Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under december 2010

Av Mikaela - 6 december 2010 20:37

På eftermiddagen idag ringde grannen Malin in och berättade att det var julavslutning nere på barngymnastiken som hennes dotter Linda är med och hjälper till på. Hon sa att den var öppen för alla och att det skulle finnas både luciatåg och tomtar.


Självklart åkte vi ner, nått jag absolut inte ångrar. Nora hade så himla roligt. Hon träffade både Moa och Towa som går på samma dagis som henne. (Towa går på en annan avdelning) Nora hade jätte kul med tjejerna. Och sen var det dags för dans med tomtarna och då tog Linda henne i handen och dansade. Det var länge sen jag såg henne så lycklig!
Hon dansade, och dansade och dansade. Och gjorde raketen, det var nog favoriten =)
Jag blir så otroligt varm inombords när jag ser Nora leka, busa och verkligen njuta av stunden.


Tack snälla Malin för att du ringde och berättade om julavslutningen.
Och tack Tarja och Malin, och ni andra för att ni tagit emot oss så bra här i långshyttan!
*Lycka*

Av Mikaela - 6 december 2010 13:39

Hahah.. min stackars gravida storasyster ringde och berätta det helt klart äckligaste i år. Så ni som är känsliga kanske ska sluta läsa nu..
Hahaha...

Min storesyrra Sabina stod och gjorde i ordning nudlar hemma så kom katten och gjorde henne sällskap på diskbänken. Sen när katten hoppade ner så såg Sabina vad hon trodde var en torr nudel som hon missat stoppa i kastrullen och just som när hon var på väg och ta upp den och lägga ner den i kastrullen såg hon att den rörde sig!!
Såååååå äääääääckligt.... alltså en mask ifrån katten..
Jag spyyyyyyyr!!
Tur att hon inte slängde den i kastrullen..hahaha...
Ni kan ju gissa hur sugen hon var sen på att äta mask....jag menar nudlar.... Hhahahahahahahah....
Fy faaan vad äckligt..

Av Mikaela - 5 december 2010 16:37

..eller jag menar TVÅ pepparkaksbagare.. som bor i långsta...



         

     

Och här är resultatet!
      
  
Nu blir det middag!

Av Mikaela - 5 december 2010 14:13

Dagen började så bra.. vi myste vid brasan som vanligt vid frukosten.
Sen åkte vi till borlänge och köpte en klänning till mig som jag tänkte ha på julbordet och julafton.

Sen kom vi nyss hem och Blaze bet sönder min skinvante... j*vla satans hund... det ligger grisöron framme på golvet och han tar hellre min vante som låg instoppad under vagnen.. Eddan stod dessutom brevid och såg ingenting... ååå vad ledsen jag blir..

Dumma hund...

Av Mikaela - 4 december 2010 19:32

Känns som det varit en väldigt mysig dag idag.
Vi startade dagen som vi alltid gör på helgerna med en mumsig frukost vid den öppna elden. Sen gjorde vi oss i ordning och åkte till MattsJonsgården och beställde julmaten. Blev dock väldigt besviken på att en saluhall som dom inte hade någon som helst rökt kött.
Men det blev en renkorv och en chokladtomte =).

Vi stannade till på Ica i hedemora på vägen hem men inte heller där fanns någon varmrökt lax. Så det fick bli lite nötter och parmaskinka.
Och lite lördags godis till Nora såklart.

Sen hem och börja med middagen som blev lövbiffrullar med vitlök eller taco ost. Till det blev det potatisgratäng. Även middagen avnjöts framför brasan.
Nu har vi precis avnjutit en fika med lussekatter.
Nu väntar vi in Så Mycket Bättre. Helt klart det bästa tv programet detta år.

Nora i sin gunga med en massa gosedjur!
  

Av Mikaela - 3 december 2010 20:56

I med två alvedon och huvudvärken putsväck!
Lovley!
Passade även på att vila medans Nora sov. Det gjorde nog sin sak också.
När Nora vaknat så åkte vi med tarja och Maya till borlänge. Här skulle det shoppas! Även om vi var i alla klädaffärer blev det inte sådär super mycket shopping. Men jag fick tag på ett par stövlar som jag ska ha på julbordet, och Tarja fick tag på en jätte fin klänning.

Sen måste jag ju berätta om glass incedenten.. (stavas?!?!)
Jag hade lovat Nora en glass på donken, och när jag skulle beställa den sa dom att glassmaskinen inte fungerade... Nora började stor gråta så jag sprang en trappa ner till glass och godisaffären. Beställer en mjukglass i bägare där och ska just till och betala när han i kassan säger att vi tar inte kort under 50 kr?! Nähä? Jag hade inga kontanter och frågade då snällt om han inte kunde göra ett undantag eftersom han ändå redan gjort glassen!? Nej det kunde han inte... Nähä sa jag då får du behålla din glass.. så gick jag där ifrån. Dumbom!

Nora fick sin glass sen, ifrån ica. Hon fick välja vilken hon ville så hon blev nöjd! Jag hade det i alla fall väldigt trevligt och det var super kul att åka dit med en kompis istället för att släpa med sig stackars Eddan.
Tiden sprang iväg och vi glömde helt bort tiden, och när jag plötsligt kollade på klockan var den redan 17 (!!!) shit tänkte jag, Eddan är hemma om en kvart och han har ingen nyckel...haha.. vi fick lite bråttom hem, men han behövde bara vänta på oss i 5 minuter..
Slutet gott, allting gott!  

Av Mikaela - 3 december 2010 11:30

Åå vad jag hatar att ha ont i huvudet.. jag har haft huvudvärk så länge jag kan minnas och det suger.. Ibland är den vilande och ibland är det migränn... idag är det nog det sistnämnda.. Nora sover redan nu vilket gör att det kommer bli en väääldigt lång dag..

Mamma och gänget kom ju igår, Nora blev såklart överlycklig och har lekt och busat massor. Men nu har mamma och dom gett sig av vidare ner till sthlm där dom ska tillbringa helgen.

Kylan håller fortfarande i sig och jag längtar mer än någonsin till våren..
Nu ska jag krypa ner i soffan och försöka vila bort huvudvärken...


Av Mikaela - 2 december 2010 12:37

Idag när jag och Nora kom till dagis såg Nora en gran som stod ute på dagisgården. I den satt det lite ljus. När Nora såg den så utbrast hon Grattis Tomten! Haha.. så himla gulligt att hon förknippar julgranar med att Tomten fyller år! Iband känner jag att jag verkligen skulle vilja veta hur småfolket tänker, hur hon tänkte då? Gullit som tusan var det i alla fall. Nora skuttade in på dagis som hon gör varje dag alltid lika glad.
Jag skuttade ut i bilen och tuffade hem. Hemma så satte jag igång och bakade vanilj bullar. Sååå gott!

Så när jag kom till dagis för att hämta Nora sa fröknarna att jag luktade nybakade vaniljbullar..hahah.. Dom blev i alla fall super goda.
Så goda att jag vill bjuda hela världen på dom!
Men får nöja mig med Nora, mamma, Micke, Simon och min kära sambo =)
Inte så illa det heller =)

Jo, juste. Idag är det -21 grader här! Buuuurrrrr!
Dagens bild; lillnosen med en äppelbit i munnen =)
  

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards