snälla och lånar ut en vagn till oss i stallet, men det är en tugn flakvagn utan någon sits.
Men när vi satt där och surfade så kom det upp en annons om en just sån rockard vi ville ha för ett väldigt bra pris. Dessutom fanns den bortanför rättvik och vi hade inget för oss. Så summa sumarum, vi åkte dit och hämtade den!
Så nu står den nere i stallet och om vädret skärper till sig så ska jag och Nora ta en sväng ikväll. Just nu så regnar det dock...

Helt otroligt vad tiden och veckorna går fort när man har ett jobb och tider att passa helt plötsligt. Imorgon är det redan fredag och på lördag jobbar jag igen. Sen nästa vecka jobbar jag bara måndag, sen är jag långledig. Så då blir det nog en hel del tid i stallet för mig och Nora.
Men nu ska jag slappa på soffan innan jag ska ta tag i middagen..
Heepp hååpp!

Av Mikaela - 8 juni 2011 08:23

...bloggade jag igår eller? Jag vet inte faktiskt. Gårdagen försvann i ett nafs! Först så gick jag upp före (!!!!!) Nora och Eddan och gjorde i ordning en brakfrukost. Hann även fixa iordning massor inne hos hönorna. Eddan skulle vabba då Nora fortfarande inte var 100 %. Men vi ville passa på att ta ut henne en stund eftersom resten av dagen skulle innehålla 30 grader och åska. Så vi åkte ner till Pysen och pysslade om honom en stund. Sen var det dags för mig att åka till jobbet. Jobbade ju 12-22.30
Helt otroligt nog gick dagen ganska så fort.
Idag jobbar jag 12-20 så jag ska snart åka med Nora till jobbet innan jag sen ska åka bort till hotellet och lämna 50 ägg innan jobb.
Phu... dagarna går i ett. Men det är ganska så skönt åt andra sidan.

Ledig tors-fre, så imorgon ska jag och Nora åka bort till falun då mamma ska dit till sjukhuset för kontroll så då passar vi på att lämna lite saker som Simon glömde här i helgen så kan dom ge det till honom nästa gång han har permis. Sen ska jag ombesikta bilen och hoppas på ett ok i baken på den. 
Bjuder på en underbar bild på lillnosen ifrån helgen!
  
Vi hörs imorgon!

Av Mikaela - 6 juni 2011 19:20

Blir knasigt den här veckan när måndagen var röd. Vilket inte gör mig nått alls kan jag lova. För mig får gärna alla måndagar vara röda =).
Nu har alla åkt hem till sig och det är bara vi tre kvar. Ja förutom alla djuren =)

Efter att Eddan å Simon kört in Evi och Freddan till tåget så åkte vi ner till Pysen. Vi ville ju givetvis kolla läget och pyssla om honom.
han såg ut att må prima. Än så länge blir han vaktad av ledaren i hagen och får på så sett skydd emot dom andra nyfikna hästarna. Men jag såg inga bett eller sår på honom. Han stod nöjt och åt. vi tog in honom i stallet så Nora kunde borsta och pyssla. Hon var så goo när hon stod där framför Pysen och berättade hur mycket hon saknat honom, världens bästa häst.
Lilla Pysen sa hon hela tiden och klappade honom på "nosen".
Pysen är otroligt lugn när Nora är runt honom, fast hon gärna vill pilla han på mulen hela tiden rör han sig inte. Och när Nora satt på honom rörde han inte en fena, så hon satt där. Heelt själv!
Vilket team dom kommer bli!
         

      

Nu har vi handlat lite mat och sitter nu som degklumpar i soffan. Nora är super förkyld och blir troligtvis hemma från dagis imorgon med pappa som får vabba.

Vill än en gång tacka min fina familj, mamma & moffa/Micke, Simon, Evi & Freddan, Sabina & Patrik för en jätte rolig helg! Hoppas vi snart kan ses igen allesammans! Ta nu hand om er! Älskar er!
Självklart även min finaste Nora och Eddan oxå!

Av Mikaela - 6 juni 2011 08:35

Igår var ju dagen vi väntat på såå länge och så var jag inte äns inne och berättade om den för er. Men dagen gick i ett och vi var inte hemma först efter kl 21 och då var det Big brother finalen som gällde.
I alla fall, så ni som hängt med på bloggen vet att tidigt i våras var vi och hälsade på min gamla ponny Pysen. Det sista jag skrev i det blogginlägget var att nästa gång vi kommer till dig Pysen kommer vi för att hämta hem dig. Det är precis det vi gjorde igår, lyckan var total!
Jag och Eddan åkte mot avesta vid strax efter 1 tiden där vi skulle hyra släp. sen åkte vi mot eskilstuna och Sundbyholms ponnytravskola.
Jag sov mestadels hela vägen dit men när vi närmade oss kände jag pirret i magen. Kände mig nykär. När jag kom in i dörröppningen till stallet hade dom öppnat Pysens box så då ropade jag på han. Direkt kom det ut ett litet huvud där med spetsade öron rakt fram. Helt klart kännde han igen mig. Jag kände känslorna bara flöda fram och fick hålla mig för att inte börja gråta. Vi tog på han sin nya grimma och pussades en hel del innan vi fick iväg för att skriva lite pappaer osv. När vi kom tillbaka lindade jag hans ben och lede sen upp han på transporten. Han gick rakt in.

När vi sen rullade ut ifrån stallplan satt jag som ett barn på julafton, jag var extas!!!!! Jag visste inte vad jag skulle göra eller säga, men jag gissar på att jag pratade öronen av Eddan =)
Vi gjorde ett stop på vägen då vi var tvungna att tanka då kollade jag in hos Pysen och tur var väl det för påhittig som han är hade han ståt och pillat upp knyten så han stod lös där inne. Dock stod han lite snällt som innan. Han fick lite pussar och godis, såklart!

Sen kändes resan såå läng, jag ville bara hem och ta ur han ur transporten och gosa med han. Väl hemma så samlades vi alla i familjen nere på stallplan och väntade in Anders som har stallet. När han väl kom så gick vi ut i jätte hagen och släppte Pysen med alla andra vallackar, skulle gissa på att dom är 15-20 st. Det blev en hel del race då alla ville nyfiket hälsa på honom, men inget bråk och stök. Självklart missade jag att fota racet men ska ta en massa bilder idag. Tog lite bilder ifrån transporten men min mobil har batteritorsk så jag kan inte ladda över dom. Men uppdaterar mer i kväll!

Välkommen hem Pysen!!

Av Mikaela - 4 juni 2011 22:07

Tjiihoo vilken dag. Vet inte riktigt vart jag slutade sist men i alla fall så vid kanske 14.30 tiden drog vi igång lekarna. Dom blev lite sena men värmen var extrem så vi passade på när det blev lite molnigt.
Dagens första lek var i alla fall Ägg på sked.
Hihi så skoj det var och se på.
Se själva.
           
Efter äggrace så spelades det kubbtunering. Tyvärr blev den avbruten pga av hundslagsmål mellans min syrras egna hundar. som om inte det var nog så blev det väldigt olyckligt när husse patrik skulle gå i mellan och råkade få två bett, ett i halsen (!!!!!!) detta pga av att han bar upp ena hunden och då hoppade den andra upp och skulle hugga den och då träffades Patrik igen i låret. Två bett av två olika hundar. Hur mycket otur kan man ha... I alla fall fick vi skicka Patrik till akuten för stelkrampsspruta och ev stygn. Han klarade sig ifrån båda och det har gått bra. kubben avslutade och vi fixade mat.
    
Ja ni ser ju själva hur god mat det blev!!!
Efter en väldigt massa mat i magen så fortsatte lekarna och nu var det dags för boul (eller hur det stavas).
Allt avslutade med tipspromenad!
Nora har även hon hängt med på allt och när hon äntligen fick möjlighet snodde hon alla pinnar ifrån kubbtuneringen och bollarna ifrån boul och byggde ett eget tåg!
 
Så skoj vi har haft i dag, dessutom toppen väder!!
Tack familjen!! Hoppas helgen fortsätter i detta underbara tecken!

Av Mikaela - 4 juni 2011 09:59

Sitter här med ansiktsmask för första gången i mitt liv. Det är min lillesyrra som ska pyssla om mig och mamma lite extra och hjälpa oss med ansiktsmask, ögonbryn och naglar! Lite sådär extra lyx innan dagar statar på riktigt! Ska dessutom hinna plocka lite och köra dammsugaren.
Sen är jag redo för dagen.

Men nu är det nog dags att plocka bort den här masken =)
Hörs ikväll!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards