Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under maj 2011

Av Mikaela - 25 maj 2011 09:41

Jag vaknade vid 06.45 och höll på kissa på mig så jag försökte smyga upp för att inte väcka Nora och resten. Alla sov gott, men precis när jag skulle kliva ner i sängen igen kom den lilla valpen. Så jag passade på att gosa med honom och sen fick han äran att väcka Nora med en massa pussar.
Hon vaknade med världens största leende och började busa med honom innan hon äns fått upp ögonen ordentligt.

Så nu har hon hunnit bada och äta frukost, the, ägg och macka =)
Jag väntar in mamma och Micke som skulle ner och lämna blodprov på fastande mage så ska jag hoppa in i duschen. Vill inte lämna Nora ensam med valpen så jag får vänta tills dom kommer.

Jobbet ringde igår när jag just kommit till Mora igår och frågade om jag kunde jobba idag 8-19, men eftersom jag är här så funkade det inte denna gång. Dock så skickade jag ett sms och sa att jag kunde jobba 18-21 ikväll om det fortfarande behövdes, vilket det gjorde. Så jag åker och jobbar en stund lite senare.

Nu är det inte länge kvar tills vi ska ha familjeträffen och jag längtar som attans!!!

Av Mikaela - 24 maj 2011 14:45

..var man i Mora då =) !
Jag och Nora bestämde oss i morse vid 7 tiden att va fasiken ska vi göra hemma hela dagen i blåst och regn? Eftersom Nora inte får gå på dagis så har hon otroligt tråkigt, så vi tog Pingubilen och styrde den mot Mora.

Mamma och co visste inget, så när vi närmade oss ringde jag och frågade om dom ville möta oss på donken för lunch =)
Gissa om dom blev överraskade och glada!

Nora sov inget på vägen hit så hon var lite halvgrinig men hade full rulle att hålla reda på mammas nya valp och syrran Sabinas nya valp. Båda valparna är jätte söta och visst skulle jag vilja ha en, men med jobb och allt annat så hinns det inte med någon valp just nu.
Nu har Nora sovit och vi har fått i oss lite fika, gissar väl på att Nora snart vill hoppa i badet. Eftersom dom har badkar så bor hon ju typ där =)

Hörs senare!

Av Mikaela - 23 maj 2011 15:08

Det märks direkt på mig om Nora sovit i våran säng eller inte. Har hon inte det sover jag sjukt bra, meeeen inatt var ingen sån natt. Nora kom upp till oss, vilket jag tycker är mysigt ifs. OM UNGEN KUNDE LIGGA STILL!!
För det kan hon inte... Men men.. sova kan man ju göra i graven =).

Jag blir så himla besviken på dagis som inte ser till barnens bästa. Ringde till dom i morse för att berätta vilka dagar jag skulle jobba denna vecka, och det är ju bara torsdag. Med andra ord är Nora bara välkommen dit då på torsdag. Så vad vi ska roa oss med hela veckan förutom torsdag har jag ingen aning om. Mest synd är det givetvis om henne.

Jag var ut till Viktor på Husby-Dala hottelet och lämnade 20 ägg. Han frågade om jag kunde komma med yttligare 50 till fredag?! Hallå??
Öö nej sa jag.. tyvärr.. hinner nog inte få fram så mycket ägg tills dess.
Vi har ju beställt mer hönor, men det är 2 veckor tills dom kommer!!
Jag skulle i alla fall komma ut med så mycket ägg vi hade tills dess.
Dom 30 jag levererade i fredags hade inte räckt... Populära våra ägg =)

Nej nu ska vi njuta av stormen ute och pyssla med hönorna.

Av Mikaela - 22 maj 2011 14:35

Kom hem för en stund sen ifrån Borlänge. Vi behövde fylla på frysen så det fick bli åt det hållet idag. På vägen hem så ringde jag Simon som satt på bussen på väg hem till norrtälje ifrån mora. Det visade sig att han just åkt i från borlänge och när vi tittar upp ser vi hans buss ca 250 meter fram. Eddan lyckas köra i kapp och förbi så vi fick vinka åt Simon =)
Jag hade Simon på telefon och när vi åkte förbi sa han,
-Nu fick jag i alla fall se er!
Ååå vad go han är! Snart Simon kommer vi och hämtar dig för en långhelg!

Väl hemma ville Eddan klippa gräset och Nora diggar inte alls gräsklipparen så vi tar en pause här inne. Skulle VERKLIGEN behöva damsuga och tvätta golvet men min mage och jag är inte överräns idag så jag får göra det senare, men det måste göras idag... Hatar äckliga golv..

Alice är första dagen utan sin strut på huvudet och jag vet inte om det är jag eller hon som tycker det är skönast. Jag för att då drar hon inte ner allt i sin närhet och låter inte så mycket på nätterna. Och hon själv för att det är bökigt att gå med den där tratten.
Nej dammsuga var det...

Av Mikaela - 22 maj 2011 07:41

Trots att jag kom ganska så sent i säng igårkväll och Nora väckte mig 06.45 så känner jag mig mer utviland än jag gjort på väldigt länge!
Underbart, dessutom är ju vädret så bra idag!!!
Nu är jag ledig tills på torsdag så jag och Nora har all tid i världen att gosa massor!! Imorgon ska hon och jag själva ut på en road trip, mer om den senare..

Idag ska vi vara ute hela dagen, grilla massa gott och njuta av vädret och att vi är hemma alla tillsammans idag! Myys!!
Njut av vädret!!!

Av Mikaela - 21 maj 2011 09:25

Äggleveransen gick super igår, bara hoppas vi hinner få fram 20 ägg till tills på måndag, dock lite tveksam, hönorna verkar ha en svaka just nu.
Men men, åtminstonde borde vi få fram 15 ägg tills dess.

Jobbet igår gick också bra, kom dock lite sent därifrån, ca 20 minuter sent. Nått jag tänker säga till om att vi måste försöka hålla eftersom jag har en bit att åka hem och ju senare jag kommer iväg ju mörkare är det och större risk för vilt på vägarna. Idag är har jag ett mördarpass framförmig på jobbet, 12 timmar. Dock sköt vi det så jag börjar kl 11-23. Skönt det så jag slipper köra hem så sent. Sen är jag ledig till torsdag! Ååååå så jag ska njuta av min ledighet.
Dock måste jag få klaga lite på dagis.
För nu kommer jag gå på rullande schema vilket gör att varannan vecka kommer jag bara jobba fre-söndag. Och det innebär att jag endast får ha Nora på dagis på den fredagen. Så från 15 timmar i veckan kommer hon den veckan endast få gå 5 timmar ena veckan. Vilket gör att när jag jobbar tis, ons, tors då får hon gå på dagis. Sen dröjjer det ju en vecka innan jag jobbar igen och då får hon inte gå där. Krångligt det blev, men jag undrar bara varför hon inte kan få gå någon mer dag den där veckan så det inte blir så långt uppehåll där i mellan... Jaja.. med andra ord blir det inge dagis för Nora först på torsdag nästa gång... trist för henne framför allt.

Jaja, nu ska jag göra mig redo och fixa fåglarna och gosa med min familj innan jag åker på jobb! Hoppas ni får en trevlig helg!

Av Mikaela - 20 maj 2011 08:23

Jag brukar alltid älska fredagar, men inte i dag. Eller jo, men inte på samma sett. Brukar alltid se fram emot fredagar och fredagsmys med familjen, men idag jobbar jag 14-22 och missar hela fredagsmyset med min familj.
Det skär i hjärtat på mig.. Det märks att jag inte är van.
Igår kom jag ifrån jobbet lite tidigare, ringde direkt hem och det var Nora som svarade. När hon frågar mig om jag kommer hem nu har jag svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag har liksom gått hemma med henne i 2,5 år, det är en jätte stor omställning att då vara ifrån henne 10 timmar om dagen..

Om det är jobbigt idag så är det 100 gånger värre imorgon. Då jobbar jag mördarpasset 12-00.. Det suger, men det är väl såhär det är. Hoppas ju fortfarande på att få nått jobb som är lite närmare om inte annat andra tider, mer normala tider.

Oo vad jag har klagat av mig nu känner jag, nu ska jag passa på och gosa hur mycket som helst med min lilla älskade Nora innan klockan blir 11 och jag ska lämna henne på dagis, för att sen åka och leverera ägg till Dala-Husby Hotell & Resturang =).
Saknar min familj!!

Av Mikaela - 18 maj 2011 22:14

Ooo shit vad jag är slut, både i huvudet och i kroppen. Det märks att det var länge sen man jobbade, för man är inte alls med i svängarna. Hoppas dock att jag repar mig och kommer ikapp snart.
Annars har dagen flytit på väldigt bra, allt har gått bara bra.

Idag fick jag dessutom en bokning på 40 vaktelägg som dom kom och hämtade nu ikväll, och när jag kommer in ser jag på mailen att jag har yttligare en bokning av 50 är tills på fredag. Nu är det så att vi inte har så mycket ägg tills dess men till måndag borde vi ha det igen. Sen rullar det på med åtminstonde en bokning i veckan av 50 ägg!! Så himla roligt!!

För Nora har det gått super bra på dagis. Hon sov på madrassen med dom andra barnen inga problem där. Min älskade älskade lilla plutt. Hon hann somna innan jag kom hem, vilket är väl bra men ååååå vad jag saknar henne! Ska snart gå upp och sova så jag får ha henne i min närhet. Min älskade, underbara lilla sorkunge!
Hon sover inte i våran säng utan sover i egen säng men i vårt sovrum för er som missat det =)
Gonatt vänner!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards