Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under december 2010

Av Mikaela - 22 december 2010 18:07

...eller har jag det? Minns inte..
Iallafall så har det varit så satans kallt idag.. -27 grader nästan hela dagen. Fy satans.. känns till och med inne att det är pisskallt ute..
Stort ogilla!

Jag och Nora har inte gjort så mycket idag vi gick mestadel här hemma och väntade på att mormor och co skulle anlända. Och vid strax efter 15 kom dom. Så nu är det fullt hus här. Inte orkade jag laga någon mat heller så det blev pizza ifrån Abbes =)

Idag blir det ganska så lugnt men i morgon kommer båda mina syrror också plus att det är uppesittarkväll så då kommer det vara full rulle här!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan!

Av Mikaela - 21 december 2010 16:48

Att katter har 9 liv vet vi alla.
Och det visade sig väldigt tydligt idag. Scott hade nämligen råkat ut för urinstenar och verkade vara helt blockerad. Självklart så är han inte försäkrad heller. Den första veterinären jag ringde i all stress sa att det skulle gå på någonstans mellan 3-4 tusen.. Jätte kul så här 3 dagar innan jul.. Dessuom lät det på veterinären att det kommer komma tillbaka så frågan är om det var nått å göra.
Jag ringde till nästa veterinär som sa samma sak. Jag insåg då att vi inte längre skulle ha någon katt om några timmar. Fick en tid, kl 14 var vi där. Jag grät hela vägen in.. inte kul och köra den snorhala vägen in till hedemora och stor gråta. Jag hade turen att få med mig granndottern Linda som satt bak i bilen och grät. Nora sov.
Jag gick in med Scott och Linda satt kvar med Nora så hon kunde sova vidare.

Väl där inne sa vet att vi ger han en chans och jag fick ett bra prisförslag. Jag älskar ju Scott så det är klart jag vill ge han en chans.
Vet. gav han lugnande och satte en kateter och försökte se om det var stenar som låg ivägen. Efter ett par försök trodde hon att blockeringen var släppt. Han fick en massa sprutor, både pencelin, vätska och smärtstillande. Vi fick ett recept på mera pencelin och smärtstillande. Sen ett nytt foder som ska smälta ner stenarna och förhoppningsvis göra honom frisk. Vilken lycka det var att få med sig Scott hem!

Nu ligger han här hemma och sover, är helt däckad. Hoppas han piggnar på sig och blir sitt gamla jag igen. Veterinären gav han en vecka och jag hoppas han tar vara på den och friskar på sig!

Vår knasiga "lilla! kattskrälle, skräm oss inte mer!
  

Av Mikaela - 21 december 2010 10:16

Dan före dan, före doppare dan, är det idag eller?

Igår tog vi tag i övervåningen så nu är den redo inför julen. Rensade massor i Noras rum, slängde alla leksaker som hundarna tuggat på eller som gått sönder av annan anledning. Sen hade vi två kartongen där vi la ner saker som inte används, ena kartongen 0-1 år och den andra 1-2 år.
Den med leksaker för 0-1 år får åka hem till syrran Sabina som väntar knodd till sommaren. Den andra åker ut i förådet. Vi är tvugna att göra så om Nora ska få plats med alla julklappar.
Jag tror hon är uppe i över 50 julklappar ifrån alla så vi var liksom tvugna att plocka ur lite.. Allt har vi inte plockat bort, inte sånt som hon just nu leker med.

Idag när jag lämnade Nora på dagis så var det inga andra barn där, hoppas det kom några sen.. Jag tror nog att hon får vara hemma i morgon. Vi ska ju åka och träffa mamma och co i falun så kan vi passa på och sega oss på morgonen!

Men nu ska jag åka och sortera sopor och tanka.

Av Mikaela - 20 december 2010 20:17

Såå jag längtar!
På onsdag kommer mamma/mormor, Micke/moffa och Simon. Sen dagen efter, alltså dagen innan Julafton kommer först min storesyrra Sabina och sen på kvällen ända ifrån Vimmerby kommer lillasyster Evi.

Som inte det var nog så kommer på Julafton min moster Linda och hennes man Rikard. Sen sover alla kvar tills dagen efter. Så mysigt vi kommer att ha det. Så jag kan väl knappast göra nått annat än att längta! Om vi har tur kommer även Sabinas sambo ner på julafton, fast på kvällen. Tanken är att jag och Sabina ska gå och kolla på biopremiären av Änglagård - tredje gången gilt på juldagen. Sen sover dom kvar till dagen efter, juldagen. På juldagen åker dom hem och vi ner till sthlm för att fira jul med Eddans familj.

Den här veckan kommer gå fort! Och innan vi vet om det är vi inne på det nya året 2011. Blir trött av att bara tänka på det så jag kryper ner i soffan och kollar på Ernst Jul!

Favorit i repris! Förra årets julkort!
  

Av Mikaela - 20 december 2010 12:30

Slapparmåndag...
Borde väl egentligen inte.. men va fan.. så blev det idag.
Borde ta tag i städningen här hemma inför jul, men det känns bättre att göra det imorgon. Jobbar bättre under press =).

Nora sover just nu, men kommer inte få sova så länge till. Behöver få lättare läggningsrutiner.

Ne.. nu ska jag fortsätta slappa bort denna måndag!

Av Mikaela - 19 december 2010 17:40

Den här helgen har verkligen varit super mysigt. Tittar man ut så ser vädret ut precis som det gjorde i fredags..typ -8 och snöoväder.
Men det gör ju faktiskt bara att mysfaktorn här inne stiger =)

Vi har inte gjort nått speciellt alls utan bara myst och pysslat en massa här hemma. Det är ju en del som ska ordnas här hemma innan julafton
Varje dag innan Nora går till dagis kryper hon ner med hundarna i deras stora bia bädd. Att hon älskar våra hundar är väl knappast nått man kan ta miste på. 


       
Dom delar lika på allt =) Äter gör hon också gärna tillsammans med hundarna!
  

Av Mikaela - 19 december 2010 08:46

Jag har fått hjälp en tjej vid namn Cecilia att göra en header.
Tusen tack snälla du!
Behöver ni hjälp så skicka ett mail till Cecilia!
Kolla in hennes blogg http://ceciliadarling.bloggplatsen.se/ !

Nu blir det julkalendern tillsammans med Nora!
Sen frulle =)

Av Mikaela - 18 december 2010 19:48

Idag har Lord Danny´s Royal Flush varit på utställning. Svenska Hundmässan, hon fick en 1:a och slutade som 3:a i klassen. Stort grattis till matte My!

Vi har pysslat en massa hemma idag och jag kan inte fatta vart tiden tagit vägen idag. Vi åt i alla fall en väldigt god middag. Kyckling filé i ugn med potatisklyftor. Till det gjorde jag en sallad med vitkål. Mums!

Nu är det snart finalen av Robinson på tv, blir att glo på det.
tanken var att vi skulle äta lite rostbiff, får se om vi orkar =) Haha::
Bjuder på en Nora bild, tagen här om dagen i bilen!
  

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards