Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2011

Av Mikaela - 13 maj 2011 20:46

Jag lägger inte ner, inte just nu i alla fall! Men då måste ni lova att säga till när ni tycker bloggen börjar bli för tråkigt, för jag tror att det är svårt att se själv när det börjar bli innehållslöst.

Nora sover, fåglarna har fått sina ägg plockade och jag sitter i soffan =)
Alice ser numera ut som en parabolförsäljare när hon springer omkring med sin tratt. =) Stackarn ser inte alls lycklig ut i den. Även om hon inte har ont i sitt ben, det är inte svullet osv. Men det rinner var ur det och det kommer inte läka när hon slickar på det hela tiden.
Danne går ut med henne som vanligt men idag när han kom in med henne såg han lite skärrad ut, han hade gått upp i skogen med henne och sett vad han tror är spillning ifrån en björn (!!!!), detta hade han dessutom sett kanske bara 60-70 meter in i skogen.. Om det är en björn vet jag inte, jag såg inte bajset och går inte ut dit för att leta efter det heller..!!

Nej, en knäckemacka på det här =)

Av Mikaela - 13 maj 2011 15:05

Gaaahhh.. känns som jag knappt kan hålla upp ögonen!
Jag och Nora åkte med mamma och Micke till borlänge där dom bjöd på lunch, sen efter det gled vi in en sväng på biltema innan jag och Nora skulle åka hem igen, och då slog tröttheten till... Livrädd för att somna framför ratten satt jag i bilen och letade efter nått att tugga på.
Jag skulle givetvis stanna bilen om jag kände att det inte gå längre, och innan det är för sent. Fy bara tanken gör mig olycklig, att det finns människor som faktiskt somnar framför ratten och kanske kör ihjäl hela sin familj på kuppen. Nej..
Men vi kom väl hem, Nora somnade på vägen hem och ville knappt vakna hemma. Men nu är det full rulle som vanligt och jag har fått i mig min latte, så nu börjar även jag piggna på även om jag skulle känna efter mycket hellre skulle gå och sova en stund. Men det får jag ta igen i kväll.

Idag blir det att laga en av min och Noras favvorätter. Nämligen spagetti och tonfisksås, både Nora och jag älskar den. Eddan gör inte det lika mycket eftersom det är ganska så mycket tomater i som han hatar.
Men han äter rätten utan att klaga. Där emot var inte han lika förtjust i muffinsarna jag gjorde igår som jag är. Jag ääälskar dom, medans han inte sa så mycket.

Jag känner att inläggen har blivit väldigt  tråkiga och frågat mig fram och tillbaka om jag ska lägga ner bloggen, vad tycker ni?
Ifs har jag lite roliga projekt på gång men det kommer det mer om längre fram...
Men nu så ska jag och Nora gå ut en stund.


Av Mikaela - 12 maj 2011 21:22

När Nora vakande till efter lunch så satte vi igång med muffinsbak när det plötsligt knackade på dörren. Nora visste att det var en överraskning men inte vad så gissa om hon blev förvånad när mormor och moffa stod där =)
När muffinsarna var klara lurade vi oss med oss nora ner till loppisen då mamma ville dit och titta. 
Muffinsarna blev för övrigt super super goda =).

Sen har vi inte gjort så mycket mer, jag har gjort kyckling med chili,paprika sås med pasta som alla älskar och sen har Nora lekt en massa med mormor.
Det drog förbi ett snabbt åskoväder, och jag hann bara se en visserligen super stor blixt. Men bara en..
Jag bråkar fortfarande med ett sår som Alice har på benet efter ett litet slagsmål med Bullen i helgen som var. Har det inte börjar gett med sig efter helgen får jag ta henne till veterinären... suck.. hoppas dock det ger sig med lite hjälp ifrån mig.
Nej nu sover Nora och jag ska kolla på tv med resten av familjen =)

Av Mikaela - 12 maj 2011 10:00

Regnet har öst ner hela natten. Vilket gör inget. Jag brukar sova extra bra när det regnar och har nog gjort det i natt. Drömmer en massa just nu och minns mycket av drömmarna också.
Dessutom sov Nora hela natten i sin säng, bara det i sig gör att jag sover extra bra.

Idag på morgonen när vi lämnat Nora hade vi utvecklingssamtal med hennes fröken Eva. Allt hon hade att säga var bara bra, Nora följer utvecklingen som hon ska och lite där till. Hon är den enda som är 100 % blöjfri på hennes avdelning än så länge vilket gör en lite extra stolt såklart. Hon och också även den enda som pysslar så mycket =) Hihi.. vem kan hon ha fått det ifrån...   

Idag ska jag baka dom super goda muffinasarna som Tarja bjöd oss på i måndags. Ooo det var dom godaste ever! Så det ska vi baka idag efter dagis. Sen kommer ju mormor och Micke och överraskar Nora.
Men nu ska jag stoppa nått i magen innan jag ska hämta väldens bästa lilla plutt.

Jo juste, att inte förglömma! Idag firar jag och Eddan 4 år tillsammans!
4 år har bara sprungit förbi. Vi har på dom 4 åren varit utomlands tillsammans, flyttat ihop, köpt radhus, fått barn, sålt radhus och köpt villa. Tillsammans har vi flyttat från sthlm till dalarna. Vi har även gått igonom flera otroligt jobbiga saker tillsammans. Sånt som gjort oss starkare som familj. Jag älskar dig Eddan, jag hoppas vi får många många många fina år tillsammans med vår fina familj!   

Av Mikaela - 11 maj 2011 10:08

Yee redan onsdag! Snart torsdag, sen fredag och veckan är slut!!
Jippi!
Imorgon kommer mamma och Micke för dom hade ändå nått i falun dom skulle fixa. Nora vet inget, utan det ska få bli en överraskning. Hihi.. hon kommer bli super överraskad!

Två nätter tillbaka så vaknar hon samma tid och vill komma över till oss. Inatt när hon vaknade sa hon att det var inga monster men hon ville gosa.
Då kan man ju liksom inte neka sötisen!

Jag gjorde ju kyckling gryta igår, Nora älskade den. Både jag och Eddan tyckte den var god men väldigt vattnig i sin konsistens, men mosade man potatisen lite så gick det bra. Idag får det bli tacos, vi äter det ändå så himla sällan. =)
Se ya!

Av Mikaela - 10 maj 2011 15:40

Japp, så frågade mig Nora imorse när jag förklarade för henne att jag skulle till arbetsförmedlingen. =) Hihi.. sen sa hon att jag kunde få jobba på dagis med henne. Sötis! När jag hämtat Nora svängde vi förbi ica för att köpa en varsin glass som vi sen avnjöt på trappen på baksidan när vi kom hem. Super mysigt var det att sitta där med henne och hon berättade allt dom gjort på dagis idag.

Hot hot hot, det är det idag! Alldes underbart hot! Men just nu tar vi en paus ifrån det hota och softar lite inne. Nora har lekt med vatten även idag, hon tycker det är så himla kul och så blir hon lite svalkade på samma gång. Jag ska strax ställa mig och laga en kyckling, potatis, curry och kokosmjölk-gryta. Nått jag aldrig gjort förut, men måste testa. Den ser så god ut på bilden.
Lika bra att börja med maten då =) Önska mig lycka till, kan behöva det!

Av Mikaela - 9 maj 2011 21:07

Nora sover och jag glor på tv. En unge i minuten.
Imorgon ska Nora till dagis 9-14 då jag ska på möta på arbetsförmedlingen.

Idag hade vi ju pick-nick i lekparken, super mysigt var det. Ibörjan hade vi några surmulor med oss men det försvann fort så busades det på i full rulle.
Solen sken som aldrig förr och jag har fått ordentligt med färg. Vi hade kycklingsallad och jätte goda muffins som som Tarja hade gjort. Efter närmare 4 timmar där begav vi oss hem. Pga av värmen tyckte jag Nora skulle leka lite i skuggan så hon fick en massa vatten i stora bunkar att leka med ute. Hela hon var rätt blöt till slut, men i värmen idag så gjorde det liksom inget.

Nej nu dissar jag er för soffan! Kram å hej!

Av Mikaela - 9 maj 2011 09:18

Idag är dagis stängt pga av planering eller nått sånt där så idag ska vi ha pick-nick nere o lekparken med Tarja och ungarna. Jag ska göra en pastasallad och hon skulle fixa fika =).
Jag har nyss dansat med snabeldraken och ordningen är nu fixad igen efter helgen.

Imorse när Nora vaknade ville min kropp inte vakna, jag fick inte upp ögonen... helt slut var jag. Varför vet jag faktiskt inte. Kom i säng som jag skulle sov hela natten och vaknade till strålande sol men krippen skrek NEJ! JAG VILL SOVA. Men efter en liten stund så var jag uppe på benen.

Nu så ska jag springa in i duschen och sen göra i ordning salladen.
Hörs sen!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards