Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under augusti 2010

Av Mikaela - 21 augusti 2010 09:22

Ojoj..natten har varit hemsk.. Nora vaknade och gallskrek, hon skrek som om något skrämmde henne ordentligt. Hon höll för ögonen och bara skrek mamma bär upp mig. Vilket jag gjorde. Jag typ slet upp henne, blev så skärrad av hannes rädda röst.
Sen låg hon mellan mig och eddan hela natten, men fortsatte att gråta och hålla händerna för ansiktet. Lilla hjärtat. Om vart annat höll hon i sin ena arm och sa att den gjorde ont.

Hon blev ju getingstucken en andra gång i torsdags nere i stallet på andra pekfingret. Så jag antar att det är det hon drömmer om. Vi fick in en geting igår morse och då fick hon panik och skrek geting och höll händerna för ansiktet... Hon har verkligen fått getingfobi.. Nått som kommit av getingsticken, för innan har hon aldrig reagerat när det varit getingar i närheten.

Jag tror klockan han bli 5 i morse innan hon somnade om och vaknade 08.45 shit.. både jag och Eddan ser ut som lik idag...
Och i kväll ska vi äta kräftor och dricka lite gott.. får väl se hur det blir med det.. hur länge man pallar...haha..

Jakten på en ny bil har startat då våran stackare knappt startar längre.. läker olja gör den också. Vi jagade bil som galningar hela dagen igår och den jakten fortsätter idag. Hittade en i Falun, men hur ska vi ta oss dit? Eller det är väl inte problemet, men hur ska vi få med oss den hem?
Jaja... nu ut på blocket och fortsätta leta...

Jo, Jens! Hur är läget?

Av Mikaela - 19 augusti 2010 22:19

Kom just hem ifrån 2 timmar i skogen på hästryggen.
Väldigt roligt har jag haft det. Och ni kan ju gissa hur fett ont jag har i arslet nu.. phu.. och i morgon.. det vågar jag inte äns tänka på..

Sigge heter hästen som bar mig fram i 2 timmar. En mycket speciell herre. Underbar att pyssla med, stod bara och mös. Underbart!
Men i skogen..haha.. en helt annat kille. Full fart framåt är hans visord.
Fort gick det.. lite mycket travare kvar i honom. Stark som en oxe kunde han också bli. Fortfarande väldigt snäll men stark och pigg. Fick lite panik när vi mötte en jägare, men det skulle jag också bli om jag var häst och hade samma färg som en älg och möter en jägare mitt i skogen i mörkret. Men efter väldigt mycket övertalan gick det med.

Väldigt kul hade jag och fett ont i baken..haha.. Blir en kul dag imorgon mina vänner... haha ..tack å gonatt!

Av Mikaela - 19 augusti 2010 16:17

Igår kom vi tillbaka hem vid 21 tiden.. vi var alla helt slut då och regnet hade börjat falla. Så vi tog det bara lugnt och gick till sängs tidigt. Skönt.. Dessutom sov Nora till strax innan 8 i morse vilket passar mig perfekt.  Idag körde vi till Falun för att gå på Ica maxi, finns inget närmare och jag tycker att den mataffären är bäst. Desstom hittade jag lite billiga underkläder där.. Inte så kräsen så det passade mig utmärkt. Skulle även köpt regnkläder till nora med det var i stort sett slut allting, så det ska jag kolla in i morgon på Granngården.

Om en timme så ska jag börja åka ner till stallet för att följa med dom ut på en tur i skogen. Ska bli så kul och rida igen. Red senast i mars och jag saknar det massor.

Eddan, Simon och Micke hade haft det jätte skoj igår på Segwayn och Simon som följde med oss hem igen tjatar fortfarande om att han vill åka mera =) Får väl se vad tomten kommer med. Hihihi..

Oj, nu hör jag glass bilen, måste springa dit!

Av Mikaela - 18 augusti 2010 08:43

Idag ska vi allesammans, (mamma, Micke, Simon, Simon, Jag, Nora och Eddan) åka ner till sthlm. Mamma och co ska åka hem för att packa det sista innan deras flytt går av stapeln den 28/8. Dessutom ska ju Micke, Simon och Eddan åla Segway inne i stan idag.

Undertiden tänkte jag och Nora träffa Joi å Sigge och gå på öppna förskolan. Min tanke är även att jag ska hinna klippa mig och shoppa lite nya underkläder. Har inte gjort det än och det kan nog behövas när man gått ner mer än 30 kg.. eller inte nog, jag LOVAR att det behövs.
Sen behöver Nora ett par brallor också och lite strumpor som av någon anledning bara försvinner ?!?! Kanske tvättmaskinen äter upp dom..

På måndag startar jag min Körkorts intensivutbildning! Gissa om jag är nervös! Jag har nu i ett par dagar kört här i byn med Eddan, mest för att få känna på hur det är att sitta i en bil, bakom ratten. Det har varit jätte kul och jag kände redan skillnad på dag 1 och 2.
Jag kommer att gå på Görans trafikskola, där Eddan själv tog sitt körkort 1989 (!!!!!!) då var jag 3 år...haha. Lite komiskt att det blev just där.
Så nu får ni hålla tummarna för mig att jag inom en snar framtid har mitt körkort så jag själv kan åka på hundutställningarna!

Blaze är för övrigt anmäld till Högbo bruk och Västerås utställningen.
Sen kommer han ställas på två yttligare till i år är min tanke.

Sen måste jag ju avslöja att jag har värsta hemlisen på G!!
Det ni =)

Av Mikaela - 17 augusti 2010 16:55

Och hundarna är lös släppta! Så underbart att ser dom springa runt som galningar och bara mysa. Rulla sig lite här och lite där! Lyckan lyser i deras ögon! Underbart!

Idag fick vi även besök av Eddans mamma, (Noras farmor), syrra, hennes man och deras barn. Noras kusiner. Nora som älskar att leka med andra bern sprang så mycket att hon var helt anfådd. Sen åkte vi ner och kollade in Loppis nr 2 som ligger mer nere i "centrum". Gillar nog mer hönsloppisen. Även om det är en massa skit där osv så känns den mer som en loppis. Sen hade vi lovat Nora att leta reda på en lekpark så hon fick göra av med lite mer energi. Hon har inte lekt i en lekpark sen vi flyttade så det uppskattades väldigt mycket.

Nu vänstar jag på att mamma ska bli klar med middan..hungrig.. Det blir Kyckling med sötsur sås och ris. Lite smulad feta uppe på det tillsammans med några oliver! Mums!

Jo juste, snart kommer det upp lite bilder, ska ta lite bilder i dagarna och slänga upp, men nu maaaat!

Av Mikaela - 16 augusti 2010 15:47

....är inte bara kul kan jag ju LOVA!!
Phuuu.. Mamma och Micke åkte ner till sthlm i morse då dom ska fixa ett par grejjer där nere under dagen. Simon och Simon skulle stanna kvar här. Så jag, Eddan å Nora åkte till gälve då vi behövde mer virke, sagt och gjort och vi var borta i ett par timmar. När vi kom hem var S & S och badade. När jag klev in i köket trodde jag att jag skulle få en chock.
Disk jäms hela diskbänken.. stekpannan full med matrester.. tomt smörpaket uppochner liggandes framme..soppor, disk, smuts..åå.allt..
Sa inte ett ljud, (fanns ju bara Nora inne och hon förstår ju inte varför mamma blir helt skogstokig över lite disk) utan satte igång med att tok städa köket, fixa disken, torka här och där och här.. slänga ut sopporna och pantflaskorna.. Sen var jag så uppe i varv så då sög jag tag i snabeldraken så fick han motion idag också. hela nedervåningen.

Eftersom S & S sover i vardagsrummet så kan ni ju tänka er hur även den stian ser ut.. Phu.. Men nu har lugnet infallit sig. Det är rent, tyst och alldes underbart! Nora leker med Eddan, S & S ute, hundarna ute, kaninen ute, katten antar jag är ute.. Så nu ska jag sätta mig och kolla i en katalog i lugnet och beställa en massa höstmys till hemmet!

Middagsförslag någon?

Av Mikaela - 15 augusti 2010 10:49

Sitter här i matsalen i min ensamhet. Mamma och Nora är ute på gräsmattan och kollar in Micke och Eddan som fortsätter på staketbygget. Simon och Simon leker runt på Herr Gräsklippare. Fick till och med duscha ensam. Nice nice!

Vägningsdag idag och denna vecka har jag gått ner 1,4 kg vilket gjort att jag nått nästa delmål. 85 kg! Love it!

Idag ska vi bara pyssla på staketet och så ska vi åka och hämta släden som jag köpt. Det är lite pyssel på den som jag ska fixa innan den är redo att planteras full med blommor. Men det får bli nästa år. Ingen ide att göra det nu. Nästa år ska vi även bygga ut altanen på baksidan, den ska bli som en halvmåne och runt den ska det gå en rabatt. Toklängtar.

Njuter fortfarande av gårdagen, kommer leva på det länge. Jag är verkligen en människa som behöver mina nära och kära runt mig. Då mår jag som bäst vilket jag gjort dom senaste dagarna!
Och med dom orden avslutar jag dagens blogg.
Vid tangenten;
Mikaela

Av Mikaela - 14 augusti 2010 22:28

Vilken otroligt underbar dag jag haft! Vi startade dagen med att gå ner till loppisen jag, mamma och Nora. Väl där gick allt bra enda tills Nora blev stucken av en geting och vi fick åka till Ica och köpa kylande salva. Sånt man borde ha hemma och det har vi nu =). När väl salvan var på och hon fått en glass var allt bra igen.
Hemma hade staketbygget tagit fart och det rullade på i bra fart.

Vid 14 tiden kom äntligen Joi, Steffe, Sigge, Elias och hundarna! nora blev överlycklig och sigge och Noras kramades och pussades. Jag fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka. Efter att hundarna röjt gärnet på baksidan ville barnen bada. Eftersom vi inte hittade kopplingen till slangen fick vi gå med vattenkannor. Efter badet blev det lite korv med bröd för att sen fortsätta busa vidare. Barnen var sockerhöga efter ha käkat en massa lördagsgodis och röjde gärnet.. vilka galningar, men så kul dom hade. Efter allt röj så lämnade vi över barnen till grabbarna så åkte jag, mamma och Joi själva ner till loppisen. Den blev ju avbruten gången innan pga av getingsticket och vi ville kolla lite till. Det enda vi köpte var en varsin bok och mamma hittade en tax till samlingen. Där emot så ska jag ner i morgon köpa en släde som står där. En riktigt gammal en som jag ska ha på tomten och planetera blommor i.

Sen hem igen för att börja förbereda inför middagen. Gillat såklart. Övermätta och väldigt nöjda fortsatte buset med barn och hundarna. Och grabbarna fortsatte med staketet.
Klockan sprang iväg och helt plötsligt var klockan 21 och det var dags för Joi och co att bege sig hemåt. Nora somnade i sin säng innan äns Eddan hunnit komma med vällingen.

Haft en otroligt trevlig dag så tack alla som varit delaktiga i den! Hoppas ni haft det lika underbart som jag! Nu, nu blir det sängen!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards