Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under augusti 2010

Av Mikaela - 13 augusti 2010 13:20

Så nu stryker vi ett streck över det hela!

Av Mikaela - 13 augusti 2010 11:00

att Eddan jobbar sin sista dag på 3 veckor. För nu äntligen har han semester!! Ooo så jag längtat!
Jag och Nora startade dagen med att städa hos Tarzan (kaninen). Sen har vi inte kommit mycket längre... min tanke är att jag ska damsuga både uppe och nere..phu.. startar här nere så får jag se hur långt jag kommer. Jag behöver nog en till damsugare tror jag. Så jag har en uppe och en nere.. det skulle nog underlätta. Hmm..


Hela natten har jag legat och försökt komma upp hur jag vill att köket ska se ut.. men kommer inte på någon lösning än.. Vill ju gärna att det ska ha en lantlig stil men ändå modern.. får fundera ett tag till.


Idag ska även leveransen av staketet komma, sådär 52 sektioner.. rätt mycket det..


Fick igår höra att en "nära" vän suttit och spytt gala över oss och våran familj, så otroligt tråkigt när man själv ställer upp och finns där. Vet inte riktigt hur jag ska reagera när jag får höra nått sånt.. Kanske bara låta det vara och förhoppningsvis vänta in en ursäkt och hoppas det inte upprepas, men det är inget jag lägger speciellt stor vikt på. Låter det vara och går vidare med mitt liv.


Vägde mig imorse mest på skoj, och jag har redan denna vecka gått ner 1,1 kg och då har jag inte vägningsdag först på söndag. Det känndes väldigt skönt. Men nu ska jag väl ta tag i snabeldraken och göra mig av med allt hundhår...

Av Mikaela - 11 augusti 2010 21:31

Jaa ni.. det händer inte mycket här på dagarna just nu.. Men snart, snart! Då händer det saker. På fredag kväll kommer mamma och Micke upp. Dom ska nämligen hjälpa till och få upp staketet vi köpt som kommer levererat på fredag. Så staketbygget startar på lördag.
På lördag kommer även Joi, Steffe, Sigge och Elias upp över dagen. med sig har dom självklart hundarna också. Det ska bli jätte kul. Nora saknar Sigge och säger så fort vi pratar om han att hon ska pussa honom.

Hon säger även att hon inte ska slå honom för det får man inte göra, bara pussa och krama. Hon är så himla gullig när hon ska förklara saker.
Hon börjar lära sig att bilvägen här utanför får man inte gå på för där åker bilarna säger hon. Hon säger även varje gång hon ska gå ner för trappen att man måste vara försiktig. Sötnöt!

På måndag (Eddans 3 veckors semester startar) åker mamma och Micke hem under dagen då Micke skulle träffa läkaren. Dom kommer tillbaka på kvällen och staketbygget fortsätter. På tisdag kväll ska jag och mamma ner till westen anläggningen och följa med dom ut på ridtur. Vilket ska bli super kul!
Onsdag, alltså om en vecka åker vi alla ner till sthlm, förhoppningsvis är staketet uppe då. Då ska nämligen Eddan, Simon och Micke åka segway inne i sthlm. Jag, Eddan och Nora åker tillbaka hem redan samma dag.

Sen under torsdag eller fredag kommer Eddans mamma, syster med familj upp och hälsar på och kollar läget. Sen efter helgen, måndagen den 23 aug så börjar jag köra på trafikskolan, intensivkurs 2 veckor. från morgon till kväll... sjukt nevös!

Ja det är våran närmsta tid här framöver. Idag var vi nere i stallet nu på kvällen och klappade lite på hästarna. Nora bjöd på morrisar och var allmänt glad. Sen tog vi hundarna och gick ut allesammans i skogen. Medans hundarna busade käkade Nora blåbär =).

Jag lovar att bjuda på en massa bilder, innefrån och utefrån så fort vårat riktiga internet kört igång, just nu surfar jag på mobilt och det är såååå seeeegt... lika seg som jag känner mig nu.. så nu blir det soffan!

Av Mikaela - 10 augusti 2010 20:01

Tar igen det idag! Igår måndag hände inte så mycket, regnet öste inte ner utan det var en flod där uppe som sprungit läck. Antar att det var det sthlm hade i helgen. Satan i gatan va det regnade!


Så det blev mest att inte göra någonting..fortsätta tvätta upp alla kläder vi äger och städa lite här och var. Så fort det blev uppehåll på kvällen så sprang jag upp i skogen med hundarna. Såå underbart att ha skogen utanför dörren. Hundarna springer som galningar där och toknjuter. Tränade lite inkallning och kan ju inte bli mer än stolt när Alice tvärvänder på fläcken när jag kallar in henne. Jätte duktig. Blaze är ju inne i könsmognadstiden just nu men även han är väldigt duktig på inkallning även om dofterna är frestande.
Det var typ allt som hände igår.. så ni kanske förstår att det inte fanns så mycket att skriva..


Idag när jag vaknade och kollade ut så lös solen och himelen var blå! Underbart! Idag har vi inte heller gjort nått speciellt alls.. Lekt och busat lite på gräsmattan och fortsatt med det eviga tvättandet av kläder.. Tar ju evigheter just nu innan tvätten torkar.. Nora sov två timmar på dan idag så då passade även jag på och vila.. har nämligen haft jätte svårt och somna på kvällarna just nu så det är skönt att få ta igen sig lite.
Nu på kvällen har vi kört Herr Gräsklippare igen, jag började och sen fick Eddan ta över. Nu ska jag glo vidare på Allsång på Skansen och hoppas på att veckan bjuder på nått spännande!

Av Mikaela - 8 augusti 2010 20:20

Igår så fick vi ju besök av ex-grannen Jens och hans dotter Tyra. Väldigt trevligt hade vi det. Precis när dom kom så hade vi varit och köpt en åkgräsklippare, vilket behövs när man har så stor tomt som vi har och man inte vill tillbringa hela dagen gående efter en handjagare.

Så först lekte Eddan lite på gräsklipparen, sen var det min tur! Jiipppi vad kul det var! Körde runt som en galning och klippte ett snyggt mönster på gräsmattan. En riktigt bra investering!

Sen grillade vi kött, majs och svamp, åt det med en grönsallad och potatissallad. Åt så maten sprutade ut ur öronen, men gott var det!
Sen kopplade Eddan å Jens in tv i vardagsrummet så nu har vi TV uppe och nere. så himla skönt. Idag så åkte Jens och Tyra vidare mot borlänge där dom skulle åka på äventyrsbadet. Vi åkte till gävla, Valbo och gick på Ikea, köpte ryamattor till matsalen och nätkorgar till klädklammaren. Matsalen blev jätte fin. Ska ta och lägga upp lite bilder någon dag.

Vågen visade endast minus 0,1 kg denna vecka. Men det är ju alltid nått =) Snart är jag vid mitt nästa delmål, 85 kg!
Men nu ska jag lägga mig på soffan och softa!

Av Mikaela - 7 augusti 2010 10:24

Sitter i bilen på väg till Avesta där vi har hittat en åkgräsklippare till bra pris. Så just nu är Eddan inne och hyr ett släp på OKQ8.
Sen blir det raka vägen hem för sen kommer Tyra å Jens på besök!
Tyra ringde imorse och frågade om dom fick komma och stanna till i morgon! Självkart får dom det! Det ska bli super mysigt. Så det blir att grilla och äta en massa gott, och så kanske det blir en å en annan öl, för Eddans del i alla fall =).

Jag klarar mig utan och är lika glad för det.

Imorgon blir det Ikea i Gävle. Måste få ordning på klädkammaren hemma. Så vi behöver ett gäng trådbackar. Men nu ska vi rulla vidare mot Avesta och hämta gräsklipparen. Någon som har nått bra namn för honom/henne?

Av Mikaela - 6 augusti 2010 13:42

Imorse kl 6 styrde vi kosan mot sthlm. Det var ju nämligen dags att lämna över nycklarna till den nya ägaren av Sadelgatan 97.
Vi skulle vara på arlanda på terminal 5 kl 9.. jobbigt som satan var det.
Nora är fortfarande superförkyld och i natt blev även jag det. Så imorse vaknade jag med feber och en ond hals.. Nora som från början bara var förkyld är numera kraftigt förkyld, ögoninflamation och slemhosta. Både hon och jag sov hela vägen ner till väsby. Sen in och lämna henne och hundarna hos mamma, byta om, springa ut till bilen och åka mot arlanda.
Sen hem och äta en tidig lunch och sen raka vägen upp till löwet då Nora behövde hjälp med ögonen och hostan. Svärmor körde upp oss dit.
Och nyss hemkommen därifrån... phu..

Eddan är nu och jobbar i liljeholmen på "gammla" jobbet och jag och Nora är hos mormor. Vi ska snart gå ner på centrum och hämta ut hennes medcin. Sen tillbaka hit och vänta på att eddan ska sluta så ska vi åka hem igen.. så vi är väl hemma någon gång ikväll.

Måste ju bara berätta om gårdagen, hade en dimp igår och var väldigt ledsen, kände att jag aldrig kommer att trivas i Långshyttan. Kanske har jag ändrat mig lite nu.. vi åkte nämligen ner till westenstallet som ligger där och pratade med dom. Träffade en tjej där som jag dessvärre inte minns namnet på men hon var i alla fall väldigt trevlig. Hade häst där nere och hjälpte till med turridningarna. Hon hade två barn 3 och 5 år och bodde på andra sidan av våran gata. Dessutom kommer hon från början ifrån sthlm. Som om inte det ät nog (!!) så kom min älskade Eddan hem med en stor bukett blommor igår. Han visste om att jag hade varit ledsen på dagen och ville muntra upp mig. Underbara Eddan! Älskar dig! 

Av Mikaela - 4 augusti 2010 11:04

Igår ringde min storasyster Sabina som bor i Mora. Hon sa att dom funderade på att komma över och jag blev superlycklig.
Vi bestämde att vi skulle grilla tillsammans. Sagt och gjort, vid 16 tiden kom hon och hennes sambo Patrik över. Först blir det ju en rundvisning och dom sa att dom gillade huset väldigt mycket. Patrik hade ju inte sett några bilder sen innan så han blev väldigt överraskad, han hade väl föreställt sig nått helt annat. =)

Sen slog Eddan igång grillen och vi grillade kött, champinjoner, majs, ost och zuccini. Till det åt vi potatissallad och en grönsallad. Åååå det var sååå gott! Sen blev det självklart efterätt också. Glass, chokladsås och maränger! mums! Även om jag bara kan äta pyttelite...

Sen spelade vi kubb, numera kan vi ju stå på gräsmattan hemma på tomten och göra det. Förr hade vi ju knappt någon tomt så då var det svårare. Kul hade vi även om Sabina och Patrik slog mig och Eddan.
Nora var överlycklig över att Sabina och Patrik var över och tjatade på Sabina hela tiden. Var så kul och se henne så glad igen. Nora är verkligen en familje tjej. Hon älskar verkligen sin familj.
När det väl var dags för Sabina och patrik att åka hem grät Nora massor och vägrade släppa Sabinas hals.. lilla hjärtat...

Det är nått nytt hon börjat med så fort mamma, simon, sabina eller evi ska åka.. Gråter massor och vägrar släppa dom.. Min lillsnuff!

Jag hade väldigt trevligt igår och somnade gott sen på kvällen. Och idag är Eddan på jobbet och det är bara jag och Nora hemma. Vad vi ska hitta på vet jag inte... vi kan inte ens gå till ica för Eddan har mitt kort i sin plånbok... så vi ska väl fortsätta sätta upp gardiner här hemme.. än så länge har bara ett rum fått gardiner..

Saknar fortfarande alla "där hemma" massor... när går det över? Går det över?

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards