Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under januari 2011

Av Mikaela - 9 januari 2011 16:05

Nu är jag seg kan jag lova..
Vi har ju haft Nina och Sammy sovandes här i natt och det har varit jätte trevligt på alla sett och vis. Barnen har busat massor och tjivats =).
Nora slockanade när dom hade åkt hem men fick inte sova så länge.
Med det räcker, hon är glad och trevlig för det. Hon tror säkert hon sovit hur länge som helst =)

Imorgon är det ny vecka, och mamma och co kommer på besök tills på onsdag. Det ska bli super mysigt. Jag har mått jätte bra dom här dagarna Eddan varit hemma, inget depp eller ångest så det känns skönt att mamma och co avlöser honom imorgon.
Jag känner mig mest deppig och nere när jag är ensam hemma, självklart.

Snart ska Blaze ut i ringen igen, och det ska bli jätte kul och se vad dom säger om honom. Det var länge sen nu, jag tycker han ser jätte fin ut. Ska ta nya bilder på honom på utställningen. Och när han är badad och fönad.
Men nu ska vi kolla vad det blir för middag idag.. sen blir det att sega sig i soffan.

Av Mikaela - 8 januari 2011 17:23

Idag startade jag dagen med att åka med Mia ner till stallet. En super trevlig tur i skogen, kalls som tusan, men det är värt det sååå mycket.
Sen hem och förbereda middag och efterätt innan Nina med familj skulle komma. Det blev tyvärr bara Nina och Sammy, men lika trevligt har vi för det =)

Jag har gjort i ordning efterätten som blir päronkompott med vaniljpannacotta. Nått vi bjöd Joi med familj på i nyår som var väldigt populärt. Tack Lena som bjöd oss på det i julas!

Till middag blir det också samma som vi bjöd Joi med familj på nämligen smördegsinbakad fläskfile med någon gegga =) Gott så in i norden!
Det receptet har jag fått av lillasyster! Tack yster =)

Nu ska jag fortsätta vara social och snart äta mat!
Dreglar redan nu!

Av Mikaela - 7 januari 2011 19:35

Jag vet att du säkert svurit massor över mig idag. Har inte hunnit blogga först nu. Jag skulle ju starta dagen lika bra som igår.. men med min otur så självklart skulle nått sätta stop för det.

Redan igår hade jag känningar i en av mina tänder.. nej tänkte jag och försökte förtränga det hela dagen.. Det funkade inte.. hade ont hela natten och fick snällt ringa till folktandvården i Hedemora imorse. Fick en tid 11.30 Så det var bara att skicka ett sms till Mia och säga att idag blev det ingen skogstur..
Väl hos tandläkaren sa hon att jag skulle varit där 10.30? Va, nej nej jag skrev ju upp allt hon sa och jag skulle vara där 11.30 Vilket fall som helst fick jag komma in. Tandis gjorde allt möjligt med tanden, knakade på den ifrån alla vinklar, sprayade luft och vatten.. Ingen smärta. Tog en massa kort och tanden såg jätte fin ut. Jaha..sa jag.. och även han.. jag får gå och prata med en kollega. Under tiden han var borta frågade den andra tandisen om jag varit förkyld nått.. jopp det har jag ju.
Så dom kom fram till att det är inge fel på tanden utan det är min förkylning som gått till bihålorna som ligger och trycker ner mot tanden.
Jaha.. så jag hade missat turen i skogen för en förkylning?! Jaja.. inte mer med det.

Vi styrde kossan mot Falun och det nyöppnade Sporty (lekland), tjjiihoo vad skoj det var! Det här leklandet slog alla andra lekland med hästlängder. Så himla frächt, roligt, stort och luftigt.
Nora älskade det. Så det blir ju vårat nya hak!
Joi, ni måste komma hit så vi kan åka dit. Shit vad kul vi hade det!

Sen när vi kom hem så gick jag och grannen Ingegerd ut med hundarna på en ordentlig sväng. Alice fyller ju 2 år idag så hon har fått en massa extra pussar och kramar, 3 bollar och en massa godis.
Grattis Alice-balice!

Jag tänkte jag skulle ha visat lite nya kort, men hittar inte sladden så jag kan ladda upp dom. Nora hoppade hopprep med den i förmiddags..
Ville visa er mina nya raggsockor som Ingegerd stickat till mig!!
Tusen tack!!
Nej nu ska vi ha lite vuxentid och kolla på film!
Nöjd Joi? =)

Av Mikaela - 6 januari 2011 19:40

Jag är verkligen sjukt nyfiken på det här året. Kommer allt att lösa sig?
Kommer all otur att fortsätta? Ger vi upp eller slår vi näven i bordet och ger oss fan på vår dröm?
Jag vet inte.. Har inte svaret på någon av frågorna.. Mår lite bättre idag mot hur jag mådde igår.. Har spytt även idag, men det verkar vara sammankopplat med ångesten jag bär på. Men nu är Eddan ledig i ett par dagar och det underlättar massor.

Dessutom så startade jag ju dagen med att åka med Mia ner till stallet och följa med ut i skogen på en tur. Jag fick rida hennes Primus, vilken kille. Han var super mysig att rida. Denna gången kunde jag verkligen njuta av att sitta i en westensadel. Dessutom var den här sadeln mycket skönare än den jag satt i sist. Så imorgon startar jag dagen med att åka ner dit och följa med ut på yttligare en tur.
Nu ska jag lägga Nora och hoppas på att vi får lite egentid =)

Av Mikaela - 5 januari 2011 08:59

Hur jag än försöker att förtränga det utåtsett så går det inte längre.
Jag är deprimerad. Jag har alldes för mycket i huvudet.
Problemet är att jag vet inte vart jag ska ta tag i det, vart börjar man, hur börjar man?

Kanske var allt med flytten ett stort misstag? Känner mig inte trygg längre. Jag hatar vintern.. men blir det bättre efter vintern?
Jag vet inte..

Vill inte gråta mig till sömns, vill inte vakna av att jag gråter.
Tur att Eddan bara jobbar halvdag idag.. inge kul att vara ensam när man känner sig liten...

Av Mikaela - 4 januari 2011 15:22

Idag är det riktigt grått ute.. så himla trist. Är verkligen i behov av sol, massor av sol. Jag drömmer mig bort hela tiden. Skulle så himla gärna vilja ta med familjen på en thailand resa. Nora skulle älska det. Hon älskar att bada, tänk att kunna vara på stranden hela dagen och låta henne bada så mycket hon vill. Och få rida på elefant.
Drömma kan man ju göra i alla fall..

Imorse när Nora kom till dagis var hon först på plats och när jag hämtade henne var det bara hon och två andra barn där på 4 fröknar =)
Men Nora var så nöjd så. Är så glad över att hon älskar att vara där, hon har knappt tid att säga hej då innan hon hoppar iväg.

Nora saknar sin mormor.. det är så svårt när man inte kan förklara för dom att mormor inte riktigt har tid just nu pga av min stuliga lillebror.
Men här om kvällen grät hon massor och sa att hon saknar mormor, åka mormor! Lilla hjärtat..

I helgen kommer iallafall Nina, Patrik och Sammy hit. Det ska bli super mysigt. Vi ska äta gott, spela spel och busa med barnen. Sammy är ca 7 månader yngre än Nora och sist dom träffades lekte dom jätte bra.
Ser fram emot det =)

Nu blir det legobygge =)

Av Mikaela - 3 januari 2011 17:46

Joi med familj har ju engelska bulldoggar och det är också hos dom våran alldes egna bulle kommer att födas hos i sommar!
I helgen när dom var här tog jag lite myskort på dom tillsammans med Nora.

  
Nora och den bliviande mamma Bullen!

Nora och Biffen, den blivande pappan.
       
Biffen, Bullen och Nora, Bullen.


Annars idag har det varit en sån där seg måndag, som alla måndagar är.
Dom suger faktiskt.. men vi har fått dagen och knalla på bra i alla fall tycker jag. Vi har haft te bjudning i Noras rum, målat i målarboken, byggt med lego och haft rejs med wigglekarten =)
Men nu ska vi strax kolla in Bolibompa!
  

Av Mikaela - 2 januari 2011 18:32

Vår egen lilla dinotjej!

     
   

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards