Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under februari 2011

Av Mikaela - 19 februari 2011 07:51

-26 grader ute och kallvattnet har frusit. J*vla vinter!! Nu får det f*an bli vår! Jag pallar inte mer... Skit sverige.
Hur det blir nu med trippen till mora vet jag inte. Kanske jag och Nora får åka själva så Eddan får vara hemma och elda och hålla koll på när vattnet kommer igång. Kanske kommer det igång redan om ett par timmar det vet jag inte. Så trött jag blir.. I sommar blir det att verkligen tilläggs isolera! Tro mig. Nästa vinter vill jag inte behöva vara med om det här.

Nu ska jag göra i ordning en varm frukost med en massa tända ljus.
Hoppas ni andra får en trevlig helg!
Uppdaterar ikväll, förhoppningsvis ifrån Mora!
Juste, Grattis älskade stora syster på födelsedagen!

Av Mikaela - 18 februari 2011 12:41

Jag har matkoma och det känns som någon dragit ner en rullgardin framför ögonen på mig.. Idag tog jag och Nora helg och hoppade över dagis. Istället fick hon följa med mig till läkaren. Skulle dit och kolla upp känsel bortfallet och smärtan i mina tår. Läkaren sa att anting har jag super B12 brist eller så är det nått allvarligare. Jaha.. så dom tog 15 olika prover. 6 rör blod. Hela tiden var Nora super duktig. Satt och frågade när vi skulle åka hem =)

Nu har vi just ätit lunch och jag har fått matkoma... ska snarka lite på soffan tror jag =)
Trevlig helg! 

Av Mikaela - 18 februari 2011 07:43

Idag tar vi helg och hoppar över dagis. Nora får följa med mig till läkaren istället. Sen har dagen ev. två alt. Antingen blir vi hemma som vanligt.
Eller så kommer vi åka och möta mamma och co i borlänge då dom skulle dit och titta på någe cross grej. Då är tanken att dom tar med sig Nora hem. Vi kommer ju ändå dit i morgon. Nora skulle bli helt överlycklig.
Därför har vi inte sagt nått till henne än. Hon har tjatat om mormor varje dag denna vecka..haha..

Håller tummarna för att stackars Eddan kom fram till jobbet som han skulle, han fick ta den mindre hela bilen för jag vågar inte köra den när den krånglar... Förlåt Eddan, gick det bra? Det är bara att ringa annars så kommer vi och räddar... jag menar hämtar dig =)
Nu ska vi äta frukost, i soffan!

Av Mikaela - 17 februari 2011 12:20

Idag hade dagisfröknarna fått känna på Noras trots. Blev lite förvånad faktiskt, för peppar peppar så har det varit lugnt hemme på trots fronten i två dagar.. Skönt att hon tar ut det på dagis ist för hemma..haha..
Vii ätit lunch och nu tittar nu på Pettson och Findus.. som vi sett sådär 100 tals gånger, det är ju tur att även jag är ett fan av Pettson och Findus =) Är det någon sov vet vad resten av hans höns heter? Jag vet Prillan och tuppen Jossi, men vad heter dom andra?

I morgon är det fredag..jaa.. äntligen.. känns som det varit en lång vecka. Skönt att den snart är över. Idag ska jag laga fläskfile och med klyftpotatis. Och i morgon får det bli hemmapizza. Men nu håller nog Nora på att somna.. då ska jag röja lite.

Jo juste, hjärtat! Du glömer väl inte att köpa disktabletter?
Puss

Av Mikaela - 16 februari 2011 13:16

Jag har en skum och väldigt läskig känsla i kroppen...

Av Mikaela - 16 februari 2011 09:35

Det snöar... kan det blir bättre? Ojaaa, det kan det verkligen..
Va faaaaan! Mer snö? Vi kommer ha snö långt in i juni. Snart kan man inte äns längta till sommaren längre...

Ont i skallen har jag i dag också.. Nora är på dagis och jag röjer som vanligt. Hon har bett om pannkaka till lunch så det får hon äta så äter jag rester från igår, då gjorde vi chili con cane. I like!
Sen så ska jag in till Öppna förskolan i Hedemora för där hålls någon intro i Scrapbooking som jag ska gå på. Så kan Nora föja inne på öppna så länge..

Känner mig så himla tom idag.. varför?

Av Mikaela - 15 februari 2011 13:07

Idag verkar det vara en mycket bättre dag än igår. På Nora fronten alltså. Hon verkar vara mer behaglig i settet idag. Hon kom iväg till dagis och var glad. Sen åkte jag till kyrkan där Barn cafét håller till på tisdagar. Kändes lite konstigt att åka dit utan barn, men jag behövde träffa lite vuxna utan Nora. Och idag var det en BVC sköterska där vilket var toppen. Kunde fråga henne lite om hur jag ska tackla Nora.

Hon sa att en sak är uppenbar, jag behöver mer egentid. Mer tid till mig själv. Vi behöver komma ifrån varandra. Ja det låter väl bra och enkelt, men så himla enkelt är det inte. Vad ska jag göra för att få egentid? Eddan skulle säkert tycka att det också är en bra idé men vad ska jag hitta på på min egentid? Sätta mig i bilen och åka ett varv runt byn?
Nja.. kanske blir lite dyrt i längden..

Ifs så håller vi nu på med ett projekt, och visst skulle jag kunna lägga lite extra tid på det sen när det är klart men det dröjer ett par veckor..
Ja, jag får väl börja knypla eller vad det heter.. kanske finns någon sån förening häromkring..hahaha.. Nej nu sover Nora så nu ska jag passa på att små städa.. Hej hopp!

Av Mikaela - 14 februari 2011 19:58

Alla hjärtans dag i all ära, men vad hjälper det när man har en mega trotsig liten skitunge =) Phu.. vissa dagar känns längre än andra..
Redan i morse så märkte jag att denna dag ska vi nog hoppa över. Går tillbaka till sängen och drar täcket över huvudet.. men icke så fungerar det inte...

Efter jag väl fått på henne alla kläder och fått iväg henne till dagis så var det bara att börja röja hemma efter helgen. Det var väl den lugna stunden idag.. Sen hämta Nora, försöka få i henne lunch och försöka få henne och sova efter lunch. Så var tanken i alla fall.. i 1,5 timme höll jag på sen gav jag upp så då åkte vi över till Sandra och hennes barn Alva som är lika gammal som Nora och sen har dom en liten My på 5 månader.
Inte äns nu kunde Nora hålla god min.. så efter 1,5 timme gav jag upp.
Jag fick då bära henne till bilen då hon vägrade att gå.. tanken var ju att vi skulle gå in på ica (fett romantiskt, jag vet =) ) och köpa lite trisslotter till Eddan. Och lite choklad.. Men inte orkade jag släpa runt på Nora där inne.. BIG NO. Packade in henne i bilen och åkte hem. Hon var såå trött så hon gick raka vägen in i vardagsrummet och la sig på soffan och sov. Klockan var då så mycket att jag försökte väcka henne när jag lagat middag.. skrik och bråk. Men om hon skulle fått sovit längre skulle hon aldrig komma i säng nu ikväll. När jag väl lagt upp spagetti och skurit den till henne så var det fel på skeden, först var den för stor (trots att det var en the sked), när hon fick en mindre var det fortfarande för stor (!!!!), då frågade jag om jag skulle skära maten mer. Sagt och gjort, nej då sa hon åt mig att hon får ont i öronen när jag skär maten för det låter för mycket... Gaaaaaaaa!!!!

Tur som var kom Eddan hem i samma sekund, med sig hade han en ros och en jätte fin hjärtformad lyckta som jag kunde hänga i fönstret.
Underbaraste, finaste Eddan! Jag älskar dig!!

Och du, Nora! Jag älskar dig med, trots att du tycker jag både luktar och är bläääääää!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards