Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2011

Av Mikaela - 18 maj 2011 10:22

Nu sitter jag här, toknervös och väntar på att klockan ska gå så jag kan bege mig mot mitt nya jobb.
Nora lämnade jag vid 9.30 tiden imorse, men jag glömde att ta med vagnen så hon skulle få försöka sova på madrass med dom andra barnen. Hoppas för allt att det går vägen annars kommer jag ha jätte dåligt samvete.

Innan vi åkte till dagis så badade/duschade vi tillsammans och han busa en hel del. Det var så himla mysgt. Sen hann vi även kolla läget hos hönorna och plocka lite ägg.

Alice springer här med sin tratt, såret ser jätte fint ut men så fort traten försvinner börjar hon slicka på såret... så hon får väl helt enkelt ha tratten på sig tills det läkt helt och det inte gör nått om hon slickar på det..

Nu är det bara dryga två veckor kvar innan vår lilla familjeträff, åååå jag längtar ihjäl mig snart!!
Men nu ska jag packa min väska och åka snart!
Håll tummarna för mig!!

Av Mikaela - 17 maj 2011 14:33

När jag hämtat Nora så åkte vi hem så hon fick lunch i magen. Sen tog vi ner ett duntäckte till soffan och slog på Pettson och Findus. Sen somnade vi gott och sov hela två timmar !!!!!!
Nu sitter vi här yrvakna och äter lite mellis. I soffan =)
Jag tror Nora förstår att jag inte mår bra och hon var så go i går vid köksbordet när hon såg mig ledsen. Så sa hon såhär:
-Lyssna på mig mamma =)
Sen började hon spexa och leka doktor =)

Vad som är med vädret har jag inte en aning om, ena stunden öser regnet ner helt okontrollerat och nästa sekund är det sol. Jag vill inte säga det så högt men jag kan ju viska det så kanske jag inte straffas för det men:
Jag har inte super ont just nu, så håll tummarna för allt att det är på väg att gå över!!

När vi ätit klart vår mellis ska vi gå ut till fåglarna och ge dom sin mellis som idag får bli rivna morötter =)

Av Mikaela - 17 maj 2011 10:29

Natten har gått bra. Men så fort jag gör nått annat än att ligga ner hugger det i magen.. Ska snart åka ner till apoteket och ta ut tabletterna, fick ju med mig hem så jag hade även i morse.
Doktorn tyckte inte att det var någon idé att jag tog smärtstillande, men jag måste göra det om jag äns ska orka åka till apoteket och hämta Nora från dagis..
Ska ta mig upp ifrån soffan nu, har legat här sen jag lämnade Nora..

Av Mikaela - 16 maj 2011 21:36

Till slut fick jag ge upp. Ringde till 1177, sjukvårdsupplysningen som ville att jag skulle åka in akut eller så skulle dom skicka ambulans.
Trotts att jag hade super ont lyckades jag innan få ihop en lasange, men den fanns det ingen tid för att äta. Vi åkte bums in, så lämnade Eddan och Nora av mig vid akuten. Medans jag roade mig själv där så åkte dom till donken och åt middag. Jag fick komma in för att lämna prover och kissa på beställning är absolut inte min grej, men jag lyckades pressa fram några få droppar. Sen fick jag komma in på ett barn rum, det var det enda lediga. Vilket var perfekt sen när Eddan och Nora kom. Nora hade massor att pyssla med. Jag fick träffa doktorn som inte hade en aning om vad det kunde vara, någe insatt i gbp opererade var han inte heller..
I alla fall tror han sig kommit på problemet efter ha pratat med en kollega.
Han tror att det är den magsäcken som är bortklippt och igensydd som bråkar. Syrorna där ifrån. Kort och gott ett magsår ifrån magsäcken jag inte använder. Så med magsårs medicin åkte vi hemåt, dock med samma smärtor som på vägen in.

Jag som inte hade ätit nått sen 11.30 var inte ett dugg hungrig, men där emot väldigt sugen på den lasangen som stod färdig hemma, så jag tog mig just en väääldigt liten bit. Nu ska jag bara ligga på soffan resten av kvällen och sen imorgon blir det å hämta ut mer tabletter..
Hoppas för allt att jag snart slipper smärtan så jag kan komma igång med jobbet på onsdag.

Hörs imorgon!

Av Mikaela - 16 maj 2011 15:20

..min jobbstart. Det enda som inte är i sin ordning är smärtan jag har i magen. Den är långt ifrån bra. I går vid lunchtid fick jag ont precis under bröstbenet. Stoppade i mig två alvedon och en ipren, det hjälpte lite men långt ifrån allt försvann. Satt med full rump och rygg värme i bilen, och visst gav det effekt. Så pass att jag slapp känna av det när jag var inne på intervju.
Sen var det ganska så lugnt resten av dagen. Åt dock vääldigt försiktigt.
Idag är det tyvärr tillbaka, inte i sin fulla kraft men fortfarande så ont att jag vill gråta i smyg när Nora inte ser. Jag fryser massor, min fingrar har dåligt med färg och jag ryser hela tiden.

Har nu mutat Nora med en isglass och tagit ner duntäcket till soffan.
Kan det vara tarmvred? Vet att vi som gjort en gbp är väldigt utsatta för det. Nått som gbp opererade även får är gallsten.
Borde kanske goggla på det..
Det passar sig inte att det ska strula ihop sig för mig just nu...

Av Mikaela - 15 maj 2011 17:33

Jaha, då ska jag börja jobba på onsdag kl 12-20! Första gången på 2,5 år!
Livrädd är det rätta ordet kan jag lova. Jag fick igår samtal ifrån en tjej som jag sökt en personlig assistent tjänst hos. Vi bestämde att jag skulle komma på intervju idag. Sagt och gjort. Sen på vägen hem, ringer hon efter ca 10 minuter och berättar att jag fått tjänsten!
Startar på onsdag!! Hjääälp vad nervös jag är!

Dock så känns det bättre ju mer jag tänker på det. Det är en 50 % tjänst så det kommer bli toppen. Nora får dock längre dagar på dagis mot vad hon är van med men Eddan ska se till att sluta en timme tidigare så hon i alla fall får komma hem innan middagen.
Nu måste jag dock införskaffa badkläder, för det skulle jag ha med mig!
Shit vad nervös jag är!!

Nu måste jag fixa middagen.

Av Mikaela - 14 maj 2011 19:11

Vilken satans bra eftermiddag det blev! Först fick jag ett mail som jag väntat svar på ett tag. Jag mailade för någon vecka sedan till Dala-Husby Hotell för att fråga hur efterfrågan är efter vaktelägg. Idag fick jag ett mail ifrån dom att dom är intresserade att köpa ägg av oss! Jiihooo!
Så imorgon ska jag åka dit med en leverans på provsmakning =)

Sen fick jag ett väldigt trevligt och efterlängtat telefonsamtal. Dock berättar jag mer om det i morgon!
Jiiiihooo så glad jag är!!

Dessutom har vi ätit grillat och som efterrätt blev det jordgubbar med mjölk! I like!

Av Mikaela - 14 maj 2011 13:02

Kl 10 mötte vi upp svärmor/farmor utanför Hemköp i hedemora. Vi hade äntligen lyckats tjata hit henne =).
Vi gick tillsammans upp till marknaden och kollade runt. Köpte inget speciellt förutom en liten ost för alldes för mycket pengar..haha.. visste vi det hade vi aldrig köpt den. Det är ju ingen ost man hyvlar till en toast direkt =) HAaha.. varje tugga ska njutas till tusen.
Sen var det ju dags för Nora att åka karuseller såklart! Första åkte hon själv, den var på marken, sen åkte hon och jag en som åkte upp i luften. Jag kramphöll i mig medans Nora satt med armarna i luften!! Galning!
Eller chicken-mamma =)

På vägen hem stannade vi och handlade lite på Hemköp innan vi for hem.
Nu har Nora hunnit visa farmor när hon hoppar på hoppmattan och visat fåglarna. Fåglarna som för övrigt har gett mer än 55 ägg denna vecka!!
Då måste dom väl ändå trivas tycker man =)
Nej, nu ska jag vara lite social med svärmor =)

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards