Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2011

Av Mikaela - 3 maj 2011 19:20

Nu har det gått 13,5 månad sen jag tog steget och gjorde en Gastic bypass operation, nått jag inte ångrat en sekund. Även om det stött på lite jobb på vägen. Det är så värt det!

Jag startade på 118 kg och väger idag 67,8 kg. Det är en viktskillnad på 50,2 kg! Helt sjukt. En hel människa!

Här nedan ser ni bilder ifrån start till nu.

      118 kg             ca 100 kg             76 kg                  67,8 kg
           
           
          

Jo men visst har det väl hänt en del =). Ser också att jag nu börjar bli i behov av att börja träna för att få huden att dra ihop sig, allt blir jag inte av med och det rör mig inte i ryggen, för jag trivs i alla fall.
Super nöjd är jag faktiskt! Några mått orkar jag inte lägga upp, jag är nöjd så det får räcka! Lite muskler på det här så blir det toppen!

Nu tjatar min lillesyrra att jag får blogga klart så hon får titta så, det får räcka för idag! Ta hand om varandra!   
                    

Av Mikaela - 3 maj 2011 10:05

Idag är det inte skönt för 5 öre... Snö har det kommit i natt också, men det tänker jag absolut inte hålla på tjata om för det har ju alla andra gjort på fb. =).

Idag ska jag ta nya bilder på mig och lägga upp på bloggen. Tänkte även mäta mig. Vägde mig i morse och såg att jag gått ner ett kg till. Mer om det i ett senare inlägg.
Ska åka om en timme och hämta Nora som vanligt. Sen ska vi äta lunch och sova. Efter det kommer Tarja och barnen hit. Det går ju inte gärna att vara ute idag.. alldes för kallt. Ikväll kommer jag ev åka ner till stallet och följa med ut på en tur med Mia. Hästarna håller nämligen på sättas igång inför sommarens turridning.

Fy satan vad jag fryser... hur länge ska det vara såhär kallt innan det vänder?!

Av Mikaela - 2 maj 2011 19:29

Oo älskar när jag har massor att göra, tiden går så mycket snabbare då.
Nu i dagarna ska jag planera helgen, för på fredag kommer nämligen Joi, Steffe, Sigge å Bullen på besök. Dom stannar ända till söndag så jag är överlycklig.
På fredag blir det inte så mycket att göra för dom kommer så sent eftersom Steffe jobbar. Så det är ju inget att planera direkt. Men på lördagen blir det full rulle, kosläppet kl 11, sen hem och dumpa killarna så drar vi brudar och Sigge på picknick, om vädret tillåter. Killarna får snicka hönsgård. =). Sen blir det ju självklart att grilla och spela lite spel.

Söndag, som det ser ut nu blir det att åka och bada i avesta innan dom sen beger sig hem.

När den här helgen är förbi så har jag massor att planera för den 2:a juni ska vi göra om träffen vi hade här i påskas. Då kommer alla hit igen!
Och det ska bli super roligt! Massor med knäppa lekar ska vi leka då!
Dessutom är det ju någon vääldigt speciell som kommer den helgen, men vem det är kan jag inte avslöja än. Det får ni se då!
Nu ska jag gå ut och släcka ner till hönorna och Eddan ska lägga Nora.
Om det är någon som vill köpa vaktelägg så börjar det rulla in bra mycket nu. Vaktelägg är väldigt nyttiga och kan motverka allergier.
Vi tar 4kr/st för matäggen. Så det är bara att hojta till!

Av Mikaela - 2 maj 2011 12:06

Jag buntade upp med handdukar och en bunke igår när jag gick och la mig. Mådde ju illa och var säker på att jag var på väg att bli magsjuk. Så då ville jag förbereda ifall även Nora skulle bli det. Låg och lyssnade på henne hela natten och bara väntade på det otäcka ljudet av att någon kräks.
Men icke, vaknade imorse och var pigg som en lärka!
Tjiihoo så glad jag var.
Så Nora fick åka till dagis i vanlig ordning och jag hade en heldel att städa i ordning efter helgen.
Men nu är allt på sin plats, Nora sover och jag ska strax avnjuta min latte.

Jo, juste igår när jag satt i soffan kände jag att det kröp på min mage och mycket riktigt en äcklig fästing!! Äckligare djur får man leta efter!!

Men nu till nått betydligt gulligare, nämligen lite bilder på lillnosen!
     

Av Mikaela - 1 maj 2011 21:09

Känner mig som en trotsig två åring, men jag vill inte bli sjuk..
Men jag mår sjukt illa och kräktes av middagen.. inse Mickis, du är på väg att bli sjuk...

Nu ska jag tycka synd om mig själv i soffan..

Av Mikaela - 1 maj 2011 15:53

Nora har varit helt hyper idag, helt galen. Men så mycket hon roat mig och alla i hennes väg. Vi åkte ju iväg till blomsterhandeln i avesta för där skulle det vara både kaninhoppning och ponnyridning (dock på islandshästar, även kallade raggsockor.).
Hon gosade massor med alla söta kaniner som var på plats och kollade in kaninhoppningen. Hon har kommit fram till att så ska Tarzan också hoppa =). Sen gick vi en sväng inne bland blommorna för att värma oss lite, det var ganska så kallt och blåste och det var en stund kvar innan ponnyridningen skulle dra igång. Nora spexade och hade sig.
Sen var det dags för henne att sitta upp. Detta gjorde hon med ett jätte leende på läpparna!
Se själva =).
       

Sen har vi lite bilder ifrån karusellåkandet igår.
      *

Nu ska jag göra Kycklingsoppa alá Mikaela! Megamycket dessutom så det räcker till Eddan imorgon på jobbet, och lunch till mig och Nora.

Av Mikaela - 1 maj 2011 09:21

Underbart att vi redan är i maj! Våren har verkligen sprungit fram!
Dock har vi ett par kalla nätter just nu, inatt stängde jag fönstret inne hos vaktlarna och tur var väl det för trots stängt fönster så hade dom "bara" 16 grader där inne i natt. Vilket dom klarar utan problem, bara jag som vill att dom ska ha det varmt och skönt. Det finns två element där inne men dom har vi inte igång nu, givetvis. Och i vinter kommer dom även få ha en värmelampa så dom kan mysa lite extra.

Idag ska vi åka på ponnyridning och kaninhoppning. Sen blir det nog för Eddan att bygga kaninhinder till Tarzan =)
Nej nu ska jag dricka upp min latte innan vi ska åka iväg.

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards