Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under juni 2011

Av Mikaela - 22 juni 2011 09:27

Jag gick upp och la mig vid 22.30 efter ha redan somnat på soffan, men väcktes av min hosta... Väl uppe i sängen han jag bara lägga mig ner innan Nora vaknade och var helt förstörd. Livrädd faktiskt!
Mardrömmar igen, denna gång var det spindlar och hon var hysterisk.
Hon kunde inte ha täcket på sig och satt och tittade bakom sin egen axel med stora ögon. Hon sa att dom bet henne. Lilla hjärtat.
Jag vet inte hur länge vi försökte lugna henne med allt möjligt sammtidigt som jag hostade helt hysteriskt.
Vid 1 tiden sa jag åt Eddan att gå och lägga sig i gästrummet så han i alla fall fick sova lite. Han skulle ju dock upp och jobba morgonen därpå.
Jag kunde ändå inte sova pga av hostan..

Framåt halv 2 började Nora bli så däckad att hon somnade brevid mig i sängen. Min hosta lugnade äntligen ner sig och vi kunde somna gott.
Vaknade vid halv 8 imorse och hade sjukt ont i huvudet pga av hostan och sömnbrist. Gick in och väckte Eddan som försovit sig.
Sen började dagen.. Nora vaknade strax där efter, fick i henne typ två matskedar mjölk till frukost och sen åkte vi till dagis.
Som tur är får hon ju frukt där nu vid 9.30 och sen hämtar jag henne innan lunchen. Dom skulle i alla fall ut och plocka blommor idag till deras midsommarstång som skulle kläs imorgon.

Jag åkte och lämnade ägg till hotellet och sitter här nu och känner mig mer bakfull än jag någonsin gjort. Hostan ger inte upp så det blir en sväng till apoteket sen.. tanken är att jag ska jobba i morgon, men vetetusan om jag klarar det med den här hostan...
Återstå att se...

Söt-pandan Nora!
 

Av Mikaela - 21 juni 2011 21:14

Jag har hittat en frizon som passar mig perfekt!
Men först kanske jag ska berätta om dagen så förstår ni varför jag behöver en frizon. Redan när Nora vaknade i morse så sa hon till både mig och Eddan att hon inte ville gå till dagis. Hon sa det hela vägen in i bilen och då gav jag upp. Jag var ledig idag och behövde inte lämna henne. Jag ville inte bråka med henne så jag sa till henne att då får hon åka med mig på det jag skulle göra idag. Javisst sa hon!
Nått både hon och jag skulle få ångra... men men.. jag åkte på dom ärenden jag hade och hon gjorde inget annat än att tjata på att vi skulle åka hem.. Vi skulle fika med Eddan var tanken på hans jobb. Men han hade inte alls tid med oss och Nora surnade änu mer. Gnäll, gnäll, gnäl.. Så jag gav upp. Vi åkte hem, åt lunch och sen somnade vi båda på soffan. När vi vaknat till liv i igen gick vi ut på tomten och lät Hampe (ena kaninen) vara ute i valphagen och springa av sig. Vi lekte lite på tomten och granntjejerna och deras kusiner som är Towa och Mathilda (Tarjas tjejer). Towa och Nora hoppade hoppmatta och lekte kull. Men inte utan gnäll ifrån Nora.
Sen helt plötsligt var kl 17.15 och Eddan kom hem.
Vi åt middag och gick in och firade Linda som fyller år idag.

Sen bestämde jag mig för att själv åka ner till stallet. Vi kan ändå inte rida eller köra Pysen nu när han bara har en sko. Så jag tog in honom och gosade och gosade. När jag trodde vi gosat klart gick vi ut i hagen och jag släppte honom och satte mig på en sten.. han gick och åt lite gräs men kom sen tillbaka och gosade och gosade. sen gick han för att kissa för att sen komma tillbaka igen. Han snosade och blåste varmluft på mig. Vilken kärlek. Vi satt säkert en halvtimme innan vi sa hej då till varandra.
Det är vad jag kallar frizon..

Av Mikaela - 20 juni 2011 16:01

Nu har vi varit ett par timmar på leklandet, den som är minst slut är säkert Nora.. vilken energi dom har... ge mig!!!!
Annars har vi inte hunnit med så mycket mer. Det har regnat om vart annat, nu skiner solen. Men går vi ut börjar det säkert å regna..
Mitt virus jag fick har börjat ge med sig, kvar är en rethosta som man kan bli galen på...

Många undrar om vi inte kommer ut i ringarna nått i sommar. vi hade gjort det massor om Alice hade lagt sitt löp som planerat.. men varför göra nått som planerat?! Om hon hade löpt som när hon skulle hade vi haft en massa söta sommar valpar nu.. men icke... Har gjort allt jag kan, mutat, hotat och försökt locka fram löpet... funkar inte kan jag informera er om...

Imorse ringde jag i alla fall till en hovslagare som skor andra i stallet, han var super trevlig och kommer ut på torsdag och tar bort den enda sko som sitter kvar på Pys.. om den nu då sitter kvar.. Han ska i alla fall verka hans hovar också. Shit vad priset skilljer här och i sthlm! Halva priset här på att få en ponny verkad! Sånt gillas.

Ne.. nu blir det att börja förbereda för middagen.. som blir korv med bröd i dag.. väldigt slappt och väldigt lite att förbereda... I like =)

Av Mikaela - 19 juni 2011 19:15

Fort går tiden! Shit pommfrite!
Jag har ju i alla fall sen typ en vecka tillbaka varit sjukt sugen på kräftor och räkor i vitlök, så idag fick jag min önskan uppfylld! Åååå så satans gott det är!

men jag var värd det, tycker jag i alla fall. Jag har dock damsugot både neder och övervåvningen. Plus att jag har tagit tag i Noras rum och städat där. Insåg vilket satans stort rum hon har!! Hahah.. Hoppas hon kan hålla det lite städat nu..
För övrig har vi inte gjort så mycket, jo Eddan har klippt gräsmattan och vi har varit nere hos Pysen. Nora red honom i ridhuset.
Innan dess har vi varit i borlänge och köpt mer vägg och takfärg till trappen, måste få det klart någon gång så jag kan ta tag i Noras rum och måla där, innan till slut vårat rum ska bli uppfriskat. Förutom det ska ju faktiskt både matsal och vardagsrum få nya tapeter.. Inom sin tid...
Varför ska jag ha bråttom när tanken är att jag ska bo här minst 30 år till!?

Nu kommer mamma och Micke alldes strax, dom ska hämta upp sina hundar som sovit här. Vilket har gått hur bra som helst. Deras valp trivs verkligen här. Men mamma och Micke sover kvar här tills i morgon och innan dom åker hem i morgon ska vi åka till leklandet med Nora.
Men nu ska jag väcka både Nora och Eddan som sover på soffan?! Hallå, ska inte den där ungen sova i natt?!?!
Jaja-... det löser Eddan..haha...

Av Mikaela - 18 juni 2011 20:26

Min virus biter sig fast. Den går dock att glömma bort med lite alvedon.
Men när alvedonen är på väg ut ur kroppen gör den sig påmind i hals och nacke. Men idag fick i alla fall fåglarna det fint och luktfritt igen.
Så skönt när det är gjort. Våran kanin lever ju garanterat lyxliv där inne. Vilken bur han har! Och kompisar! Äggläggande sådana!

Efter vi rivit ut hos fåglarna så åkte vi in till tippen och slängde av det och lite annat bråte. Köpte lite hö till hönorna/kaninen. Sen på vägen hem somnade Nora och sov gott i bilen ett bra tag efter vi kommit hem.

Sen gjorde vi lite fruktsallad på vattenmelon, färsk annanas, banan och äpple. Så himla gott och uppfriskande! Alla hundarna inklusive vi låg helt utslagna på soffan och jag somnade till och med en stund. Det är ju inte så att jag ligger i sängen för att jag är sjuk. Jag håller igång precis lika mycket som när jag är frisk. Men det var väldigt skönt att få ta en powernap bland barn och blöta hundar =).
När vi (jag) vaknat till liv slog vi igång grillen, här skulle det grillas kött och lök. Till det åt vi potatisklyftor. Mums!

Sen kan man ju tänka sig att andra tar det lite lugnt, men inte vi.
Så då åkte vi ner till Pysen och tog ut honom på en tur i skogen med vagnen. Han var lite testig av sig idag och testade gärna vart jag och Eddan hade honom. Sen när vi kom hem till stallplanen igen, hittade Nora cykelpumpen i bilen och pumpade, bakom Pysens rygg.
Stackrs ponnyn for upp i luften och trodde ju jorden skulle gå under.
Så då passade vi på att träna lite med cykelpumpen =). Då gick det super sen, ingen var rädd för pumpen inte.
Sen hem och äntligen göra kväll. Eddan skulle lägga Nora, men eftersom hon fortfarande sitter här antar jag att det blir jag som vanligt. Vilket innebär att då är det tack och gonatt för mig idag!
Så, god natt!

Av Mikaela - 18 juni 2011 10:04

Igår kväll när jag bloggat klart skulle Eddan lägga Nora och jag skulle passa på att ta en dusch och fixa fåglarna. Just när jag är klar hos fåglarna tycker jag höra en bil köra in på vår grusuppfart, jag tänkte att det kanske är någon som vill fråga efter vägen eller så. När jag stack ut huvudet stod där mamma, Micke och Simon!! Dom skulle ju inte komma först i dag och då bara en snabbis för att lämna av sina hundar. Men dom kom redan kvällen innan så dom skulle sova här innan dom skulle vidare ner till sthlm.

Jag blev jätte glad! Och ni kan ju gissa hur glad Nora blev när mamma och Simon stack in huvudet i sovrummet.
-Redan idag? mitt i natten!!! Sa Nora..haha..

Så ni kan ju gissa att Nora inte kunde somna just då utan fick en väldigt massa ny energi och skulle leka med Simon! Så jag tror hon kom i säng vid kanske 21 tiden, men vad gör det =)
När hon i alla fall somnade gjorde även jag det. Nu har mamma och co åkt vidare och kvar är Mango och Wilma. Idag ska vi riva ut inne hos fåglarna och lägga in lite nytt bottenmaterial där inne, sen blir det nog inte att göra så mycket mer... vädret suger..
Jaja, hörs senare!

Av Mikaela - 17 juni 2011 12:12

Det började redan igår faktiskt.. Hade lite känningar i halsen och huvudet kändes tugnt. Natten var hemskt, hade hemskt ont i nacken och i halsen.
Vaknade av att en förkylning satt sig i halsen, nacken, huvudet och lite lock i öronen på det! Dessutom låter jag helt nasal, men inge snor!
Så, jag som skulle städa inne hos fåglarna fick inse mina begränsningar.
När jag lämnat Nora på dagis åkte jag raka vägen hem och la mig på soffan.
Sov och sov och sov. Vaknade änu mer groggy än innan men det är bara upp å hoppa och hämta hem lillnosen som var på utmärkt humör. Super glad var hon.
Så hem och ge henne en mindre bra lunch, en pirgo. Dock var hon lika glad för det. Nu sover hon gott på soffan och jag ska passa på att sova lite till.

Ikväll blir det fredags mys med min bästa lilla familj!
*Kärlek*

Av Mikaela - 16 juni 2011 20:28

Den här dagen bara sögs ut ur mitt liv. Började med att Nora åkte till dagis i vanlig ordning. Jag åkte sen hem och städade inne hos fåglarna, inte inne i voljären, men utanför. Imorgon ska jag städa inne hos dom. Sen slängde jag in en tvätt och pysslade innan det var dags att hämta Nora igen.
Hem och äta lunch, som idag blev nudlar. Både Nora och jag gillar det, kanske för att vi äter det så himla sällan.
Sen somnade vi som två stockar på soffan och sov till kl 14.
Då fick jag ett sms av grannen som hade läst att jag hade planer på att åka ner till lekparken med Nora så dom hänkade på.
Vi tog med oss mellisen dit. Det var mamma Malin, Amanda och dom stora tjejerna Michaela och Linda, så Nora hde inte tråkigt en sekund. Fullt uppvaktad och mycket nöjd!
Vi fikade lite och hade det allmänt trevligt. Sen hem och fixa middag och vänta in Eddan. När väl han kommit och vi ätit åkte vi tre ner till stallet.
Eddan som är snällast i världen erbjöd sig att hämta Pysen i hagen som stod nästan längst ner. Medans tittade jag och Nora på fåren.
När väl dom kom så såg jag att Pysen tappat en baksko och den andra satt inge vidare så Anders i stallet var super snäll och drog bort sömen som satt kvar och drog bort den andra bakskon. Vi valde då att ta en lugn tur med vagnen för att se om han var öm, men inte då. Märktes ingen skillnad på honom heller =)
Tanken är ju att skona i fram även ska av vid nästa besök hos hovis.
Nu är vi i alla fall hem och Nora varvar ner i soffan.
men nu ska hon i säng!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards